Schizofrenie - grup de suport

68 comentarii 1 2 3
0
12-01-2019, ora 06:13
Daniel1234567
Nu este medic/terapeut
Daniel1234567
Scuze ca deranjez și ca interpetez lucruri dar acești oameni trebue să înțeleagă și să facă deosebire in manipulare, asa ca dacă mai intervi cred ca am avut dreptate in privința interpretări, acum să vedem își vor da seama pacienți?
0
12-01-2019, ora 06:20
Daniel1234567
Nu este medic/terapeut
Daniel1234567
Pentru pacienți luați la cunoștința cum ați ajuns să fiți internați, te abordează, după care te jicnesc prin metode psihologice simple și de baza prin învrăjbire, după care își cer scuze!e un exemplu domnul Alexander29, necesita atenție sporită pentru a descifra intențiile domnului 29 !!!
2
12-01-2019, ora 06:21
Alexander29
Nu este medic/terapeut
Alexander29
Eu pledez pentru medicamentatie in bolile psihice. Pentru asta m-ai atacat de la bun inceput. Daca tu nu vrei sa iei e problema ta dar lasa-i pe altii sa se trateze. Numai afirma prostii de genul ca schizofrenici sunt subiectul unui experiment. Asta e doar psihoza. In bolile psihice doar medicamentatia si psihoterapia ajuta. Daca nu te tratezi ajungi sa te desprinzi de realitate si sa ai convingeri false...
2
12-01-2019, ora 06:27
Alexander29
Nu este medic/terapeut
Alexander29
Si e foarte grav ce faci. Sa incurajezi lumea sa nu ia tratament. Ca schizofrenici sunt parte a unui experiment. Ca e boala sintetica. Ce prostii sunt astea!?
0
17-01-2019, ora 18:26
greensun
Nu este medic/terapeut
greensun
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Rosenhan_experimentexperiment un exemplu ca medicii din spitale sunt incapabili sa dea diagnostice corecte. Si cel mai grav e ca dupa ce ai primit un diagnostic, greu scapi de el. Iar schizofrenia se considera cam incurabila (o mare prostie) si nimeni nu te reevalueaza sa iti spuna daca e in remisie.
1
19-01-2019, ora 21:53
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
@Daniel123567
Fiecare are dreptul la tratament conform legii sănătății.Incercati să scrieți coerent și sintetic ceea ce doriți fara a lăsa loc de interpretări.
1
08-03-2021, ora 01:53
MFG
Nu este medic/terapeut
MFG
Buna seara! Eu am facut injectia cu Xeplion 150 mg cateva luni..din Octombrie 2020 pana in Februarie 2021 cand am fost trecuta pe trevicta 525 mg..a cam fost dezastru.A fost nevoie sa suplimentez cu Invega (ma refer cat am facut xeplion), la inceput de 3 apoi de 12 ca sa se opreasca halucinatiile si sa-mi recapat functionalitatea.Mentionez ca eu am luat Invega de 9 de la sfarsitul lui 2015 si o perioada buna de timp mi-a mers foarte bine asa, pana cand am facut o decompensare psihotica urata in 2018, cand a venit diagnosticul de schizofrenie paranoida, medicul curant a crescut Invega la 12 mg am luat si mult haloperidol. La un moment dat luam leponex 25 mg, haloperidol nu mai stiu cat plus Invega si tot nu am scapat de halucinatii. De la sfarsitul lui 2019 pana la inceputul lui 2021 a fost mai bine de 1 an in care am avut halucinatii (delir de persecutie, halucinatii auditive, olfactive, mai rar vizuale si tactile) aproape in fiecare zi, ceea ce a fost o noua trauma pentru mine. Simt efectiv ca s-au produs niste schimbari in creier in sens negativ din cauza limbajului suburban si violent pe care il aud. Vocile alea incearca sa ma aduca in faza in care sa-mi pierd mintile complet. Am devenit agresiva verbal si fizic cu mama, am amenintat o femeie care ne-a umilit cu moartea si toate astea sub influenta injectiilor cu paliperidona. Eu nu sunt asa. Eu nu am facut asa ceva in viata mea. Nu sunt eu asta! Am des ganduri suicidare cand stiu ca eu din 2008 mananc pastile ca sa fiu bine de ma mir ca mai am creier si ficat, sunt dependenta si la mila lor si uite ce-am ajuns sa fac! Medicul curant din orasul meu spune ca organismul meu se pare ca nu absoarbe injectia iar in privinta halucinatiilor.nu s-a descoperit inca, care parte a creierului e resposabila de ¨fabricarea¨ lor, deci nu o sa dispara niciodata complet, dar eu simt ca nu mai pot. Pe 19 Februarie 2021 am facut prima injectie cu trevicta si de cateva zile au reaparut halucinatiile. Mai iau si Trittico, 1/3, 0, 25 mg Rivotril, 1 pliculet de Orfiril de 1000 mg plus Anxiar seara. Intrebarea mea este: Se mai confrunta cineva cu halucinatii desi face Trevicta? Este normal asa ceva?
1
11-06-2023, ora 09:25
Davincii
Nu este medic/terapeut
Davincii
Imi pare rau sa aud ca dupa tratament mai ai halucinatii MFG. Sunt curios cum este cazul tau acum. Eumomentan sunt sub orifil, Leponex si MIdora dar iau si injectii cu fluxonal. Amo energie scazuta si somnolenta dar cel mai enervant e capacitatea de a ma concentra pe un subiect mullt timp. Pare un chin, si sa mentin aceasi pozitie dar si sa mentin un flux de exercitii fizice. Oricum o dau cel mai clar, sunt nelinistit si am remarcat o izolare puternica fata de altii. Cu toate astea nu cred ca sunt schizofrenic. Nu aud voci, nu am halucinatii si recunosc ca am dubii in privinta tratamentului medicamentos. Cu siguranta nu teface bine si inclin sa cred si eu ca e un experiment pe oameni. Nu o vad ca rautate, dar cu siguranta stiinta nu are raspunsuri si deocamdata tot ce pot sa faca este sa te transforme in leguma.
Adaugă un comentariu / răspuns
68 comentarii 1 2 3

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Exercițiile de aerobic ar putea ajuta persoanele cu schizofrenie
  • Frații persoanelor cu schizofrenie au un risc mai mare pentru același diagnostic
  • Schizofrenia
  • Grupurile de suport
  • Mutațiile genetice care cresc riscul de schizofrenie
  • Tehnica neurologică ce îmbunătățește performanțele cognitive
  • Vitaminele din complexul B luate împreună cu tratamentul reduc simptomele schizofreniei
  • Primul test fiziologic pentru depresie și schizofrenie
  •