Eglonyl - are ca efecte secundare oprirea menstruatiei?

26-11-2019
star
Nu este medic/terapeut
star
Iau tratament cu eglonyl si efectin pt anxietate generalizata, de 5 luni.. Primele 3 luni am luat eglony ul o zi da, una nu... De 2 luni il iau zilnic.De cand am inceput sa l iau zilnic, nu mi a mai venit menstruatia.. Am auzit ca eglonyl are ca efecte secundare, oprirea menstruatiei.. Ce parere aveti? Sa continui cu eglonylul, sau sa merg la dr sa mi l inlocuiasca?
7 comentarii
1
26-11-2019, ora 20:26
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Vorbiți cu psihiatrul, pentru ca e singurul în măsură sa va schimbe medicația sau să modifice dozele. Orice schimbare de dispozitie trebuie discutata cu medicul pentru ca persoanele reactionează diferit la același medicament.
2
26-11-2019, ora 20:43
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Buna seara
Fiind un antipsihotic cu efecte notabile pe anxietate dar și câteva efecte secundare cum.ar fi creșterea prolactinei dureri de sâni, tulburări ale menstruației etc, trebuie sa ne gândim la reacții adverse/benficii.Adica este bun pe partea de anxetate?Dacă da atunci continuați cu eglonyl daca nu adresați va medicului dv curant pentru a gasii o soluție!
1
27-11-2019, ora 14:36
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ star

Mie medicii psihiatri mi-au schimbat toate antipsihoticele care mi-au oprit menstruatia. Mi-au zis ca nu se dau nici dupa menopauza aceste medicamente daca au astfel de efect. Produc in timp alte boli asociate batranetii. Vorbiti cu medicul dv sa vi-l schimbe. Si eu am avut aceeasi problema cu acelasi medicament si l-am schimbat.
1
28-11-2019, ora 09:43
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Încercați să faceți și psihoterapie, pentru că vă ajută să obțineți rezultate mai rapide și de durată, iar pe măsură ce anxietatea se diminuează, medicul va micșora și el dozele, până la întreruperea definitivă. La anxietate rezultate bune se obțin cu ajutorul psihoterapiei cognitiv-comportamentale.
0
28-11-2019, ora 11:32
star
Nu este medic/terapeut
star
Clara, as dori sa va intreb, daca dupa ce ati schimbat antipsihoticele care va opreau menstruatia, aceasta a revenit de la sine? Sau a trebuit sa luati alte medicamente care sa declanseze menstruatia? Va multumesc pt raspuns.
1
29-11-2019, ora 08:09
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
@ Star, persoanele au caracteristici individuale, reacțiile medicamentelor fiind diferite. De aceea e nevoie să vorbești cu psihiatrul și să-i spui ce ți se întâmplă. El e singurul în măsură să hotărască ce e mai bine pentru tine.
1
01-12-2019, ora 20:52
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ star

Dupa ce am schimbat antipsihoticul, menstruatia a revenit singura la normal. S-a refacut mucoasa uterina. Cand eram pe Rispolept injectie si nu mai aveam menstruatie de 6 luni, mi-am facut ecografie transvaginala si a rezultat ca mai aveam doar 2 % din mucoasa uterina. Am schimbat tratamentul pe Seroquel si mi-a venit menstruatia normal.

@ Psiholog Niculina Ciuperca

Numai psihiatrul ii da reteta si schema terapeutica pentru viitorul tratament. E logic.
Nu se duce nimeni la farmacie cu milioanele sa dea pe antipsihotice citite de pe net si sa si le dozeze dupa prospect.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul