Simptome multiple

01-11-2008
mihai_c
Nu este medic/terapeut
mihai_c
Buna ziua,
Am 29 de ani si de cateva luni ma chinui cu cateva lucruri care imi distrug efectiv calitatea vietii. Si anume: ameteala continua (zi, noapte, nu conteaza) ca si cum as fi in stare de usoara ebrietate. La un moment dat mi-am facut analizele si mi-au iesit mari acidul uric = 8, 5 / TGP=49, 1 / Trigliceridele 315.35. In rest toate sunt in limitele normale. Starea de ameteala mai variaza, sunt (foarte rar) zile in care dispare complet. Mi-am masurat de mai multe ori pulsul care e intre 90 si 110. Tensiunea arteriala e normala. Neurologul mi-a spus ca nu am nimic, iar cardiologul mi-a zis ca sunt sanatos tun, dar pentru ritmul crescut mi-a recomandat sa iau jumatate de Bisoprolol de 5mg pe zi (adica 2.5 pe zi) dimineata, la ora 8.

Alte lucruri care trebuiesc mentionate:
- simptomele le simt din aprilie de cand m-am lasat de fumat (cam 1 pachet pe zi, timp de 13 ani); tot de atunci m-am ingrasat cam 10 kg. Fara aer am simtit ca raman foarte rar (de doua trei, seara cand ma bag in pat) dar daca inspir adanc de cateva ori imi trece.
- parca ameteam si inainte de a ma lasa de fumat, dar atat de rar se intampla incat memoria e posibil sa ma insele;
8 comentarii
0
01-11-2008, ora 20:37
ingrid_de_ruxxe
Nu este medic/terapeut
ingrid_de_ruxxe
Vreun Rmn ai facut?
0
01-11-2008, ora 20:41
mihai_c
Nu este medic/terapeut
mihai_c
Nu. Nu mi-a fost sugerat de nimeni. Ce ar putea scoate la iveala un RMN?
0
01-11-2008, ora 21:22
ingrid_de_ruxxe
Nu este medic/terapeut
ingrid_de_ruxxe
poate fi o lovitura mai veche la cap. asta daca iti aduci tu aminte sa-ti fi spart capul vreodata. daca nu poate fi o stare permanenta de axnietate cauzata de stres. eu am trecut prin asta aproape 1 an de zile.
0
01-11-2008, ora 21:23
ingrid_de_ruxxe
Nu este medic/terapeut
ingrid_de_ruxxe
si spondiloza cervicala poate sa iasa care nu lasa sa se oxigeneze bine creierul. stai mult la birou sau faze d-astea?
0
01-11-2008, ora 21:27
viosnake
Identitate neconfirmată
viosnake
Iti sugerez sa iti refaci testele hepatice, si anume: TGO, TGP, bilirubina, timol, creatinina, acid uric, si testele specifice pentru virusurile hepatitice B si C.
RMN este o investigatie imagistica (cam scumpa, de aceea o faci de obicei numai daca e neaparata nevoie si daca ti-o recomanda un medic) care poate scoate in evidenta o tumora (de exemplu) in tesuturile moi (creier, ficat etc). Uneori ajuta si un CT (computer tomograf), dar, repet, medicul trebuie sa iti recomande investigatia respectiva, dupa ce te consulta.
0
01-11-2008, ora 21:41
mihai_c
Nu este medic/terapeut
mihai_c
Nu am avut capul spart niciodata. Stau cam 10 ore la birou, dar cu pauze, iar pozitia e lejera.

Toate acestea nu au nici o legatura cu lasatul tigarii, cand au aparut simptomele?

Initial le-am legat de sevrajul nicotinic, dar de la o vreme incoace pulsul crescut si ameteala ma scot din sarite (practic pulsul l-am observat cautand explicatii, nu am palpitatii). De cand am postat primul mesaj si pana acum, mi-a trecut ameteala, am mintea clara. Maine (sau mai spre seara) va reveni. Ma termina faptul ca nu o pot lega de un set bine definit de conditii.

Inca o precizare: am 1.80 m si 115kg, sedentar. La un moment dat, asta vara, ma apucasem de alergat si ma simteam excelent. Am renuntat cand a venit frigul, dar ma gandesc sa ma re-apuc. Asta a fost si motivul pentru care am postat la cardio-vasculare, gandindu-ma la exercitiile fizice.
0
01-11-2008, ora 22:39
alexionuzty
Nu este medic/terapeut
alexionuzty
Buna Mihai,

In urma unui soc nervos si eu am patit exact ca tine...si m-am lasat si eu de tigari.tot un pachet numai ca de 12 ani.si am 28 ani.dupa acest soc nevos am ramas si eu cu ameteli...ca si cum as fi baut.nu permanente...dar destul de dese.am fost la neuro si m-a trimis sa fac CT.am fost la ORL si sunt ok.am fost la oftalmo iarasi ok.precizez ca tensiunea mea e maricica cand mi-a masurat 15 cu 9...puls 79.saptamana asta fac ct-ul si ma duc cardiolog si gastroenteoro pana dau de capat.am sa mai revin cu sugestii...la neuro si orl amandoi mi-au dat betarserc 3 pe zi.pt ameteli.
0
03-11-2008, ora 12:56
mihai_c
Nu este medic/terapeut
mihai_c
In cazul meu, poate fi vorba de anxietate?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pot să beau alcool dacă iau medicamente?
  • De ce apare amețeala?
  • Alcoolul, femeile și disponibilitatea sexuală
  • MIT: O tărie consumată înainte de masă crește pofta de mâncare
  • MIT: Cafeaua combate mahmureala
  • MIT: Alcoolul te ajută să dormi mai bine
  • Exercițiile de aerobic pot proteja ficatul de efectele consumului cronic de alcool
  • Consumul moderat de alcool - chiar atât de benefic pe cât credem?
  • Un nou tratament pentru dependența de alcool
  •