Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
Dupa cum i-am recomandat si adei incercati tehnica respiratiei iar cand o stapaniti foarte bine treceti a relaxarea musculara progresiva. O sa va ajute fff mult.
Sanatate
Sanatate
Happy me nu reusesc sa mi vad mesajele de pe privat te as ruga daca poti sa ma contactezi pe whatsapp ti am trimis si nr de tel Multumesc
Salut ! Eu nu ma pricep sa te adaug la whatsapp... :)) si eu ti-am trimis pe privat nr meu de tel. Sunt incepatoare in utilizarea acestei aplicatii.
Buna din nou daca doreste cineva pastilute psihologice pt atacul de panica si anxietate, repetate de 2 -3 pe zi ajuta f mult, le trimit cu mare drag.
ALbert abi, as vrea si eu pastilute psihologice!
Eu am mai aplicat intr-o vreme trainingul autogen, si m-a ajutat. Trebuie aplicat constant de 2 ori pe zi pe prioada lunga, ca sa aiba efect. Bineinteles, cand m-am simiti mai bine, l-am abandonat. Acum l-am reluat din nou...
Eu am mai aplicat intr-o vreme trainingul autogen, si m-a ajutat. Trebuie aplicat constant de 2 ori pe zi pe prioada lunga, ca sa aiba efect. Bineinteles, cand m-am simiti mai bine, l-am abandonat. Acum l-am reluat din nou...
Ada, sigur, dar sa mi spui cum vrei sa ti le trimit.Pe mess sau pe facebook sau pe whatsapp?
Cum pot sa-ti trimit mesaj pe privat cu adresa de mess?
Ada lasă mi pe privat nr de telefon sa vb pe whatsapp ca adresa de mess nu merge
Salut tuturor.sunt nou pe acest forum si nici nu stiu cum sa incep sa va explic.acum am 31de ani dar acum zece ani am urmat un tratament pt atac de panica timp de sase luni.in urma acestui tratament mi am revenit si totul a fost bine pana acum o luna cand au reaparut simptomele.anul trecut prin iunie mi adecedat un unchi in bratele mele credeti ca din aceasta cauza sa fi reaparut simptomele? Eu am crezut ca sunt tare dar. De fel sunt f emotiv
Salut tuturor sunt nou pe aici, din ce am citit si eu sunt asemanatore cu simtomele mele, pe data de 31.12.20015, eram in masina asteptam pe cineva, dintr-o data a inceput sa ma doara in parte stanga in zona inimi, ma luat rau ameteala si inima a inceput sa bata foarte tare, in timpul ala ma gandem la cei mai rau, domne fereste fac infarct sau atac rerebral nu mai stiam ce sa fac si tremuram foarte rau, am fost la urgente am facut ekg a esit ok am facut ecografie la inima aspus ca este bine nu sunt probleme, am plc acasa ma simteam umpik mai bine dupa cateva ore, am simtit ca raman fara aer si la fel inima a inteput sa o ia la trap binen teles ca mam speriat si mam dus din nou la urgente, unde mia facut analize foarte multe la sange care au esit toate bune in afara de cele la ficat unde au esoti upic mari, mia spus sa nu mai manc grasimi, tratament nu mia dat nimik, dupa acea mau trm la medicul de familie cu rezultatele unde mia dat nus ce pastile de inima, in fine leam luat dar ce sa va spun in zilele in care am luat acel tratament nu ma simteam deloc bine, eram ametit nici nu puteam sta in picioare ma durea in zona inimi, dupa acea care sunteti din ploiesti si cunosteti pe domnul doctor dinca ion, iam spus prin ce am trecut si ma intrebat ca ces cu pastilele alea de inima sa nu le mai iau ca nus de mine ca nu am probleme cu inima, ci ca sufer de axietate si mia dat tretamen cu stresclin si magnerot, la care mam simtit mai bine, dar vreu sa va sput ca mai am zile cand sunt asa ametit si gand es afara ma deranjeza foarte tare lumina de afara ma obosete ff repede, daca urc 3 etaze sunt mort respir greu si inima in bate ff repede, mentionez ca pana pe data de 31.12.2015 nu eram asa eram un om normal, ce ma sFatuiti sa fac ca nu mai pot si nus la ce doctor sa mai ma duc, va rog daca ma poate ajuta si pe mine cine va cu niste sfaturi, va mtumesc frumos si multa sanatate va doresc.
Stefan1990 simptomatologia pe care o descrii tu este cea a unui atac de panica. La analize nu ti-a aparut nimic anormal deoarece nu ai o problema de sanatate reala. Totul se petrece la nivelul sistemului nervos central care din pricina stresului se manifesta cu tahicardie, durere toracica, parestezii, vertij, etc.
In aceasta situatie ar trebui sa consulti un medic psiholog care sa te invete sa reduci nivelul de anxietate si de stres. Daca fumezi, redu numarul de tigari iar cafeaua se bea pana in ora 12 a zilei deoarece acestea sunt substante excitante ale sistemului nervos, amplificand-ti starea de agitatie si nervozitate.
Invata sa respiri profund in astfel de situatii (respiri profund 3 secunde.iti ti respiratia 3 secunde... expiri trei secunde - 5 respiratii de acest fel) si vei vedea ca pulsul va scadea, inducandu-ti astfel o stare de relaxare.
Se face de cate ori ai nevoie si simti starea de anxietate, obligatoriu seara cand te pui la somn si dimineata.
Nu uita sa discuti cu un psiholog. Starile acestea sunt produse de mintea ta care din diverse motive ( stres, oboseala, spatii inchise, deshidratare) le percepe ca fiind un pericol.
Sa ai multa sanatate !
In aceasta situatie ar trebui sa consulti un medic psiholog care sa te invete sa reduci nivelul de anxietate si de stres. Daca fumezi, redu numarul de tigari iar cafeaua se bea pana in ora 12 a zilei deoarece acestea sunt substante excitante ale sistemului nervos, amplificand-ti starea de agitatie si nervozitate.
Invata sa respiri profund in astfel de situatii (respiri profund 3 secunde.iti ti respiratia 3 secunde... expiri trei secunde - 5 respiratii de acest fel) si vei vedea ca pulsul va scadea, inducandu-ti astfel o stare de relaxare.
Se face de cate ori ai nevoie si simti starea de anxietate, obligatoriu seara cand te pui la somn si dimineata.
Nu uita sa discuti cu un psiholog. Starile acestea sunt produse de mintea ta care din diverse motive ( stres, oboseala, spatii inchise, deshidratare) le percepe ca fiind un pericol.
Sa ai multa sanatate !
Matusa me este psiholog am stat de vorba cu ea, mia explikat tot felul de chesti si indiferent de ce as face si unde mas duce nu o sa se rezolve nimik, sigurul kare o poate rezolva sunt eu sa imi scot din minte starile astea si sa vb k mine insumi ca nu am nimica, si ca este doar o stare de neliniste, dar eu incerc sa nu ma gandesc si parca e mai rau, de ex astazi ma dore in parte stanga in dreptul inimi si ma apuk kate o stare de ma inteapa si imi da tremuraturi k si km as avea cva, cel mai mult ma deranjeaza starea de ameteala cand merg sau stau in piciore, si lumina de afara dama am privirea in nainte zici k am o panza de paianjan pe ochi si ma ia ameteala, casa pot merge trb sa tin privirea orientata in jos si sunt umpik mai bine, de ex am fost de dimineata in kaufland si lacasa ma luat o stare de ameteala de nu puteam sa ma tin pe piciore parca lesinam asa de rau mam simtit, nus ce sa mai fac si c sa mai urmez si ce va mai urma, multumesc frumos...
Stefan1990 acele stari de ameteala le ai si din cauza oxigenarii insuficiente ale organismului. Atunci cand ti se activeaza starea de anxietate si simti nevoia de aer ai tendinta de a te hiperventila (a respira repede si superficial ) fapt ce accentueaza starea de ameteala si de moleseala.
Momentan incearca sa te linistesti, sa te odihnesti si sa incerci sa accepti aceste stari. Nu uita de respiratia eficienta pe care ti-am descris-o. Chiar functioneaza. La inceput o sa fie putin mai dificil dar o sa te obisnuiesti cu aceste stari si apoi nici nu o sa le mai bagi in seamna. Si eu mai prezint senzatii de ameteala din cauza lumnii puternice sau a scarilor rulante sau daca merg mai alert. Atunci incerc sa ma relaxez, fac cateva respiratii devin constienta de ele si de faptul ca nu o sa patesc nimic si apoi se linistesc.
Ofera-ti timp pentru vindecare. Nu trece ca si durerea de cap dupa o pastila.
Sper sa iti fie de folos si de sanatate.
Mult noroc si sanatate!
Cu mare drag, Happy me :P
Momentan incearca sa te linistesti, sa te odihnesti si sa incerci sa accepti aceste stari. Nu uita de respiratia eficienta pe care ti-am descris-o. Chiar functioneaza. La inceput o sa fie putin mai dificil dar o sa te obisnuiesti cu aceste stari si apoi nici nu o sa le mai bagi in seamna. Si eu mai prezint senzatii de ameteala din cauza lumnii puternice sau a scarilor rulante sau daca merg mai alert. Atunci incerc sa ma relaxez, fac cateva respiratii devin constienta de ele si de faptul ca nu o sa patesc nimic si apoi se linistesc.
Ofera-ti timp pentru vindecare. Nu trece ca si durerea de cap dupa o pastila.
Sper sa iti fie de folos si de sanatate.
Mult noroc si sanatate!
Cu mare drag, Happy me :P
De ce cand stau de vorba cu cineva sau fac ceva imi dispar ametelile si aproape toate simptomele?
Florin84, , iti dispar toate simpomele pentru nu nu te mai gandesti nu mai esti concentrat ca ai avea ceva, si eu sunt la fel cand stau d vb cu cineva sau vb la tel uit de tot dupa ce nu mai am activitate imi revin iar aceste simtome care tot ma face sa cred ca as avea cva cu inima sau alt cva...
Te inteleg perfect stefan...pff eu acum 10 sau 12 ani nu mai stiu sigur am urmat un tratament pt atac de panica timp de sase luni si mi a trecut dar am avut niste necazuri anul trecut si au aparut simptomele, inca nu iau nici un tratament si nici nu vreau sa iau.incerc sa le stapanesc si sa sti ca metoda cu respiratia ajuta foarte mult.multa sanatate tuturor.imi doresc sa mai vb aici parca imi face bine
Florin84, nui cici o problema, putem vb aicia, ca si eu mai intru si citesc ce se mai posteaza, parca imi da putere sa trec peste toate si sa ma simt mult mai bine, abia ast sa ajung la nivelul unde am sa uit de ce mi sa intamplat si prin ce am trecut, si sa fiu din nou o pesroana zambitoare si sociabila ca in nainte, multa sanatate.
Stefan toti de e acest forum ne dorim sa fim ca inainte, si tare imi doresc sa ne facem bine, dar trebuie sa avem o putere f mare sa luptam cu aceste simptome.multa sanatate tuturor
Happy me, am facut ce ai spus u in legatura cu, cafeaua am incercat si nu am mai baut de loc, nu pot sa spun k nu ma simt mai bine, ba chiar ma simt upik mai bine si am redus si fumatul max 6 tigari p zi pote reusesc sa le las de tot, ameteala a mai disparut si stare de agitatie, in privinta asta sunt ok, mai am decat acea durere in zona inimi kare mai apre de 3, 5ori p zi, dar incerc sa ma gandesc ca nu am nimik la inima si ca dor este o nevralgie intercostala si va trece, multumesc frumos pentru sfaturi multa sanatate:-*
Buna ziua tuturor.Va urmaresc zi de zi mesajele si incerc sa invat cate putin de la fiecare.mai prind si curaj si uite asa trec zilele.
Dupa 3 ani de zile de anxietate nu stiu ce sa va mai zic...nu prea ma mai impresioneaza simptomele anxietatii asa ca nu mai am parte de atacuri de panica prea des, odata la cateva luni e suficient.nu prea ma lasa gandurile si fricile dar le pot face fata, m-am saturat de a fi tot timpul "in garda" asa ca ma avant la tot ce e nou, fac exceptii de la regimul alimentar si mai mananc si nesanatos, cafea zi de zi dar nu tare si cu mult lapte, nu fumez deloc(de asta am mare noroc), ies in oras cu prietenele de fiecare data cand am ocazia, imi permit sa imi exteriorizez sentimentele pentru ca si asta ne afecteaza.pana sa apara anxietatea am stat si am tinut in mine toate supararile, am vrut sa fiu mereu de ajutor pentru ceilalti sau am rabdat si am tacut.
Acum m-am invatat sa zic si nu, am invatat sa ma pun pe mine pe primul loc si sa am mai multa grija de mine, de sotul meu si de casa mea.nu sunt nici bogata nici saraca dar sunt multumita de ceea ce am.
Daca o sa am si momente in care o sa fiu praf cu anxietatea astea e..ma panic atunci, astept sa-mi treaca si o iau de la inceput.
Nu va dati batuti...stiu ca in momentele acelea nu mai vedeti nici o sansa dar sa stiti ca sunt variante de a ne pune pe picioare.
Dupa 3 ani de zile de anxietate nu stiu ce sa va mai zic...nu prea ma mai impresioneaza simptomele anxietatii asa ca nu mai am parte de atacuri de panica prea des, odata la cateva luni e suficient.nu prea ma lasa gandurile si fricile dar le pot face fata, m-am saturat de a fi tot timpul "in garda" asa ca ma avant la tot ce e nou, fac exceptii de la regimul alimentar si mai mananc si nesanatos, cafea zi de zi dar nu tare si cu mult lapte, nu fumez deloc(de asta am mare noroc), ies in oras cu prietenele de fiecare data cand am ocazia, imi permit sa imi exteriorizez sentimentele pentru ca si asta ne afecteaza.pana sa apara anxietatea am stat si am tinut in mine toate supararile, am vrut sa fiu mereu de ajutor pentru ceilalti sau am rabdat si am tacut.
Acum m-am invatat sa zic si nu, am invatat sa ma pun pe mine pe primul loc si sa am mai multa grija de mine, de sotul meu si de casa mea.nu sunt nici bogata nici saraca dar sunt multumita de ceea ce am.
Daca o sa am si momente in care o sa fiu praf cu anxietatea astea e..ma panic atunci, astept sa-mi treaca si o iau de la inceput.
Nu va dati batuti...stiu ca in momentele acelea nu mai vedeti nici o sansa dar sa stiti ca sunt variante de a ne pune pe picioare.
Stefan1990 ma bucur ca sfaturile mele ti-au fost de folos. Nu trebuie sa renunti definitiv la cafea, ci poti sa bei pana la ora 12. Dupa 12 te agita si mai tare si nu iese din sistem daca o consumi pe tot parcursul zilei. Poti sa iti urmezi obiceiurile zilnice doar ca mai light (cafea mai slaba, tigari mai putine, respiratie corecta mai multa, )daca renunti de ex la fumat iti creste nivelul de stres aspra organismului. Incearca sa eviti factorii stresori si sa te bucuri de tine. O sa iti revii.
Sa ai sanatate si astept vesti de la tine.
Sa ai sanatate si astept vesti de la tine.
buna, sunt Mihaela T.sufar de ameteli din anul 1998, cu diferite stari, cu intenistate a ametelilor diferite, cu atacuri depanica, cu tot felul de analize, cu mers la toti medicii din zona, cu tone de betaserc si etc..si tot rau imi este.Ameteli, capt tulbure, senzatia ca voi putea inebuni, lipsa putere de concentrare, amorteli de maini in timpul noptii, senzatia ca imi voi pierde controlul..nu mi doresc decat sa mai pot fi sanatoasa sa pot munci, si sa pot sa am grija de familia mea.La fel nu prea pot intra in magazine, sau alte spatii comerciale..nu prea mai pot calatori cu mijoloace auto.Dar starile de ameteala ma termina, nu stiu cat la suta este psihic si cat la suta este fizic ???? NU mi mai gasesc cuvintele imi imi descriu starile si simpomele pe care le am de atat amar de vreme! Despre medici ce sa spun !! ei ce sa iti faca ???? la concluzia asa am ajuns.Am cheltui o caruta de bani, si un car de timp pierdut pe la usile lor.Inca mai astept sa m
La ce medici ai fost Mihaela ? Ametelile sunt un simptom al anxietatii iar anxietatea o trateaza numai psihiatrul, in cazuri rare neurologul ! Ai consultat un psihiatru ?!
imi cer scuze, vin cu o rectificare, stariele de ameteala au inceput din anul 2009.Da am fost si la psihiatri :la primul la care am fost mi-a prescris 3 medicamete cred eu f puternice, la care mi-am pierdut constiinta de tot si m-am si umblat, am trecut printr-o experinta foarte neplacuta :Cimbalta, prozac si anxiar, cei drep doze mici, dar la prima doza mica mi-a fost foarte rau.Acum am ramas cu 1/2 anxiar dimineata si 1/2 anxiar seara.Am mai mers si la altii medici psihiatri mi s-a prescris seroxat, la fel mia fost mai rau, singul care mi-a facut un pic bine a fost anxiarul si nu stiu pana cand sa mai iau, deoarece il iau de vreo 2 ani, daca m-as simpti bine as renunta, dar asa...Asta sa zic ca e o cauza, dar cateodata ma gandesc cat de psihic poate fi daca eu ametesc si prin somn..sau cum ma trezesc dimineata sunt deja tulbure si ametita si cu mainile amortite ??????????eu recunosc ca e si ceva psihic..si normal provenit din cauza stesului de zi cu zi, serviciu, casa, etc..dar nu mai stiu sunt prafff.
si eu am ameteli, e din cauza anxietatii si stresului..nu respiri cum trebuie, trebuie sa fie abdominala, profunda(noi anxiosii respiram repede si cu partea de sus toracala) si exercitii de relaxare..ar fii bine sa consulti un psiholog..el te va invata anumite tehnici...eu stiam ca anxiar se ia pe perioade scurte de timp pt ca dau dependenta..si numai gen seroxat, antidepresivele se iau pe perioada lunga de timp..zic sa mai consulti alt psihiatru..
citeste aici http://www.centrulnatura.ro/sindromul-de-hiperventilatie/
Nu te tratezi corect Mihaela ! Anxioliticul nu se ia mai mult de 4-6 luni, in cele mai grave cazuri, el trebuie inlocuit cu un antidepresiv pe care il tolerezi bine ! Deocamdata ai incercat doar 2 substante din vreo 10 uzuale ! Mergi la control sau la alt medic si incearca alt tratament, cu alt antidepresiv !
Salutare,
Pentru cei care stiti engleza : http://www.dpselfhelp.com/forum/index.php?/topic/52947-100-recovered-15-years-dp/
http://www.dpselfhelp.com/forum/index.php?/topic/52066-overcoming-dp-after-9-years/
Merita rasfoit forumul.
Pentru cei care stiti engleza : http://www.dpselfhelp.com/forum/index.php?/topic/52947-100-recovered-15-years-dp/
http://www.dpselfhelp.com/forum/index.php?/topic/52066-overcoming-dp-after-9-years/
Merita rasfoit forumul.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 27sfaturi pentru indepartarea anxietatii
- 3am senzatii foarte ciudate de panica, frica, problema e ca nu stiu de ce...
- 4Manifestari ciudate: senzatie de nod in gat, durere in piept, atacuri de panica
- 8atacuri de panica sau spondiloza cervicala?
- 15Simt o strangere la inima din cauza stresului
- 3frica si panica
- 8Stres, anxitate sau altceva?
- 21va rog ajutati-ma atacuri de panica sau am ceva la inima?
- 7De ce ne e frica de medicamente?
- 8Medicament impotriva stresului si anxietatii
- 37Fara chef speriat.
- 1Durere mana stanga.
- 4Ameteala, dezechilibru, atacuri de panica.
- 3Batai puls simtite in corp, puls marit, tremur
- 4Anxietate si lipsa de aer
- 0Batai puternice ale inimi si transpirație
- 2Atacuri de panică- totul e cu susul în jos
- 8Atac de panica?
- 2Atac de panica
Mai multe informații despre: Anxietatea Atacurile de panica tulburarile psihice
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: