Scaderea nivelului de prolactina anuleaza efectul antipsihoticelor?

19-05-2017
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Buna tuturor,

Iau antipsihotic si mi-au crescut prolactina de la el: 1430 aveam ultima data... si valorile normale sunt intre 127-637. Am mai avut problema asta mai demult si medicul endocrinolog la care am fost mi-a dat dostinex si mi-a scazut nivelul prolactinei la nivel normal si nu mi-a anulat efectul antipsihoticelor. Apoi n-am mai fost la ea din motive financiare.

Am fost apoi la alt medic si mi-a zis ca nu imi poate da nimic pt scaderea prolactinei pt ca risc sa anuleze efectul antipsihoticului. Am intrebat si medicul psihiatru si mi-a zis ca nu crede ca scaderea prolactinei va afecta efectul antipsihoticului.

Stiti ceva mai mutl pe acest subiect?
Multumesc.
1 comentarii
0
08-03-2018, ora 09:52
Cristi199
Nu este medic/terapeut
Cristi199
Salut! Nu anuleaza medicatia efectul antipsihoticului, doar il reduce, din punct de vedere fiziologic si previi o tulburare hormonala. Schimba medicul endocrinolog daca nu doreste sa te trateze corespunzator. Nu este de neglijat o asemenea valoare si nu poti risca sa ti pui corpul in pericol.
Discuta cu psihiatrul tau si spune i sa ti dea alt medicament stabilizator, ca de exemplu antiepileptice(care au si efecte antipsihotice, ), nu sedative ca si cele de pana acum, care te ingrasa si te dezechilibreaza hormonal.
Consulta un alt psihiatru, de asemenea, daca vezi ca acestuia nu i a pasat de conditia medicala in care te adus sau n a avut bunul simt de a te anunta de reactia asta adversa.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul