Dintr-o data ma trezesc in pat si nu am habar cum am ajuns acolo

27-09-2011
Titan
Nu este medic/terapeut
Titan
Precum am precizat in titlu, mi se intampla ca sa ma trezesc in pat si nu imi aduc aminte cum am ajuns acolo. Mi se intampla cam des in ultima luna.



In timpul zilei, fara ca sa fiu obosit, dintr-o data ma trezesc in pat, dormind. Nu imi aduc aminte ultimele lucruri facute inainte de a merge la somn (uneori imi amintesc, doar vag, ca am facut cateva lucruri minore inainte de a pleca la culcare, exemplu: imi setez alarma pe telefon ca sa sune dimineata, in cazul in care e seara, ora 8 si am impresia ca somnul poate dura pana dimineata, sau cel putin asta cred ca mi-a fost in gand, cand am setat telefonul).
Aproapte tot timpul au fost lucruri care le-am facut inainte de a ma pune in pat, dar nu mi le aduc aminte nici cum (le-am aflat doar de la prieteni si cei cu care locuiesc in apartament).

Pana acum, mi s-a intamplat ca sa intru in acea somnolenta, doar in apartamentul in care locuiesc si nu pot sa spun ca am cazut dintr-o data pe jos, sau pe canapea, dormind. Nu, intram intr-o stare de somnolenta cand eram in livingroom-ul apartamentului, le ziceam noapte buna celor din jur, imi luam laptopul si ma duceam in camera mea iar apoi ma puneam in pat.




Am inceput sa iau notite din ultimele 2luni, dupa fiecare intamplare si as putea da cateva exemple de notite:
- Mi s-a intamplat in aceasta seara, in jurul orei 20:19. Eram la mine in camera, cu laptopul in brate si discutam cu o prietena. Dintr-o data m-am trezit, la ora 22:30, in pat, dormind,

Lucruri facute care le tin minte, vag: faptul ca am setat alarma la telefon, ca am respins un apel primit pe telefon la ora 20:35, ca am vorbit cu acea prietena, dar nu stiu cum am incheiat discutia cu ea.

Lucruri facute pe care nu le tin minte (nici chiar dupa ce le-am aflat), dar le-am aflat dupa ce m-am trezit:
In convorbirea cu avuta cu amica mea, pe internet (ceea ce am scris pana la ora 20:19:30, pot sa imi aduc aminte), apar, incepand cu ora 20:20:00, lucruri pe care nu mi le aduc aminte nici acum, dupa ce am vizionat arhiva convorbirilor. La ora 20:21:35 am inceput sa ii transmit salutari si ca ies de pe internet caci ma pun la somn.



-In alta zi, in jurul orei 15:00, vorbeam la telefon cu o persoana care ma astepta jos, in fata blocului. Am mers in camera mea, ca sa ma schimb,. am inceput sa imbrac o pereche de blugi, apoi dintr-o data am inceput sa ma simt din ce in ce mai ametit si mai somnoros si atunci mi-am dat blugii jos, mi-am luat o pijama pe mine si m-am pus in pat ca sa dorm. Dupa aproximativ 3-5 minute, persoana care ma astepta jos, m-a trezit sunandu-ma pe telefon. Atunci am realizat ca eu de fapt trebuia sa ma schimb si sa merg jos sa ma intalnesc cu acea persoana.



-In alta zi, eram in bucatarie, si in timp ce spalam un vas incepeam sa simt ameteli si dintr-o data m-am trezit la ora 2 noaptea, in pat. Nu am in memorie nici un lucru din ceea ce am facut de la momentul cand spalam vasul pana cand m-am trezit la ora 2 noaptea, decat faptul ca mi-am setat alarma pe telefon pe ora 9 dimineata.
A doua zi am aflat de la persoanele cu care locuiesc ca am trecut prin livingroom, mi-am luat laptopul personal, le-am zis celor din jur, noapte buna si ca merg la somn. Aceste lucruri nu mi le pot aminti nicicum. Cei pe care i-am salutat au spus ca nu am prezentat nici un comportament ciudat, neobisnuit.




Care ar putea fi cauzele acestor lucruri?
Orice sfat, idee sunt binevenite.


PS. Mentionez ca am facut investigatii pana acum: RMN - conform carora nu prezint nimic grav, decat ca exista modificari de tip inflamator la nivelul mucoasei sinusului maxilar stang si celule mastoidiene in hipersemnal T2 inflamator
EEG- cand un neurolog a vazut rezultatele, primul lucru care m-a intrebat a fost 'fumezi marijuana?', raspunsul a fost nu, poate doar pasiv (cativa prieteni cu care locuiesc obisnuiesc sa fumeze, iar eu poate fumez pasiv prin prezenta in jurul lor)
- cand un psihiatru a vazut aceleasi rezultate, a spus ca se vad, clar, urme ca as avea epilepsie
11 comentarii
0
27-09-2011, ora 02:08
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!
Stimate dle Titan, dv. suferiţi de un tip de tulburare de somn. Tind să cred că vă confruntaţi cu o dissomnie de genul narcolepsiei.
Cauza organică a tulburării dv. ar trebui să vă fie investigată, identificată şi tratată de un medic neuro-psihiatru, cu ajutorul unor teste serologice, prin prelevarea şi analizarea unor mostre de sânge, în scopul determinării unor deficite sau surplusuri de substanţe, şi cu ajutorul unui examen precum polisomnografia.
Polisomnografia o puteţi face în cadrul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", din Bucureşti.
O polisomnografie vă este foarte necesară!
_

Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta"
Şoseaua Viilor, nr 90, sector 4
-*
_

Însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Toate cele bune,
Mr. Nick

(*modificat de admin)
0
27-09-2011, ora 02:34
Titan
Nu este medic/terapeut
Titan
Da, in urma unei discutii avute cu un profesor, a spus si el ca ar putea fi narcolepsie, dar eu ma intreb (dupa ce am citit un pic despre ea), oare la acea boala, adormirea, nu se face pe loc? Adica in orice loc te-ai afla, sa adormi dintr-o data?

La mine nu e adormirea pe loc. Imi vine un somn puternic dintr-o data, dar inainte de acesta eu mai fac cateva lucruri (lucruri controlate, gen setarea alarmei la telefon, schimbarea hainelor, salutarea prietenilor, punerea in pat etc.) si pe care eu totusi nu le retin, nu mi le pot aminti. Se poate sa se intample asa si in cazul in care am narcolepsie?

Din pacate nu reziliez in Romania, deci nu stiu daca apuc sa merg la acel institut recomandat de dumneavoastra.

Aceasta boala ar putea fi observata si pe rezultatele analizelor tip RMN, EEG? Intreb pentru ca luna viitoare sunt programat la 4 analize EEG in zile consecutive (eu cred ca ei nu vor decat sa confirme sau sa infirme faptul ca sufar de epilepsie) iar analize tip RMN am facut 4 pana acum si in niciuna nu au putut sa imi dea un diagnostic precis.



Va multumesc, cu stima si respect, pentru raspunsul dumneavoastra!
0
27-09-2011, ora 10:55
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
intrebare:
cei cu care locuiesti, si care..zici ca mai fumeaza..iti sunt prieteni adevarati?????????..
sau
i-ai cunoscut prin simplu fapt ca stati impreuna?!?

1.
- ca sa fii "de-al lor" desi tu NU vrei..s-ar putea, cat timp tu speli un vas...sa-ti puna CEVA in apa sau in mancare..
ATENTIE !!!.chiar urmareste ca, SA NU BEI SI SA NU MANANCI DECAT, PUS DE TINE, GATIT DE TINE..SI DACA-TI RAMANE si trebuie sa raspunzi la tel...cand revii NU mai bea si NU mai manca...ceeace a ramas...

2.
intr-o zi cand esti OK...punete in pat...fa-te ca dormi si "asculta ce vb.."...vei fi surprins sa afli...multe...

3.
esti sanatos...DAR, ai grija la cei cu care, locuiesti...am discutat "problema" ta si cu unii medici- prieteni...

Cele bune,
0
27-09-2011, ora 15:46
Titan
Nu este medic/terapeut
Titan
Posibilitatea ca ei sa imi puna marijuana sau alte substante in mancare/bautura e aproape nula. Suntem colegi de apartament, ne intelegem destul de bine, nu ar avea cum sa fie vorba sa imi puna ei in mancare sau bautura.

Nu stiu daca pot spune ca as avea o problema cu memoria DUPA somn, pentru ca in una din zilele trecute mi s-a intamplat ca sa ma "trezesc", din starea de ameteala sau starea pe care eu nu o mi-o amintesc deloc, in livingroom cu laptop-ul in brate, stateam pe internet. In aceasi incapere mai erau si alti prieteni care stateau si ei pe laptop-urile lor. Ei nu mi-au zis ca au observat ceva special la mine. Pot sa spun ca "trezirea"(prin trezire vreau sa spun pornirea memoriei/constientului meu, dupa acea parte care efectiv este stearsa, cateva minute) a fost treptata. Adica eram cam ametit, si mi-am revenit treptat, in 2-3minute, apoi am mers la culcare, dupa aproximativ 5-10minute. Deci devenisem "constient" inainte de a merge la somn.

As incerca sa vorbesc cu prietenii cu care locuiesc, ca sa ma urmareasca si daca cumva merg la somn in timpul zilei (lucru care f rar il fac din proprie initiativa), sa incerce sa ma tina treaz si sa incerce sa discute cu mine sa imi comunice apoi(a doua zi, sau dupa ce imi revine constiinta la normal) ce au observat la mine in acele momente (pe care eu nu le retin nici cum), daca psihicul meu functioneaza in mod normal sau nu.
Probabil daca reusesc sa ma tina treaz, ar putea infirma diagnosticul de narcolepsie.
0
27-09-2011, ora 16:03
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!
Stimate dle Titan, eu nu am spus că suferiţi de narcolepsie, ci am spus că suferiţi de o tulburare de somn de genul narcolepsiei.
Problema dv. implică o dereglare hipnagogică - o dereglare externă sau internă a stărilor care conduc la somn, intermediare între veghe şi somn, dar implică şi o alterare mnezică, a memoriei, în special a celei de dinaintea adormirii (amnezie antero-retrogradă! - care se manifestă prin imposibilitatea de a fixa, engrama, stoca, recunoaşte şi evoca amintirile noi).
EEG-ul (electroencefalograma) poate să depisteze cauzele problemei dv.!
Consultaţi un medic neuro-psihiatru.
Toate cele bune,
Mr. Nick
0
27-09-2011, ora 16:07
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
*dar implică şi o alterare mnezică, a memoriei, în special a celei de dinaintea adormirii (amnezie antero-retrogradă! - care se manifestă prin imposibilitatea de a fixa, engrama, stoca, recunoaşte şi evoca amintirile noi), alterare care se evidenţiază după trezire.
0
27-09-2011, ora 21:36
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Va salut pe toti...ce ati discutat;

pt. Titan
ai scris..citez: "Suntem colegi de apartament, ne intelegem destul de bine"...si cei cu asta??
..n-ai vazut si prieteni F BUNI..care-si fac sicane unii altora????!?...darmite ei CARE, fumeaza...

prin simpla ta afirmatie CA EI MAI fumeaza...mi-ai zis TOTUL...

ma repet..ATENTIE!!!

cel mai bine este SA NU VB. NIMIC CU EI si...sa iei de f. BUN, sfatul lui Veritas.

Concluzie:
sa-ti intre in cap ca esti sanatos...Ei te vor aduce..."la sapa de lemn"...vb...

Cele bune,
0
27-09-2011, ora 21:54
Titan
Nu este medic/terapeut
Titan
Am consultat medici neurologi si psihiatri. Fiecare medic a fost cu varianta lui. Am consultat peste 6 medici.
Am facut un EEG prin care 2 medici care l-au vazut spuneau 2 lucruri total diferite si se contraziceau unul pe celalalt (neurologul spunea ca nu, nici vorba sa sufar de epilepsie conform acelui EEG, iar psihiatrul spunea: uite, se vede clar, aici si aici is unde care indica epilepsia).

Eu mai am rezultatele de la acel EEG, daca l-as scana sau fotografia, ar putea cineva sa il interpreteze?
0
27-09-2011, ora 21:57
Titan
Nu este medic/terapeut
Titan
Pentru sebesuldejos:

Prin faptul ca am zis ca ne intelegem destul de bine, asta inseamna ca ma inteleg cu ei, dar nu sunt chiar prietenii cu care sa imi impartasesc problemele personale. Sunt doar 2 care fumeaza si pe langa aia 2 noi mai suntem si alti 5 care nu fumam.

Eu nu stiu cum considerati caracterul unui fumator. In occident nu e ceva neobisnuit. Locuiesc in Danemarca, o tara foarte dezvoltata, care in acelasi timp, nu interzice consumul de marijuana/hashish.

Cand am spus ca sunt sanse aproape nule, stiu de ce o spun. Mancarea mea e separat, e aproape imposibil sa imi introduca ei ceva in mancarea mea.
0
28-09-2011, ora 13:59
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Ma bucur ca ai precizat aceste lucruri,
sigur iti va fi bine DACA -vad cum scrii- ai si alti prieteni in ap.
Iti doresc multa sanatate si bafta in tot ceeace faci.
O zi buna.
0
28-09-2011, ora 22:58
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!
Stimate dle Titan, am înţeles că aţi consultat medici neurologi şi psihiatrii, chiar mulţi, peste 6, dar nu vă rămâne de făcut decât să continuaţi să consultaţi alţi medici, pentru că numai aşa veţi putea primi un diagnostic şi un tratament.
Consultaţi un alt medic neuro-psihiatru, neconsultat până acum, eventual un medic internist sau unul care are competenţă în medicină naturistă!
Ţineţi cont şi de sfatul user-ului Veritas, care observ că a dispărut din cadrul acestui topic (i s-au şters mesajele!), şi încercaţi să vă procuraţi o cameră de luat vederi. Filmându-vă puteţi recrea cu o acurateţe de 100% traseul a una sau a mai multe circumstanţe de dinaintea somnului, ca de altfel şi a una sau a mai multe circumstanţe din timpul somnului, ca astfel să aveţi şansa de a vă vizualiza comportamentul. O astfel de filmare poate fi foarte preţioasă (îl poate ajuta chiar şi pe medicul dv. curant să vă pună un diagnostic mai sustenabil).
Citind ce a scris dna sebesuldejos, nu ar fi exclus ca vreun coleg de cameră de-al dv. să vă joace vreo festă, direct sau indirect, voluntar sau involuntar şi cu ştiinţă sau fără. Ţineţi cont de faptul că fumul marijuanei se dispersează şi staţionează un timp în aerul ambiental din spaţiul dv. locativ. Dv. îl puteţi inspira şi...
Consultaţi medicul!
Toate cele bune,
Mr. Nick
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce se întâmplă dacă nu dormi suficient?
  • Creierul îmbătrânește mai repede dacă nu dormim suficient
  • Tulburările de somn influențează apariția demenței
  • Somnul, afectat de utilizarea iPhone-ului sau e-reader-ului înainte de culcare
  • De cât somn avem nevoie? Noi recomandări de la Fundația Națională a Somnului
  • Somnul din timpul zilei combate efectele lipsei de somn din timpul nopții
  • Folosește-ți simțurile pentru un somn odihnitor
  •