Anxietate și atacuri de panică | Forumul Medical ROmedic

Anxietate și atacuri de panică

13-09-2019
Silviu8525
Nu este medic/terapeut
Silviu8525
Bună ziua!
Am o anxietate cu atacuri de panica severe de aproximativ 2 ani, m-am documentat bine despre aceasta problema și în acest timp am căutat să găsesc o rezolvare. Într-un final am ajuns la un medic psihiatru. Am avut un tratament de 4 luni cu rivotril de 0, 5mg și 3 luni cu xanax 0, 5mg (alprazolam) când am renunțat la acestea nu am prezentat nici cel mai mic simptom de sevraj cum spun alții doar am revenit la stările de anxietate, nu îmi este frica de dependenta, important este sa duc o viata cât mai normala. Credeți că pot urma un tratament cu benzodiazepine toată viata? Medicul psihiatru mi-a spus ca dacă apare toleranta doza se poate mării și dacă ajung cu un medicament la doze maxime poate fi înlocuit cu altul.
9 comentarii
1
13-09-2019, ora 12:05
Psiholog Chițimuș Cristina
Psihologie, Iași
Psiholog Chițimuș Cristina
Buna ziua,

Ati urmat tratament o perioadă foarte scurtă de timp. Pe langa Rivotril (clonazepam) si Xanax (alprazolam), era necesară si o alta substanta, precum sertralina. Rivotrilul si Xanaxul va ajuta mai ales în depășirea atacurilor de panica, dar pentru tratarea anxietatii era indicat un tratament de durata mai lunga cu un alt medicament pe lângă cele de mai sus. Un tratament psihiatric dureaza destul de mult timp, iar pentru rezultate optime este bine sa imbinati si cu ședințe psihologice. Se poate urma si toata viata un astfel de tratament, în funcție de cum va simțiți.
1
13-09-2019, ora 12:38
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Bună ziua pe lângă medicația anxiolitica ar trebui să urmați un tratament cu un medicament antidepresiv care merge bine și pe anxietate cum ar fi seroxat cipralex serlift etc. Discutați cu medicul dv curant
1
13-09-2019, ora 12:54
Psiholog Gabriel Pîrvan
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Gabriel Pîrvan
Buna ziua,

Tratamentul medicamentos ar putea fi mai eficient daca ati urma in paralel si sedinte de psihoterapie.
0
13-09-2019, ora 15:20
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu luati xanax mai mult de 3 luni ca e benzodiazepina si da dependenta. Treceti pe un antidepresiv.
0
13-09-2019, ora 17:37
Silviu8525
Nu este medic/terapeut
Silviu8525
Am luat și 2 luni seroxat(20mg) nu m-a ajutat cu nimic, iar benzodiazepinele mie unul nu mi-au creat dependenta și am renunțat brusc la ele după 7 luni de tratament, nu dependenta ar fi problema, dacă as urma un tratament toată viata credeți ca voi ajunge dement?
0
13-09-2019, ora 19:54
Psiholog Chițimuș Cristina
Psihologie, Iași
Psiholog Chițimuș Cristina
Dependenta de un medicament psihiatric nu apare asa repede, după câteva luni de utilizare. Discutați cu medicul psihiatru si încercați alt medicament in locul Seroxatului. Un astfel de tratament, administrat chiar pe tot parcursul vietii in diferite doze, nu vă va face să deveniți dement.
Combinati tratamentul medicamentos cu ședințe de terapie psihologica si aveti incredere ca veti depăși aceasta suferinta si veti controla mult mai bine anxietatea si atacurile de panica. Nu va faceti un scop din a lua tratament psihiatric toata viata. Lucrați cu psihicul dumneavoastra si fiti convins că veți reuși.
0
13-09-2019, ora 20:32
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Schema terapeutica in anxietate este una complexă
-Anxiolitic -antidepresiv ssri ex Seetralina sau dual venlafaxina
- anxiolitic xanax anxiar diazepam rivotril
- adjuvant spitomin sau eglinil
- magneziu
0
13-09-2019, ora 20:51
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Sunt destule riscuri si daune asociate cu consumul de benzodiazepine in afara dezvoltarii unei dependente care se poate dezvolta rapid si poate fi dificil de tratat. Alte efecte secundare includ somnolenta, depresia, durerea de cap, oboseala, dificultatea de a adormi, iritabilitatea, schimbare a personalitatii, probleme cognitive, paranoia, diminuarea a dorintei sexuale, probleme de fertilitate, psihoze, halucinatii.
Mi se pare ca ati luat o doza mare de xanax si din faptul ca il doriti in continuare rezulta o dependenta. Nu sevraj. Ca ati luat doar trei luni.

Aveti rabdare ca medicul psihiatru sa va gaseasca schema potrivita si medicamentele potrivite pentru anxietate. Uneori se gaseste mai greu aceasta schema, dar exista. Cititi pe net articolele despre dependenta de benzodiazepine si xanax. Nu va faceti rau cu buna stiinta in speranta ca dv. nu vi se poate intampla.
0
13-09-2019, ora 21:46
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Pentru o rezolvare mai rapidă și de durată îmbinați medicația cu ședințe de psihoterapie pentru a vă ajuta să dobândiți competențe în a gestiona situațiile întâlnite. Discutați în ceea ce privește medicația cu medicul psihiatru, singurul în măsură să vă prescrie o schemă de tratament în funcție de evoluția simptomelor.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul