GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014

7590 comentarii 1 2 ..... 444546 ..... 252 253 Înainte ›
0
24-07-2014, ora 22:26
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Casyo, am avut in facultate 2 colegi de camera, unul oltean si unul ardelean si inca alti 3, munteni de-ai mei. Ne mai amuzam pe seama dialectului lor cateodata, dar erau baieti de treaba, stiau de gluma.
Stiu ca perfectul simplu e corect din punct de vedere gramatical, dar l-ai folosi la examene, de exemplu?

Sa fac si o gluma, pe seama Andreei, sper sa nu se supere. Stii Casyo, cum se anunta ora exacta la radio Craiova? Aicisa Craiova, deteram ora exacta, fura unu ceasu'. :))) Poti face si tu o gluma pe seama bulgarilor Andreea, nu ma supar, ca sa fim chit. :))
Presimt ca o sa am frigiderul umplut de bunatati. :))
0
24-07-2014, ora 22:30
casyo
Nu este medic/terapeut
casyo
@david:lasa ca mi-am dat eu seama cum e cu bucurestenii...Multi tigani, multi caini, o degringolada totala.Prima data cand m-am dus la frizer m-a tuns duduia aia in ultimul hal.Si cand l-am intrebat pe colegul meu de camera, acesta imi zice:"Poi daca n-ai lasat si tu ceva..."Mult balcanism, spagi peste spagi, totul asa functioneaza.Si la noi mai se intamplau de-astea, dar in Bucuresti hotia si furtul sunt ridicate la rang de arta.In Ardeal, ungurii, austriecii si nemtii inca au lasat anumite urme de occidentalism.Ai fost vreodata in Tinutul Secuiesc?Sau in Brasov?Sau Sibiu?Ai observat vreo diferenta fata de Muntenia?Mor de nervi cand vad tiganusi de 15-16 ani care fiind in autobuz, injura, asculta manele, danseaza..iar romanii nostrii stau si indura.Cei mai multi unguri sunt civilizati, cel putin la mine.Bine, unde sunt majoritari mai au si ei manifestari violente.La mine, cu ungurii nu am avut niciodata probleme..dar cu tiganii...sa te fereasca Dumnezeu.
@Andreea:ca tot veni vorba, e adevarat ca un sfert din Craiova e populat cu tigani?
0
24-07-2014, ora 22:39
casyo
Nu este medic/terapeut
casyo
@Anul trecut cand am venit in Bucuresti, eram in RATB cu tatal meu si am activat cartela aia, dar nu stiam ca trebuia sa apas pe 2 si apoi sa o mai pun o data.Asta pentru ca era si tatal meu cu mine.Eu am pus cartela, am apasat pe 2 si atat.Ne-a prins controlorul si ne-a intrebat ca de ce am activat doar o data.I-am explicat ca nu suntem din Bucuresti, ca nu am stiut, ca avem calatorii, etc, dar in zadar.Erau niste tigani mai in spate si pe ei nici nu i-a controlat.Iar tatalui meu i-a luat 50 de lei..Atunci am inteles cum e treaba cu Bucurestenii.Nu toti, doamne fereste...Multi sunt foarte civilizati si culti.
0
24-07-2014, ora 22:42
casyo
Nu este medic/terapeut
casyo
@david:stai linistit, nu as folosi.Asa cum nu am scris nici"no", "doara", "amu", "cucuruz", "jaburi", etc.E pur si simplu accentul...Din cate stiu cea mai mica rata a promovabilitatii la bac e in judetul Ilfov.Si voi le aveti pe ale voastre:"da-de", "pa-pe", "dupa-de pe"
0
24-07-2014, ora 22:47
casyo
Nu este medic/terapeut
casyo
@Andreea:puterea oltenilor de convingere sta in general in rapdiditatea cu care vorbesc..O chestie ciudata la mine e faptul ca vorbesc foarte repede si mult, ca un oltean aproape...Multi ma intreaba:"Ma, tu chiar esti din Ardeal?"Bine, sunt si circumstante atenuante-Valea Jiului a facut parte din Oltenia pana in 1917..plus ca aici e un mozaic de oameni veniti in perioada comunista la mina(olteni, moldoveni, unguri, nemti, polonezi, munteni si cei mai multi ardeleni)Mama e prahoveanca, tata moldovean, iar eu am crescut in Ardeal...cea mai tare corcitura...
0
24-07-2014, ora 22:55
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Casyo, am fost si prin Brasov, Sfantu Gheorghe, Sibiu, Deva. Pt. ardeleni tot respectul, sunt oameni de nota 20, calmi, cumsecade si ungurii la fel. Ma deranjeaza la unguri, ca nu vor sa invege lb. romana cum trebuie. Daca traiesti in Romania, e normal sa ti se predea lb. romana in scoala, iar maghiara o stii de la ma-ta si tac-tu, e de ajuns. Asa ar fi trebuit sa cerem si noi bulgarii, sa ni se predea bulgara in scoala. Mi se pare ceva absurd. Sunt nascut si crescut in Romania, pai sunt roman, ma doare in paispe de unde a venit stramosul meu acum 300 de ani.
Stii Casyo de ce sunt ardelenii atat de calmi? Pt. ca au casele foarte departate si nu au pt. ce sa se certe cu vecinii. :))
Adevarul e ca spagile sunt o problema cam in toata tara, nu doar in Bucuresti. Dar cand te gandesti la ce salarii de mizerie avem, e normal sa existe si spagi. Cand vor creste salariile, vom scapa si de spagi, cel putin in teorie.
0
24-07-2014, ora 23:09
casyo
Nu este medic/terapeut
casyo
@david:Ungurii sunt mai destepti si mai rai ca romanii.Ei sunt civilizati, calmi, dar foarte rai daca ii enervezi.Noi acceptam ceea ce fac tiganii si ungurii;suntem milosi si ne lasam calcati in picioare.De asta acceptam ce fac politicienii..In alte tari cand s-a taiat 10% nu 25% ca la noi au facut revolutie.La noi se fac niste mascarade, se militeaza cu niste cartoane in mana si cam asta tot.Ungurii nu accepta supunerea romaneasca, nici macar in Romania.Au partidul lor pe care il voteaza toti si astfel intra in Parlament mereu.Cand am fost odata in RATB erau 2 tiganusi de 10-11 ani si injurau, chiuiau, ascultau manele la maxim, iar romanasii nostrii zambeau sau se uitau.O batrana s-a luat de ei, dar a fost injurata ca la usa cortului.Nu imi venea sa cred.Poi in Germania ii linsau nemtii.Sau in Ungaria.
0
24-07-2014, ora 23:19
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Stai linistit Casyo, am vazut o gramada de intamplari ca cea pe care o descrii, cand circulam cu ratb-ul.Legea nu e facuta pt. tigani, asta e clar.Am fost martor la o tentativa de furt chiar, in zona Universitate. Eu stateam la jumatatea autobuzului, in picioare, iar in spate erau doua femei colorate, una mai invarsta si una minora, iar minora incercase sa-i fure din geanta unei batrane. Femeia s-a prins de treaba si a inceput sa-i faca putina morala, fara sa jigneasca in vreun fel, dar in schimb era injurata la greu de cele 2 indience. Deznodamantul a fost momentul in care autobuzul intra in statia de la Universitate. Batrana jefuita o tinea pe minora de mana, nu o lasa sa coboare, iar in momentul ala s-a urcat din statie pe la jumatatea autobuzului, unde eram si eu, un garcea care tocmai pleca de la serviciu. Femeia ii spunea disperata ca cele 2 au incercat sa o jefuiasca, dar ala, "om al legii" nu a scos un cuvant, la fel si ceilalti oameni din autobuz. Pai daca suntem fraieri si fricosi, o sa faca astia ce vor din noi. Eu tot timpul cand circulam cu ratb-ul eram cu ochii la tigani si la buzunare. Daca ar fi indraznit vreunul sa-mi bage mana in buzunar si eu sa-l simt, pai nici nu as mai fi stat la discutii, il faceam direct knock out. :))
0
24-07-2014, ora 23:22
Andreeea17
Nu este medic/terapeut
Andreeea17
Am fost sa fac ecografie, dar a fost un fail total.Ecografia aceia transvaginala este destul de mare si n-am avut cum s-o fac...
Raman de facut analizele.Sora ta ce a facut pana la urma?Si ce simptome mai avea?Parul era mai rar, avea par pe corp, kg in plus?Eu n-am niciun simptom decat cosurile.
0
24-07-2014, ora 23:25
casyo
Nu este medic/terapeut
casyo
@david:Tiganii sunt uniti, la fel si ungurii..pe noi ne doare undeva ca unul de-al nostru e jefuit, amenintat, etc..Poi eu, cand ma certam cu un tigan, in 3 minute apareau inca 20.In schimb, cand eram eu atacat de tigani, cunoscutii mei romani se uitau cu frica de departe si se departau de teama sa nu aiba probleme.Asta in conditiile in care erau 10 tigani si 30 de romani, sa zicem..
0
24-07-2014, ora 23:30
Andreeea17
Nu este medic/terapeut
Andreeea17
Eu iubesc oltenii, am fost in brasov si tin minte ca pur si simplu nu puteam s ma adaptez.Atat de calmi erau oamenii aia si atat de linistiti incat am zis ca eu nu mai calc pe acolo.Am cunoscut un ardelean pe care pur si simplu imi venea sa-l bat!!Eu zicem 100 de cuvinte pe minut, el zicea 5 :)))), nu se supara, nu se contrazicea, mama mama mi se facuse raaaau, am zis ca eu in craiova voi muri:))

Casyo, in craiova sunt tigani, da, nu stiu cat de multi in comparatie cu alte orase, avand in vedere ca eu aici am trait m-am obisnuit cu ei, nu stiu cum e prin alte parti, DAR stiu ca pe orasul asta orict de naspa ar fi il estimez pt ca este casa mea si oamenii de aici sunt intr-un fel anume..

David sa stii ca folosesc perf simplu pt ca-mi face placere nu pt ca n-as putea sa vorbesc ca voi.Imi estelafel de usor sa vorbesc si ca tine, noi ne obisnuim si cu 'fusai' si cu 'am fost' in egala masura:p
0
24-07-2014, ora 23:33
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Deci am avut dreptate cu deflorarea. :))

Chestia e ca la sora mea, analizele ieseau normale, erau in intervalul de referinta. Acum, normalul difera in functie de varsta. In afara de cosuri, greturi si balonare, nu avea alte simptome.Diagnosticul a fost pus in urma ecografiei. Acum ramane sa o intreb ce fel de ecografie a facut.

Andreea, sa nu te superi, se spune 'orasul il stimez', nu 'il estimez', adica ai stima, respect pt. el. A estima inseamna a evalua cu aproximatie.
0
24-07-2014, ora 23:34
Andreeea17
Nu este medic/terapeut
Andreeea17
Pai n-ai zis ma ca avea menstre neregulate??Ba Davide nu ma ajuti deloc :))
0
24-07-2014, ora 23:37
casyo
Nu este medic/terapeut
casyo
@Andreea:normal, nu am nicio obiectie...Si la noi, minerii au venit in numar de 10 000 in Bucuresti si au lovit si ucis oameni nevinovati..Dar tot imi plac locurile natale..Doamne fereste, anumite oltence sunt dracul in persoana.Poi era una in piata si ii turuia gura in ultimul hal, parca era posedata.Am una la facultate la fel..Parca e bagata in priza.Am senzatia ca aud o inregistrare data la o viteza foarte mare.Bucurestenii sunt mai echilibrati din punct de vedere al vitezei vorbirii.Toti suntem oameni..unii zic de olteni ca sunt incapatanati(ceea ce, fie vorba intre noi, e cam adevarat)altii zic de bucuresteni ca sunt cocalari, de ardeleni ca sunt unguri, de moldoveni ca sunt inapoiati, etc...Fiecare cu defectele si calitatile sale.
0
24-07-2014, ora 23:44
Andreeea17
Nu este medic/terapeut
Andreeea17
Probabil si de mine ai zice ca-s posedata:))
Chiar si la bucuresti sunt oamenii mai calmi ca aici, aici suntem pusi pe cearta mereu..Mie la Buc mi-a placut, dar cand am intrat in craiova parca am simtit asa un sentiment frumos, de liniste...:-)
0
24-07-2014, ora 23:47
casyo
Nu este medic/terapeut
casyo
@Andreea:nu, stai linistita..am trait intre posedati.
0
24-07-2014, ora 23:48
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Pai avea menstre neregulate. Ce ti se pare ciudat, faptul ca au iesit analizele normale?

Andreea, asa e la inceput, cand pleci intr-un loc strain, departe de acasa, dar daca ramai acolo pt. mai mult timp te obisnuiesti. Asa eram si eu in primul an de facultate, dar dupa, ma simteam ca acasa, sau chiar mai bine ca acasa. Acum parca nu-mi mai e locul acasa, la tara, cat de curand ma voi muta in Bucuresti, deocamdata caut job. :))
0
24-07-2014, ora 23:57
Andreeea17
Nu este medic/terapeut
Andreeea17
Da, nu stiu...Faptul ca nu era grasa, nu prea sunt femei cu OP care sa nu fie supraponderale, nu stiu David mi-e si mie frica:))Intru in panica...Mie mi-a zis ginecologul ca ea crede ca nu am, s-a uitat pe ecograf dar nu-mi putea vedea ovarele pt ca sunt inainte de ciclu.
Dar eu tot ma gandesc numai acolo, pana nu-mi fac analizele nu ma linistesc.Sunt niste analize speciale pt asta, nu se vede la alea uzuale, intelegi?
0
25-07-2014, ora 00:00
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Am inteles. Andreea, dar de ce ti-e frica, ce te face sa crezi ca ai putea avea asa ceva? Ai menstre neregulate in ultima perioada?

p. s. Sora mea intotdeauna a fost slabuta.
0
25-07-2014, ora 01:04
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Daca tot am vorbit despre neamuri si etnii, sa va zic o gluma buna, ca de noapte buna, despre moldovence. Stiti de ce li se spune moldovencelor nuci? Raspunsul: Pt. ca, cresc in Moldova si se sparg la Bucuresti. :))
0
25-07-2014, ora 09:49
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Casyo, asa e, ai perfecta dreptate in privinta Bucurestiului, multi tigani, aseara de la o curte invecinata a blocului meu urla de mama focului statia cu manele, cred ca aveau nunta, am zis sa nu sun la politie, crezi ca a sunat careva? Nuuu, si-au ros unghiile in casa si au indurat.

In ratb, la fel am constatat si eu, ei se duc sa controleze numai femei, copii si batrani, mai putin la barbati, iar daca mai sunt si colorati nici atat. Eu m-am luat o data cu unul (eram in regula), l-am intrebat de ce prefera sa verifice numai oameni care nu au prea multa forta fizica si l-am cam blocat saracul nu prea stia ce sa imi raspunda.
Mai nou, acum opresc autobuzele/tramvaiele intre statii, si controleaza calatorii cu gardienii si politia, ca sa nu mai aiba curajul careva sa comenteze, duba fiind alaturi, imediat ii ia.
Mi-a ajuns si mie orasul asta, ma deranjeaza cel mai rau poluarea fonica, pe asta nu o prea suport nicicum, pana acum, pe unde am mai stat, nu am gasit un bloc linistit..dar inghit ca de aici imi castig o paine, daca m-as intoarce in Alexandria as trai pe pensia alor mei.

Andreea, ai un suflet frumos din moment ce empatizezi cu fata aia pe care nici macar nu o cunosti.
Partea proasta este ca ai multe exemple de relatii deteriorate, si deja ai inceput sa crezi ca asa ai putea ajunge si tu, dar sa stii fiecare are destinul sau si printre atatea uscaturi mai exista si copaci verzi, nu te descuraja.
Aici nu este vorba de feminism, ci de conceptiile tinerilor de astazi potrivit carora de la o femeie nu poti obtine decat satisfactie si atat, respectul a disparut demult, instinctul primar este la putere.
Si stim destul de bine cine actioneaza numai pe baza instinctelor..
0
25-07-2014, ora 10:09
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Katy, ce putea sa se intample daca sunai la politie? Nu venea niciun colorat peste tine in casa, stai linistita. Nici macar nu ar fi stiut de unde sau cine a sunat la politie. :)
0
25-07-2014, ora 10:17
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Da, nu era vb de asta, ca ar fi venit peste mine, doar ca eu am sunat mereu in timp ce altii nu faceau nimic.
Si am zis sa nu mai sun nici eu sa vad daca se mai sinchiseste si altcineva.
Desi zona are 2 blocuri si multe case si nu sunt numai colorati dar..
Oricum cred ca a tinut aproape pana dimineata eu am noroc ca am balconul inchis cu termopane, la camera tot termopan, am inchis toate geamurile si mi-am pus si dopurile in urechi :)).
0
25-07-2014, ora 11:15
Andreeea17
Nu este medic/terapeut
Andreeea17
David am avut amenoree o singura data timp de 3 luni, acum nu mai am...Oricum sunt foarte stresata si panicata, ma gandesc sa-mi scot ovarele in cazul in care aflu ca am asa ceva.

Cata, nu stiu daca empatizez sau nu cu tipa aia, dar stiu ca nu suport barbatii in general, mai ales cand mai fac si chestii dinastea, imi vine sa le infig un cutit in jugulara si sa-i las asa sa moara incet
0
25-07-2014, ora 11:17
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Hahaha, si mie la fel :).
0
25-07-2014, ora 11:33
casyo
Nu este medic/terapeut
casyo
@Andreea:Doamne, ai mila...Cred ca in Oltenia e invers precum in Moldova;bateti barbatii ca pe oi...:))
0
25-07-2014, ora 11:34
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Andreea, daca te hotarasti sa scoti ovarele, macar pune cateva ovule acolo la conserva, ca e pacat de genele alea cu care te-a inzestrat natura, e pacat sa se piarda. :))) Glumesc, nu e bine sa dramatizezi orice lucru marunt, eu pun pariu ca esti perfect sanatoasa, mai ales daca spui ca ai menstre regulate. :)
0
25-07-2014, ora 11:35
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Cum sa scoata mah ovarele, Doamne fereste!!
0
25-07-2014, ora 11:37
casyo
Nu este medic/terapeut
casyo
Am citit ieri despre ADHD, dar inca nu am inteles deplin ce inseamna.Copilul trebuie sa fie hiperactiv, impulsiv dar si neatent?Toate la un loc sau sunt mai multe tipuri de ADHD?Am vazut ca influenteaza aparitia TOC-ului..
0
25-07-2014, ora 11:38
casyo
Nu este medic/terapeut
casyo
@Doamne fereste, nu vrei sa iti scoti si stomacul?
Adaugă un comentariu / răspuns
7590 comentarii 1 2 ..... 444546 ..... 252 253 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: