Amețeala, respirator grea și stări de confuzie

30-08-2018
Numen-am
Nu este medic/terapeut
Numen-am
Va scriu in speranța ca poate o sa primesc un diagnostic care sa ma liniștească. Din Septembrie trecut am început sa am atacuri de panica. La început erau relativ ușoare, devenind tot mai severe in timp. Cauza nu am depistat o. Am fost la psihoterapie de 5 ori, analizele făcute au ieșit perfecte, cu excepția creatinkinazei (cred ca am scris corect) care a ieșit puțin mărita, nu cu mult, cu 10-12, EKg ul de asemenea a ieșit perfect. Urmez de câteva luni un tratament cu magne B6 și un complex de calciu, vitamina D și omega 3 de la lysi. Am avut o pauza de 2 săptămâni in care nu am avut stări derutante (pana atunci le aveam zilnic, și de doua-trei ori). In ultimele zile am niște senzații de amețeala, pierdere a echilibrului, nu ma pot concentra, îmi simt corpul greu, aud oamenii tot mai încet vorbind, apoi brusc ii aud foarte tare, am dureri in piept și respir foarte forțat, când adorm, simt cum parca ma scufund, sau parca plutesc. Sunt fumătoare, am 20 de ani, am consumat marijuana ani buni însă nu am avut aceste stări niciodată. M am oprit, dar stările au continuat. Și se tot agravează. Nu știu ce sa mai fac. Sunt foarte disperata. Îmi pun singura diagnostic : infarct, atac cerebral, cancer la plămâni, ceva destul de grav la inima. Va rog, lămuriti ma!
8 comentarii
0
30-08-2018, ora 07:55
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu e bine sa va puneti singura diagnostice. Posibil sa fi facut o Anxietate din cauza consumului de marijuana. Trebuie sa mergeti la un psihiatru pentru tratament si la psiholog.
Faceti un test de anxietate orientativ pe net.
0
30-08-2018, ora 08:44
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Diagnosticele nu se pun pe internet, pentru că sunt simptome ce aparțin mai multor tulburări, sau ce relatați poate fi percepția dumneavoastră. Mergeți într-un cabinet psihologic la un psiholog clinician cu experiență, sau într-un cabinet medical la un psihiatru ca să puteți avea un diagnostic sigur. Pe baza diagnosticului se va decide ce faceți în continuare.
Dacă deja ați fost la un psihiatru, discutați orice schimbare de dispoziție cu acesta.
0
30-08-2018, ora 15:35
Numen-am
Nu este medic/terapeut
Numen-am
Ma interesa in mod special sa nu fie o afecțiune de natura medicală. Asta am luat in calcul prima oara, având in vedere durerile in piept, in partea stânga mai exact, respirația îngreunată și oboseala accentuată după ce merg 5 minute, iar pulsul îmi e foarte scăzut (50 bpm) când stau in pat seara. Nu știu dacă e normal.
0
30-08-2018, ora 19:08
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Mergeți la medicul de familie care vă va trimite la medicul specialist pentru investigații. Numai după ce aveți rezultatele investigațiilor medicale care să confirme că nu-i o problemă medicală mergeți la psiholog.
0
30-08-2018, ora 19:50
Numen-am
Nu este medic/terapeut
Numen-am
Am fost la analize, au ieșit perfecte, am fost la spital crezând ca fac infarct și mi au făcut un ekg, la fel, a ieșit perfect.
0
12-09-2018, ora 13:04
onedge
Nu este medic/terapeut
onedge
@Numen-am, nu te panica si mai mult de cat este cazul! :)
Sunt clasice simptomele tale: si eu si probabil, majoritatea care intra pe acest forum, le-au avut/le avem inca.
Eu am 34 de ani si de vreo 8 ani ma incearca aceste stari. Bineinteles, ca si eu am trecut de nenumarate ori pe la cardiologie...si nu am nimic.
Toate simptomele pe care le povestesti sunt specifice anxietatii (team nejustificata) / atacurilor de panica. Mai putin partea cu marijuana...adica nu stiu in ce masura iti poate influenta starile din prezent consumul din trecut.
O posibila explicatie ar fi sevrajul, in urma renuntarii la substante. Si daca te lasi de fumat sau de consumat zahar de maine, cateva zile o sa te simti ametita, slabita etc Sevrajul e asemanator cu anxietatea, ca simptome.
0
28-10-2018, ora 13:36
ion222
Nu este medic/terapeut
ion222
Si eu ma simt exact la fel. Spune mi te rog daca ai rezolvat ceva si cum?
0
03-11-2018, ora 10:20
universum
Nu este medic/terapeut
universum
Numen-am repeta analizele pentru a inlatuta orice dubiu. Tutunul e mult mai nociv decat "iarba" posibil sa fie de la fumat toate starile astea, eu dupa ce m am lasat de tigari am fost alt om nu e greu sa te lasi. Daca obosesti repede poate fi de la lipsa de miscare fa sport si o sa vezi ca o sa fie mai bine capacitatea pulmonara se mareste organizmul se oxigeneaza mai bine si functioneaza mai bine.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul