Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT | Forumul Medical ROmedic

Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT

12650 comentarii 1 2 ..... 289290291 ..... 421 422 ÃŽnainte ›
0
28-01-2016, ora 09:53
Ununou2016
Nu este medic/terapeut
Ununou2016
Eu nu reusesc sa mai vad comentariile :( Happy me ceva sfaturi pt dp/dr ?
0
28-01-2016, ora 09:57
Ununou2016
Nu este medic/terapeut
Ununou2016
Pe privat nu reusesc sa vad ce mi ai scris
0
28-01-2016, ora 18:06
Happy me
Nu este medic/terapeut
Happy me
Ununou2016 incearca si tu respiratia abdominala pe care i-am descris-o si lui Stefan. Totodata relaxeaza-te si nu te gandi la lucruri negative deoarece acestea iti amplifica starea de depersoalizare. Gandeste pozitiv, bucurate de lucrurile marunte si o sa vezi ca iti trece. Incearca sa ramai calm in situatiile tensionate. Din pacate nu pot sa te adaug pe whatsapp deoarece e o prblema cu nr tau. Eu ti l-am lasat pe al meu pe privat ca sa ma adaugi tu in lista deoarece eu nu reusesc.
Sa ai sanatate.!
0
29-01-2016, ora 10:23
D.Ingrid
Nu este medic/terapeut
D.Ingrid
Buna ziua. As avea o intrebare. Nu eu personal am probleme, ci prietenul meu. A fost si la psihiatru, a luat si medicamnte, si io trecut pentru o perioada. Intrebarea mea este cum pot eu sal ajut in momentele grele? Ma simt neajutorata, si ii cel mai prost sentiment. Multumesc anticipat
0
29-01-2016, ora 11:16
Miha70
Nu este medic/terapeut
Miha70
Buna ziua, eu iau axiar de aproape 2 ani..1/2 de 2 ori pe zi, am fist la un psihiatru si mi-a recomandat argofan, dar nu mi-a spus ce sa fac cu axiarul, cu toate ca i-am spusce iau.si apoi imi e frica sa mai incerc un alt medicament din aceasta categori, nu stiu ce sa mai fac???? mi-am cumparat Actovegin (daca am spus corect)un medicament din singe de vitel, si nu am incept sa il iau, apai si aceste medicamente... nu sunt bune.Si acu fact nite sedinte de magnetoterapie, bai galvanice, laser si ultrasutete la coloana cervica, am vreo 6 sedinte.Astept si eu sa vad..cum evoluieza, imi este teama sa nu ajung mai rau.Deocamdaa merg la serviciu..si incerc din rasputeri sa fac fata si sa nu observe nimeni starile mele, ma concentrez si ma controlez foaret mult sa fiu bine.Program de functionar de 8 ore, hartii si probleme multe.
0
29-01-2016, ora 18:28
Gyon2014
Nu este medic/terapeut
Gyon2014
Buna ziua!Ma numesc Ionut am 27 de ani si de vreo 6 luni viata mea e o povară care nu ii mai vad capătul si sfarsitul.muncesc de mic copil f.mult in ultimul an am fost f.stresat, nervos, am tras de mine însumi.am muncit f.mult.de altfel asa sunt eu muncesc, muncesc si am uitat sa mai spun stop sa ma mai gândesc si la mn.in fine...sa trecem la subiect...am fost la Tg.Mures, Iasi, Bucuresti am facut analize, rmn cerebral, am facut tot ce se putea inclusiv psihiatru..psiholog.am luat xanax cu tritico un medicament, după care depakine 300mg/2 zi, bromazepam 3x1/2 pe zi imovance si tritico seara.după 10 zile am int acest tratament aproape brusc pt k nu ma simteam bn de la el.va rog ajutati-ma cu orice ajutor, recomandări.va multumesc f.mult.
0
29-01-2016, ora 18:32
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Mobilizeaza-te sa testezi acel argofan cat mai curand Mihaela ! Cu anxiarul mergi inainte inca o perioada pana cand gasesti ad-ul potrivit ! Daca te simti bine cu argofanul dupa 1-2 saptamani poti renunta la anxiar !

In rest poti lua actovegin, sedinte de lasere si ultrasunete cate iti permiti, dar mai bune ar fi niste sedinte de psihoterapie (cognitiv-comportamentala) totusi !
0
30-01-2016, ora 19:56
Ununou2016
Nu este medic/terapeut
Ununou2016
Deci numai daca scriu ceva reusesc sa vad comentariile
0
30-01-2016, ora 20:10
Ununou2016
Nu este medic/terapeut
Ununou2016
Ms Happyme nu stiu ce nu e in regula cu numarul o sa incerc sa il mai trimit o data... Este nr de Germania incearca si cu 0 in fata daca nu merge cu 1.zici tu ca tine mult de respiratie dp/dr?
0
01-02-2016, ora 11:17
Miha70
Nu este medic/terapeut
Miha70
Buna...sunt prafff imi este foarte rau...ametesc tare, pe langa asta spre dimineata imi amortesc tare mainile tare de la cot inspre palme.., deci pe langa starea psihica proasta cred ca datorita faptului ca stau atatea ore nemiscata noapte nu circula singele inpre maini si cap.Ma gandesc ca am parinti si socri de varsta intre 70-80 de ani si nu ametesc si nu le amortesc noapte mainile si picioarele..cu toate au romatic avansat.Nu stiu ce sa mai spun.
0
01-02-2016, ora 19:17
ronicolle
Nu este medic/terapeut
ronicolle
Mihaela, ai discutat cu medicul despre simptomele tale?poate sunt efecte secundare la tratament sau doar o lipsa de magneziu.din cauza stresului ne scade nivelul de magneziu si ne simtim si mai rau.
Gyon...e mare pacat ca te-ai lasat de tratament.odata ce ai mers pe drumul asta mergi pana la capat.iti trebuie rabdare pentru ca unele medicamente isi fac efectul dupa cateva saptamani.la inceput simptomele se pot agrava dar trb sa induri ca apoi sa incepi sa fii mai bine.mie una xanaxul mi-a facut si imi face bine.nu am luat decat o luna dar m-a pus pe picioare si acum iau doar la nevoie cand ama unu atac de panica puternic.am cred ca vreo 3 luni de cand nu am mai luat nici o pastila si chiar daca mai am momente de panica reusesc sa ma controlez.
0
01-02-2016, ora 21:26
Miha70
Nu este medic/terapeut
Miha70
Am luat magneziu impreuna cu b-uri de multe ori, am fost la multi medici.mi s au recomandat multe tratamente, am fost internata am facut piracetam perfuzabil, stugeron pastile, nici nu mai stiu...suferinta e din 2009.sunt dezamagita de cata lume bolnava si cati oameni tineri mor.o sa incep sa iau actovegin dupa ce termin cu sedintele de magnetoterapie ..am crezut ca e spondiloza de de la ciocurile pe coloana.
0
01-02-2016, ora 22:41
ronicolle
Nu este medic/terapeut
ronicolle
Imi pare foarte rau sa aud ca si dupa atatia ani induri acest chin.eu am abia 3 ani de cand ma lupt cu anxietatea dar din fericire nu prea am luat pastile, am reusit sa trec peste perioadele mai rele si cred eu ca am si o forma mai usoara.
Sper sa ne fie mai bine la toti, medicii sa-si dea mai mult interesul privind acest subiect si noi sa avem putere sa trecem peste orice obstacol.nu uitati ca nu sunteti singuri.aici ve-ti gasi mereu o vorba buna si intelegere.o seara buna
0
03-02-2016, ora 00:32
nusu81
Nu este medic/terapeut
nusu81
Mihaela. nu mai lua medicamente. Nu te vor ajuta. Eu sunt in starea ta de 3 ani. Am luat 1 luna xanax si cymbalta si mai rau a fost... am intrat cu masina in 2 stalpi odata. Nimic nu puteam face. Cand trebuia sa zbor cu avionul ma luau toate starile si luam cymbalta si imi erea mai rau. Timp de 3 ani duc aceasta problema si stiu cat de greu este. Nu iti fie frica si renunta la pastile ca efectele negative sunt mai mari decat cele pozitive. Axietatea se manifesta in multe feluri eu in 3 ani nu am avut niciodata aceeasi semzatie :))) mereu ma surprinde :))) mai ajung si pe la urgente doar sa imi zica ca sunt sanatos si nu am nimic. Am toate analizele la zi sunt sanatos tun si eu tot bolnav zic ca sunt :))) stiu ca e ciudat si lumea nu te intelege. Eu am familia care ma intelege, mama are aceleasi stari de ani de zile. Dar ne-am obisnuit cu ele. Mai am mult pana la vindecare si nu cred ca ma voi vindeca vreodata 100% dar sper. Si uneori vreau sa am atac de panica sa trec prin senzatie si sa vad cat de tare e sa vad cu ce ma mai surprinde. Am momente de cateva saptamani cand nu am nimic dar revine.. si pana la urma ce daca revine. sa vina cat mai tare si cu timpul cred ca voi fi dependent de atacurile de panica si ma voi "hrani" cu asta. De multe ori in anumite situatii nici nu sunt prezent chiar daca sunt prezent :))) pana la urma te vei obisnui si tu cu ele si cand le accepti iti va fi mai usor
0
03-02-2016, ora 19:00
Miha70
Nu este medic/terapeut
Miha70
Nusu81, da intradevar starile sunt diferite, dar imi doresc asa de mult sa fiu bine sa/mi pot desfasura activitatile de zi cu zi in mod normal asa cu starile acestea nu am randament, nu mai pot munci cum munceam, nu ma mai pot concentra deloc la serviciu...acasa sunt prafff, sunt putine zile pe an cand sunt bine.am incercat multe medicamente de la cimbalta mi s a umflat capul si nu m am putit ridica din pat 2 zile, nu stiam ce e cu mine am luat 1/8 cred.m am speriat tare, a fost f rau.cand mi au aparut aceste stari mi a spus cineva atunci in 2009 ca nu o sa mai scap de aceste stari si nu am crezut.eu mai cred inca ca am si ceva neurologic pe langa axietate deoarece imi amortesc tare mainile noaptea cand nu le misc si un pic piciorul drept, nu cred ca e normal asa ceva.inca mai sper sa ma vindec complet cu toate ca am sanse minime.
0
03-02-2016, ora 19:07
Miha70
Nu este medic/terapeut
Miha70
Am ajun si eu mereu la urgenta cand am stari de rau, o data am plecat de la urgenta cu o reteta cu medicamente pentru stomac.am trecut prin multe stari, dar totusi am mers la seviciu in tot acest timp si am facut cat de cst fata, dar numai eu stiu cat lupt.
0
03-02-2016, ora 19:21
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Imi pare rau Mihaela pt starile prin care ai trecut insa trebuie sa mai testezi medicamente pana il vei gasi pe cel sau cele cu care te simti mai bine, pentru ca exact asta e rolul lor !
Incearca si venlafaxina in cantitate f mica in weekend, apoi Cipralex-ul sau ce iti mai recomanda medicul tau !

Bafta !
0
05-02-2016, ora 07:02
Miha70
Nu este medic/terapeut
Miha70
Ultima data mi a recomandat argofan, imi estea frica sa il iau.
0
05-02-2016, ora 15:46
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Incearca o doza mica, 1/8 sau 1/10, asa efectele secundare vor fi minime ! Trebuie testat ca sa stii daca ti-e bun sau ceri alt antidepresiv ! Noi te subtinem ! :)

Curaj !
0
09-02-2016, ora 14:01
nusu81
Nu este medic/terapeut
nusu81
mihaela. daca din 2009 nu ai gasit medicamentul potrivit mai bine renunta. problema nu va fi rezolvata de medicamente. aceste medicamente fac bine la cine le vinde nu la cine le cumpara. stiu ca iti este greu pt ca pt tine medicamentele reprezinta un sprijin si in mintea ta crezi ca fara medicamente o sa mori.. :) stai linistita nu mori. uite sa iti zic ultima mea senzatie. cand merg la sala si incep antrenamentul incep sa ametesc si sa obosesc asa subit :))). asa cum am zis am analizele la zi si stiu ca nu e nimic fizic. ideea e ca trebuie sa acceptam starea si sa straim cu ea.faptul ca tie iti amortesc mainile si piciorul, daca ai fost la medic si nu ai nimic fizic fi sigura ca tot de la atacurile de panica se datoreaza. Eu m-am trezit de multe ori amortit si ametit si speriat etc si cand mi-am dat seama ca nu am nimic fizic au disparut. Stiu cat de mult iti doresti sa adormi la 21 si sa te trezesti dimineata la 07odihnita si cu poftade viata. Nu pot eu sa iti dau sfaturi dar eu iti povestesc cum e la mine si ce fac eu... iar eu pur si simplu le accept si nu imi mai este chiar asa frica. frica este instinctul primar. care pune in miscare adrenalina. cu cat te temi mai tare cu atat mai puternic e atacul de panica. nu iti mai fie frica accepta senzatia, bucurate de ea si cel mai important nu te teme de moarte, accepta toatea astea si va fi mai bine. eu asta fac si iti zic sincer ca e mai bine. eu cand ma simt bine imi doresc ssa am atac de panica si al dracu nu vrea sa vina :)))))...
0
14-02-2016, ora 23:05
ronicolle
Nu este medic/terapeut
ronicolle
Buna seara.vad ca e liniste pe aici.ma bucur...poate inseamna ca sunteti bine si sunteti ocupati cu alte activitati decat anxietatea.
Se pare ca eu nu fac chiar asa de bine.e al doilea atac de panica de joi pana azi si deja simt cum ma lasa puterile.aveam nevoia sa imi descarc sufletul si poate primesc si cateva incurajari ca tare e bine cand te sprijina cineva.
O sa am din nou o noapte alba si sper ca maine sa fie o zi mai buna.
0
14-02-2016, ora 23:43
Adrian577
Nu este medic/terapeut
Adrian577
Buna Ronicolle,

Eu sunt Adrian, am 30 de ani si urmaresc forumul de vreo jumatate de an. Primul atac de panica l-am avut cam acum 6 ani, iar viata mea a fost un cosmar timp de 1 an si ceva ( atacuri de panica repetate, dureri de cap non-stop, depersonalizare si derealizare - pe care inca o am ) deci te inteleg perfect. Eu nu am luat nici o pastila nimic, doar niste vitamine, si atacurile de panica mi-au trecut de la sine, fara sa fac nimic. E greu sa controlezi un atac de panica, degeaba zic unii altii care nu au trecut prin asa ceva, ca se poate controla. Nu uita ca suntem multi ca tine si ca din atacurile de panica nu se moare. Si dupa cum zicea Robert DeNiro " Orice depresie trebuie tratată cu un zâmbet: depresia va crede că eşti un idiot şi va pleca." O seara buna si Doamne ajuta !
0
15-02-2016, ora 19:06
Florin84
Nu este medic/terapeut
Florin84
Hei ronicolle capul sus, sa sti ca nu esti singura stiu ca este greu eu acum ma incurajez si in cinci minute incep sa mi fac griji sanatate multa
0
15-02-2016, ora 23:06
nusu81
Nu este medic/terapeut
nusu81
Heiiii ronicolle :))))) sti de ce rad??? Pt ca am o stare asa ciudata de anxietate cu atac de panica da sti ceva ??? Rad si ma bucur si astept sa fie si mai puternic dar cu cat imi doresc sa fie mai puternic tot mai slab e si parca ma enerveaza :) sti ce am facut la ultimul atac de panica??? Nu am mai mers la urgenta si m-am asezat pe spate in pat am respirat rar si mi-am impus sa imi doresc sa fie si mai puternic. Si a fost puternic... foarte puternic si surpriza in 2 minute nu am mai avut nimic.
Aici sunt multi ca tine multi multi si toti chiar daca nu ne stim sunt legati si asteptam postarile celorlalti. Nu se moare si nici nu inebunesti. Adrian 577 e asa de 6 ani eu de aproape 3 si exact cum a zis si el cei care nu au atac de panica nu stiu si vb aiurea dar noi stim si te incurajam sa mergi mai departe asa cum si pe mihaela o incurajam si cum eu singur ma incurajez. Capul sus si nu iti fie frica de moarte ca nu poate un atac de panica sa te omoare, primeste-l cu bucurie eu asa fac si e al dracu de bine. Cand o sa ajungi sa iti doresti atac de panica atunci o sa fie mai usor
0
16-02-2016, ora 20:30
Elena2222
Nu este medic/terapeut
Elena2222
Buna tuturor. De cand am gasit zilele trecute acest forum am reusit sa citesc aproape un sfert din comentarii. Ma bucur foarte mult pentru cei care au reusit sa scape de anxietate.

Din pacate sunt una din cei care sufera de atacuri de panica la doar 24 de ani.

Acum 2 veri am baut in sesiune foarte mult cola si 3 in 1 (chiar cate 3 deodata) si de asemenea am mancat muuulta ciocolata.
Sesiunea a trecut si totul a fost bine pana la mijlocul verii cand intr-o seara nu puteam dormi. Am inceput sa ma plimb speriata prin casa si inima a inceput sa imi bata tare. In fine, am reusit intr-un final sa adorm iar urmatoarea saptamana am petrecut-o numai pe la medici. Cateva zile nu puteam deloc sa adorm si nu puteam sa stau nemiscata. Ma asezam pe pat, ma ridicam iar ma asezam si tot asa. Am capatat si un tic nervos, stateam numai si imi luam pulsul de la cat sau daca nu trebuia sa gasesc nesparat ceva sa fac cu mainile. Am fost la medicul de familie, dupa la endocrinologie, am facut 2 ekg-uri dar nimic. Eram sanatoasa desi eu simteam ca innebunesc. Am ajuns pana la urma si la urgente si se uitau la mine ca si cum nu aveam nimic, mi-au dat 2 pastile si cam atat.

Am mers dupa la psiholog (o sedinta) si mi-a spus ca sigur e de la consumul de cola si 3 in 1. Mi-a dat 5 pastilute de anxiar sa iau daca cumva mi se mai face rau. Si probabil suferisem si o intoxicatie.
M-am linistit si timp de 1 an nu am avut nimic. Cand am plecat la mare si la munte am simtit o oarecare frica pentru ca ma gandeam ca daca mi se face rau..dar am reusesit sa uit.

Insa vara trecuta mi s-a facut rau din nou la un examen. Era foarte cald si simteam ca nu mai am aer si ca vreau doar sa ajung acasa. Am plecat repede acasa si de atunci pana in prezent tot ma simt rau.
De 8 luni incerc sa traiesc asa, cu frica ca nu mai pot face nimic din ce voiam, ca trebuie sa renunt la toate planurile de viitor.
Nu am mai iesit cu prietenele, am stat mai mult in casa si am incercat sa evit locurile aglomerate unde mi s'ar putea face rau.
In astea 8 luni nu am povestit nimanui, nici macar parintilor..prin ce trec si de fiecare data incercam sa disimulez sentimentele si sa par fericita.
In mare parte am reusit dar de o saptamana mi-a fost iar rau la un examen (greata, senzatie de sufocare, ameteala, tremurat si imi amorteau degetele, de abia le simteam).

Credeti ca este posibil sa imi revin singura, fara sa merg la psiholog? In ultimul timp am mai luat cate o pastila de strescontrol si cateva fiole de magneziu, inrest nu am luat pastile. De cand ma stiu am calciul la limita.
Poate fi si asta o cauza?
0
16-02-2016, ora 20:31
Elena2222
Nu este medic/terapeut
Elena2222
0
16-02-2016, ora 21:42
Maria Estela Mihoc
Identitate neconfirmată
Maria Estela Mihoc
@Elena2222

Recomandarea mea este sa apelezi la un psihoterapeut. Exista pasi clari de urmat in tratamentul atacurilor de panica. Pe cont propriu e mai putin probabil sa gasesti in timp util informatiile si tehnicile de care ai nevoie.

Consumul de stimulente (coca cola, cafea, ciocolata, energizante, etc.) este contraindicat in atacurile de panica. In esenta, atacul de panica este o activare excesiva si in momente nepotrivite a sistemului nervos simpatic. Stimulentele pe care le introduci in corpul tau nu fac decat sa dea un plus acestei activari, de care tu de fapt vrei sa scapi.

De ajutor sunt: calciul, magneziul, zincul si complexul de vitamine B.
0
16-02-2016, ora 22:23
Florin84
Nu este medic/terapeut
Florin84
Buna elena2222 acelasi lucru il fac si eu imi iau pulsul mereu, singurele pastile care le iau sunt calciu si magneziu.incearca sa ti controlezi respiratia, multa sanatate
0
17-02-2016, ora 01:22
santi
Nu este medic/terapeut
santi
Buna Ronicolle.Mult curaj te rog, acum stii despre ce este vorba, o sa treaca, poate ai fost stresata, obosita.Si eu am zile proaste mai ales decand am intrat in prenatal si am timp sa ma gandesc la toate dar incerc sa ignor tot si uite asa alterneaza zilele bune cu cele mai putin bune.Mai am doua saptamani si nasc, toata perioada sarcinii nu am luat niciun sedatif pc, nu am baut sanatoare si uite ca am rezistat.Eu nu am atacuri de panica propriu zise, ci ganduri obsesive legate de sanatate la cel mai mic simptom, fie junghiuri, dureri dar mai ales alunitele de pe corp pe care le examinez destul de des ca nu cunva vreuna sa-mi creeeze probleme, stiu ca este ipohondrie dar pur si simplu nu reusesc sa nu ma ingrijorez, stresez.Inainte dadeam fuga la doctori inse decand cu sarcina nu am mai mers la nicio specialitate ce nu are legatura cu ginecologia si uite ca am rezistat si rezist si sunt mai bine decat acum un an.SUCCES SI TIE SI STAI LINISTITA, MAI RAU DECAT AI FOST NU O SA MAI FI NICIODATA, ACUM ITI CUNOSTI ADVERSARUL.
0
17-02-2016, ora 22:27
ronicolle
Nu este medic/terapeut
ronicolle
Multumesc de incurajari.sa stiti ca am depasit momentul, imi urmez rutina munca-casa, am reusit sa ma odihnesc si sper sa nu mai trec curand prin asta.
Santi esti o curajoasa, bravo tie.sa dea Domnul sa fie bine bebe si sa ai o naatere usoara.
O seara buna tuturor
Adaugă un comentariu / răspuns
12650 comentarii 1 2 ..... 289290291 ..... 421 422 ÃŽnainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul