Trecerea de la Xeplion la Abilify din cauza constipației

05-02-2021
Utilizator_183527
Nu este medic/terapeut
Utilizator_183527
Bună ziua! Sunt pe tratament psihiatric din 2016. Fac Xeplion 100 mg o data pe lună. Inca din prima săptămână de tratament, am devenit constipata cronic. Deci sunt constipata cronic de aproape 5 ani, de când fac tratament. La recomandarea medicului meu, as vrea sa fac trecerea pe Abilify Maintena din cauza constipatiei cronice si a creșterii în greutate(am 90 de kg si 22 de ani, 1.72 înălțime). Întrebarea mea este: cei care sunteți pe Abilify, sunteți constipați de la el?
Eu am fost un an pe Rispolept Consta și de 4 ani aproape sunt pe Xeplion, dar situația cu constipatia s-a înrăutățit îngrozitor. Deja nu am fost la toaleta de o săptămână și beau laxative de 4 zile+ suc de mere si ghimbir pahare întregi și nimic. :(((
Am facut abuz de laxative pentru ca nu aveam o alta soluție.
Care antipsihotice credeți că nu constipa?
Dacă nu mi se reglează treaba cu constipația și cu alte efecte adverse de la Xeplion(de exemplu :creștere în greutate, memoria și concentrarea slabite, lipsa igienei orale și corporale!!!), eu o să renunț să mai iau tratament psihiatric, indiferent ce o fi. :| :|
Vă mulțumesc și aștept răspunsuri concrete!
3 comentarii
1
05-02-2021, ora 15:35
Anonim077
Nu este medic/terapeut
Anonim077
Buna, eu iau Abilify..cam toate antipsihoticele sunt aiurea. Dar nu ma constip de la Abilify. Dar sunt alte efecte adverse daca citesti pe internet. Cel mai aiurea e ca deja am vederea incetosata si trebuie sa port ohelari.
Bafta!
0
05-02-2021, ora 15:48
Utilizator_183527
Nu este medic/terapeut
Utilizator_183527
Salut, Alexa! Eu am încercat, la început ce-i drept, înainte să iau Rispolept și Xeplion, un generic de aripiprazol, deci nu Abilify original, cred că Ariprazol Sandoz, și tare multe reacții adverse am avut de la el, printre care cele mai multe erau simptome extrapiramidale, palpitații la inimă, tremor și nevoia constanta de mișcare, mergeam la toaleta sa fac pipi din 20 in 20 de minute, mi-era frica ca o sa se întâmple ceva rău și mâncam foarte mult, iar de concentrat, nu mă puteam concentra deloc. Dar, ca și comportament și dispoziție, eram chiar bine. E drept ca luam aripiprazol generic, pastile de 10 mg sublinguale(adică trebuia să le sug sub limba ca sa se dizolve), de culoare roz, rotunde și cu gust de căpșuni. Dar asta e cel mai important, ca trebuiau subte, iar pastilele de Abilify original trebuie băute cu apa, din câte știu.
Am luat timp de 10 zile, împreună cu Doxepina(5-0-5 mg de Doxepina, adică doar dimineața și seara Doxepina, iar seara luam și Aripiprazol).

Îți mulțumesc de răspuns. Faptul ca pe tine nu te constipa Abilify, îmi da o oarecare speranță. Nici pe mine nu m-a constipat alea 10 zile cât am luat genericul.

Merci mult de răspuns! :*
1
06-02-2021, ora 20:16
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Incearca Zypsila.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Constipația în timpul sarcinii
  • Constipația
  • Noi abordări terapeutice în colonul iritabil și constipația cronică idiopatică
  • Ar putea exista o legătură între constipație și infecțiile herpetice?
  • Antipsihoticele - între beneficii și riscuri
  • Termeni ca depresia și schizofrenia ar putea deveni învechiți
  • Genele pot indica persoanele care răspund la tratamentul cu litiu
  • Xanax - medicamentul care pune viața tinerilor în pericol
  • Constipaţia cronică creşte riscul de cancer de colon?
  •