Cum fac sa dispară neliniștea continua, frica? | Forumul Medical ROmedic

Cum fac sa dispară neliniștea continua, frica?

25-04-2022
Dandana7
Nu este medic/terapeut
Dandana7
Buna ziua, nu credeam vreodată ca o sa ajung sa scriu aici. Totul a început pe data de 28 Martie când am ajuns la urgente cu palpitații, nu puteam respira, tremuram, o frica continua de a nu muri. Și de aici a început calvarul analize peste analize, EKG perfect normal, tiroida normala, CT- ul normal analizele perfecte. Nu mai puteam ieși din casa de frica, nu ma mai puteam duce la munca, parca viața mea sa oprit. Din cate m-am documentat și ulterior am fost și la psihiatru sufăr de anxietate și de atacuri de panica, iau tratamentul prescrie de doctor 2 zile am fost Mai bine sau văzut îmbunătățiri dar acum iar simt o neliniște continua, o frica. Cum o pot depăși va rog ori ce sfat este bine venit. Mulțumesc
17 comentarii
2
25-04-2022, ora 19:21
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Pana acum, ai procedat bine: ai inceput cu psihiatrul. Din pacate, de multe ori nu se poate fara tratament medicamentos, dar daca pe qcesta nu il combini cu psihoterapie, efectele pe termen lung, vor fi minime. Adica nu vei produce schimbari. Una fara alta, nu se pot aplica in astfel de cazuri (zic de psihiatrie fara psihologie si invers) si cu medicamentele trebuie sa ai rabdare minim o luna, sa inceapa cu adevarat sa isi faca efectul. Iar daca le întrerupi cand nu ti se recomanda, practic te chinui degeaba, pt ca nici psihoterapia nu va avea efect, fara un echilibru al creierului. Poti merge la o clinica unde exista psihiatri in contract cu casa de asigurari si lucreaza in colaborare cu psihologi clinicieni si psihoterapeuti, care pot deconta o parte din serviciile psihologice (qdica poti merge cu bilet de trimitere catre psihiatrie, iar psihiatrul va face o scrisoare medicala pt psiholog si astfel, vei beneficia si de sedinte de consiliere psihologica, gratuite.
2
25-04-2022, ora 22:16
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
In prima luna de tratament anxietatea poate creste. Efectele pozitive si retragerea efectelor secundare au loc la 2-4 saptamani de la instaurarea medicatiei. Mai rezista putin.
1
25-04-2022, ora 22:23
Dandana7
Nu este medic/terapeut
Dandana7
Am deja la activ 3 ședințe de psihoterapie, dar simt ca nu mai pot, știu ca este nevoie de răbdare dar ma frustreaza faptul ca nu pot face nimic fără a ma gândi ca voi avea din nou un atac de panica, deabea pot ieși din casa, la munca este și mai greu, nu ma pot controla mereu :(, iar prin casa prea multe nu pot sa fac. As sta toată ziua in pat.
Psihiatrul mi a spus ca trebuie sa ma împrietenesc cu toate aceste stări pentru a înțeleg ce vor de la mine, dar cum fac asta ? Cum îmi dau seama ceea ce a declanșat tot acest calvar ? Țin sa Menționez ca am 24 de ani
1
25-04-2022, ora 22:28
Dandana7
Nu este medic/terapeut
Dandana7
Clara -p
Mâine se face o săptămâna de când am început tratamentul psihiatric cu prozac 1/2 dimineața. Și rivotril 1/2 seara și la nevoie dacă este cazul. Nu am luat nici o pastila in plus de rivotril pentru ca încerc sa ma autodisciplinez ca totul va fi bine și ca o sa treacă. Dar uneori cedez și ma speri și îmi fac tot felul de gânduri
1
25-04-2022, ora 23:03
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
E cam insuficient jumatate de pastila ca sa aveti rezultate. Tineti legatura cu dr.
1
25-04-2022, ora 23:07
Dandana7
Nu este medic/terapeut
Dandana7
Voi lua legătura cu el dacă nu se văd îmbunătățiri in câteva zile. Multumesc sper sa îmi revin sa fiu eu cea plină de viața și cu zâmbetul pe buze mereu
3
26-04-2022, ora 06:17
360
Nu este medic/terapeut
360
nu te indopa cu medicamente mai mult decat e nevoie. cauta sa faci psihoterapie, sa ai o alimentatie bazata pe fructe si legume si sport cardio.
medicatia pe care o ai acum e mai mult decat suficienta pt atac de panica. faptul ca inca mai ai probleme de panica indica ca ai nevoie de psiholog, nu de medicamente, care sa te ajute sa te linistesti

in eventualitatea in care iti tremura tot corpul, intr-un mod violent, de la panica/anxietate, abia atunci sa iei un tratament mai puternic, altfel NU
1
26-04-2022, ora 09:40
Dandana7
Nu este medic/terapeut
Dandana7
Nici nu vreau sa iau mai multe medicamente. Tot ceea ce vreau e sa ma liniștesc odată totul e un coșmar in momentul de fata. Mulțumesc pentru sfaturi.
1
28-04-2022, ora 17:14
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Orice tratament începe să-și facă efectul după 2-3 săptămâni în funcție de caracteristicile individuale ale persoanei. Dacă ai început și psihoterapie concomitent, trebuie să ai răbdare, pentru că rezultatele nu vor întârzia să apară. Nu spui ce psihoterapie faci, rezultate mai rapide se obțin prin cea cognitiv-comportamentală. Încearcă să ai încredere în psihoterapeut, pentru că încrederea că vei reuși grăbește vindecarea.
1
28-04-2022, ora 20:17
Dandana7
Nu este medic/terapeut
Dandana7
Am luat astăzi la citit prospectul medicamentului prozac și am observat ca ma încadrez la mai mult de jumătate din efectele adverse frecvente și doua puțin mai ciudate : scurtarea respirației iar pe al doile nu știu cum sa îl explic( intr-o noapte m-am trezit foarte agitata dar totuși nu îmi puteam mișcă mâinile si picioarele eram conștientă dar nu prea, asta ma speriat foarte tare, iar de atunci sunt foarte neliniștită pentru ca tot mai des mi se întâmpla sa amețesc si sa nu fiu prezenta cu adevărat.
1
28-04-2022, ora 20:19
Dandana7
Nu este medic/terapeut
Dandana7
De ce se dau toate aceste medicamente dacă ele au atât de multe efecte adverse care ne pot face mai mult rau ? Știu și ca e greu de nimerit medicamentul potrivit din prima dar atâtea săptămîni chinuitoare in zadar.
1
28-04-2022, ora 21:34
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
In prima luna efectele secundare sunt normale. Apoi dispar. Mai rezistati putin.
1
28-04-2022, ora 22:16
Dandana7
Nu este medic/terapeut
Dandana7
Am luat legătura cu doctorul și mi a spus sa încerc cipralex in loc de prozac. Acesta cum este ?
1
28-04-2022, ora 23:26
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca incercati Cipralex in loc de Prozac o luati de la inceput cu efectele secundare. Parerea mea e sa mai rezistati cateva zile pana se retrag efectele secundare de la Prozac. Eu asa as face.
1
29-04-2022, ora 14:00
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Tot schimbând medicația nu are timp să-și facă efectul.
Producătorul e obligat să treacă toate posibilele efecte adverse, dar nu înseamnă că le veți avea neapărat, uitați-vă la paracetamol, care este cel mai des folosit câte efecte adverse sunt trecute. E bine de găsit un psihiatru cu care să puteți comunica și care să vă dea toate informațiile.
1
14-10-2022, ora 12:40
FIINTA NEDREPTATITA
Nu este medic/terapeut
FIINTA NEDREPTATITA
Am trecut prin asa ceva.Frica permanenta ca o emoție în stomac, palpitații, stări de sufocare, insomnii.Am făcut analize pt tiroida, deși au ieșit bune eu aveam un tremur nefiresc pt ca îmi era mult mai frica aflându-se ma în spital și mi a scris anxietate și mi a recomandat xanax.La psihiatru am urmat 2 tratamente după care m am îngrășat 10 kg și diagnostic stări anxioase.
În 2013 și asa m am chinuit pana acum 6 luni.La mine a coincis cu perioada de premenopauza și a continuat.Am încercat multe: suplimente, sport, plimbări în natura ..în final ce m a ajutat a fost Confort emotional de la Fares este tratament naturist am luat 6 pe zi dar desfacem caseta pt ca aveam dureri de stomac.Am urmat 4 luni cu o pauza cum scrie în prospect.Am continuat doar 1 luna doar la nevoie cam 3 pe zii și în timp am realizat ca uitam sa mai iau Practic nu mai aveam nevoie pt ca am scăpat de : FRICA, SUFOCARI, EMOTII, PALPITATII ACIDITATE LA STOMAC și toate stările.
Sănătate ! Încearcă Confort emotional și dacă ești femeie atenție la menopauza.A fost f bun m a ajutat cu bufeurile.
1
18-10-2022, ora 08:13
grigo_grg
Nu este medic/terapeut
grigo_grg
Pai ia spune ne draga Dandana. Cum iti e starea acum?
Deci eu iau Rivotril si nu jumate de pastila ci chiar si una intreaga. Sa nu mi spui ca iei jumate si pastila fiind de 0.5mg?
io iau de 2mg si chiar si 2 pe zi cateodata. Depinde de stare.
Cineva mai sus a scris si de xanax(diazepam). Acestea sunt Benzodiazepine si Rivotril si Xanax si altele, si sunt singurele care cu adevarat înving Anxietatea, si asta pe loc. nu tre sa astepti 2-3 saptamani vreun efect. Problema este ca medicii nu prea le prescriu ca ei zic ca creeaza dependenta.. De'aia ti sa spus sa iei doar o juma de rivotril seara, si asta numai la nevoie... Pai daca n ar fi nevoie n ai lua, nu? :)
Ei bine, cu unele precum diazepam, tavor... au dreptate am simtit si eu o anume dependenta.
Dar Rivotril a fost pt mine scăparea. Nu stiu daca creeaza dependenta, pt ca io n am vazut vreo dependena mai mare ca la fumat, alcool si droguri.
Dar daca nu iau, ma simt iar anxios.Fara sa am vreo "poftă" sau să tânjesc dupa acest medicament.
Deci eu nu numesc asta dependenta, ci doar imi revin simptomele de anxietate daca nu iau. Dar acum iau doar la nevoie, poate nici zilnic, caci le am mereu la mine.
Reactii adversec e am observat pana acum:
-cateodata dureri musculare si de articulatii
-daca e doza prea mare 2mg odata, poate provoca o anume amețeala sau somnolența. (Care pe mine nu ma deranjeaza, caci pot s o controlez, anxietatea fiind in unele cazuri de necontrolat, ei bine...)
-poate si apetit de mancare mai crescuts (ceea ce pe mine ca barbat nu m a deranjeaza:D ca nu e asa, ca mananc acum un porc la masă :)) poate m am ingrasat vreo 5-10 kg. Ori or veni si cu inaintarea in varsta :)

O sa probez ce a mentionat persoana de mai sus, si anume "Confort emotional Fares", si am sa scriu aici dupaia experienta avuta.

Multe salutari si sa ne auzim cu bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul