am 20 ani si fumez... fumez cam mult

08-11-2008
dolce vita
Nu este medic/terapeut
dolce vita
am 20 d ani, 1.53 m si 41 de kilograme, din pacate fumez si fumez cam mult (ps:cum m-as putea lasa, metode care sa dea randament intr-adevar cunoasteti asa ceva?:). organismul meu nu vrea sub nicio o forma sa asimileze calciul; am un regim alimentar bogat in toate, cu toate astea nu reusesc sa pun macar 200 de grame pe mine; am urmat cure cu vitamine si nimic. spuneti-mi va rog ce alte sugestii mai aveti ca nu mai stiu ce sa ma mai fac, vreau sa ma ingras cu cel putin 4 kilograme. ce sa iau? ce pastile? ce alimente? va rog, help, sunt disperata.. zi de zi imi spun ca sunt foarte slaba:( multumiri anticipate
5 comentarii
0
08-11-2008, ora 18:33
nikii6
Nu este medic/terapeut
nikii6
Irisa am citit cate ceva si din subiectele tale anterioare.Nu vreau sa ma hazardez in afirmatii dar sfatul meu este sa faci o radiografie pulmonara, un consult endocrinologic si o sa revin cu ceva informatii despre ingrasat dar dupa ce vb cu o prietena care are aceeasi problema.a fost la endocrinolog si i-a dat ceva dar trebuie sa o intreb.Multa sanatate
0
08-11-2008, ora 19:19
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Exista terapii impotriva fumatului, care te ajuta sa te lasi. Intreaba si tu un medic. Tigarile iti fac foarte rau. Stiu ca este greu sa te lasi, dar nu imposibil, iti doresc mult succes si sanatate !
0
08-11-2008, ora 20:33
nikii6
Nu este medic/terapeut
nikii6
P.S. nimic nu te va ajuta sa te lasi de fumat decat vointa ta si stapanirea.Nu este imposibil nimic atata timp cat vrei.
0
12-11-2008, ora 10:41
nikii6
Nu este medic/terapeut
nikii6
prietena mea a luat Peritol si Procor dar nu lua fara sfatul unui medic pt ca pot sa-ti faca rau
0
31-03-2009, ora 23:33
ralukka
Nu este medic/terapeut
ralukka
nu stiu daca intrebarea ta mai este de actualitate, dar scriu macar pentru altii in situatia ta. si eu slabisem 4 kg intr-o luna si nu reuseam sa mai pun la loc. mai mult, aveam palpitatii, stare de agitatie (dar totusi oboseala in acelasi timp) si iritabilitate. analizele mi-au aratat ca am hipertiroidism, asa ca acum urmez un tratament. hihi, in 3 sapt am pus 400 de grame :) dar e totusi ceva, macar nu ma mai simt aiurea.

eu recomand cateva analize de baza. poti sa te duci la orice clinica (recomand Medlife pentru ca au pe site preturile si iti poti face programare ca sa nu astepti). eu iti recomand sa faci analizele pentru TSH (costa vreo 20 lei parca...). poti sa ceri sa iti faca analizele de baza, cele care includ calciul, magneziul, etc. daca vezi ca ies aiurea (pe buletin iti vor scrie si limitele normale, asa ca vei observa singura daca nu e ok ceva) atunci e bine sa mergi la doctor.

daca tu insa te simti sanatoasa, poate te ajuta supradyne. sunt vitamine mai scumpe, dar fac o pofta de mancare extraordinara, daca iei una pe zi timp de 3 sapt. mai pot sa te ajute medici nutritionisti, care sa iti spuna ce anume sa mananci si ce nu. uneori nu strica ncii celor sanatosi o vizita pe an la nutritionist ;)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Luarea în greutate după renunțarea la fumat
  • 1 din 10 supraviețuitori ai cancerului continuă să fumeze după diagnostic
  • O strategie mai bună pentru campaniile antifumat
  • Fumătorii care consumă prea mult sodiu au risc mai mare de artrită reumatoidă
  • Mă voi îngrășa dacă mă las de fumat?
  • Fumătorii sunt de trei ori mai predispuși la durerile cronice
  • Fumatul deteriorează o parte vitală a creierului
  • Alimentele care îngrașă cel mai tare (și de ce)
  • Vitaminele îngrașă?
  •