tulburari psihice, frica, pesimism, agresivitate

18-08-2007
Mandy
Nu este medic/terapeut
Mandy
Buna, ma numesc Mandy, as dori sa ma ajutati daca se poate intr-o problema foarte delicata.In urma cu 7 ani am divortat, am stat singura doar cu fetita mea, sunt fericita asa, doar ca de circa 2 ani, am niste tulburari psihice, sa spunem mai mult agresivitate iesita din comun. Imi iubesc fiica mai mult ca orice pe lumea asta, dar mai ales inainte de ciclu sunt turbata, imi vine s-o omor, ma scuzati ca ma exprim asa, dar consider ca nespunind adevarul, nu ma puteti ajuta:((. Imi este tot mai mult frica de lume, inainte fiind un om foarte sociabil si calm, acum nu ies din casa, am impresia ca toata lumea imi vrea raul, iar asta se intampla in fiecare zi. Imi este frica de mine pur si simplu, nu stiu ce sa mai fac, simt ca situatia se agraveaza tot mai rau, sunt intr-o tara straina de aceea am apelat la ajutorul dumneavoastra. Va multumesc din suflet!
6 comentarii
1
18-08-2007, ora 00:00
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Doamna Mandy, starea dumneavoastra poate fi datorata absentei unei relatii sexuale, dar nu neaparat.
Este cert ca aveti nervii mai sensibili, eu insami ma simt rau la ciclu, dar eu am o boala psihica. Nu va speriati, nu este obligatoriu sa aveti si dumneavoastra.
Doua lucruri vreau sa va spun:
Primul: incercati sa luati legatura cu un psihiatru, nu este normal nici sa ai agresivitate, nici sa te temi de lume, nu va speriati insa, sunteti tanara si se pot remedia aceste tulburari, care cred ca pot fi si hormonale, dar medicul stie mai bine.
Al doilea lucru, va rog din suflet sa nu fiti agresiva cu fetita, ea nu are nici o vina, dupa ce ca nu sta si cu tatal ei, macar dumneavoastra sa fiti blanda cu ea.
Nu va acuz, stiu ce inseamna sa fii nervos, si eu trec prin momente de manie, dar ingrijiti-va ca aveti un copilas, un dar de la Dumnezeu, pe care trebuie sa il cresteti.
multa sanatate!
1
18-08-2007, ora 00:00
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Nu ati specificat ce anume din viata dumneavoastra favorizeaza si mentine aceste manifestari, sau daca ati solicitat/primit pana acum vreun tratament.

Primind ajutor de specialitate, puteti sa reveniti la calmul si deschiderea pe care le aveati inainte, ori ati putea sa dezvoltati noi comportamente, mai satisfactoare si mai adecvate situatiei prezente.

Va recomand cu caldura sa consultati un psihoterapeut, chiar acolo, in tara in care traiti acum, pentru ca 2 ani sunt suficienti, atat pentru dumneavoastra, cat si pentru fiica.
1
18-08-2007, ora 00:00
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Eu i9mi cer scuze daca v-am speriat sau nu m-am exprimat cum trebiue.
1
19-08-2007, ora 00:00
Mandy
Nu este medic/terapeut
Mandy
Doamna miu anastasia, va multumesc din suflet pentru raspuns, nu m-ati speriat deloc, starea mea actuala imi da foarte mult de gandit. Am luat legatura cu un psihiatru si cu un psiholog, poate asta m-a facut sa ma sperii si mai tare. Sincera sa fiu, in loc sa ma ajute in problema mea, au inceput sa-mi trimita acasa asistenti sociali cu scopul de a-mi lua fetita, tocmai de aceea am apelati la ajutorul dumneavoastra. Aici pot raspunde si doamnei Simina_psih, situatia de fata este mai linistita, ma refer la viata mea, inainte am fost mult mai agitata, dar de 2 ani cand am spus: Doamne ajuta, am trecut peste tot, au inceput starile mele de tulburare. Ma gandesc, oare sa fie tot ce-am adunat atatia ani in mine, iar acum dau totul afara? Tocmai asta imi da de gandit, ca inainte am avut mult mai multe probleme si nu eram asa de afectata, sau cel putin nu m-am exteriorizat sa spun asa, primeam o palma si dadeam si celalat obraz, sa spun asa, iar acum si un gest frumos ma deranjeaza, tot timpul sunt nemultumita si nervoasa. Nu cred in prostii de "facaturi" sa le spunem asa, sar dupa cum am mentionat si inainte: de la o zi la alta am devenit din Om, Neom. Eu va multumesc mult pentru ajutorul acordat, Dumnezeu sa ne ajute pe toti sa avem o viata frumoasa si lnistita.
Cu respect, Mandy!
1
19-08-2007, ora 00:00
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Din acest motiv v-am si recomandat consultul unui psihoterapeut, si nu al unui alt specialist (psihiatru, psiholog), pentru ca acesta sa va ofere posibilitatea de a gasi solutiile in interior, in propriul comportament si nu in exterior, eventual prin masuri coercitive (apelul la institutiile de asistenta sociala).

Cred ca explicatia gasita de dumneavoastra este cea mai buna: ati trecut printr-o perioada in care ati fost agitata, ani la randul ati adunat totul in interior, iar acum - dati totul afara!
Daca asa stau lucrurile, oare dupa 2 ani, ce mai trebuie dat afara, ca sa va simtiti in sfarsit eliberata de aceste poveri?

In alta ordine de idei, daca inainte, cand aveati mult mai multe probleme, erati calma si sociabila, este posibil ca acea perioada sa fi continut si ceva pozitiv, care acum va lipseste?

Multa sanatate si incredere!
1
20-02-2008, ora 00:00
lyonesse 2007
Nu este medic/terapeut
lyonesse 2007
draga Mandi-nu sint specialist dar ceea ca se intimpla cu tine este o refulare a vremurilor trecute si eu am trecut deci nu e imposibil.pe fiica ta o iubesti asta e sigur dar accesele de furie vin din subconstientul tau care realizeaza probabil chinurile prin care ai trecut cu tatal ei.eu am depasit momentul dupa ce m-am casatorit cu un om extraordinar si am schimbat totul chiar si tara in care locuiam.acum atfel ma comport cu copilul deoarece sufletul meu a iertat in sfirsit si a uitat la ce ma supus tatal lui.pe curind si toate cele bune!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul