Anxietate fara raspuns la tratament | Forumul Medical ROmedic

Anxietate fara raspuns la tratament

23-01-2021
star
Nu este medic/terapeut
star
Buna seara. Am anxietate generalizata cu derealizare, frici, ganduri de tot felul. Efectiv, nu ma mai pot bucura de nimic, de 5 ani. Am incercat cipralex, serlift si efectin. Niciunul nu m a ajutat. Efectiv sunt disperata.. Sa mai incerc si altceva? Sau nu are rost, pur si simplu la mine nu au efect Mai este cineva care a incercat mai multe antidepresive, si in final sa gasesca 1 cu care sa se simta bine?
12 comentarii
1
24-01-2021, ora 08:12
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Da. Eu am incercat 15 pana am gasit unul.
Incercati Seroxat. Aveti rabdare si dati-i timp sa actioneze minim 4-5 saptamani.
0
24-01-2021, ora 11:04
star
Nu este medic/terapeut
star
Wow.. In cat timp le ati incercat pe toate? Ma incurajeaza sa stiu ca mai st persoane care au incercat mai multe tratamente pana au gasit unul potrivit pt ca am ajuns sa disper si sa cred ca voi ramane pe veci cu simptomele pt ca la mn nu au efect antidepresivele..
0
24-01-2021, ora 14:02
Miki33
Nu este medic/terapeut
Miki33
Eu iau cipralex ptr panica de un an fără prea mare efect.
0
24-01-2021, ora 16:29
star
Nu este medic/terapeut
star
Nici pe mine nu m a ajutat cipralex ul.Daca nu v a ajutat intr un an, inseamna ca nu e ok pt dvs.. Ar trebui sa incercati si altceva.
1
25-01-2021, ora 08:32
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Ați încercat să faceți concomitent cu tratamentul și psihoterapie? Pentru că medicația rezolvă problema pe moment, iar psihoterapia pentru că te ajută să-ți schimbi modul de gândire și percepție poate fi o soluție pe termen lung. Apoi pot fi factori care mențin anxietatea și ar trebui depistați și lucrat pentru diminuarea acestora.
0
26-01-2021, ora 12:19
star
Nu este medic/terapeut
star
Din pacate nu am incercat psihoterapie. Stiu ca e cea mai indicata in anxietate, dar nu mi permit sa fac, din punct de vedere financiar..
1
26-01-2021, ora 15:14
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Încercați să vorbiți cu psihiatrul pentru că sunt decontate ședințe de psihoterapie cognitiv-comportamentală cu trimitere de la psihiatru la un psiholog cu care colaborează.
0
15-02-2021, ora 20:51
ionelaa28
Nu este medic/terapeut
ionelaa28
Buna seara as dori un raspuns de la un dr psihiatru.sufar de ameteli de cativa ani.am facut multe investigatii nu vreau sa le mai insirui degeaba ci doar sa mi se raspunda la intrebare.dupa ce am umblat prin zeci de doctori si ff multe investigatii am ajuns si la psihiatru.chiar 2 nu unu.teoretic ca am anxietate.Vreau sa stiu daca anxietatea da stari de ameteala nu vertij cu dureri de cap o buimaceala si senzatie de pierdere a echilibrului.alte simtome nu am.am tot citit intruna ce este anxietatea si ce simtome sunt nu ma regasesc deloc.adica nu sunt anxioasa de fel.nu scrie nimic ca ar da ameteli.la neurolog am fost de atatea ori.la ultimul care am fost recent mia dat tratament pt oxigenarea creierului cat si serlif.momentan am 5 zile nici un efect.de la psihiatru am avut vro 3 scheme de tratament fara nici un efect.intrebarea mea este dc o trag toti intruna cu anxietatea asta, cand eu nu am alte simtome specifice anxietatii decat ceea ce am spus.multumesc
0
16-02-2021, ora 13:39
Psiholog Chițimuș Cristina
Psihologie, Iași
Psiholog Chițimuș Cristina
Buna ziua,

Cele mai bune rezultate se obtin in urma îmbinarii tratamentului psihiatric cu sedinte de terapie psihologica. De asemenea, discutati cu medicul psihiatru si incercați o altă schema medicamentoasa. Anxietatea este o afectiune in care tratamentul psihiatric nu este suficient si este necesara si psihoterapia pentru a lucra asupra cauzelor care au declanșat anxietatea.
0
16-02-2021, ora 20:12
ionelaa28
Nu este medic/terapeut
ionelaa28
Cei care aveti anxietate as dori sa stiu ce simtome aveti?ce fel se manifesta.?ca eu am intrebat una mi sa raspuns alta mai sus. Vreau sa stiu cei care spuneti ca aveti anxietate sau sunteti anxiosi ce simtiti. Eu nu am frici ganduri de tot felul ci doar ameteala asta care mam saturat de ea.nu fac atacuri de panica etc.
0
17-02-2021, ora 09:41
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Anxietatea nu se depistează după un singur simptom. Amețelile pot avea și alte cauze, trebuie investigate în primul rând medical. Ca să vă convingeți că este și anxietate sau nu, mergeți la un psiholog clinician cu experiență și în urma evaluării vă poate pune un diagnostic sigur.
La fiecare persoană se manifestă anumite simptome ale anxietății, nu-i obligatoriu să le aibă pe toate.

În formele ei patologice, anxietatea, este o stare accentuată de neliniște care este resimțită în corp prin diverse simptome sau senzații:
Creșterea ritmului inimii, palpitații;
Senzație de nod în gât;
Sentimentul de frică fără motiv;
Transpirații la nivelul mâinilor sau tremurături;
Valuri de căldură sau de frig în corp (frisoane);
Amorțeală sau furnicături;
Incapacitate de relaxare;
Stare de neliniște sau de agitație;
Senzație de leșin;
Senzație de instabilitate, amețeală;
Dificultăți de a respira;
Senzație de sufocare;
Presiune sau durere în piept;
Somn neliniștit sau întrerupt;
Teama de a pierde controlul sau de a înnebuni;
Senzație de panică;
Frică de moarte.
0
19-02-2021, ora 09:06
Psiholog Chițimuș Cristina
Psihologie, Iași
Psiholog Chițimuș Cristina
Buna ziua,

Mai sus am oferit un răspuns la topicul deschis de star "anxietate fara raspuns la tratament". Doamna ionelaa28, ca sa primiti mai multe răspunsuri de la specialiști, deschideți un topic cu problema dvs. In legatura cu intrebarea adresată de dvs., ameteala este unul din simptomele anxietatii. Dacă ați făcut toate investigațiile medicale necesare in cazul acestei ameteli si totul a iesit bine, inseamna ca exista o cauza psihică a acestui simptom si nu una organică. Mergeți la un psiholog clinician pentru a va face o evaluare si a va spune daca este cazul sa urmați sedinte de consiliere psihologică sau daca este necesar să apelați si la un medic psihiatru.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Anxietatea poate influenÈ›a negativ luarea deciziilor
  • AplicaÈ›ia pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea È™i depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii È™i femeile sunt mai predispuÈ™i la anxietate
  •