Anxietate cu atacuri de panica si depersonalizare.
Alexanda, ce am vb noi si ce faci tu, exista o mica posibilitate sa fie de la tutun, dar iti zic eu ca nu este, anxietatea te impinge spre orice tampenie, asa am facut si eu la inceput...daca este de la sport sa ma opresc, daca este de la pastile, daca este de la mancare, tot felul de fobii, ajunsesem rau.crede ma ca am patit o la fel, pe de alta parte n ar fi rau sa le lasi, doar esti constienta ca iti fac rau, dar nu stiu daca momentu propice sa le lasi, sa nu ti mareasca anxietatea.ar fi bn daca pe viitor am putea stabili o intalnire cu mai multi anxiosi, sa vb, cred ca ne ar face bn, pana una alta ai grija de tine Alexandra.nu te mai gandii de la ce este pt ca o sa dezvolti niste fobii.
Asa este...ai dreptate...ar fi frumos sa ne intalnim sa sti:)...Ms de sfat Mircea...oricum..nu ma voi lasa acum...pt ca sigur ar fi mai rau...:|
Daca esti din buc, e super, stefan cred ca este si el din buc, si mai vedem cine vine, nu de alta, dar sa daca ne intalnim amandoi sa n avem prob cu prietena/prietenu:))))))
Eu as fi total de acord cu intalnirea asta..insa sunt din Constanta Mircea...si in curand, peste cateva saptamani voi pleca in vacanta in Italia cu tatal meu...:)...in caz ca o sa veniti voi la mare...si o sa fiu aici.ne vdm:D...
Numai bine.
Numai bine.
Am revenit la contul anterior deoarece pe acela nu ma mai puteam loga.
De 2 zile am intrerup seroxatul pentru ca nu mai am, si de aici de unde sunt eu nu vrea sa imi dea fara reteta.Maine am sa merg in alta localitate sa vad daca imi da fara retata, daca nu imi iau luni reteta ca fara ala nu pot sta.A creat dependenta.Ma simt drogat, am niste simptome de nu se poate.Simt ca nu mai traiesc pana maine, mi-e teama sa ma culc, sunt abosult convins ca o sa mor, ceea ce inainte nu intalneam asa des doar cand ma simteam rau, ma simt rau si fizic, ameteli, simt ceva pe piept, ma ia cu calduri s.a. Parca am devenit depresiv, nu mai am chef de nimic de cand nu il mai iau.
In prezent mai iau Serlift si Abilify...
De 2 zile am intrerup seroxatul pentru ca nu mai am, si de aici de unde sunt eu nu vrea sa imi dea fara reteta.Maine am sa merg in alta localitate sa vad daca imi da fara retata, daca nu imi iau luni reteta ca fara ala nu pot sta.A creat dependenta.Ma simt drogat, am niste simptome de nu se poate.Simt ca nu mai traiesc pana maine, mi-e teama sa ma culc, sunt abosult convins ca o sa mor, ceea ce inainte nu intalneam asa des doar cand ma simteam rau, ma simt rau si fizic, ameteli, simt ceva pe piept, ma ia cu calduri s.a. Parca am devenit depresiv, nu mai am chef de nimic de cand nu il mai iau.
In prezent mai iau Serlift si Abilify...
am gasit seroxat, si am luat cat luam inainte 10 mg.Sa vedem cum ma simt, cand l-am luat ma simteam rau, si acum, cred ca poate mor ca am luat pastila...am citit pe net ca la inceputul tratamentului cu serlift trebui un anxiolitic, seroxatul este anxiolitic?ca eu am vazut ca este anti-depresiv.Pot luat bromazepam, ca anxiolitic daca este, dar cel mai bine astept sa merg la doctora si sa vad ce spune
De cât timp iei SSRI (seroxat/paroxetină)? O schemă de terapie este, ca la începutul tratamentului, atunci când anxietatea este resimţită puternic să se administreze şi o benzodiazepină timp de două luni după care să se scoată pentru că antidepresivele din această clasă îşi fac efectul cam în două - şase săptămâni. Tu, dacă te joci cu pastilele şi le iei după capul tău (pe ăsta nu-l iau că nu cred că-mi face bine... ba hai că totuşi îl iau, dar jumătate şi doar două săptămâni să văd cum mă simt etc.) o s-o duci cu boala mult şi bine.
Nu înţeleg de ce ţi-a dat şi Serlift şi Seroxat. Ţi le-a dat acelaşi medic să le iei simultan sau unul dintre ele ţi l-a dat în trecut, tu nu l-ai luat şi te-ai gândit acum să le combini să vezi ce iese? Mi se pare ciudat pentru că sunt din aceeaşi clasă şi în loc să îţi dea două diferite, ar putea să-ţi dea Seroxatul doar, în doză mai mare. Dar până la urmă, doctorul ştie mai bine.
Nu lua bromazepam aiurea. Iei deja destule.
Nu înţeleg de ce ţi-a dat şi Serlift şi Seroxat. Ţi le-a dat acelaşi medic să le iei simultan sau unul dintre ele ţi l-a dat în trecut, tu nu l-ai luat şi te-ai gândit acum să le combini să vezi ce iese? Mi se pare ciudat pentru că sunt din aceeaşi clasă şi în loc să îţi dea două diferite, ar putea să-ţi dea Seroxatul doar, în doză mai mare. Dar până la urmă, doctorul ştie mai bine.
Nu lua bromazepam aiurea. Iei deja destule.
SSRI (sertralină/Serlift; paroxetină/Seroxat)*
Seroxatul il iau de 3 luni, mi la dat in treucut, serlift si abilify mi l-a dat acum 3 saptamani.Seroxatul nu am mai putut sa il las, mereu cand nu il luam mi-era rau, mai ales daca eram la scoala.Nu era chip sa plec daca nu aveam seroxatul, si asa ca trebuia sa iau dupa ureche, distonocalm, xanax...Serliftul l-am inceput de cand mi l-a dat si abilifyul, si eram f obosit la scoala, dormeam toata ziua si am zis sa raman decat cu seroxatul deorece ma simteam cat de cat bine.Dar sunt un ipohondru fara pereche.Mi-e frica la tot ce fac, si cand iau o pastila, si cand fac putin efort, ca poate fac infarct, atac cerebral, desi analizele sunt bune...E adevarat ca nu am respectat tratamentul asta...Trebui sa merg saptamana asta la doctora, sa vad ce fac, sa imi dea odata ceva bun pentru mine.
Nu înţeleg. Medicul tău ştie că iei şi Serlift şi Seroxat sau crede că nu mai ai Seroxat şi ţi-a dat Serlift?
Serlift nu am luat am inceput ieri sa iau 1 pastila, dar nu il voi mai lua pana cand nu intrerup seroxatul.Doctora mi-a intrerupt seroxatul, dar eu sunt dependent de el si nu am putut sa il las.Mi-era rau atat fizic cat si psihic.Cu doctora nu pastrez legatura, doar cand ma duc la cabinet, pt ca nu am nr dansei.Deci in prezent iau seroxat, care vreau sa il elimin, dar treptat, nu dintr-o data, si sa imi dea un anxiolitic bun cu serliftul acela.
Bine, nu dansa mi-a recomandat seroxat, la cererea mea mi l-a dat.Dr.T ma indrumat sa iau seroxat.acum ai inteles?
Nu, Ştefan. Nu mai lua medicamentele după cum te taie capul. Astea nu sunt vitamine: azi iei, mâine poţi să nu mai iei că deja ţi-ai asigurat rezervele pentru următoarele trei zile.
Schematic:
- nu e bine să iei şi Seroxat (paroxetină) şi Serlift (sertralină) în acelaşi timp, pentru că sunt acelaşi tip de antidepresive şi medicul când ţi le-a prescris, ţi le-a prescris cu doza recoamandată ca şi când ai lua numai un singur fel.
- Seroxatul nu dă dependenţă.
- Şi paroxetina, şi sertralina sunt foarte bune pentru anxietate. Dar ele nu prea se combină.
- Dacă nu mai ai Seroxat, începe cu Serliftul. Dacă nu iei nici Seroxat, nici Serlift, înseamnă că întrerupi tratamentul. Şi dacă întrerupi tratamentul, degeaba ai luat până acum, chiar dacă prost (efectul tot şi l-au făcut cât de cât). Dacă întrerupi tratamentul, dată fiind condiţia ta (se vede şi simţi şi tu că nu te-ai vindecat), anxietate revine (posibil s-o ţină în frâu Abilify-ul)
- Nu te duce mâine în altă localitate după Seroxat că te duci bou şi te întorci vacă (vorbă din folclor). Baţi drumul degeaba, pentru că nimeni nu o să-i dea unui tânăr de 17 ani un antidepresiv fără reţetă. Astfel de medicamnte au un regim strict şi nu se eliberează după ureche.
Acum... ai luat vreodată antibiotice? Ştii că alea se iau fix la 6-8-12 ore (te trezeai şi-n mijlocul nopţii dacă era nevoie). Aşa e şi cu medicamentele psihotrope: nu chiar la ore fixe, dar ZILNIC. Oricât de rău te-ai simţi (obosit, greaţă, ameţit), timp de cel puţin 6 luni TREBUIE să iei pastiluţele pe care ţi le dă medicul ZI de ZI. Şi alea pe care ţi le dă acum, nu cele pe care ţi le-a dat acum 3 luni şi pe care tu nu le-ai luat şi nici nu i-ai spus că nu le-ai luat.
Eu te sfătuiesc ca luni, când ajungi la el, să-i spui problema asta. Pentru că medicul o să creadă că tu nu răspunzi la tratament şi te bagă pe alte tipuri de substanţe, când tu, de fapt, nici nu ai luat tratamentul cum a trebuit :)). Pe scurt, dacă nu iei Serlift zilnic, aşa cum ţi-l dă medicul, nu o să-ţi treacă anxietatea. Înţelegi?
Faptul că ai luat Seroxatul când ţi-a venit, cum ţi-a venit şi i-ai ascuns şi medicului, e destul de rău, pentru că ai pierdut timp şi, după cum vezi, pe tine te afectează. Nu pe medic, nu pe noi. Peste doi ani o să ai bacalaureatul şi s-ar putea să nu fii în stare să faci mare lucru dacă nu te ţii de tratament.
Antidepresivele se iau zilnic. Nu sunt benzodiazepine (anxiolitice) care se iau numai la nevoie, în doza minimă la care răspunde organismul.
Antidepresivele nu dau dependenţă, spre deosebire de benzodiazepine. Deci nu eşti dependent de paroxetină :))).
Nu mai lua medicamentele după cum te taie capul. Şi povesteşte-i medicului tot, ca să ştie şi el de ce nu ţi-ai revenit încă :). Altfel, nu are cum să te ajute.
Schematic:
- nu e bine să iei şi Seroxat (paroxetină) şi Serlift (sertralină) în acelaşi timp, pentru că sunt acelaşi tip de antidepresive şi medicul când ţi le-a prescris, ţi le-a prescris cu doza recoamandată ca şi când ai lua numai un singur fel.
- Seroxatul nu dă dependenţă.
- Şi paroxetina, şi sertralina sunt foarte bune pentru anxietate. Dar ele nu prea se combină.
- Dacă nu mai ai Seroxat, începe cu Serliftul. Dacă nu iei nici Seroxat, nici Serlift, înseamnă că întrerupi tratamentul. Şi dacă întrerupi tratamentul, degeaba ai luat până acum, chiar dacă prost (efectul tot şi l-au făcut cât de cât). Dacă întrerupi tratamentul, dată fiind condiţia ta (se vede şi simţi şi tu că nu te-ai vindecat), anxietate revine (posibil s-o ţină în frâu Abilify-ul)
- Nu te duce mâine în altă localitate după Seroxat că te duci bou şi te întorci vacă (vorbă din folclor). Baţi drumul degeaba, pentru că nimeni nu o să-i dea unui tânăr de 17 ani un antidepresiv fără reţetă. Astfel de medicamnte au un regim strict şi nu se eliberează după ureche.
Acum... ai luat vreodată antibiotice? Ştii că alea se iau fix la 6-8-12 ore (te trezeai şi-n mijlocul nopţii dacă era nevoie). Aşa e şi cu medicamentele psihotrope: nu chiar la ore fixe, dar ZILNIC. Oricât de rău te-ai simţi (obosit, greaţă, ameţit), timp de cel puţin 6 luni TREBUIE să iei pastiluţele pe care ţi le dă medicul ZI de ZI. Şi alea pe care ţi le dă acum, nu cele pe care ţi le-a dat acum 3 luni şi pe care tu nu le-ai luat şi nici nu i-ai spus că nu le-ai luat.
Eu te sfătuiesc ca luni, când ajungi la el, să-i spui problema asta. Pentru că medicul o să creadă că tu nu răspunzi la tratament şi te bagă pe alte tipuri de substanţe, când tu, de fapt, nici nu ai luat tratamentul cum a trebuit :)). Pe scurt, dacă nu iei Serlift zilnic, aşa cum ţi-l dă medicul, nu o să-ţi treacă anxietatea. Înţelegi?
Faptul că ai luat Seroxatul când ţi-a venit, cum ţi-a venit şi i-ai ascuns şi medicului, e destul de rău, pentru că ai pierdut timp şi, după cum vezi, pe tine te afectează. Nu pe medic, nu pe noi. Peste doi ani o să ai bacalaureatul şi s-ar putea să nu fii în stare să faci mare lucru dacă nu te ţii de tratament.
Antidepresivele se iau zilnic. Nu sunt benzodiazepine (anxiolitice) care se iau numai la nevoie, în doza minimă la care răspunde organismul.
Antidepresivele nu dau dependenţă, spre deosebire de benzodiazepine. Deci nu eşti dependent de paroxetină :))).
Nu mai lua medicamentele după cum te taie capul. Şi povesteşte-i medicului tot, ca să ştie şi el de ce nu ţi-ai revenit încă :). Altfel, nu are cum să te ajute.
@ Laur5
Principalele simptome ale lui Stefan sunt pe anxietate.
Ii este frica in fiecare zi ca moare. Are senzatia ca se sufoca, i se face rau la scoala, i se face rau in masina etc.
Eu nu am inteles niciodata de de doctorita in loc sa ii dea medicamente pentru anxietate, i-a scos complet seroxatul care ii facea bine si orice fel de anxiolitic si i-a dat serlift care e antidepresiv si abilify care e antipsihotic.
O.K. Sa zicem ca abilify-ul i-ar fi bun poate pentru starile de derealizare (cu toate ca Stefan afirma ca nici astea nu ii trec si ca le resimte), dar de ce sa nu ia deloc anxiolitic ?
@ Stefan
Schimba te rog doctorul si du-te la noul doctor cu o hartie la tine pe care sa treci toate problemele tale si sa obtii o schema corecta de tratament.
Principalele simptome ale lui Stefan sunt pe anxietate.
Ii este frica in fiecare zi ca moare. Are senzatia ca se sufoca, i se face rau la scoala, i se face rau in masina etc.
Eu nu am inteles niciodata de de doctorita in loc sa ii dea medicamente pentru anxietate, i-a scos complet seroxatul care ii facea bine si orice fel de anxiolitic si i-a dat serlift care e antidepresiv si abilify care e antipsihotic.
O.K. Sa zicem ca abilify-ul i-ar fi bun poate pentru starile de derealizare (cu toate ca Stefan afirma ca nici astea nu ii trec si ca le resimte), dar de ce sa nu ia deloc anxiolitic ?
@ Stefan
Schimba te rog doctorul si du-te la noul doctor cu o hartie la tine pe care sa treci toate problemele tale si sa obtii o schema corecta de tratament.
@ Laur5
Stefan nu a luat decat o singura zi serlift si seroxat pentru ca nu a stiut ca nu se iau impreuna.
Stefan nu a luat decat o singura zi serlift si seroxat pentru ca nu a stiut ca nu se iau impreuna.
Pentru că, în primul rând, nu şi-a dat medicul acordul să ia un anxiolitic şi, în al doilea rând, o să se simtă bine cu anxiolitice, iar când o să vină vremea să le scoată, o să-l cuprindă ameţeala, teama, oboseala din nou. Cred că de-a lungul a 3 pagini pe acest topic Mircea se plângea că ori de câte ori trece o zi fără să ia Rivotril, simte că nu mai poate.
Altfel spus, chiar dacă Ştefan n-o să mai aibă nevoie de anxiolitice (dacă le ia în paralel cu un antidepresiv), prin faptul că le ia o să constituie un important factor psihologic la liniştea sa psihică, iar atunci când va renunţa la ele, se va confrunta iar cu stările urâte din cauză ca, dată fiind însăşi denumirea lor, o să fie de părere că anxioliticele sunt cele care-l făceau să se simtă bine, nu antidepresivul. Dependenţa psihologică poate fi foarte puternică, mai ales în cazul unui anxios care crede că are nevoie de un medicament anume. Din acest motiv, medicii din străinătate prescriu din ce în ce mai puţin benzodiazepine şi le recomandă numai atunci când e nevoie urgentă de ele, pe o perioadă limitată.
Doctorul probabil i-a scos paroxetina pentru că, atunci când i-a prescris-o, Ştefan nu prea a luat-o constant (şi aici îl rog să mă contrazică dacă nu e aşa). Neluându-şi pastilele cum trebuia, nu şi-au făcut efectul. S-a dus la medic, s-a plâns că nu funcţionează şi i-a dat alt medicament. Şi sertralina e bună pentru anxietate (ca multe dintre SSRI-uri). Ba chiar citeam că e mai bine tolerată de organism şi pacientul se confruntă cu senzaţii neplăcute mai uşoare când încetează terapia, decât în cazul paroxetinei. Ce-i drept, eu vorbesc din studii, în timp ce medicii vorbesc din experienţă. Iar experienţa indică Seroxatul. Cert e că ambele pot fi utile.
Altfel spus, chiar dacă Ştefan n-o să mai aibă nevoie de anxiolitice (dacă le ia în paralel cu un antidepresiv), prin faptul că le ia o să constituie un important factor psihologic la liniştea sa psihică, iar atunci când va renunţa la ele, se va confrunta iar cu stările urâte din cauză ca, dată fiind însăşi denumirea lor, o să fie de părere că anxioliticele sunt cele care-l făceau să se simtă bine, nu antidepresivul. Dependenţa psihologică poate fi foarte puternică, mai ales în cazul unui anxios care crede că are nevoie de un medicament anume. Din acest motiv, medicii din străinătate prescriu din ce în ce mai puţin benzodiazepine şi le recomandă numai atunci când e nevoie urgentă de ele, pe o perioadă limitată.
Doctorul probabil i-a scos paroxetina pentru că, atunci când i-a prescris-o, Ştefan nu prea a luat-o constant (şi aici îl rog să mă contrazică dacă nu e aşa). Neluându-şi pastilele cum trebuia, nu şi-au făcut efectul. S-a dus la medic, s-a plâns că nu funcţionează şi i-a dat alt medicament. Şi sertralina e bună pentru anxietate (ca multe dintre SSRI-uri). Ba chiar citeam că e mai bine tolerată de organism şi pacientul se confruntă cu senzaţii neplăcute mai uşoare când încetează terapia, decât în cazul paroxetinei. Ce-i drept, eu vorbesc din studii, în timp ce medicii vorbesc din experienţă. Iar experienţa indică Seroxatul. Cert e că ambele pot fi utile.
la mine nu este o dependenta de rivotril, doar ca este singurul anxiolitic care imi face bn, am incercat xanax, anxiar, tot felul fara prea mari rezultate, am observat ca durerea de cap si tiuitul erau de la zoloft, am vb cu doctora si mi a zis sa renunt la zoloft o perioada sa vad cum merge si pot zice ca nu mai sunt agitat, nu mai am ameteli, in timp am reusit sa las si xanaxul, mirztenul, coaxilul, doar rivotrilul nu l las momentan pt ca n am alta solutie, daca o sa am prob dupa ce se duce tot efectul zoloftului, nu l mai iau de 3-4 zile o sa incerc seroxat, e important sa ti dai seama ce medicament te ajuta, nu doar sa asculti medicul si sa iei pastile care iti fac rau, pana la urma tre sa i spui medicului stefane ce te ajuta, doar ca la tn esteputin mai greu pt ca nu renunti deloc la ideea asta ca o sa mori zilnic, ti am zis, incearca si ocupati timpul cu fel si fel de activitati si lasa moartea, mureai de 100 de ori pana acum..
Cred ca o sa ma duc sa imi schimbe tratamentul...pentru ca doar cu anxiarul nu imi voi reveni...am fel si fel de stari...nu prea am curaj sa plec undeva singura de acasa.se dezvolta fel si fel de alte fobii daca nu ma tratez cat mai curand.vreau sa fiu cum eram eu inainte..plang zi de zi...nu pot face tot ce vreau...boala asta ma tine pe loc.am fost acum pana la o prietena care sta aici pe strada cu mine...si am simtit ca mi se inmoaie picioarele...si inima imi batea puternic...si simteam ca nu am aer...nu stiu ce sa ma mai fac...am 20 ani...intristarea mea vine din cauza faptului ca nu pot face ce imi doresc...as vrea sa merg si eu la plaja cu prietenii fara frica...off.am nevoie de incurajari...nu vreau sa ma intristez mai tare decat sunt...credeti ca cu medicamente imi voi putea revenii?.voi reusii sa scap de fricile astea care ma domina?.vreau sa fiu o persoana normala..daca imi vine sa ma duc sa ma plimb de nebuna singura...asta sa fac...daca vreau sa ma duc pana stiu eu undeva departe.sa plec...sa uit sa ma intorc acasa...asa faceam inainte.ce sa ma fac?...spuneti-mi si mie..
Daca a mai trecut cineva prin ceea ce trec eu si si-a revenit...vreau sa ma incurajeze...
@ Alexandra
Daca ai face un tratament corect cu niste pastile care sa ti se potriveasca, nu ai mai trece prin asa ceva.
Incearca si tu sa testezi medicamentele pina cand gasesti unul cu care sa scapi de aceste stari.
Daca ai face un tratament corect cu niste pastile care sa ti se potriveasca, nu ai mai trece prin asa ceva.
Incearca si tu sa testezi medicamentele pina cand gasesti unul cu care sa scapi de aceste stari.
Clara...mersi de raspuns...maine ma voi duce sa schimb tratamentul...vreau sa am incredere ca imi voi revenii.tu ai trecut prin asa ceva?.
@ Alexandra
Am trecut, dar am facut tratament zilnic timp de un an si jumatate pentru anxietate, intai cu efectin 6 luni, apoi un an cu seroxat. Dupa care nu a mai trebuit sa le iau.
Daca mai am din cand in cand cate o stare de anxietate, iau un calmepam sau un anxiar, dar doar ocazional.
Am trecut, dar am facut tratament zilnic timp de un an si jumatate pentru anxietate, intai cu efectin 6 luni, apoi un an cu seroxat. Dupa care nu a mai trebuit sa le iau.
Daca mai am din cand in cand cate o stare de anxietate, iau un calmepam sau un anxiar, dar doar ocazional.
Uite...tu..ma ajuti intr-un fel acum...imi dai curaj sa sper ca imi voi revenii.Clara...dar poti sa imi spui si mie te rog frumos care erau simptomele tale?...ieseai singura din casa?...de fapt..ce simptome aveai in general asa daca vrei sa imi zici...te rog frumos
@ Alexandra
Frica. O frica ce ma paraliza aproape. Ca o gheara in spate, in oase, in dinti, pina in varfurile degetelor.
Nici nu mai puteam sa ma misc.
Senzatie de sufocare, de inclestare.
Mai rau ca voi.
Dar am facut tratament si mi-am revenit.
Sunt sigura ca o sa va reveniti si voi.
Frica. O frica ce ma paraliza aproape. Ca o gheara in spate, in oase, in dinti, pina in varfurile degetelor.
Nici nu mai puteam sa ma misc.
Senzatie de sufocare, de inclestare.
Mai rau ca voi.
Dar am facut tratament si mi-am revenit.
Sunt sigura ca o sa va reveniti si voi.
Clara: ma bucur mult ca te-ai vindecat...ms mult..mi'ai dat incredere...Multa sanatate...:)
@ Alexandra
Eu am TAB care e deocamdata o boala cronica si nu o sa ma vindec niciodata. Va trebui sa iau tratament toata viata. Te rog sa nu ma intrebi ce inseamna ca s-ar putea sa ma intristez.
Peste simptomele de la TAB s-a suprapus si anxietatea o perioada de vreun an si jumatate.
Conteaza foarte mult, mai ales pentru voi care sunteti foarte tineri, sa acceptati pur si simplu ca aveti o afectiune pentru care trebuie sa luati tratament o perioada mai indelungata.
Framantarile pe tema "de ce trebuie sa iau medicamente", "cat timp o sa le mai iau", "cat de repede o sa treaca", va consuma in mod inutil si va altereaza starea de spirit. Nu are rost sa va complicati existenta si cu amanuntele astea.
Totul e ca voi sa va simtiti cat mai bine posibil.
Va simtiti rau ? Trebuie sa ganditi asa: nu-i nimic. Va duceti frumos, va luati tratamentul cum trebuie si va reveniti. Iesiti la un prieten, la o prietena, pe plaja, la plimbare, unora le place sa faca sport. Etc.
In momentul in care va apuca vreo "criza" trebuie sa constientizati imediat ca e trecatoare si sa va duceti sa o tratati. Ca apoi, sa va reveniti cat mai repede si sa va bucurati cat mai mult de viata.
Eu am TAB care e deocamdata o boala cronica si nu o sa ma vindec niciodata. Va trebui sa iau tratament toata viata. Te rog sa nu ma intrebi ce inseamna ca s-ar putea sa ma intristez.
Peste simptomele de la TAB s-a suprapus si anxietatea o perioada de vreun an si jumatate.
Conteaza foarte mult, mai ales pentru voi care sunteti foarte tineri, sa acceptati pur si simplu ca aveti o afectiune pentru care trebuie sa luati tratament o perioada mai indelungata.
Framantarile pe tema "de ce trebuie sa iau medicamente", "cat timp o sa le mai iau", "cat de repede o sa treaca", va consuma in mod inutil si va altereaza starea de spirit. Nu are rost sa va complicati existenta si cu amanuntele astea.
Totul e ca voi sa va simtiti cat mai bine posibil.
Va simtiti rau ? Trebuie sa ganditi asa: nu-i nimic. Va duceti frumos, va luati tratamentul cum trebuie si va reveniti. Iesiti la un prieten, la o prietena, pe plaja, la plimbare, unora le place sa faca sport. Etc.
In momentul in care va apuca vreo "criza" trebuie sa constientizati imediat ca e trecatoare si sa va duceti sa o tratati. Ca apoi, sa va reveniti cat mai repede si sa va bucurati cat mai mult de viata.
@ Clara
Regret nespus de mult pentru ca ai asemenea afectiune.Trebuie sa fim optimisti oricat de greu ar fii...si asa este..sa ne bucuram de viata..sa ne simtim bine...Mersi mult de sfaturile pe care mi le'ai dat...si nu pot decat sa iti doresc sa fi fericita...si sanatate multa...ca este pe primul loc..uite..persoane ca tine...ne invata ce inseamna viata...si sa o pretuim..inteleg foarte multe din cuvintele tale...
Regret nespus de mult pentru ca ai asemenea afectiune.Trebuie sa fim optimisti oricat de greu ar fii...si asa este..sa ne bucuram de viata..sa ne simtim bine...Mersi mult de sfaturile pe care mi le'ai dat...si nu pot decat sa iti doresc sa fi fericita...si sanatate multa...ca este pe primul loc..uite..persoane ca tine...ne invata ce inseamna viata...si sa o pretuim..inteleg foarte multe din cuvintele tale...
Mi'am facut toate analizele posibile.Toate sunt absolut PERFECTE ! Maine ma duc si la ultimul medic specialist, si anume un pneumolog(adevarul este ca am fumat mult, am avut si ceva racel;i pe care le'am neglijat..)
Azinoapte m'am trezit, am fost si am baut apa apoi am observat ca incep sa respir tot mai greu si tot mai greu si mai greu, si mai greu..Simteam ca nu'mi intra destul aer in plamani si simteam adrenalina cum incepe sa lucreze...ritmul cardiac a crescut, si a inceput atacul de panica...Vreo 30 de minute mi'am facut cred k de tot atatea ori ultimile rugaciuni.Aveam impresia ca totul se va termina, simteam ca in curand voi cadea jos ( m'am ridicat din pat ).Am luat o pastiluta de metoprolol si am incercat sa ma linistesc.Am deschis toate geamurile, am deschis televizorul si usor-usor m'am incurajat singur si mi'am revenit..In ultima perioada m'au mai lasat starile, dar se pare ca nu de tot..
@DrT : M'ai intrebat acum ceva vreme cum se manifesta depersonalizarea la mine si nu am apucat sa'ti raspund..Pai seara la apus sau la lumina becurilor de pe strada...incep sa ma simt ca si cum as fi intr'un film, am si ceva deja vu 'uri insa nu tot timpul, ma simt ca un robot...nu mai dau importanta la cei din jurul meu, ma concentrez doar pe acele stari si incerc sa le inteleg...sunt dubioase, dar ma bucur ca au mai disparut din ele..Mi s'a spus ca ar fi posibil sa fie din cauza unor probleme ale aparatului respirator. Acum...
Azinoapte m'am trezit, am fost si am baut apa apoi am observat ca incep sa respir tot mai greu si tot mai greu si mai greu, si mai greu..Simteam ca nu'mi intra destul aer in plamani si simteam adrenalina cum incepe sa lucreze...ritmul cardiac a crescut, si a inceput atacul de panica...Vreo 30 de minute mi'am facut cred k de tot atatea ori ultimile rugaciuni.Aveam impresia ca totul se va termina, simteam ca in curand voi cadea jos ( m'am ridicat din pat ).Am luat o pastiluta de metoprolol si am incercat sa ma linistesc.Am deschis toate geamurile, am deschis televizorul si usor-usor m'am incurajat singur si mi'am revenit..In ultima perioada m'au mai lasat starile, dar se pare ca nu de tot..
@DrT : M'ai intrebat acum ceva vreme cum se manifesta depersonalizarea la mine si nu am apucat sa'ti raspund..Pai seara la apus sau la lumina becurilor de pe strada...incep sa ma simt ca si cum as fi intr'un film, am si ceva deja vu 'uri insa nu tot timpul, ma simt ca un robot...nu mai dau importanta la cei din jurul meu, ma concentrez doar pe acele stari si incerc sa le inteleg...sunt dubioase, dar ma bucur ca au mai disparut din ele..Mi s'a spus ca ar fi posibil sa fie din cauza unor probleme ale aparatului respirator. Acum...
Alexandra, ti-am spus ca anxiarul nu-ti va rezolva problema, este doar un calmant, ca si un nurofen.il iei cand te doare capu, asta nu inseamna ca iti va trece de tot.trebuie sa fi foarte tare.te inteleg perfect prin ce treci, eu am fost mai rau, aveam impresia ca nimic nu mai conteaza.ca viata mea a luat sfarsit, ca nu o sa mai pot reactiona si simtii ca inainte, vb cu cei din familie ca si cum eram dupa alta planeta.eram speriat de moarte, imi era frica sa ma ridic din pat pentru ca imediat faceam atac de panica, ma sufocam, o senzatie ciudata de neliniste ma cuprindea.la tine abia a inceput.la mine au debutat atacurile de panica, dupa care s-au transformat intr-o anxietate generalizata, m-a ajutat zoloftul, m-a scapat de atacuri dar m-a lasat cu un rau din cap, ameteala, agitatie.de 3 zile nu l-am mai luat si m-am simtit aproape ca inainte, am ras cu prieteni, am mers cu bicla prin munti 40 km pe zi, am baut, mancat, distrat.azi am reusit sa stau 5-6 ore prin Petrosani, am intrat in 10-15 magazine, cumparaturi.nu mi venea sa cred..acum sa vedem cat ma tine.ai grija si cu medicamentele, fiecare organism este diferit si poate dura ceva timp pana sa-si faca efectul, eu am facut tratament 10 luni cu antidepresive, anxioltice.daca vei merge la doctor si iti va da un antidepresiv sa ai rabdare sa-si faca efectul, dureaza ceva, chiar si anxiarul, banuiesc ca-l iei de 2 saptamani, parca asa ai mentionat mai sus, dar este calmant si te linisteste pe moment dar nu te ajuta sa depasesti atacurile.du-te in vacanta.ziceai ca pleci in Italia, distreaza-te si nu mai plange ca nu rezolvi nimic, crede-ma.
Alexandra eu zic sa mergi la pshih si sa iti dea un AD daca simti ca ti asa rau, si nu te lasa sa-ti desfasori activitatile de zi cu zi!!!si pune accentu pe psihoterapie!!!
Iti mai dau un sfat nu te mai gandi ca nu mai esti ca inainte, mai mult te afunzi in depresie si te stresezi!!!incearca sa te accepti asa cum esti si incet incet nu o sa te mai afecteze atacurile de panica si o sa-ti revii!!!trebuie sa o iei pas cu pas, daca vrei sa fi ca inainte peste noapte nu ai nici o sansa!!!si bucurate la cea mai mica imbunatarie a stari tale, pentru ca e f greu sa mai fim ca inainte!!!
Iti mai dau un sfat nu te mai gandi ca nu mai esti ca inainte, mai mult te afunzi in depresie si te stresezi!!!incearca sa te accepti asa cum esti si incet incet nu o sa te mai afecteze atacurile de panica si o sa-ti revii!!!trebuie sa o iei pas cu pas, daca vrei sa fi ca inainte peste noapte nu ai nici o sansa!!!si bucurate la cea mai mica imbunatarie a stari tale, pentru ca e f greu sa mai fim ca inainte!!!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 12M-am indragostit de o persoana minunata dar cu probleme - ce sa fac?
- 283atacurile de panica
- 2insomnie, stare anxioasa, agitata, transpiratie nocturna
- 5atacuri de panica - un leac natural, va rog!
- 42Anxietate si scleroza multipla
- 3Atacuri de panica inainte sa adorm!
- 4ipohondru sau anxietate
- 10Povestea mea - FA
- 5Rispen 1mg
- 31Cipralex, cat de bun este?
- 6Tulburarea depresiv anxioasa
- 5Sufar de anxietate si depresie de cativa ani, un sfat va rog
- 5un pic nedumerit
- 5tulburare obsesiv compulsiva sau anxietate?
- 1Anxietate
- 14Probleme anxietate ? Sau altceva
- 12Anxietate - atacuri de panica.
- 6Ajutati-ma - atacuri de panica
- 6Depersonalizare si derealizare
- 4Anxietate - sedintele de terapie ajuta?
Mai multe informații despre: Anxietatea Atacurile de panica Tulburarea de depersonalizare
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: