Medicamente antidepresive?
cresterea poftei de mancare nu ar fi o problema asa mare...ai putea sa renunti la o masa si sa o inlocuiesti cu niste fructe, daca ai face sport zilnic nu cred ca ai lua in greutate!!
Exact, aveti dreptate!O dieta echilibrata, cu fructe si legume, plus o ora de sport si nu luati nimic in greutate.
Mirtazapina nu e cunoscută pentru inducerea rezistenţei la insulină şi nici nu creşte nivelul zahărului din sânge. Dimpotrivă, unora le-a scăzut pe durata tratamentului. În schimb, poate creşte colesterolul şi trigliceridele aşa că nişte analize din când în când nu ar strica. Nu toată lumea se îngraşă (studiile arată că 12%), iar cei care se îngraşă nu pun greutate în mod continuu, ci primele săptămâni, după care se opresc pentru că şi apetitul le revine la normal. Dar dacă faci sport şi eşti atent la ce mănânci, eventual să mănânci ceva mai puţin în primele două luni... Oricum, medicul e cel care-ţi poate oferi toate detaliile. Problema e că un antidepresiv de unul singur nu prea e util în stările hipomaniacale putând chiar să le agraveze. Efectul sedativ al medicamentului e util împotriva agitaţiei date de anxietate. Dacă agitaţia e ca urmare a unei uşoare hipomanii probabil că un timostabilizator e cu mult mai potrivit (litiul e unul dintre ele). Nu tuturor celor care i-au litiu le este afectată tiroida, iar cei cărora le-a fost afectată au luat litiu pe perioade destul de mari. Dacă tot l-ai cumpărat, nu strică să iei o dată atunci când devii agitat şi iritat să vezi dacă îţi face bine sau nu.
Adrian are dreptate pentru ca asa gandesc si eu, se pot inlocui mesele incarcate cu ce este sanatos si este bine mai ales daca se face si miscare.
Adriane tu stii ce este Insulinorezistenta ? Nu stii, iti spun eu si anume celulele nu mai capteaza bine Insulina deci automat nu mai patrunde Glucoza bine acolo si ramane mai multa in sange, Glicemia nu mai coboara bine, Pancreasul incearca sa compenseze si baga mai multa Insulina ca sa coboare Glicemia, iar acea Insulina in plus nu face decat mai multe lucruri negative si anume:
1 - Incurajeaza depunerea de grasime mai mult ca inainte, Glucoza ce nu se duce bine in celule se duce in ficat ca gucoza in plus, este transformata in Trigliceride de ficat si apoi o pune pe tine.
2- blocheaza slabirea sau o infraneaza foarte mult chiar daca faci foarte multa miscare si tii regim (de aia multi slabesc foarte greu desi tin regim si se tot mira de ce, dar nimeni nu le da un raspuns corect sa priceapa si ei ce se intampla).
3- incurajeaza sinteza de Colesterol si Trigliceride in ficat
4- la femei incurajeaza producerea de testosteron de catre ovare (la o adica asta le creste pofta de sex uneori)
5- daca Insulinorezistenta urca mult si Pancreasul nu mai poate compensa iar Glicemia nu coboara cum trebuie in ciuda unei secretii uriase de Insulina, apare Diabetul.
In caz de rezistenta la Insulina ne trezim ca mancam putin si punem orice pe noi, multi dintre voi poate ati patit asta.
Asa se explica de ce multe mame insarcinate patesc asta, apare Insulinorezistenta si Pancreasul baga de trei ori mai multa Insulina pentru aceias treaba, rezultatul se vede.noroc ca apoi dispare si poate reveni la loc unele, altele nu.
Mai vreti ? Ca mai or fi si altele.
Okto deci si tu esti in tema cu Insulinorezistenta. Stii deci ca depakine (Valproat) induce asa ceva da ? Asa cum si alte psihotrope fac, insa ar fi f bine daca am avea lista cu cele ce se cunosc a induce Insulinorezistenta si marirea secretiei de Insulina, pentru ca asa iei in greutate fara sa maresti cantitatea de mancare chiar daca faci miscare.
Fara Insulina nu exista depunere de grasime si nici lipide sanguine.
Cu cat secretia de Insulina e mai mica cu atat ne ingrasam mai greu si dam jos mai rapid, desigur sa avem si o glicemie buna in acelas timp.
Pe lista pun eu doua chestii care da asa ceva: Depakine si Rispolept, am auzit ca Zyprexa poate da DIabet insa ala doar urca pofta de mancare, nu ingrasa direct dar asa sigur nu sunt. De la astea 90 % se ingrasa aiurea, cel putin Depakine taie si partea sexuala in acelas timp deci all in one.
Ceilalti care mai stiti spuneti sa facem lista, okto ca tot stii da-i bice.
De ex Wellbutrin (Bubopriona) este AD si agita dar unii s-au trezit cu tensiunea 20 de la el.
Deocamdata au dominat Depresii-le si Anxietatea, hipomanii-le au fost rare si trecatoare, agitatii-le la fel asa ca deocamdata sunt satul de depresii si anxietate, nu prea a fost cazul de Litiu pana acum.
Adriane tu stii ce este Insulinorezistenta ? Nu stii, iti spun eu si anume celulele nu mai capteaza bine Insulina deci automat nu mai patrunde Glucoza bine acolo si ramane mai multa in sange, Glicemia nu mai coboara bine, Pancreasul incearca sa compenseze si baga mai multa Insulina ca sa coboare Glicemia, iar acea Insulina in plus nu face decat mai multe lucruri negative si anume:
1 - Incurajeaza depunerea de grasime mai mult ca inainte, Glucoza ce nu se duce bine in celule se duce in ficat ca gucoza in plus, este transformata in Trigliceride de ficat si apoi o pune pe tine.
2- blocheaza slabirea sau o infraneaza foarte mult chiar daca faci foarte multa miscare si tii regim (de aia multi slabesc foarte greu desi tin regim si se tot mira de ce, dar nimeni nu le da un raspuns corect sa priceapa si ei ce se intampla).
3- incurajeaza sinteza de Colesterol si Trigliceride in ficat
4- la femei incurajeaza producerea de testosteron de catre ovare (la o adica asta le creste pofta de sex uneori)
5- daca Insulinorezistenta urca mult si Pancreasul nu mai poate compensa iar Glicemia nu coboara cum trebuie in ciuda unei secretii uriase de Insulina, apare Diabetul.
In caz de rezistenta la Insulina ne trezim ca mancam putin si punem orice pe noi, multi dintre voi poate ati patit asta.
Asa se explica de ce multe mame insarcinate patesc asta, apare Insulinorezistenta si Pancreasul baga de trei ori mai multa Insulina pentru aceias treaba, rezultatul se vede.noroc ca apoi dispare si poate reveni la loc unele, altele nu.
Mai vreti ? Ca mai or fi si altele.
Okto deci si tu esti in tema cu Insulinorezistenta. Stii deci ca depakine (Valproat) induce asa ceva da ? Asa cum si alte psihotrope fac, insa ar fi f bine daca am avea lista cu cele ce se cunosc a induce Insulinorezistenta si marirea secretiei de Insulina, pentru ca asa iei in greutate fara sa maresti cantitatea de mancare chiar daca faci miscare.
Fara Insulina nu exista depunere de grasime si nici lipide sanguine.
Cu cat secretia de Insulina e mai mica cu atat ne ingrasam mai greu si dam jos mai rapid, desigur sa avem si o glicemie buna in acelas timp.
Pe lista pun eu doua chestii care da asa ceva: Depakine si Rispolept, am auzit ca Zyprexa poate da DIabet insa ala doar urca pofta de mancare, nu ingrasa direct dar asa sigur nu sunt. De la astea 90 % se ingrasa aiurea, cel putin Depakine taie si partea sexuala in acelas timp deci all in one.
Ceilalti care mai stiti spuneti sa facem lista, okto ca tot stii da-i bice.
De ex Wellbutrin (Bubopriona) este AD si agita dar unii s-au trezit cu tensiunea 20 de la el.
Deocamdata au dominat Depresii-le si Anxietatea, hipomanii-le au fost rare si trecatoare, agitatii-le la fel asa ca deocamdata sunt satul de depresii si anxietate, nu prea a fost cazul de Litiu pana acum.
Buna!Costy2007, scuza-ma, :), dar cum pot sa vad pe privat?
am tot cautat, dar nu ma pricep?!In rest, cum mai esti?esti bn?eu, asa si asa.Cand una calda, cand una rece, dar sa stii ca te vei face bine, dar iti trebuie multa rabdare. va pup si multa sanatate.
am tot cautat, dar nu ma pricep?!In rest, cum mai esti?esti bn?eu, asa si asa.Cand una calda, cand una rece, dar sa stii ca te vei face bine, dar iti trebuie multa rabdare. va pup si multa sanatate.
Intri pe, , Modificati profilul dvs, , si printre alte sectiuni, apare si cea cu, , Mesaje, ,
Parca de Duminica dupamiaza ar fi ceva mai bine dar inca nu sunt sigur daca e de la Cipralex sau e de la Anxiar luat Vinerea trecuta, sunt inca confuz, asa stari din astea de aparent cat de cat acceptabil am mai avut si apoi am intrat iar in Depresie dupa cateva zile sau chiar a doua zi. Deocamdata iau Cipralex in continuare, deja am 19 zile d cand iau 10 mg/zi, sper sa fie bine totusi.
Stai ce stai si deodata simti asa o slaba ameteala si intri in tristetea aia si desartaciune, pica speranta si e naspa rau, nimic nu mai are sens, se intampla fara sa te gandesti la nimic, iar nu explica nimeni de ce si cum, am pus si eu o problema mai alaltaieri si vad ca nu raspunde nimeni, o sa evoluam cand o zbura porcul in acest caz.
Stai ce stai si deodata simti asa o slaba ameteala si intri in tristetea aia si desartaciune, pica speranta si e naspa rau, nimic nu mai are sens, se intampla fara sa te gandesti la nimic, iar nu explica nimeni de ce si cum, am pus si eu o problema mai alaltaieri si vad ca nu raspunde nimeni, o sa evoluam cand o zbura porcul in acest caz.
Ce vrei să ştii? Nu e de la Anixar pentru că a trecut o săptămână de când l-ai luat. El te-a ajutat să te calmezi cât timp efectele secundare ale antidepresivului erau resimţite puternic, deci a contribuit la starea ta de puţin mai bine, dar de-acum încep să fie efectele Cirpalexului.
Amuzant cum isi indexeaza unii trairile online, totul meticulos, pompeaza borhot pe web cu perseverenta sa aiba prostimea ce lectura. Zilele saptamanii scrise cu majuscule la inceput de cuvant, idem depresie si anxietate. Toata astea iti dau impresia ca omu asta chiar e un baiat citit, umblat si mai ales dirijiat de aspiratia eVoLUtiEi spre "mai bine".
Cu siguranta contu vechi nu mai e bun (TheMaster), trebuie sa aberezi in paralel pe altu nou.
Fascinanta comedie. Mi-aduce aminte de o maxima latina:
"In girum imus nocte et consumimur igni."
Un fel de "In cerc noaptea ne invartim si ne ardem in flacara" - ca moliile!
Cu siguranta contu vechi nu mai e bun (TheMaster), trebuie sa aberezi in paralel pe altu nou.
Fascinanta comedie. Mi-aduce aminte de o maxima latina:
"In girum imus nocte et consumimur igni."
Un fel de "In cerc noaptea ne invartim si ne ardem in flacara" - ca moliile!
chiar asa COsty,.de ce nu mai postezi cu The Master?
Mai voi aveti cumva schizo ?! Cine e ala si care e treaba ca nu pricep, nu este topic de Depresie ? Nu de aia suntem aici ca sa spunem cum ne simtim ?
Adrian tu cine esti si ce legatura ai tu cu Rica ?!
Voi astia cu schizo puteti posta la topicul de asa ceva mai ales daca nu stiti altceva decat sa aberati sau sa criticati.
Sau puneti un afis clar "Nu mai spuneti ba cum va simtiti ca e interzis desi e topic de asa ceva'".
Okto si eu sper ca Cipralex sa inceapa sa-si faca efectul pentru ca deja au trecut 19 zile de cand iau, il iau mai mereu dupamiaza pentru ca mie nu mi-a dat insomnie.
Anxiar in primele doua zile amplifica starea de rau si anume Depresia dar apoi ma simteam ceva mai bine, cum se elimina in cateva zile cum o luam iar in jos, asta se intampla si de aseara incoace cu o slaba deteriorare iar a starii insa nu chiar ca alte dati de rau.
Adrian tu cine esti si ce legatura ai tu cu Rica ?!
Voi astia cu schizo puteti posta la topicul de asa ceva mai ales daca nu stiti altceva decat sa aberati sau sa criticati.
Sau puneti un afis clar "Nu mai spuneti ba cum va simtiti ca e interzis desi e topic de asa ceva'".
Okto si eu sper ca Cipralex sa inceapa sa-si faca efectul pentru ca deja au trecut 19 zile de cand iau, il iau mai mereu dupamiaza pentru ca mie nu mi-a dat insomnie.
Anxiar in primele doua zile amplifica starea de rau si anume Depresia dar apoi ma simteam ceva mai bine, cum se elimina in cateva zile cum o luam iar in jos, asta se intampla si de aseara incoace cu o slaba deteriorare iar a starii insa nu chiar ca alte dati de rau.
Costy nu mai abera atata.ca sti si tu ca esti The Master!!m-am uitat dupa IP contului tau, si e acelasi cu IP de pe care posta The Master.deci nu stiu cine da dovada de schizo...
Nu stiu ce IP eu am de la RDS netul. Iar ca utilizator simplu nu ai cum sa vezi IP altora, asta vedeai poate pe Mirc. De la RDS au foarte multi iar daca este dinamic IP prin PPOE nu este exclus ca data viitoare sa-ti cada tie acel IP cand te conectezi asa cum mi-a cazut mie cand m-am conectat odata sau altula care e pe clasa aia de IP, clasa de IP este foarte mare, la static era altceva si anume pe ala il aveai doar tu si atata.
The Master poate iti zice ceva urmatoare http :// ip-get.no-ip.ro sau http://www.showmyip.com/...asa ca nu mai abera prostii te rog
0
11-09-2011, ora 15:23
Terapeut Naturopat Holistic Elisei Adam
Medicina naturista, complementara, alternativa
" Am probleme din care simt ca nu am iesire...Poate ma ajutati, cu sfaturi, idei, mai ales d.nul nick care, dupa cum am citit aici pe forum, este "veteran" si cunoscator in domeniu..
De doi ani, am stari permanente de ameteala, cu pierderea echilibrului si nesiguranta la mers.(parca mi se inmoaie picioarele), imi intepeneste uneori gatul. Am aflat ca aceste simptome pot fi si de la o spondiloza cervicala, boala de care sufar. Acum, aceste stari au devenit insuportabile "
Sărut mâna!
Stimată dnă Eldine, da, simptomele dv. pot fi induse de spondiloza cervicală de care suferiţi. Spondiloza cervicală, cel mai probabil apărută pe fondul ICVB-ului - a unei insuficienţe circulatorii vertebro-bazilare, vă afectează nu numai zona nucală, cea a cefei, ci şi creierul, prin tulburarea circulaţiei sanguine cerebrale. O astfel de tulburare sanguină cerebrală poate foarte simplu să antreneze o serie întreagă de simptome psihice, de la ameţeală şi dezechilibru locomotor până la anxietate, stări depresive, tulburări de memorie etc.
Teoretic, fără doar şi poate, sunt sau pot fi multe cauze care au abilitatea să producă simptomatologia acuzată de către dv., prin mecanisme directe sau prin mecanisme indirecte. Numai după un consult foarte amănunţit un medic vă poate spune cu destul de multă certitudine care este cauza care se află în spatele problemei dv. de sănătate, ca mai apoi să vă prescrie tratamentul adecvat necesar pentru însănătoşire.
Consultaţi un medic internist foarte experimentat!
Însănătoşire grabnică.
Toate cele bune,
Nick
Post Scriptum - Accesaţi acest topic şi citiţi tot, ca să înţelegeţi de ce suferiţi, dintr-o cu totul altă perspectivă:
http://forum.romedic.ro/prod/Psihoterapie_pentru_trup_si_suflet, __din_perspectiva_medico-spirituala:_suferinta_!_059479.html
De doi ani, am stari permanente de ameteala, cu pierderea echilibrului si nesiguranta la mers.(parca mi se inmoaie picioarele), imi intepeneste uneori gatul. Am aflat ca aceste simptome pot fi si de la o spondiloza cervicala, boala de care sufar. Acum, aceste stari au devenit insuportabile "
Sărut mâna!
Stimată dnă Eldine, da, simptomele dv. pot fi induse de spondiloza cervicală de care suferiţi. Spondiloza cervicală, cel mai probabil apărută pe fondul ICVB-ului - a unei insuficienţe circulatorii vertebro-bazilare, vă afectează nu numai zona nucală, cea a cefei, ci şi creierul, prin tulburarea circulaţiei sanguine cerebrale. O astfel de tulburare sanguină cerebrală poate foarte simplu să antreneze o serie întreagă de simptome psihice, de la ameţeală şi dezechilibru locomotor până la anxietate, stări depresive, tulburări de memorie etc.
Teoretic, fără doar şi poate, sunt sau pot fi multe cauze care au abilitatea să producă simptomatologia acuzată de către dv., prin mecanisme directe sau prin mecanisme indirecte. Numai după un consult foarte amănunţit un medic vă poate spune cu destul de multă certitudine care este cauza care se află în spatele problemei dv. de sănătate, ca mai apoi să vă prescrie tratamentul adecvat necesar pentru însănătoşire.
Consultaţi un medic internist foarte experimentat!
Însănătoşire grabnică.
Toate cele bune,
Nick
Post Scriptum - Accesaţi acest topic şi citiţi tot, ca să înţelegeţi de ce suferiţi, dintr-o cu totul altă perspectivă:
http://forum.romedic.ro/prod/Psihoterapie_pentru_trup_si_suflet, __din_perspectiva_medico-spirituala:_suferinta_!_059479.html
0
11-09-2011, ora 15:33
" Mr Nick.. Dupa cum stii (sau poate nu) sufar de schizofrenie si nu de TAB. Totusi mi-a fost prescris Depakine ca si stabilizator de dispozitie. Am inteles de la Dr T ca este cam toxic pentru ficat si ca nu este chiar folositor pentru boala mea. Doctorita mea a refuzat sa mi-l scoata insa l-am scos eu treptat mai mult datorita unor efecte secundare neplacute. Ce produs naturist imi recomanzi in loc? Pot sa beau si ceai de sunatoare? Am vazut ca ai scris ca are niste efecte secundare neplacute in combinatie cu unele pastile "
Salve!
Stimate dle Daniel D., sunătoarea este contraindicată persoanelor care suferă de schizofrenie, datorită proprietăţilor farmacologice ale hiperforinului - una dintre substanţele active ale acesteia - compus recunoscut ca fiind promotor al inhibării recaptării dopaminei, dar şi a serotoninei, noradrenalinei şi a gaba-ului.
Ce medicaţie psihiatrică vă administraţi în acest moment, pentru ţinerea sub control a simptomatologiei psihotice?
Toate cele bune,
Nick
Salve!
Stimate dle Daniel D., sunătoarea este contraindicată persoanelor care suferă de schizofrenie, datorită proprietăţilor farmacologice ale hiperforinului - una dintre substanţele active ale acesteia - compus recunoscut ca fiind promotor al inhibării recaptării dopaminei, dar şi a serotoninei, noradrenalinei şi a gaba-ului.
Ce medicaţie psihiatrică vă administraţi în acest moment, pentru ţinerea sub control a simptomatologiei psihotice?
Toate cele bune,
Nick
0
11-09-2011, ora 15:38
" Draga mr. Nick. DUMNEZEU sa-ti dea sanatate pt. ca meriti pt. tot ceea ce faci.
Te rog poate ma poti ajuta. In urma cu trei ani am facut ultima operatie de pneumotorax de la care mi se trag sigur atacul de panica si depresia, tristetea, lenea etc. Eram o persoana foarte activa, ma luptam cu morile de vant daca era nevoie, nu suportam nedreptatea si voiam sa fac numai bine numai cu gandul la Dumnezeu. Acum traiesc din amintiri de cand ma trezesc mintea umbla aiurea, ma ridic cu greu din pat si am o viata sedentara. Dupa operatie am luat cca 2 ani si jum. seroxat si anxiar, la care am renuntat in urma cu 3 luni bineinteles reducand doza treptat pe parcursul a 6 luni. In urma cu 2 luni am sustinut un examen pt a-mi pastra postul pe care l-am trecut cu brio, care insa m-a marcat foarte mult si mi-au revenit vechile simptome parca mai dese si mai puternice. De o saptamana fac atac de panica in fiecare zi, sunt foarte trist si fara vlaga, nu am chef de nimic practic. Am fost acum o saptamana la psihiatru si mi-a prescris : seroxat-1/zi dimineata, anxiar 3/zi, doxepin 1/pranz si orfiril 1+1/ pranz si seara. Citind prospectele m-am ingrozit mai ales la orfiril si mi-am zis ca trec peste ele cu sedativ pc insa nici o schimbare. Nu stiu ce sa mai fac si te rog foarte mult sa ma ajuti cu un sfat pentru ca sunt dezorientat complet. Multumesc mult si DOAMNE AJUTA! -* PS Ma gandesc sa incep un tratament cu 5 hidroxitriptofan pe care l-am achizitionat deja. ACCEPT MAI MULTE PARERI VA ROG! MULTUMESC ! "
_
Salve!
Stimate dle klaudyu007, v-am oferit un răspuns în cadrul acestui topic:
Toate cele bune,
Nick
Te rog poate ma poti ajuta. In urma cu trei ani am facut ultima operatie de pneumotorax de la care mi se trag sigur atacul de panica si depresia, tristetea, lenea etc. Eram o persoana foarte activa, ma luptam cu morile de vant daca era nevoie, nu suportam nedreptatea si voiam sa fac numai bine numai cu gandul la Dumnezeu. Acum traiesc din amintiri de cand ma trezesc mintea umbla aiurea, ma ridic cu greu din pat si am o viata sedentara. Dupa operatie am luat cca 2 ani si jum. seroxat si anxiar, la care am renuntat in urma cu 3 luni bineinteles reducand doza treptat pe parcursul a 6 luni. In urma cu 2 luni am sustinut un examen pt a-mi pastra postul pe care l-am trecut cu brio, care insa m-a marcat foarte mult si mi-au revenit vechile simptome parca mai dese si mai puternice. De o saptamana fac atac de panica in fiecare zi, sunt foarte trist si fara vlaga, nu am chef de nimic practic. Am fost acum o saptamana la psihiatru si mi-a prescris : seroxat-1/zi dimineata, anxiar 3/zi, doxepin 1/pranz si orfiril 1+1/ pranz si seara. Citind prospectele m-am ingrozit mai ales la orfiril si mi-am zis ca trec peste ele cu sedativ pc insa nici o schimbare. Nu stiu ce sa mai fac si te rog foarte mult sa ma ajuti cu un sfat pentru ca sunt dezorientat complet. Multumesc mult si DOAMNE AJUTA! -* PS Ma gandesc sa incep un tratament cu 5 hidroxitriptofan pe care l-am achizitionat deja. ACCEPT MAI MULTE PARERI VA ROG! MULTUMESC ! "
_
Salve!
Stimate dle klaudyu007, v-am oferit un răspuns în cadrul acestui topic:
Toate cele bune,
Nick
Adrian aici nu este forum despre internet si nu mai discut despre asta decat acuma, acele site-uri iti arata IP-ul tau ca sa vezi ce IP ai, nu-ti arata IP altora, in alta ordine de idei daca era sa fiu eu alalalt eram asa de idiot incat sa intru de la acelas IP ? Sau ma crezi prost ca nu stiu ce-i ala internet ? Iar nu aveam nici un interes sa am 7 usere, ce rost are ? Intram simplu printr-un gateway sau proxy si gata daca tot as fi avut vreo intentie de reclama sau altceva si nu si-ar fi dat nimeni seama ca e aceias persoana.
Incearca sa respectati topicul si tu si Rica, eu nu am fost off-topic ci voi. Daca nu va intereseaza subiectul postati in alta parte si lasati pe ceilalti ce au ceva de spus sa spuna.
Termina aici nu este topic de subiecte religioase ci de AD-uri si Depresie.
Incearca sa respectati topicul si tu si Rica, eu nu am fost off-topic ci voi. Daca nu va intereseaza subiectul postati in alta parte si lasati pe ceilalti ce au ceva de spus sa spuna.
Termina aici nu este topic de subiecte religioase ci de AD-uri si Depresie.
In legatura cu Depresia se pare ca Japonezii au descoperit gena responsabila de asta si anume aia care e responsabila de formarea unei proteine numita BNDF - factor neurotrofic sintetizat de creier. Azi am citit.
Se vor face analize de sange care reflecta ce si cum de Depresie. E prea primitiv pana la urma sa dai tratament aiurea fara sa faci analize sa vezi ce si cum.
Mai pot spune ca Cipralex am impresia ca e vrajeala cel putin pentru mine, au trecut 3 saptamani si nu e cine stie ce, cum iese Anxiar din organism cum treptat se cam strica starea.
Se vor face analize de sange care reflecta ce si cum de Depresie. E prea primitiv pana la urma sa dai tratament aiurea fara sa faci analize sa vezi ce si cum.
Mai pot spune ca Cipralex am impresia ca e vrajeala cel putin pentru mine, au trecut 3 saptamani si nu e cine stie ce, cum iese Anxiar din organism cum treptat se cam strica starea.
0
11-09-2011, ora 15:57
" Insirase Mr Nick tipurile de depresie undeva insa nu a spus cum ne dam seama de care este, pentru ca in functie de asta se poate alege tratamentul cel mai bun "
Salve!
Stimate drule/dle Costy2007, citiţi rândurile de mai jos.
"¢ Depresia produsă de un deficit de SEROTONINĂ are următoarele simptome/înclinaţii principale: insomnie de adormire, migrene, înclinaţia către a dezvolta o dependenţă (dependenţă de droguri sau alcool, de pildă), agresivitate, impulsivitate, tristeţe nefondată, lipsa poftei de mâncare (anorexie) sau, din contră, prezenţa foamei excesive, a adefagiei cu caracter bulimic, dispoziţie variabilă, prezenţa unor ticuri nervoase, inadaptabilitate la stres de tip eustres sau distres etc.
"¢ Depresia produsă de un deficit de DOPAMINĂ are următoarele simptome/înclinaţii principale: anhedonie (incapacitatea simţirii plăcerii în situaţii normale), lipsa motivaţiei şi a voinţei, hipoactivitate, scăderea libidoului, nehotărâre în luarea deciziilor, tristeţe nefondată etc.
"¢ Depresia produsă de un deficit de NORADRENALINĂ are următoarele simptome/înclinaţii principale: lipsă de atenţie, scăderea capacităţii de concentrare, scăderea memoriei şi a inteligenţei emoţionale, tristeţe nefondată etc.
_
Toate cele bune,
Nick
Salve!
Stimate drule/dle Costy2007, citiţi rândurile de mai jos.
"¢ Depresia produsă de un deficit de SEROTONINĂ are următoarele simptome/înclinaţii principale: insomnie de adormire, migrene, înclinaţia către a dezvolta o dependenţă (dependenţă de droguri sau alcool, de pildă), agresivitate, impulsivitate, tristeţe nefondată, lipsa poftei de mâncare (anorexie) sau, din contră, prezenţa foamei excesive, a adefagiei cu caracter bulimic, dispoziţie variabilă, prezenţa unor ticuri nervoase, inadaptabilitate la stres de tip eustres sau distres etc.
"¢ Depresia produsă de un deficit de DOPAMINĂ are următoarele simptome/înclinaţii principale: anhedonie (incapacitatea simţirii plăcerii în situaţii normale), lipsa motivaţiei şi a voinţei, hipoactivitate, scăderea libidoului, nehotărâre în luarea deciziilor, tristeţe nefondată etc.
"¢ Depresia produsă de un deficit de NORADRENALINĂ are următoarele simptome/înclinaţii principale: lipsă de atenţie, scăderea capacităţii de concentrare, scăderea memoriei şi a inteligenţei emoţionale, tristeţe nefondată etc.
_
Toate cele bune,
Nick
Multuesc Mr Nick pentru raspunsul dat Eldinei.Si eu sunt diagnosticata cu artroza cervicala aproape din adolescenta si oscilam intre a avea sau nu legatura cu depresia si anxietatea.Acea artroza e responsabila si de spasmofilia care ma gata de zile.Dar cel putin pentru mine nu sunt solutii, nu suport medicamentele gen, piracetam, bilobil care ma agita rau de tot.Antiinflamatoare nu pot lua din cauza ca iau anticoagulante si am aciditate la stomac si, si asa imi pun intrebari cu tema religioasa si nu gasesc raspunsuri care sa ma multumeasca.
Termina, dacă aveţi stări depresive şi/sau anxioase cred că religia ar trebui să fie un subiect tabu pentru dvs. acum. E bine să vă rugaţi şi există atâţia psalmi frumoşi sau puteţi să aprindeţi o lumânare, o candelă şi să îndreptaţi câteva gânduri către Dumnezeu, dar s-ar putea ca ridicarea de probleme existenţiale, de interpretare a Scripturilor şi de aprofundare a unor scrieri de-ale călugărilor să vă facă mai mult rău decât bine. Depresia şi anxietate apar ca urmare a unui dezechilibru chimic din creier. Acest dezechilibru poate duce şi la gânduri obsesive şi credeţi-mă că obsesiile pentru religie nu vă vor ajuta să vă reveniţi deloc. E posibil să ajungeţi să vă analizaţi în permanenţă gândurile, atitudinea, faptele de teama de-a nu păcătui, iar acest comportament lasă puţin loc emoţiilor, sentimentelor plăcute. Mai mult pentru cele de regret şi de tristeţe în semn de pocăinţă. Vedeţi că teama de păcat se naşte din teama de Dumnezeu care la rândul ei e dată de teama de pedeapsă a lui Dumnezeu. Iar teama de Dumnezeu conduce la teofobie care tot o formă de anxietate e.
Mersi Mr. Nick pentru raspuns, cred ca mai degreaba la mine este vorba de deficit de Dopamina dat fiind ca este prezenta Anhedonia si lipsa emotii-lor dar exista tristete nefondata, lentoare in miscari, nu am chef de lucruri care inainte ma atrageau, de cand iau Cipralex imi vine sa dormitez aiurea dar asta tot pentru ca nu am tonus mai deloc, uneori nu apare agitatie alteori sunt si iritat si ma enerveaza orice, apare si Anxietate.
Pe undeva Anhedonia este simptomul principal.
Parerea ta care este ? In deficitul de Serotonina nu exista Anhedonie ? De fapt exista Depresie fara Anhedonie ?
Este posibil sa fie cumva pe dos si anume Anhedonia sa duca la Depresie ?
Iti mai dau un indiciu si anume dupa ce iau o Benzodiazepina in primele doua zile se amplifica disconfortul psihic prin accentuarea Depresiei si Anxietatii, apoi ma simt ceva mai binisor si se mai diminueaza putin din Anhedonia aia, sunt ceva mai activ dar desigur ca nu ma simt complet okey, cum iese din sange incet incet cum iar incep sa ma simt prost.
Trebuie sa aflu ce se intampla pentru ac medicii vad ca nu-si pun astfel de intrebari de baza, iar asa nu am sa ma mai fac bine niciodata.
Ce tip de AD se da pentru deficit de Dopamina ?
Pe undeva Anhedonia este simptomul principal.
Parerea ta care este ? In deficitul de Serotonina nu exista Anhedonie ? De fapt exista Depresie fara Anhedonie ?
Este posibil sa fie cumva pe dos si anume Anhedonia sa duca la Depresie ?
Iti mai dau un indiciu si anume dupa ce iau o Benzodiazepina in primele doua zile se amplifica disconfortul psihic prin accentuarea Depresiei si Anxietatii, apoi ma simt ceva mai binisor si se mai diminueaza putin din Anhedonia aia, sunt ceva mai activ dar desigur ca nu ma simt complet okey, cum iese din sange incet incet cum iar incep sa ma simt prost.
Trebuie sa aflu ce se intampla pentru ac medicii vad ca nu-si pun astfel de intrebari de baza, iar asa nu am sa ma mai fac bine niciodata.
Ce tip de AD se da pentru deficit de Dopamina ?
" De fapt exista Depresie fara Anhedonie ?
Este posibil sa fie cumva pe dos si anume Anhedonia sa duca la Depresie ? "
scuza-ma, care e scopul acestor intrebari? iar tintesti pe langa..
Este posibil sa fie cumva pe dos si anume Anhedonia sa duca la Depresie ? "
scuza-ma, care e scopul acestor intrebari? iar tintesti pe langa..
Care este rostul acestor intrebari ? Mai omule eu nu ma simt bine tu intelegi ? Va mirati toti ca un om incearca sa afle ce e cu el, nu imi este bine deloc omule, nu mai am viata, nu mai am emotii, nimic nu ma mai bucura, nu mai am motivatia de a merge pana a doua zi, stau si astept ca sa treaca ziua sa ma culc, nu ma mai intereseaza un film, o emisiune, absolut mai nimic, daca ma intrebi ce doresc acum as spune "nimic". E groaznic sa traiesti fara emotii si sa nu simti nimic.
Ti se pare normal dupa trei saptamani de Cipralex ? Daca da, atunci n-as mai fi pus aceste intrebari.
Iar problema poate fi mai complexa decat pare, nu stiu de unde starea asta, cine o cauzeaza si ce se intampla, de exemplu am auzit ca AD-urile nu prea umbla pe partea de Anhedonie, de aici deduc ca s-ar putea sa fie in unele cazuri poti sa o ai fara a avea Depresie, de exemplu ai energie sa faci lucrurile ce le faceai insa nu simti nimic, in Depresie nu prea mai ai nici energie, nu este exclus ca intai sa fi aparut Anhedonia iar apoi asta sa duca la Depresie dat fiind ca iti este rau cand nu simti nici o emotie pozitiva, asta este disconfort si poti da in dambla.
Tu ce ai vrea sa spun aici ? De ce e topic de Depresie si AD-uri ? Nu ca sa descriem ce simtim, sa intrebam ce avem de intrebat ?
Nu am stiut ca nu am voie sa spun ce si cum exact la topicul de asa ceva.
Am nevoie probabil de ceva ce umbla la receptorii dopaminergici, lucru care SSRI nu stiu daca face asta.
Ti se pare normal dupa trei saptamani de Cipralex ? Daca da, atunci n-as mai fi pus aceste intrebari.
Iar problema poate fi mai complexa decat pare, nu stiu de unde starea asta, cine o cauzeaza si ce se intampla, de exemplu am auzit ca AD-urile nu prea umbla pe partea de Anhedonie, de aici deduc ca s-ar putea sa fie in unele cazuri poti sa o ai fara a avea Depresie, de exemplu ai energie sa faci lucrurile ce le faceai insa nu simti nimic, in Depresie nu prea mai ai nici energie, nu este exclus ca intai sa fi aparut Anhedonia iar apoi asta sa duca la Depresie dat fiind ca iti este rau cand nu simti nici o emotie pozitiva, asta este disconfort si poti da in dambla.
Tu ce ai vrea sa spun aici ? De ce e topic de Depresie si AD-uri ? Nu ca sa descriem ce simtim, sa intrebam ce avem de intrebat ?
Nu am stiut ca nu am voie sa spun ce si cum exact la topicul de asa ceva.
Am nevoie probabil de ceva ce umbla la receptorii dopaminergici, lucru care SSRI nu stiu daca face asta.
Mai pe romaneste te intreb ce nu-ti convine pana la urma ?
asa, nu te simti bine. si crezi ca daca stii raspunsul la intrebarea 'exista depresie fara anhedonie' o sa te influenteze in vreun fel? asta zic, pune si tu intrebari relevante, din care sa iesim cu ceva. intra in miezul problemei, nu o mai lua asa teoretic.
sa trecem peste..DA, exista depresie fara anhedonie. Tu ai auzit ca AD-urile nu "umbla pe partea de anhedonie".., eu am auzit ca, in unele cazuri chiar o provoaca.
sa trecem peste..DA, exista depresie fara anhedonie. Tu ai auzit ca AD-urile nu "umbla pe partea de anhedonie".., eu am auzit ca, in unele cazuri chiar o provoaca.
Costy, substanţele care ţintesc receptorii dopaminergici e posibil să te agite foarte mult şi să-ţi facă rău din acest punct de vedere. Anhedonia e un simptom, nu o afecţiune ca atare şi în cazul tău poate exista ca urmare a lipsei motivaţiei, iar SS(N)RI-urile au şi ele un efect pozitiv asupra acesteia. Ai fost stresat în ultima vreme? Perioadele lungi de stres (şi nu mă refer la situaţii care să te aducă în pragul nebuniei, ci la studiu intens, muncă în exces, te-ai chinuit zile în şir să cauţi răspunsuri la problemele care te apăsau etc.) pot duce la depresii. Se eliberează prea mult cortisol, se micşorează o zonă a creierului, se măreşte alta etc. Se vindecă tot cu antidepresive, dar durează.
Asylum cum la ce ajuta ? Ajuta ca in functie de asta isi poate da omul seama care este sursa problemei, ce ai vreau sa scriu aici, despre calatorii in SUA ? Fara a analiza problema mai amanuntit nu se stie unde se ajunge, asa hai ca nu-mi pun nici o problema si ce rezolv ? Ca sa nu mai spun ca stiind partial ce se intampla apare sau dispare si speranta ca o sa fie bine, deci ajuta la tonus cumva.
Okto pai tocmai de ce a disparut motivatia si tot, aici e treaba, de ce nu ma mai bucura nimic, de ce sunt asa indiferent la tot si nu mai am emotii, nu mai functioneaza mecanismul recompensei se pare, iar asa este grav pentru ca nu poti sa-ti faci treburile ca nu mai ai de ce sa le faci dat fiind ca nu mai simti nimic, apoi si sa stai fara rost toata ziua e un chin.
De ce se spune ca AD-urile nu ar umbla la Anhedonie daca eliminand Depresia s-ar duce automat si Anhedonia ?! E o contradictie. Asta suna ca si cum Depresia nu ar avea in totalitate legatura cu Anhedonia.
Vezi tu ? E delicata treaba, privind superficial nu rezolvam nimic.
Am avut stres pe baza Anxietatii si nu am fost prea linistit.
Okto pai tocmai de ce a disparut motivatia si tot, aici e treaba, de ce nu ma mai bucura nimic, de ce sunt asa indiferent la tot si nu mai am emotii, nu mai functioneaza mecanismul recompensei se pare, iar asa este grav pentru ca nu poti sa-ti faci treburile ca nu mai ai de ce sa le faci dat fiind ca nu mai simti nimic, apoi si sa stai fara rost toata ziua e un chin.
De ce se spune ca AD-urile nu ar umbla la Anhedonie daca eliminand Depresia s-ar duce automat si Anhedonia ?! E o contradictie. Asta suna ca si cum Depresia nu ar avea in totalitate legatura cu Anhedonia.
Vezi tu ? E delicata treaba, privind superficial nu rezolvam nimic.
Am avut stres pe baza Anxietatii si nu am fost prea linistit.
Acest topic a fost închis. Nu mai pot fi adăugate noi comentarii.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Depresie sau altceva?
- 50depresia si anti-depresivele
- 5Durere temporo-mandibulara, ma doare destul de tare cand deschid gura
- 7nu am contact cu realitatea
- 28Terapia cu electrosocuri
- 4sunt foarte trista fara vreun motiv anume, ma autocritic, am stari de somnolenta excesiva
- 7Depresie, anxietate
- 6Regret ce am facut.
- 2anxietate si depresie
- 5depresie majora
- 6Nu pot dormi de la Stimuloton
- 28Biochimia creierului in Anxietate si Depresie
- 2tratament depresie
- 3Depresie severa
- 3Intrebare medicamentatie.
- 3Tratament care îmi face rau
- 5Medicamente antidepresive primite in Uk
- 0Algocalmin impreuna cu antidepresive?
- 1Zoloft solutie cu paracetamol?
Mai multe informații despre: Depresia medicamente antidepresive medicamente psihiatrice
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: