Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT | Forumul Medical ROmedic

Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT

12650 comentarii 1 2 ..... 319320321 ..... 421 422 ÃŽnainte ›
0
24-09-2016, ora 09:30
morar aura
Nu este medic/terapeut
morar aura
Nu mai iau nimic
Ma doare piciorul, ma sperii plus cutremurul
Doamne Fereste
0
24-09-2016, ora 10:19
ronicolle
Nu este medic/terapeut
ronicolle
buna dimineata.ma chinui de vreo 3 zile sa scriu si eu cate ceva dar din pacate nu am reusit.toata ziua treaba si seara adorm instant.nu stiu cati din cei noi ma cunosc de pe forum dar sigur avem ceva in comun.anxietatea.
cei care au sub 6 luni de cand se confrunta cu atacurile de panica sunt inca la stadiul in care cred ca au o boala fizica...cei peste 6 luni, stiti deja...anxietatea e generalizata.eu am aproape 4 ani de anxietate, uneori cred ca am una usoara, cateodata cred ca imi pierd mintile de tot.tot ce am invatat pana acum e ca nu scap de ea si orice atac de panica, stare mai agitata, panicata, ganduri...trec, la un moment dat trec, totul e sa am rabdare.ca daca ar fi fost sa raman in starea de panica, de negativitatea si toate gandurile teribile pe care le am uneori eram terminata de mult.la inceput aveam 3-4 atacuri de panica pe saptamana, acum am 3-4 pe an.nu imi afecteaza viata sociala, locul de munca, sanatatea...din contra, am realizat ca daca fac ceva si ma implic intr-o avctivitate ma gandesc si mai putin la anxietate.pastile am luat doar la inceput, o luna de zile xanax de 0.25, 2 pe zi si apoi doar la nevoie cate jumatate de pastila sau una intreaga.in rest de-alungul anilor am mai luat doar vitamine, capsule de sunatoare cu ginseng si am incercat sa am o alimentatie sanatoasa, sa fac mai multa miscare, sa ies si mai mult din casa(nu am avut niciodata probleme cu iesitul din casa numai ca nu obisnuiam sa ies in oras din lipsa banilor), incerc in mintea mea sa-mi explic ce se intampla cu mine, sa fiu sprijinul de care am nevoie.
de mica am fost o persoana depedenta de altii cu toate ca mereu m-am luptat sa nu depind de nimeni, sa fiu mai puternica, mai curajoasa desi mi-au lipsit multe de mic copil.ce nu ne dam seama noi este cat de mult ne influenteaza relatiile cu cei din jur, educatia pe care o primim de la parinti, mediul in care traim, felul in care suntem invatati sa privim viata, obiceiurile pe care le avem, unele necazuri prin care trecem.
daca o sa aveti timp sa va ganditi putin la ce v-am zis o sa-mi dati dreptate.nu trebuie sa fim judecati sau sa ne simtitm vinovati pentru ceea ce ni se intampla.probabil a-ti intalnit persoane care v-au zis:"eii..dar nu mai gandi asa pesimist, lasa ca o sa fie bine, nu trbuie sa pui raul inainte.de ce ti-e frica?, nu trebuie sa te temi"...ei nu inteleg ca noi nu vrem sa gandim asa, ca nu reusim sa ne controlam gandurile si simptomele care apar in organism.si uite asa ajungem sa ne inchidem in noi, sa ne facem tot felul de ganduri si mai urate si la un moment dat cedam.
Fiecare dintre noi isi gaseste remediul, isi cunoaste organismul, stie cum reactioneaza la panica.deci ce se potriveste la unul, nu se potriveste la celalalt.unii prefera medicatie, alii tratamente alternative dar tot ce conteaza e sa va simtiti voi bine.
Sper ca nu v-am plictisit cu mesajul meu.incerc sa exprim concluziile la care ajung dupa anumite perioade in care trec si prin bine si prin rau.o zi buna si fara cutremure de acum incolo :)
0
24-09-2016, ora 12:04
KatiaM
Nu este medic/terapeut
KatiaM
Ronicolle, eu am facut primul atac de panica la 24 de ani, acum am aproape 40 si inca sunt pe antidepresive. E adevarat ca am facut vreo 7 ani pauza, dar au revenit si am fost nevoita sa intru din nou pe medicatie.
In momentul de fata sunt ok pot spune, dar cum zici tu, fiecare isi cunoaste organismul si limitele. Crede-ma ca m-am luptat aproape doua luni cu starile, fara sa iau nimic, dar nu am reusit sa le stapanesc. M-a speriat cel mai tare lipsa poftei de mancare din cauza acelor "emotii" la stomac. Erau zile in care nu puteam manca nimic...si asta s-a intamplat zi de zi timp de doua luni. Am ajuns sa slabesc foarte mult si nu aveam rabdare cu nimeni si nimic.
Asa ca, din punctul meu de vedere, medicatia pt mine face minuni :-)
1
24-09-2016, ora 13:27
morar aura
Nu este medic/terapeut
morar aura
Am fost la cumparaturi
Acolooo..m.au luat ametelile, ma durea piciorul stang...in mintea mea ziceam " fac atac cerebral, "
Mi.a trecut la un moment dat dar ma tot doare piciorul, muschi incordat.

Mintea umbla...:(
La neurolog am fost, control de rutina adica examen fizic, dr mi.a zis ca nu am nimic dar sa fac o radiografie la coloana si un rmn pt linistea mea
Nu am facut

Ma simt binisor numai ca piciorul ma sperie
0
25-09-2016, ora 14:35
casyo
Nu este medic/terapeut
casyo
As da orice ca sa vizualizati acest videoclip. 100 % va va ajuta pe toti anxiosii in legatura cu perspectiva pe care trebuie sa o avem cand parcurgem etape dificile in viata. Chiar va rog cu stringenta sa il urmariti.
https://www.youtube.com/watch?v=o79_gmO5ppg
1
25-09-2016, ora 16:26
FloriPloiesti
Nu este medic/terapeut
FloriPloiesti
Nu putem lua linkul.. mai sus am lasat adresa de fb..poti trimite pe facebook .sunt curioasa..merci
0
25-09-2016, ora 18:51
morar aura
Nu este medic/terapeut
morar aura
Vreau un sfat
Eu o tin una si buna ca fac atac cerebral
De ce?
Pentru ca deasupra genunchilor ( inclusiv ei), sunt blocati, am si la ceafa ca o gheara
Cand merg simt muschii si genunchii blocati si gandul zboara la atac
Ce sa fac?
Multumesc
1
25-09-2016, ora 19:14
ronicolle
Nu este medic/terapeut
ronicolle
aura.nu cred ca genunchii au treaba cu atacul cerebral, sincer.pentru linistea ta du-te si fa-ti rmn-ul.poti incerca un masaj de relexare, pentru contracturile musculare, bai calde cu sare de baie.
nu ne-ai spus daca in familie ai avut rude cu avc, hipertensiune, boli psihice.
nu faci tu asa usor avc :) esti prea puternica.
1
25-09-2016, ora 19:42
FloriPloiesti
Nu este medic/terapeut
FloriPloiesti
Aura..te inteleg...azi am plecat de dimineata impreuna cu sotul meu..copiii si mama mea.m am trezit bine mersi...iar pe la jumatatea drumului m a luat o durere de cap ca imi venea sa țip...ma strangea...ma presa...nu stiu sa explic senzatia...ba ma durea spre ceafa ba ma durea spre crestet...am crezut ca o sa mi se intample ceva...dar..am tras aer in piept..mi am desfacut parul...am dat drumul la muzica..si am inceput sa cant cu baietii mei si am uitat...incet incet durerea a scazut in intensitate.ai nu ma mai deranja asa tare...acum stateam si ma intreb..daca e sa patim vreun atac sau vreun infarct...se intampla intr o secunda nu intr o luna sau doua..nu stiu..zic si eu...eu de ieri am inceput reflexoterapie...presopunctura.masaj de relaxare si terapie cu piatra de jad.a fost minunat..abia astept urmatoarea sedinta.sfatul meu e sa ne relaxam cat de mult..asculta muzica.stai in pat..cand poti..cu ochii inchisi si gandestete la ceva frumos...eu ma gandesc la toate momentele frumoase petrecute cu familia mea..ori cu sotul meu.si ajuta te rog sa ma crezi.sa sti ca si eu am facut computer tomograf si a iesit f bine...plus sute de alte examinari si analize la cardiologie...endocrinologie...radiografie cervicala..ecografie abdominala..toate au iesit f bune.si m am linistit ..daca crezi ca asta te linistete fa le si tu...sanatate te pup
1
25-09-2016, ora 20:06
morar aura
Nu este medic/terapeut
morar aura
Am facut toate analizele posibile
Mai putin rmn, radiografie etc
Am o hipotiroida ce o tratez

Si nu am in famile pe nimeni cu infarct, AVC sau boli psihice :)
Multumesc de incurajari
1
25-09-2016, ora 21:56
Miha70
Nu este medic/terapeut
Miha70
Sunt deacord cu tine ronicolle !cata dreptate ai !!!!!!
1
26-09-2016, ora 00:01
ely30
Nu este medic/terapeut
ely30
Buna seara, si eu ma confrunt cu aceeasi problema Anxietate.Pana acum nu stiam ce inseamna anxietatea si cum se manifesta ea fizic si psihic.Am gasit programul si am citit toate comentarile voastre si sa stiți ca m-ați incurajat foarte mult si ca nu sunt singura care trece prin astfel de probleme.
1
26-09-2016, ora 13:30
KatiaM
Nu este medic/terapeut
KatiaM
Ely, eu sunt convinsa ca mai sunt inca alti multi ca noi, dar nu-i stim noi :-)
0
26-09-2016, ora 14:29
ely30
Nu este medic/terapeut
ely30
Buna, asa este eu încerc cu toată puterea să trec peste stările acestea dar nu pot tot mereu de exemplu doua zile m-am simțit bine dar astazi ma simt iar rau cu toate ca am fost si la psihiatru, merg si la psiholog din iunie fac terapie plus ca iau si med cate un anxiar seara si jum peste zi dar starile tot continua sa apara ințepaturile in piept, starea de amorțeala, amețeli, dureri de cap si frica.Cateodata chiar nu pot sa trec peste si atunci intervine disperarea.Am doi copii si imi e greu sa ma concentrez asupra lor dar trebuie sa fim puternice ca o sa treaca e foarte greu.Mulțumesc ca ma ascultați
0
26-09-2016, ora 23:00
andremi
Nu este medic/terapeut
andremi
Buna tuturor !
Ely30 ai incercat cand iti apar simtomele sa iti spui ca e doar in mintea ta, sa iti repeti mereu in gand ca nu ai nimic
Si pe mine ma mai sacaie ameteala dar in fiecare zi cand ma trezesc" praf" imi zic ca totul e in mintea mea, incerc sa imi ocup cat mai mult mintea cu altele, ma iau cu copii, treaba etc si la un moment dat ma trezesc ca sunt bine si nu mai sunt ametita
Nu stiu cum e la voi dar la mine si vremea imi accentueaza starile. In februarie cand a debutat totul eram f speriata, nu stiam ce e cu mine, apoi incet, incet m am obisnuit, mi am acceptat starile si abordez lucrurile altfel
E drept ca pe mine nu ma chinuit gandul ca sunt bolnava sau ca fac infarct, atac cerebral sau altele, mi am facut toate analizele si cand am vazut ca sunt bune si nu am nimic nu m am mai gandit la vreo boala
Din pacate trebuie sa traim cu frica si sa o acceptam. Eu cum v am zis nu am frica de boala dar imi este frica de intuneric. Am avut nopti in care ma teezeam in toiul noptii si noptiibsi nu mai puteam adormi de o frica ce nu imi dadea pace, transpiratii, palpitatii, simteam ca ma inteapa fata
Sa fim curajoase fetelor. Sigur vom scapa de anxietate. Nu credeti??? : )
Va doresc o noapte linistita cu vise frumoasa!
1
27-09-2016, ora 09:21
KatiaM
Nu este medic/terapeut
KatiaM
Buna dimineata tuturor!!
Din pacate eu am ajuns la concluzia ca fara o medicatie corespunzatoare nu voi reusi niciodata sa scap de starile mele. E adevarat ca la mine se manifestau zilnic afectandu-mi viata sociala si capacitatea de munca.
Desemenea, eu cred ca toate aceste benzodiazepine (xanax, anxiar, rivotril si altele) nu fac decat sa dea o dependenta de care cu greu mai scapi, fara a trata efectiv cauza acestor stari. Si motivul pentru care ele dau dependenta este acela ca isi fac efectul relativ repede fata de antidepresive, adica iti dau o stare de bine imediata si de aceea esti tentat sa le iei de cate ori te simti rau. Dar, ma repet, in opinia mea, nu fac decat sa va scape momentan de aceste stari.
Pe de alta parte, antidepresivele (care in cantitati mici au rolul si de anxiolitic) isi fac efectul dupa aproximativ 4-6 saptamani de la inceperea tratamentului, dar iti ofera confortul unei vieti normale. Eu una asa ma si simt, o persoana normala...nimeni nu ar spune ca sunt sub medicatie :-).
In concluzie, eu va sfatuiesc pe cei care credeti ca puteti invinge aceste stari fara sa luati nimic, BRAVO VOUA!!! Sunteti de admirat, dar cei care se confruta cu ele zi de zi si o zi sunt bine si trei nu, eu va sfatuiesc sa faceti tratament adecvat, sa duceti o viata normala ca orice alta persoana.
Tot ceea ce va scriu, va scriu din experienta proprie fiind diagnosticata cu tulburare anxioasa inca de la varsta de 24 de ani.acum am aproape 40 :-)
Sa auzim de bine!!
0
27-09-2016, ora 12:14
ely30
Nu este medic/terapeut
ely30
La fel e si la mine Adela in fiecare zi am starile si mai ales frica nu dispare cum ma doare ceva cum incepe sa imi fie frica mai ales cand ma doare in piept am fost si la cardiolog, analize medicale toate au iesit bune psihologul ma ajuta si a zis sa am rabdare ca trec toate simtomele si sa incerc sa invaț sa traiesc cu ele si discuțile cu voi ma ajuta mult ca stiu ca ma ințelegeți
0
27-09-2016, ora 12:27
ely30
Nu este medic/terapeut
ely30
Eu ma confrunt cu starile acestea din aprilie la inceput nu stiam din ce cauza credeam ca sunt bolnava dar dupa ce mi-am facut toate investigațile si au iesit bune toate am realizat ca totul este psihic si am decis sa merg la psiholog.Dupa ce am inceput terapile m-am simțit mai bine un timp dar pe urma iar au inceput am fost si la psihiatru mi-a spus acelasi lucru ca si psihologul si mia dat tratament pe langa anxiar dar nu le iau ptr ca nu vreau sa devin dependenta de ele la 30 de ani trebuie sa trecem peste ele
0
28-09-2016, ora 12:58
Ela777
Nu este medic/terapeut
Ela777
Buna tuturor! Nu am mai trecut pe aici pe sit de 2 ani!Nuuuuuu, nu m-am refacut absolut deloc, am panici de 12 ani, anxietate sunt "varza"...cu toata vointa, medicamente, doctori, bani dati aiurea...Nu am mai trecut pe aici pt ca sa nu mai fiu influentata de starile celorlalti, nu am mai rezistat sa citesc! Lupt aiurea cu mine...din 12 ani de panica, anxietate, doar 2 ani am reusit sa numai stiu ce sunt starile astea nenorocite care ne fura din viata! Ma confrunt cu aceleasi stari rele, am blocaje cand vreau sa ies afara, ma reintorc in casa...e vai si vai...Sunt multe de spus si nu vreau sa va plictisesc acum...poate intr-o zi o sa va povestesc!
Casyo...ai insistat sa deschidem linkul acela...dar nu toata lumea stie engleza...asa ca degeaba l-am deschis pt ca era in engleza...
Ce sa mai sper?Cat? Fiecare dintre noi ajunge la limita!
Pe mine singuratatea ma apasa si probabil din cauza asta nu reusesc sa-mi revin!
Va doresc o saptamana plina de bucurii...fara panici!
1
28-09-2016, ora 13:48
ely30
Nu este medic/terapeut
ely30
Draga Ella trebuie sa fi puternica sa gandesti pozitiv stiu ca e foarte greu ptr ca la fel sunt si eu sa sti ca pe mine ma ajuta si terapiile la psiholog intradevar e scump dar ce sa fac trebuie sa iesim odata din starile astea de exemplu mie imi e teama sa stau singura in casa pana vin copii de la scoala si sotu de la servici dar imi tot zic ca nu se intampla nimic si asa mai prind curaj de ieri am dureri musculare la maini si ma speriu ca mintea mea se gandeste la ce e mai rau dar cred ca tot din cauza anxietați si incerc sa nu le bag in seama e greu sa traiesti in fiecare zi cu aceleasi stari de rau dar trebuie sa ne ajutam si noi singure sa trecem peste ca odata si odata tot o sa treaca
0
28-09-2016, ora 14:56
KatiaM
Nu este medic/terapeut
KatiaM
Ela, poate nu ai luat tratamentul care ti se potriveste. Refuz sa cred ca, cu o medicatie corespunzatoare, nu ai reusit sa te simti mai bine...
1
28-09-2016, ora 19:36
StefanyaS
Nu este medic/terapeut
StefanyaS
Asa am fost si eu.Am luat 2 ani linissan de la psihiatru si tot aveam starile aiurea.In martie anul acesta am trecut pe seroxat si mam simtit mai bine.Am facut si psihoterapie.Arat timp cat nu ma doare ceva sunt ok.Am si spondiloza cervicala deci cand incep durerile de cap, spate, umeri catre piept imediat ma sperii.Am analizele la luna ekg la fel.Inafara de spondiloza cervicala sunt ok.
0
28-09-2016, ora 19:45
Rasfat
Nu este medic/terapeut
Rasfat
@ela videoul are si subtitrare in romana
0
29-09-2016, ora 23:20
Adry70
Nu este medic/terapeut
Adry70
buna seara tuturor..Rasfat vreau sa te intreb despre ce video este vorba? va doresc o seara buna si multa sanatate tuturor!
0
30-09-2016, ora 11:03
Rasfat
Nu este medic/terapeut
Rasfat
@adry link-ul e postat de casyo in 25.09.2016
0
30-09-2016, ora 11:58
Adry70
Nu este medic/terapeut
Adry70
ahh..ok..multumesc mult!
0
30-09-2016, ora 16:41
Adry70
Nu este medic/terapeut
Adry70
Rasfat am cautat videoul, dar nu l-am gasit titrat in romana..oare trebuie sa scriu intr-un fel ca sa-mi apara in romana? oricum iti multumesc! o zi buna tuturor!
0
02-10-2016, ora 09:48
Rasfat
Nu este medic/terapeut
Rasfat
@adry pe bara de jos a videoului ai un dreptunghi (subtitrari) selecteaza de acolo romana.
0
02-10-2016, ora 22:37
Adry70
Nu este medic/terapeut
Adry70
ok..iti multumesc mult! o seara buna tuturor!
0
03-10-2016, ora 09:24
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Eu am suferit de anxietate. Am luat tratament 2 ani. Xanax 3 luni, apoi Efectin si Seroxat. In timpul tratamentului nu m-am mai confruntat cu anxietatea. Apoi boala a remis pentru 8 ani. Momentan m-am confruntat cu cateva atacuri de panica. Daca vor continua voi lua tratament. Nu sunt dispusa sa le indur pe picioare. Stiu ca tratamentul pentru anxietate de acum 10 ani mie mi s-a potrivit din prima zi si nu am avut efecte secundare. De ce nu?
Viata mea a fost un cosmar in timpul atacurilor de panica pe care le-am facut in ultimele 2 luni. In nici un caz nu le voi lasa sa ma mai influenteze si sa nu ma simt normal. Cu medicatie si psihoterapie se poate ajunge la echilibru.
Adaugă un comentariu / răspuns
12650 comentarii 1 2 ..... 319320321 ..... 421 422 ÃŽnainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul