Acnee care nu mai trece

25-08-2015
ioanasia
Nu este medic/terapeut
ioanasia
Am cosuri de la 11 ani. Am aproape 16. Anul trecut abia s-au hotarat ai mei sa ma duca la dermatolog. Pana atunci, m-am luptat cu creme si tratamente dupa ureche, zynerit, ceva naturist, etc. Rezultate pe moment. Anul trecut verdictul de la dermatolog a fost acnee forma moderata, asta insemna ca aveam cosuri pe fata, spate, piept, inclusiv de la epilat pe picioare, dar nu foarte multe. Bine, pe fata am avut explozii adevarate. Incep tratamentul cu unidox, gel de la bioderma pt spalare, skinoren, brevoxyl (acum nu mai e pe piata si l-am inlocuit cu isotrexin, apoi de la bioderma Sebium Hydra si 2 in 1 corector si fond de ten tot acolo. La urmatorul control deja rezultate f bune. Incheiem tratamentul cu unidox, revin dupa ceva timp iar cu probleme, timp in care imi trecusera mult peste tot, dar apareau din nou. Trecem la minoz, tot cu aceleasi creme. Trec iarasi, facem tratament de curatire fata, dupa peeling. La scurt timp iar apar peste tot. Incep sa iau acneaid, iar pe langa pastilele astea aceleasi creme, si pe langa: gel cu scrub, gel pt corp Mediket Versi, de la Bioderma crema de protectie cu SPOT plus 50, gel mask plus. Trec pe moment. Pe fata situatia e mai ok, am multicele dar pe gat doar, in schimb am de la epilat pe maini!!! si pe picioare, sunt plina, am cosuri pe brate, pe posterior, pe spate, pe piept, pe burta. Din nou la dermatolog, hai sa facem analize hormonale. Le fac azi, vin rezultatele, dau peste 3 milioane pe ele si rezultatele bune, nimic anormal. Deci ce e cu mine??? M-am saturat sa ma feresc sa port haine care sa imi acopere cosurile, m-am saturat sa imi fie rusine sa ies cu maieuri si tricouri din casa... cu maieuri n-am iesit deloc vara asta. Imi e groaza cand ma uit in oglinda la cate cosuri am pe spate si cum le simt.
Acum dr mi-a recomandat Sotret, asa zis Roaccutane. Parintii au citit pe internet si nu vor sa ma lase sa le iau, desi analizele la ficat mi-au iesit bine. Mie imi vine sa plang uitandu-ma la mine si gandindu-ma cum arat. Nu gasesc solutii. Eu spun ca am ceva, ca nu e numai varsta, dar nu stiu ce... ce pot sa mai fac?
6 comentarii
0
26-08-2015, ora 13:17
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
O ecografie abdominala totala cu trimitere de la medicul de familie. Posibil sa aveti ovare micropolichistice. Pina nu le tratati pe astea nu dispare acneea.
0
26-08-2015, ora 20:52
ioanasia
Nu este medic/terapeut
ioanasia
Foarte posibil, caci astazi a sosit rezultatul la DHEA - S si e aproape dublu fata de valoarea normala.
0
27-08-2015, ora 19:14
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
Poate ar trebui sa cititi si dumneavoastra pe internet si sa le aratati parintilor poze inainte si dupa Roaccutane si poze cu cicatrici postacnee la adultii care nu au fost tratati... poate se mai razgandesc...
Doar o idee.
0
27-08-2015, ora 21:37
ioanasia
Nu este medic/terapeut
ioanasia
I-am convins. De astazi am inceput sa iau sotret.
Insa intrebarea mea este: daca ma duc la ginecolog si am chisturi, nu afecteaza cu nimic sotretul, nu? Ajuta sau trebuie sa iau alt medicament pentru tratarea chisturilor? Ar trebui sa consult si un endocrinolog?
0
28-08-2015, ora 13:17
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
Sotretul nu amelioreaza chisturile ovariene. Gineclogul va va prescrie un anticonceptional, care trebuie oricum asociat retinoizilor la femei.
0
05-09-2015, ora 11:35
ioanasia
Nu este medic/terapeut
ioanasia
Dr ginecolog mi-a prescris utrogestan si spironolactona.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar coșurile (acneea)?
  • Antioxidanții din struguri eficienți împotriva acneei
  • MIT: Ciocolata cauzează acnee
  • Cum scapi de punctele negre
  • Fototermoliza selectivă, cel mai nou tratament împotriva acneei
  • Vaccin contra acneei aflat în perioada de testare
  • Cercetătorii suedezi au descoperit de ce acneea este atât de rezistentă la tratament
  • Tratamentul modern al acneei - soluții eficiente
  • Vaccinul pentru cosuri (autovaccin acnee)
  •