anxietate / atac de panica | Forumul Medical ROmedic

anxietate / atac de panica

09-09-2016
Mdandan
Nu este medic/terapeut
Mdandan
dupa cum am relatat intr-o postare anterioara am facut un an tratament cu bromazepam si mirtzaten. Am intrat in perioada de reducere a tratamentului si am avut iarasi simptome ( agitatie, crampe musculare, furnicaturi etc). Initial am crezut ca este vorba de dependenta la medicamente, desi medicul psihiatru mi-a spus ca nu ar trebui sa am asemenea simptome, Am reluat tratamentul pana la faza in care ma simteam bine si acum sunt iar in faza de reducere ( bromazepam 1/2 o zi da trei nu si mirzaten 1/4 pe zi ), insa am inceput sa imi urmaresc raspunsurile organismului la diferite emotii, am citit foarte mult despre subiect si am inceput un proces de schimbare gandirii de la gandire predominant negativa la o gandire pozitiva, sunt pasi mici dar sunt hotarat sa merg mai departe. Problema pe care vreau sa o relatez este ca intr-o zi avand o discutie cu fiul meu, despre anumite cheltuieli mi s-a declansat simptomul de " lupta sau fugi " cred eu. desi situatia este buna nu aveam motive sa ma ingrijorez totusi reactiile au aparut; mai intai mi-au aparut intepaturi si crampe la incheieturi la picioare apoi la maini un nod in abdomen s-a redus si pofta de mancare, putina agitatie si cam atat. Mi-am spus ca trece si intr-un fel a trecut faza dar au ramas inca nista simptome pe care incerc sa le depasesc.. simt inca la incheieturi o usoara durere iar muschii gambei par inca incordati este posibil sa fie datorita hormonilor stresului. Acum incerc citeva metode de relaxare ( autogen). Intrebare ar fi daca putem preveni cumva cresterea valorii acestori hormoni de stres si ma refer la produse naturiste care nu dau dependenta.
2 comentarii
0
09-09-2016, ora 14:56
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Atentie, in textul si "contextul" Dumneavoastra este posibil sa va serviti o "pacaleala". Dependenta are mai multe perspective, nu doar cea legata de substanta in sine.
Dependenta incepe, de cele mai multe ori, cu "credinta" (convingerea) ca ceva (in cazul de fata o substanta, indiferent ca este provenita din medicament sau produs naturist) va face bine. In felul acesta mintea asociaza substanta respectiva cu starea de bine si atunci, cand va avea nevoie, cand va cauta starea de bine, ce va face?...va cauta si substanta care stie ca a dat rezultate.
In felul acesta s-ar prea putea sa mutati povestea de pe medicamente pe "naturiste".
O cale mai sanatoasa este utilizarea tehnicilor de relaxare, care pot foarte bine, de cele mai multe ori, sa inlocuiasca tratamentul medicamentos. Este important sa intelegeti cum functioneaza mintea Dumneavoastra si sa impiedicati mecanismul amintit ("fight or flight") sa se declanseze.
0
10-09-2016, ora 21:56
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Antidepresivele precum Mirzatenul nu dau dependenta.
Bromazepamul este o benzodiazepina. Da dependenta. Nu trebuie prescris mai mult de cat scrie pe prospect. 2-3 luni, incluzand aici schema de reductie a bromazepamului.
Afectiunile acestea sunt de durata. Nu sunt ca gripa sa treaca dupa un anumit numar de luni de tratament.
Benzodiazepina are rol doar la inceput in introducerea tratamentului cu antidepresiv. Apoi se scoate ca da dependenta. Se ramane doar pe ad.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Anxietatea poate influenÈ›a negativ luarea deciziilor
  • AplicaÈ›ia pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea È™i depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii È™i femeile sunt mai predispuÈ™i la anxietate
  •