de fiecare data dupa ce dorm ziua, nu ma pot misca deloc

14-05-2007
runx
Nu este medic/terapeut
runx
Am o problema pe care nu am mai auzito la nimenea. Este vorba de o stare pe care o am, si anume:
De vreo 3, 4 ani mi se intampla nu des dar regulat ca aproape de fiecare data cand dorm ziua si sunt si odihnit...cand vine momentul sa ma trezesc nu pot..adica sunt perfect constient ca vreau sa ma trezesc, unde sunt etc...nu ma pot misca deloc, nu pot misca nici un deget absolut nimiccccc, si cu cat ma chinui mai mult sa ma trezesc nu reusesc...trenuie sa ma calmez si dabia atunci ma pot trezi.
Sper ca ati inteles care e problema mea
Conditile sunt: -sa fie zi (adica numai ziua mi se intampla)
-si sa fiu odihnit

Noaptea nu mi sa intamplat niciodata.


Credetima ca aceasta stare este incredibil de groaznica sa nu pot deschide ochii sa nu ma pot misca. e ca si cum esti prizioner intrun corp.

Va rog sa ma ajutati daca puteti...daca ati mai auzit de asa ceva


VA MULTUMESC
15 comentarii
0
15-05-2007, ora 00:00
alcisa
Nu este medic/terapeut
alcisa
Problema dv exista.Si va recomnad sa cititi Secretul dr Honigberger, autor Mircea Eliade.De ce?Pt ca s-ar pierde mult timp aici pe forum sa mai descrieti si stari subsidiare celei de "prizonierat "in corp asa cum o numiti.Dincolo de fictiune in nuvela celebrului autor exista realitate si anume faptul ca el isi inducea hipnoza pt a trece la alte etape ale mentalui.In cazul dv cred ca poate fi o autohipnoza mai ales ca facorii care ii decsrieti sunt cei ideali pt asa ceva:numai ziua si mai ales sunteti odihnit.Insa cred ca o faceti inconstient.Cat priveste starea de calm care va trebuie pt a va trezi este una "sine qva non" pt a iesi din hipnoza.Personal va recomand un psiholog care va sti pe concret sa va indrume si nu in ultimul rand sa cititi nuveal celebrului autor unde va veti regasi exact prin manifestarile de stare.
Numai bine!
0
15-05-2007, ora 00:00
runx
Nu este medic/terapeut
runx
Va multumesc din tot sufletul.
0
15-05-2007, ora 00:00
runx
Nu este medic/terapeut
runx
Dar daca nu ma mai pot trezi...vreodata...se poate asa ceva ?
0
15-05-2007, ora 00:00
runx
Nu este medic/terapeut
runx
sunt multi oameni cu problema asta sau e ceva mai rar?
0
15-05-2007, ora 00:00
alcisa
Nu este medic/terapeut
alcisa
Cu placere.Daca de 3-4 ani reusiti sa va treziti fiti sigur ca o veti face si de acum.Daca mai sunt oameni cu aceasta probelema iar nu stiu, personal in practica mea nu am mai intalnit, am mai gasit ceva cazuri descrise teoretic.Ce v-am spus eu este doar ceva subiectiv strict, si raportat la ce descrieti dumnevoastra ca traire si manifestare, sa o numesc simptomatica.Cel mai indicat, ma repet, este sa cereti ajutorul unui psiholog si sa gasiti impreuna o solutie.
Multa sanatate!
0
15-05-2007, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Cele descrise nu reprezinta o boala, ci este ceva absolut normal.
0
15-05-2007, ora 00:00
runx
Nu este medic/terapeut
runx
Nu stiu daca e normal.eu pe cine intreb habar nare, nici nu au auzit de asa ceva vreodata. Dumneavoastra ati trait asa ceva ? Daca da cum e?
Eu nu crec ca e ceva normal ca daca era se stia, stia lumea etc.
chiar la indrumarea lu' alcisa am conultat un dr. psiholog (chiar azi) si sincer nu a mai avut de a face cu asa ceva si nu cunostea mai nimic despre lucrul asta. Daca M.D stiti ceva despre asta spuneti-mi mai multe detalii.ca, chair am nevoie. Poate ca nu mam exprimat corect in cele demai sus, poate nu am descris bine cea ce se intampla.si daia vi e pare ceva normal.EU UNU NU CRED CA E CEVA NORMAL

Oricum va multumesc foarte mult pentru raspunsuri
0
16-05-2007, ora 00:00
DrMihaelaB-neurolog
Identitate neconfirmată
DrMihaelaB-neurolog
Consultati un neurolog, exista suspiciunea de catalepsie.
0
20-06-2007, ora 00:00
M20
Nu este medic/terapeut
M20
am aceeasi problema runx.mie mi se intampla noaptea, la un moment dat, ori la inceput cand ma asez sa dorm, sau peste un timp.sunt foarte constient de tot ce se intampla, numai k nu pot actiona in nici un fel.incerc sa deschid gura, si asta mai merge cateodata, dar nu tot timpul.cateodata dureaza putin, dar cateodata dureaza mult.problema asta o am si eu de ceva timp.nici nu stiu ce poate fi.mai vazusem un documentar pe discovery, niste oameni povesteau, ceva asemanator, dar era vorba de un spirit, o fantoma nu mai stiu exact.am mai patit si ziua dar foarte rar.o data sau de doua ori.cateodata is cam speriat, k nu stiu ce sa cred.am intrebat si un preot si mi-a zis sa nu ma sperii, si sa ma inchin mai mult seara.daca cineva a gasit un raspuns concret, rog sa faca in asa fel incat sa il aflu si eu.multumesc.runx contacteaza-ma - te rog.
0
02-11-2007, ora 00:00
bobutza
Nu este medic/terapeut
bobutza
buna, si eu m-am confruntat cu problema asta vreo 5 ani, dar mi se intimpla nu doar dupa -amiaza ci si dimineata, am crezut ca sunt singura cu problema asta, interesanta stare.Nu am facut nimic, nu am fost la nici un doctor, de ceva luni mi-a trecut, dar imi este frica sa nu imi reapara starea aceea.Daca ai gasit vreo explicatie ar fii ok.
0
03-11-2007, ora 00:00
M20
Nu este medic/terapeut
M20
buna bobutza.eu am cam 3 luni si ceva de cand nu mi s-a mai intamplat.in cazul meu pot sa zic ca as avea o explicatie dar nu sunt sigur daca e cea corecta.de cate ori mi se intampla treaba asta, spre final cand reuseam sa imi revin...incercam sa deschid gura...si atunci ma trezeam.e mai complicat de explicat.oricum concluzia care am tras-o eu este ca adormeam cam de majoritatea datilor cu dinti stransi...si de aceea la o bucata de noapte ma gaseam ca nu pot sa ma misc si sa vorbesc absolut nimic.apoi seara cand ma bagam in pat...incercam sa imi las maxilarul relaxat.asta ar fi o explicatie care o gasesc eu..dar sincer nu bag mana in foc ca ar fi cea corecta.nu stiu ce sa mai zic...sper ca am scapat.oricum mai tinem legatura...- daca vrei sa mai vb in legatura cu asta.
0
28-11-2007, ora 00:00
aristin
Nu este medic/terapeut
aristin
eu am exact aceeiasi problema ca tine runx!Exact cum ai descris-o.am 19 ani.Asta a inceput cu vre-o 2 ani in urma.Mi se intimlpa cel putin de 4 ori pe luna.cite-odata si noaptea!!!Chiar este insuportabil.
Si nu are importanta daca dorm cu gura deschisa sau inchisa, chiar as spune ca mai des mi se intimpla cind am gura deschisa, si mai si dorm pe spate.
0
28-11-2007, ora 00:00
aristin
Nu este medic/terapeut
aristin
pina acum nu m-am chiar interesat daca este asa ceva real sau mai mult e o senzatie.dar acum inainte sa scriu acest mesaj mi s-a intimplat iar, si am hotaryt sa caut ceva despre aceasta, si am ajuns aici.O data am intrebat de mama, fiind ca de altcineva nu aveam, ea m-a ascultat, si clar ca nu m-a inteles, si spune:"si eu de multe ori vreu sa ma trezesc mai devreme, si la cit de obosita sunt, nu ma pot trezi":)))
0
29-11-2007, ora 00:00
runx
Nu este medic/terapeut
runx
Stiu ca suna destul de aiurea dar ma bucur ca nu sunt singurul care a patit si pateste asa ceva.poate cineva de specialitate ne ajuta cu un raspuns mai exact si fara dubii. Am primit raspunsuri diferite de la diferiti psihologi.deci...ce sa inteleg...unii zic ca este autohipnoza.altii bat campii...sincer nu stiu ce sa cred.
Inca un lucru...sa nu incercati VREODATA cand sunte-ti in starea aia sa va propuneti sa nu mai respirati pe gura...ca eu am facuto si am crezut ca o sa mor.
0
26-02-2008, ora 00:00
luanadumitru
Nu este medic/terapeut
luanadumitru
Buna runx, am citit mesajul tau si mi-am adus aminte de un sindrom descris f sumar intr-un curs de Neurologie, iata:

"paralizia hipnagogica constanta la adormire sau trezire: bolnavul constient nu este in masura sa schiteze nici o miscare (Weir-Mitchell)"

Acest sindrom face parte din "crizele hipnice" care constau in " variate manifestari motorii sau psihomotorii, ce apar in somnul fiziologic normal sau patologic"

(pag. 151, Manual de Neurologie, vol. II, sub redactia Prof.Dr.I.Cinca - 1981)

Pornind de la aceste informatii am dat search pe Google cu diverse cuvinte cheie si am ajuns la notiunea de "sleep paralysis" care, sper eu, desemneaza chiar starea descrisa de tine.

O explicatie mai accesibila ar fi urmatoarea:

"Sleep paralysis, as it turns out, is a natural state of the body. When we’re in deeper states of sleep, our brain stems engage in processes that block out certain neurotransmitters in order to stop us from physically acting out our dreams.

Sometimes people wake up before their brains have completely de-activated the induced paralysis, and experience hallucinations which are thought to be either vestigial dream fragments or attempts by the brain to reconcile the waking state with the otherwise unexplainable muscular paralysis."

http://www.sevenoaksmag.com/features/57_feat1.html

Un articol mai detaliat se afla in Wikipedia:

http://en.wikipedia.org/wiki/Sleep_paralysis


si un intreg site dedicat subiectului e urmatorul:

http://www.trionica.com/


Ce iti pot spune din experienta mea personala e ca nu mai departe de acum 2 saptamani am trait si eu ceva asemanator, am avut un cosmar si cand credeam ca m-am trezit, eram de fapt tot intr-o stare de vis...

a fost "scary" aceasta senzatie de "lupta", lupta de a iesi dintr-o stare de "paralizie"... oricum, a trecut.

Ce iti pot recomanda eu, daca esti crestin ortodox, e sa te rogi si sa te inchini seara la culcare... sau oricand te culci, in timpul zilei... ca numai Dumnezeu are cu adevarat grija de noi!

Nu stiu daca se poate muri sau nu din chestia asta, dar mai sunt o multime de alte lucruri din care se poate muri in somn - spre exemplu o aritmie cardiaca... nu zic sa te rogi de frica, ci cu gandul ca "ori de traim, ori de murim, ai Domnului suntem"...

Si incearca sa dormi noaptea destul, ca sa nu mai fie nevoie sa adormi in timpul zilei. Zici ca ti se intampla numai cand esti odihnit, pai daca esti odihnit, nu te mai culca, recreeaza-te altfel, iesi la o plimbare sau fa ceva care iti place si asteapta noaptea ca sa dormi!

iti doresc multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce se întâmplă dacă nu dormi suficient?
  • Creierul îmbătrânește mai repede dacă nu dormim suficient
  • Tulburările de somn influențează apariția demenței
  • Somnul, afectat de utilizarea iPhone-ului sau e-reader-ului înainte de culcare
  • De cât somn avem nevoie? Noi recomandări de la Fundația Națională a Somnului
  • Somnul din timpul zilei combate efectele lipsei de somn din timpul nopții
  • Folosește-ți simțurile pentru un somn odihnitor
  •