de aproape 1 an si jumatate sufar de anxietate-depresie | Forumul Medical ROmedic

de aproape 1 an si jumatate sufar de anxietate-depresie

27-07-2013
ioana.dolce
Nu este medic/terapeut
ioana.dolce
Buna!Am 27 de ani si de aproape 1 an si jumatate sufar de anxietate-depresie asa mi s-a spus, am facut toate analizele plus electrocariograma si ekg dar toate sunt bune. si am impresia in fiecare zi ca o sa mor, lipsa de aer, durere in zona inimii noduri in gat, etc. am fost la psihiatru mi-a recoamndat pastile de sunatoare plus magneziu forte, am luat mi-a trecut si m-am simtit mai bine, ideea e cand ma enervez sau ma supar pe cineva starile revin din nou ganduri negre simnt nevoia de multe ori ca unele lucruri ce trebuiesc facute zi de zi nu mai un rost pt ca mi-e frica ca o sa mor..mi-e frica, imi vine sa plang mereu numai cand ma gandesc. Vreau sa fiu din nou ca inainte. Ma sperie gandul ca voi pati ceva sau ca voi muri, oare poate cineva sa imi dea un sfat sa ma ajute. Multumesc
6 comentarii
0
27-07-2013, ora 11:40
ionela83
Nu este medic/terapeut
ionela83
http://forum.romedic.ro/arataprod.php?id_sub_cat=210id_cat=52id_prod=51977anc=387258 intra aici pe forum si vei gasi in mare parte linistea de care ai nevoie, aici sunt persoane la fel ca tine, ca mine, care au reusit prin propria putere, sa se faca bine iar acum ne impartasesc si noua calea spre mai bine.in aceesi situatie ca tine ma aflu si eu, mie frik de moarte, de infarct, ca am ceva la inima, am emotii puternice, mie frik sa nu mor de tanara etc in ultima perioada ma simpt mai bine da nu pot spune ca, gata sunt bine, mai am mult de parcurs pana intradevar am sa fiu ca inainte.daca vrei putem oricand vb pe mess la iiony_kiss83 mie una mi-a facut bine cand am impartasit suferinta cu cineva care era in aceeasi situatie ca mine
0
27-07-2013, ora 13:18
blajan_andrei
Nu este medic/terapeut
blajan_andrei
Sunt o gramada de topicuri legate de anxietate si depresie pe forum, daca ai vreme incearca sa citesti putin ca sa iti dai seama exact cum se mainfesta totul...De aia iti revin gandurile, pentru ca anxietatea tinde sa transforme emotii "normale" gen stres, suparare, tristete in senzatii fizice mult mai intense, care ne dau ganduri legate de anxietate, iar. Un cerc vicios! Iti recomand sa vizitezi un psiholog, pe mine m-a ajutat foarte mult, desi am luat si tratament in perioada respectiva. Prietenii si familia stiu de problemele tale ?
0
27-07-2013, ora 23:15
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
intrebare:
zici ca -ti apar aceste stari DOAR cand te enervezi sau te superi pe cineva...ok.
- la 27 ani AI ASA NECAZURI MARI SAU/SI SUPARARI de NU le poti controla?!?
- CE vei face pana la 67, 87 etc.ani?!
parere:
NU ai nimic..rezolva-ti problemele de CEARTA cu cine-o fi si vei fi ok

propunere:
- un control la dr endocrinolog
- simptomele tale ar putea proveni SI de la functionarea
necorespunzatoare a glandei tiroide.
cele bune,
0
28-07-2013, ora 11:00
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Bună, vă confruntaţi cu atacuri de panică, iar frecvenţa simptomelor vă crează o stare de disconfort, iritabilitate şi depresie. Pentru ca simptomele să scadă în intensitate sau chiar să dispară în timp, aveţi nevoie de psihoterapie cognitivă şi comportamentală (online sau faţă-în-faţă).
Eu vă pot ajuta cu drag. Iar ca recomandări:
Senzaţiile sunt schimbări în percepţia organismului nu indică neapărat o problemă medicală (după cum aţi observat prin analize), deci confruntaţi simptomele.
Nu toate activităţile pe care le evitaţi vă cauzează o stare de panică.
Cu cât veţi evita mai mult activităţile plăcute cu atât veţi fi mai dezamăgită şi veţi considera că aveţi o problemă reală.
Oricare dintre noi putem întâmpina probleme care ne ameninţă sănătatea sau ce ne-ar putea cauza moartea chiar, dar acest lucru rămâne probabil, niciodată sigur.
Numai bine!
0
28-07-2013, ora 20:49
ioana.dolce
Nu este medic/terapeut
ioana.dolce
Am citit msg de mai sus, tin sa precizez ca familia stie si prietenii, am fost la toate controalele posibile nu am probleme cu Tiroida, am fost la cardiolog am facut N analize. si psihiatru, mi s-a spus sa incerc tot posibilul sa nu ma enervez sau sa ma supar pt ca imi este afectat sistemul nervos simpatic am luat tratamente etc, trece doar pt un moment si tin sa mentionez pt msg de mai sus ca, doar daca cineva ma supara ft tare sau se ajunge l o cearta eu nu pot sa urlu si sa ma crizez cum majoritatea oamenilor face asta, daca cineva urla la mine sau striga pe un ton mai ridicat mi se face rau in sensul ca incepe sa imi bata inima ft repede si ametesc, nu stiu ce voi face la 67 de ani cum s-a spus mai sus dar stiu ca simptomele sunt acum si vreau sa fac tot posibilul sa nu le mai am. probabil cine nu a trecut prin asa ceva nu are de unde sa stie, asta e parerea mea.
0
29-07-2013, ora 00:28
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ ioana.dolce

Pentru depresie/anxietate exista tratament de la medicul psihiatru cu antidepresive.
Suntem in secolul XXI.
Asumati-va afectiunea pe care o aveti.
Mergeti la un psihiatru serios care sa va prescrie tratament corect.
Acesta luat sistematic pe o perioada de 6-12 luni, poate da remisii.
Boala se poate retrage pe perioade de luni-ani, dar numai dupa ce ati efectuat un tratament cu antidepresive prescrise de medicul psihiatru.
* ad-urile astea se iau numai dupa schema data de medic; nu injumatatite, nu sarite zile.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul