am dureri dupa 2 luni de la implanturile dentare

04-10-2011
camy2002
Nu este medic/terapeut
camy2002
buna, am 2 zile de cand am inceput sa am dureri( de os?) ca si cum as avea inca masele sau dinti.Acum 2 luni am avut o inserare de implanturi dentare in nr de 7 pe partea de sus.Am inceput o lucrare de dinti acum 10 ani..nu am mai avut bani sa o termin iar aceasta a fost singura solutie.Inainte de a-mi pune implanturile am mai avut nevoie de niste extractii, si apoi am facut radiografii panoramice in care osul arata ca este bine.Nu am avut nici o infectie, iar la 1 luna dupa extractii am facut operatia.Am avut pot sa zic o operatie usoara..totul a durat cam 2 ore.Am luat antibiotice, si gheata..(nu m-am umflat deloc) dupa operatie.Am urmat intocmai instuctiunile, igiena maxima, lichide, mancare moale etc.In radiografia de dupa punerea implantelor am vazut ca acestea nu sunt puse la o distanta cat-de-cat egala si nici adancimea acestora.Exemplu..un implant este iesit din gingie cu 3 mm, iar altul bagat in gingie cu 2mm, desi in partea cu 2mm gingia era mai ridicata decat partea cu 3 mm, si altele sunt la o distanta de 2-3mm fata de alte 2 care au distanta de aproape 1cm.Nu stiu daca acest amanunt este important sau nu, dar nu am gasit ceva sa ma faca sa inteleg daca e bine sau nu.Iar ce ma mai intreb este daca implanturile se pun tot pe locul in care au fost dintii(extractiile), sau in spatele acesora?Deoarece la mine sunt in spatele extractiilor(spre cerul gurii).Iar problema in momentul de fata este ca acum 2 zile mi s-a umflat gingia pe langa implantul cu 2 mm de nu mi se mai vede si e foarte dureroasa gingia dar si am dureri inca la 2-3 implanturi.Am inceput sa iau iar antibiotice dar inca nu am nici un rezultat.Ce am uitat sa va mai spun ca de 1 luna jumatate iau Calcium cu vitamina D3.Va rog din suflet daca puteti sa ma ajutati cu un sfat! VA MULTUMESC ANTICIPAT!
1 comentarii
0
22-03-2023, ora 23:00
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

este posibil ca umflarea gingiei și durerile să fie cauzate de o infecție la nivelul implanturilor dentare. Este important să contactați imediat clinica dentară unde ați făcut intervenția pentru a vă programa la o evaluare și tratament, dacă este necesar. De asemenea, este important să nu vă auto-medicați și să respectați întocmai recomandările medicului dentist în privința igienei orale și a administrării de antibiotice.

În ceea ce privește întrebările dvs. despre punerea implanturilor dentare, implanturile sunt de obicei plasate pe locul dintilor extrasi sau in spatele acestora, în funcție de situația fiecărui pacient. Distanta și adancimea la care sunt plasate implanturile dentare sunt determinate de cantitatea și calitatea osului disponibil în zona respectivă și de planul de tratament stabilit de medicul dentist. Este important să aveți încredere în cunoștințele și experiența medicului dentist și să discutați cu acesta orice întrebări sau nelămuriri aveți în legătură cu tratamentul.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:

Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog

Zâmbim împreună
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Persoanele care iau antidepresive de două ori mai predispuse la eșecul implantului dentar
  • Tehnologia digitală ar putea face implanturile dentare mai accesibile și rapide
  • Durata de viață a implanturilor dentare
  • Testul gumei de mestecat pentru inflamaţia după implantul dentar
  • Implant dentar inovator, prezentat de cercetătorii americani
  •