Tratament dermatologic acnee

11-09-2012
lol_zus
Nu este medic/terapeut
lol_zus
Buna ziua de curand am mers la dermatolog si mi-a prescris:
- skynoren (dimineata)
- azitrox (cutie intr-o sapt) apoi (o caps pe sapt)
-retin A 1 (seara)

Problema e ca dupa a 3 ziLE de tratament piele mi-e foarte uscata, rosie, se cojeste si ma ustura foarte tare
Am folosit o crema hidratanta si un gel de curatare.

SA INTRETUP TRATAMENTUL?
9 comentarii
0
17-10-2012, ora 02:46
Corinass
Nu este medic/terapeut
Corinass
Buna tuturor! Am si eu un tratament dermatologic pt acnee
am fost de curând la dermatolog si mi-a dat antibiotice Fromilid 500, o pastila la 12 ore pt o săptămâna...deci 14 pastile, ketoconazol 200 câte 2 pe zi timp de 15 zile, gel spumant de la Bioderma sebium, erifluit soluţie si crema de la Bioderma sebium AKN.Acestea 3 din urma se folosesc dimineaţa si seara astfel: se spală tenul cu apa calda cui sapunul spumant, se usuca tenul iar apoi se aplica doar pe cosurile mai mari soluţia iar după ce se usuca se distribuie putina crema sebium AKN pe toată fata. Cremele le-am început odată cu antibioticele iar ketoconazolul se începe după antibiotice. Mâine termin cu antibioticele si urmează sa iau ketoconazolul dar îmi este teama deoarece am citit efectele adverse si mă inspaimanta. Èšin sa mentionez ca nici cu antibioticele nu mi-a fost uşor...m-a durut stomacul chiar dacă mâncam bine inainte si aveam un gust amar in gura. Inainte de a începe tratamentul am fost si la ginecolog pt a-mi confirma ca este ok pt mine..dpdv ginecologic, eu fiind predispusa la candida. Mi s-a spus ca ketoconazolul este exact pt asta...sa nu fac candida după antibiotice. Insa mie îmi este teama...ce pot sa fac? Cât de dese sunt efectele adverse? Ştiţi ceva despre acest medicament? Închei aceasta cam lunga povestire prin a menţiona ca tenul meu s-a mai curatat. Va rog un răspuns. Va multumesc!
0
05-11-2013, ora 10:29
georgiana1984
Nu este medic/terapeut
georgiana1984
Eu iau Derminax, de o luna si au inceput sa apara unele rezultate. Grija mare sa nu va speriati, atunci cand dupa 2 saptamani de tratament o sa vedeti ca apar mai multe cosuri. Asa am facut eu:), am sunat pe urm ala ei si mi-au zis ca e normal deoarece se elimina toxinele din corp! Pe urma intr-adevar s-au retras!
O zi faina!
0
07-01-2014, ora 10:00
andreiasup
Nu este medic/terapeut
andreiasup
Si pe mine m-a ajutat Derminax sa mai scap de cosuri! E adevarat ca dupa prima cutie nu prea s-au vazut cine stie ce schimbari, dar dupa a 2-a cutie cosurile au inceput incet, incet sa se retraga. Cel mai mult m-am bucurat cand am vazut ca acneea nu mi-a mai reaparut dupa ce am terminat cura. Acum de fiecare data cand imi apare cate un cos incerc sa-i acord atentia cuvenita pentru a nu se extinde! Ideea e ca inainte de suplimentul asta am mai incercat si unguente sau creme care au ajutat si ele intr-o oarecare masura, dar niciodata nu am scapat in totalitate de acnee.
0
29-01-2014, ora 10:37
georgiana1984
Nu este medic/terapeut
georgiana1984
Sunt multumita de rezultatele la care am ajuns in urma curei cu acest supliment, chiar daca acneea nu mi-a disparut in totalitate. Oricum mare parte din ea a fost inlaturata astea fiind si cele mai bune rezultate pe care le-am obtinut in urma unui tratament. Sper sa nu se reactiveze din nou. Mi-am propus sa fac cat mai mult sport si sa mananc variat perioada urmatoare pentru ca si asta are o importanta mare!
0
07-05-2015, ora 11:07
cornelyacos
Nu este medic/terapeut
cornelyacos
Acneea poate sa fie tratata in totalitate doar daca se schimba in totalitate stilul de viata. Si ma refer aici la dieta, practicarea de sport, alimentatie, renuntarea la tutun, o igiena impecabila s.am.d
0
07-05-2015, ora 12:45
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
Nu este adevarat. Sportul nu ajuta deloc, fumatul nu are rol in patogeneza acneei, igiena nici atat - dimpotriva daca te speli de 5 ori pe zi pe fata iti vei agrava garantat acneea. In legatura cu alimentatia exista cateva studii asa-si-asa care zic ca ar fi benefica o dieta cu indice glicemic scazut, dar este foarte dificil sa separi efectul dietei de al altor factori.
Nu mai faceti afirmatii fara sa va documentati!
0
25-06-2015, ora 13:59
monny68
Nu este medic/terapeut
monny68
Am un baiat de 13 ani. Odata cu pubertatea i-au aparut si cosurile pe care am incercat sa le diminuam prin igiena sporita. Problema este ca, de vreo 2 saptamani i-au iesit bubite rosii pe zona dintre gat si umar...spune ca nu-l mamnca.Medicul pe care l-am consultat i-a prescris Isotrexin seara ;i Fucidin H dimineata si la pranz. Dup[ 2 yile de tratament bubutele par mai umflate ca la inceput. Va rog dati-mi un sfat!!!!
0
24-07-2015, ora 09:14
roxana-93
Nu este medic/terapeut
roxana-93
Buna ziua, am si eu o problema cu punctele albe, bineinteles pe langa cosurile care apar si dispar.aceste puncte albe parca is din ce in ce mai multe igiena tenului o fac am fost si la derma si mi s-a spus ca nu am ce sa le fac ca o sa apara si o sa dispara, nu dispar din contra apar mai multe...oare ma poate ajuta cineva?
0
12-08-2015, ora 10:03
vendis
Nu este medic/terapeut
vendis
Se poate scapa in intregime de acnee. Important e sa se tina regimul strict si sa nu se faca vreo abatere de la el. De cele mai multe ori nu este de ajuns doar sa faci o cura cu un anumit produs ci trebuie sa si respecti reguli ce tin de alimentatie sau igiena.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar coșurile (acneea)?
  • Antioxidanții din struguri eficienți împotriva acneei
  • MIT: Ciocolata cauzează acnee
  • Cum scapi de punctele negre
  • Fototermoliza selectivă, cel mai nou tratament împotriva acneei
  • Vaccin contra acneei aflat în perioada de testare
  • Cercetătorii suedezi au descoperit de ce acneea este atât de rezistentă la tratament
  • Tratamentul modern al acneei - soluții eficiente
  • Vaccinul pentru cosuri (autovaccin acnee)
  •