Cum sa mai abordezi vorbesti cu femeile din ziua de azi! | Forumul Medical ROmedic

Cum sa mai abordezi vorbesti cu femeile din ziua de azi!

29-04-2013
dococ
Nu este medic/terapeut
dococ
Buna, ma numesc Cristian. Eu spre exemplu sufar de anxietate datorita unor trairi (prietena, familie, bani etc). Chiar acum cand scriu acest subiect ma agit cu gandul ca poate unii vor sari cu niste vorbe descurajante, de genul 'ca nu esti in stare ' asa ca cei care nu inteleg ii rog frumos sa nu se oboseasca sa comenteze. Multi avem aceste momente in viata si avem nevoie de sfaturi si indrumari si chiar as dori cat mai multe fete, femei, sa acceseze acest subiect si sa se exprime. Pentru ca nu sunt singurul care isi pune aceasta intrebare cat si vice-versa( adica femeile despre barbati).
Va doresc numai bine si sper sa intra-ti cat mai multi.
6 comentarii
0
29-04-2013, ora 10:12
mico
Nu este medic/terapeut
mico
buna,
multe persoane sunt in situatia ta, nu esti singurul. am vazut si recomandarea de a merge la psiholog- nu e rea dar trebuie sa inteleaga toti ca ai nevoie mai mult de un prieten adevarat, de un om care sa fie alaturi de tine si cand parasesti cabinetul psihologului.
aici e si toata problema - cand esti la psiholog te simti bine, te incurajeaza dar cand esti pe strada si esti fata in fata cu realitatea ?????? unde e psihologul. crede-ma eu am trecut prin asta si sunt femeie. nu m-a ajutat psihologul si am avut noroc ca am corespondat cu un tip pe net. i scriam zilnic si m-a ajutat el mai mult.
eu asa am depasit momentul- poate nu e cea mai buna cale dar asta am facut eu.
0
29-04-2013, ora 11:45
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Este foarte simplu sa abordezi, vorbesti cu femeile, mai ales in ziua de azi.. Daca esti respins de cineva inseamna pur si simplu ca nu esti ceea ce vrea respectiva femeie si trebuie sa incerci iar si iar fara sa fii deprimat daca esti respins.
Am fost abordata de-a lungul timpului la scoala, in parc, pe strada, la munca.. Chiar si in supermarket... Pur si simplu intra in vorba pentru un motiv sau altul, aici tu trebuie sa fii inventiv...
Nu trebuie sa iti fie teama ori sa fii timid, femilor nu le plac barbatii rusinosi. Fii sigur pe tine si ai incredere in tine, asta conteaza cel mai mult.
0
29-04-2013, ora 16:38
Psiholog Popa Anca
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Popa Anca
mico, sunt de acord cu tine ca orice om are nevoie de prieteni apropiati, dar mi se pare ca ai inteles putin gresit cu ce poate ajuta un psihoterapeut in cazuri de anxietate sociala.
Rolul unui psihoterapeut nu este numai acela de a te incuraja - desi si acest aspect este foarte important; un psihoterapeut iti poate oferi informatii acurate cu privire la afectiunea de care suferi impreuna cu meanismele care o sustin, iti ofera o explicatie macar de baza a neuropsihologiei afectiunii (cum functioneaza creierul + cum creierul infleunteaza restul organismului din cauza anxietatii sociale), te poate ajuta cu dezvoltarea anumitor abilitati (sociale, emotionale, empatice, de vorbire, dictie sau comunicare, etc.), te invata cum sa te relaxezi, cum sa iti identifici gandurile disfunctionale ce stau in spatele anxietatii si cum sa le transformi in altele mai realiste, si, nu in ultimul rand, un psiholog te ajuta sa ajungi sa faci lucrurile pe care inainte le evitai din cauza anxietatii.
Este important sa stim clar care sunt diferentele dintre sprijinul pe care-l poate oferi un prieten si cel pe care-l poate oferi un psiholog.
0
30-04-2013, ora 01:49
dococ
Nu este medic/terapeut
dococ
Buna seara,
va multumesc ca v-ati interesat de acest articol si a-ti postat. Eu nu m-ai inteleg cum sta treaba, deoarece am si eu prietene cu care stau de vorba sau mai 'racolez', nu sunt timid sa spun asa (poate prea sufletist). Am o infatisare atragatoare sau mai bine agreabila, nu fotomodel, nici o fata, femeie nu mi-a spus ca is urat, dar nu pot sa leg ceva. Am si eu niste vise cu o fata dar se pare ca numai nu pot lega o relatie datorita faptului ca jeleste dupa fostul prieten, si oricat am incercat este o nedumerita. Eu am analizat-o timp de 2 ani, si nu am reusit sa o atrag cumva, dar fara disperari, am simtit ca este pentru mine. Asta dupa niste esecuri in dragoste, din care zic eu ca am invatat sa analizez o femeie cat de cat :). Eu am observat ca in viata asta nimic nu are valoare mai mare ca dragostea, dar nici nu este mai josnic nimic in schimb.

Va multumesc in continuare, numai bine
0
30-04-2013, ora 08:06
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Bună, este foarte bine că îţi pui această problemă. Pe de o parte doreşti să faci un pas înn faţă, pe de-o altă parte nu doreşti să dai greş şi preferi să te asiguri că vei proceda corect.
Gândeşte-te ce înseamnă o relaţie, nimeni nu-ţi va cere să susţii un discurs sofisticat. Fii tu, fără să convingi sau domini. Pentru o parte din femei tu nu eşti persoana potrivită, la fel cum tu consideri o parte din femei ca fiind nepotrivite pentru tine.
Respingerea este ceva firesc, nu înseamnă că eşti prost, tâmpit sau idiot, ci doar că nu eşti pe placul anumitor femei. Nu vei găsi persoana potrivită fără să cauţi. Nu dramatiza, fiecare incompatibilitate devine o şansă pentru o eventuală compatibilitate ulterioară.
Spor la viaţă!
0
23-07-2013, ora 19:07
Psih Cristina Nedea
Identitate neconfirmată
Psih Cristina Nedea
Buna, Cristian.
Inteleg ca vrei sa stii modalitatea de a aborda o persoana de sex feminin, cu sanse maxime de reusita / acceptare. Fiecare dintre noi avem niste criterii dupa care ne alegem persoanele pe care le dorim in preajma noastra. Aceste criterii sunt...... pentru fiecare altele sau unele comune, dar sunt proprii fiecaruia. Putem face alegeri sau nu, in functie de ceea ce dorim de la celalalt. Enumera-ti propriile criterii si fa alegerile in functie de ele.
In legatura cu amica pe care o doresti, poate nu ar strica sa o abordezi direct. Exprima-ti sincer dorintele / gandurile pe care le ai in legatura cu ea. Poate isi incheie si ea doliul dupa ex-ul.
Succes!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Anxietatea poate influenÈ›a negativ luarea deciziilor
  • AplicaÈ›ia pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea È™i depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii È™i femeile sunt mai predispuÈ™i la anxietate
  •