Gaze, dureri abdominale, gastrita, endoscopie făcuta

08-09-2022
Daniela-daniela
Nu este medic/terapeut
Daniela-daniela
Bună ziua, am 33 ani, 1.6m și 53kg.
Am ținut tratament pentru helicobacter pylori, au trecut 2 săptămâni de atunci.
Am făcut o endoscopie digestiva superioara pt dureri în piept (ce probabil sunt d enatura osoasa) reflux și slăbire fără intenție.
Mi au dat diagnosticul de gastrita cronica congestiva. Nu știu de ce refluxul nu l au scris.. îl am 100% deși ma mir ca nu au găsit nimic rău pe esofag, probabil am doar spasme (ce îmi dau noduri s-o dificultăți la înghițire) de la stres..

Acum problema cu care nu credeam ca ma voi confrunta vreodată e colonul.
Sunt constipata de vreo 6 luni, acum, de 1luna țin regim în sensul ca nu mai mănânc doar uscaturi, mai mănânc prune, iaurturi, ciorbe mai des și sunt mai ok dar tot la 5 zile ies afara doar ca ma simt mai ok.
Începusem sa mănânc, acum 6l, uscat din cauza refluxului ce era constant din cauza alimentelor lichide. Apoi probabil a fost o foame mare.. aveam pofta de mancare foarte mare și încă mai am..doar ca o mai pierd sa zic asa..probabil din cauza gastritei, ma mai simt balonata la stomac 2 zile pe săptămână.. mai ales daca nu am mancare ce mi place mult..mănânc puțin și parca mi se închide stomacul.

Mi am făcut dantura și am mâncat cu doar 5 dinti pe mandibula..1 luna de zile.
Am slabit mult..3kg din 55 și de atunci nu ma mai pot îngrașă?
De ce oare? Oare nu m am adaptat cu proteza mobilizabila, oare nu mestec destul de bine mâncarea și de aceea nu ma ingras înapoi? De aici sa fie și problema cu colonul?
Deci cu colonul ideea e ca sunt mai sensibila la antibiotice, îmi cam distruge flora chiar dacă iau probiotice.
Acum am gaze și nu le pot elimina.e groaznica senzația. Nu am mai pățit asa ceva..și eu de fel nu prea am gaze.
Am impresia ca mișcările colonului sunt inexistente aproape..pt ca sunt și constipata.
Am mai luat probiotice și după tratamentul cu antibiotice dar degeaba.
Foamea.. mi e foame mereu..excluzând zilele în care am deranj la stomac.

Iau nexium pt stomac, am luat în trecut 3 luni esomeprazol pt arsuri puternice pe gât și esofag(acum 8luni). sa fie și alea cauza constipației?
Tratamente cu antibiotice nu am ținut ani de zile pana anul acesta când am ținut 2 cure de 7 zile i tr un interval de 4luni.
Va rog sa ma ajutați cu un sfat.
Care e cauza constipației?
Nu pot manca doar ciorbe și lichide pt ca mi e foame tare. Foamea mare..a apărut de cand am slabit, când mi am făcut dantura.. și totuși nu asimilez ce mănânc parca.
Nu am mâncat 16h pt endoscopie și am slăbit 1kg. Într o zi.
Mulțumesc!
1 comentarii
0
16-05-2023, ora 16:32
Anonim1080
Nu este medic/terapeut
Anonim1080
Hmmm...Daniela, când ti-ai făcut ultima data analizele? Asta cu foamea mare poate fi și din cauza unui diabet nedepistat și tot diabetul poate sa și slăbească fără motiv. Acum, depinde mult și ce mănânci, pentru ca dacă mânaci doar legume și salate, nu consumi pâine, paste etc e normal sa slăbești. Cu medicul ai vorbit despre slăbitul asta? Pe de alta parte sa știi ca și din cauza refluxului poți sa slăbești. Iar legat de gaze, tot de la reflux poate sa fie, dacă îți vine să râgâie des, tot de la reflux poate sa fie...totuși constipația, nu are legătură cu refluxul, cred ca are mai multa legătură cu alimentația...încearcă sa consumi cât mai multe alimente bogate în fibre, ca de exemplu: fasole neagra, fulgi de ovăz, brocoli, mure, banane, naut, seminte de in, smochine uscate, ciocolata neagra, ceapa, seminte de chia, nuca de cocos, fasole verde, sfecla, fasole lima, capsune, morcovi, varza de Bruxelles, quinoa, hrisca, orz, kale, seminte de floare-soarelui etc. Sau daca nu poti consuma alimentele astea, poti incerca suplimemte alimentare bogate in fibre. Fibrele ajuta enorm de mult tranzitul intestinal și asa scapi de constipație.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Constipatia - primul ajutor
  • Constipația în timpul sarcinii
  • Constipația
  • Arsurile la stomac
  • Noi abordări terapeutice în colonul iritabil și constipația cronică idiopatică
  • Ar putea exista o legătură între constipație și infecțiile herpetice?
  • Cum acționează bicarbonatul de sodiu asupra arsurilor gastrice?
  • Medicamentele antiacide asociate cu risc crescut de deces
  • Efectele adverse ale medicației anti-acide la sugari
  •