Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT | Forumul Medical ROmedic

Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT

12649 comentarii 1 2 ..... 411412413 ..... 421 422 ÃŽnainte ›
3
11-05-2019, ora 22:52
nusu81
Nu este medic/terapeut
nusu81
Acum catva ani era unul sau una "seven"... mare salvator, acum o avem pe "clara-p"... prescrie medicamente, da cu bobi, citeste in ghioc. "e tamaduitoare"
Fratilor... va zice unul care a fost aproape paralizat, unul care a suferit groaznic si care s-a izolat, unul care din bratele mortii a reusit si s-a vindecat. Acum sunt unul care de 2 ani se bucura de viata, e fericit si mai ales priveste cu recunostinta trecutul.
Vindecare este in voi, cheia este la voi. Nu va mai lasati prostiti de psihologii din franzela care habar nu au cu ce se mananca anxietatea, nu va mai luati exemple de la unii de pe aici care sunt sfatuitorii supremi.
Acum multi o sa spuneti ca voi sunteti aia care suferiti si eu nu am fost ca voi. ba da si va zic ca am fost mai rau ca 99% dintre voi. Am fost aproape paralizat, nu comunicam, nu reuseam sa port o conversatie, eram o leguma. Dureri????? O daaa
Fiecare particica a corpului ma durea, ameteli, greata etc. Frica de moarte, frica de nou, frica de oameni, frica de ce vreti voi, client fidel la urgente. sa va mai zic????? Cand am citit prima data ce zicea dual am vazut ca exista oameni vindecati. i-am multumit personal pt asta. Avem acum un grup de whatsApp unde cativa deja sunt aproape vindecati cu ajutor real si ce e cel mai important fara BANI.
Voi sunteti cheia si tot la voi este "pastila" minune. Nu mai puneti botul la toti redusii mintali.
Daca eu am reusit puteti si voi. sa auzim de bine.
2
11-05-2019, ora 23:22
Damiaan dan
Nu este medic/terapeut
Damiaan dan
Clara P esti sora mamei omida ? Vad k prea le stii pe toate. Zi-mi si mie te rog, am o bătaie la motor numai dimineata la rece după ce se încălzește nu se mai aude. Ai putea sa ma ajuți? Multumesc !!!!
0
12-05-2019, ora 10:08
1Nume
Nu este medic/terapeut
1Nume
Cum se pot ajuta oamenii pe whatsapp mai bine decat aici?
Comunicarea mai rapida sau care e cheia?
Intreb pt ca ma consider mai afectat de atacuri de panica si anxietate ca majoritatea celor de pe forum. Sunt "on the edge" tot timpul, nu pot merge pe strada imi e rau non stop chiar si in pat...
0
12-05-2019, ora 10:44
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
nusu81, parțial ai dreptate. Vindecarea este în voi, psihologul nu poate face minuni dacă omul nu face nimic. Ce poate face psihologul e că reușește să-i motiveze pe cei care nu au resurse de-a merge mai departe și să-i ajute să-și redobândească abilitățile pentru a gestiona situațiile întâlnite pentru a nu mai ajunge în impas.
Te felicit că ai reușit singur, asta îmi spune că ai o structură puternică și scheme cognitive funcționale. Dar nu toți au norocul tău.
Una e să vrei și alta e să poți. Poți cere la două persoane să ajungă la același reper dacă în timp ce aleargă una are un sac cu pietroaie în spate iar cealaltă e liberă? Sunt multe de spus. Și eu credeam înainte de-a fi psiholog că dacă eu pot trece peste toate greutățile, pot și alții, dar după 11 ani de cabinet mi-am dat seama că nu-i așa. Unii chiar nu pot și au nevoie de ajutor. Forțând pe cineva să facă ceva ce nu poate, nu faci decât să-l blochezi și mai tare, să ajungă să se autoînvinovățească și să facă depresie.
0
12-05-2019, ora 11:21
Ale2507
Nu este medic/terapeut
Ale2507
Doamna psiholog sunteți de mare ajutor, ce sa zic? La prima ora a diminetii in loc sa citesc un mesaj ca toți reușim si ca o sa fie bine, citesc in schimb ca nu putem. Am vazut fiecare o urma de speranță in cele scrise nu NUSU (care este un real ajutor) aseara si astazi sa vezi surpriza defapt nu putem. Nu realizați că ceea ce scrieti dăunează multora si pe mine cel puțin ma ti lovit cu un ciocan în cap ca nu toata lumea poate. Eu va inteleg ca este jobul dumneavoastra si ca nu generalizati dar daca aveti ceva de spun in sensul asta spunetile la fiecare în parte in cabinet. Eu pot sa trec singur peste asta si voi trece cu ajutorul celor de pe grupul de What up. Nu zic cu răutate dar cred ca greșiți. Lăsați oamenii aici pe forum sa vada lucrurile pozitive si sa creca ca pot!
Dragii mei cu toții putem. Citiți ce scrie dual si nusu pana si se inverzesc ochii. Ei au trecut. Si noi putem
0
12-05-2019, ora 11:29
morar aura
Nu este medic/terapeut
morar aura
eu sunt sub tratament de 3 ani, imi e bine asa, ma mai supara uneori oarece simptome fizice, dar nu dau vina pe anxietate, ci stiu ca am si unele probleme medicale si ma tratez si de alea
0
12-05-2019, ora 13:15
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Ale2507, recitește mesajul și vezi că nu am generalizat. Ba dimpotrivă, i-am felicitat pe cei care pot. Gândirea și verbalizarea ne determină funcționarea. Deci dacă gândești că vei reuși, vei avea rezolvare. Dacă gândirea e pozitivă și gândești orice situație dificilă ca pe o provocare nu ajungi să faci anxietate. Dar dacă ai ajuns să faci înseamnă că e o cauză în spate care trebuie eliminată. Am constatat că cei care au avut de la început o evaluare psihologică și au fost determinate cauzele clare care le produc anxietatea au avut și rezolvări rapide. Mai mult chiar, îi urmăresc de ani de zile și nu au mai ajuns la tulburări anxioase. Anxietatea nu se întinde pe ani de zile dacă umbli rapid la cauze.
Eu nu-mi fac decât datoria să informez. Fiecare are posibilitatea de alegere.
Dacă ai posibilitatea să ajungi la cabinet eu îți ofer o evaluare gratuită și îți promit că nu vei regreta.
2
12-05-2019, ora 13:33
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ nusu81, @ Damiaan dan

Daca oamenii se fac bine de anxietate doar prin psihoterapie, lasati-i sa faca psihoterapie.
Daca oamenii se fac bine de anxietate cu tratament, lasati-i sa ia tratament.
Nu trebuie sa va dati in stamba pe Forum Romedic.
Daca oamenii vor sa sufere si sa nu ia nimic, este iarasi dreptul lor. Din partea mea, sa sufere cat vor.
Eu am raspuns celor care cautau o cale de a scapa de suferinta.
Personal am avut anxietate, am luat tratament 2 ani si de peste 10 ani, nu a mai fost nevoie de nici un tratament. Care e problema? Nu am facut ture nici pe la urgente, nici nu am fost aproape paralizata, nici nu m-am izolat, nici nu am avut complexe sa merg la psiholog, psihiatru. Traiesc in secolul XXI. Am beneficiat de toate tratamentele posibile si sunt bine.
Nu am prescris nimanui nici o schema de pastile ca nu sunt doctor si nici nu am retete. Tratamentul se prescrie doar cu reteta si parafa medicala.
Si nici nu imi place rautatea oamenilor. Faceti circ degeaba pe forum. Parerea mea e sa invatati intai sa scrieti corect romaneste si sa va mai educati.
1
12-05-2019, ora 14:05
Magda_75
Nu este medic/terapeut
Magda_75
Pt. Clara. Bine punctat. Ai dreptate.
2
12-05-2019, ora 14:22
Damiaan dan
Nu este medic/terapeut
Damiaan dan
Dc spui k nu stiu sa scriu ? Eu ți-am zis k esti redusă mintal ? ( de la antidepresive ? Ți-am zis k tu le stii pe toate. Dacă tu ai băgat pastile in tine asta nu inseamna ca toti trebuie să facă la fel.
0
12-05-2019, ora 16:15
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Pe cei care vreti sa va mai descretiti fruntea, va invit pe grupurile de Facebook Oameni mici, suflete mari si Depresia, anxietatea si alte suferinte psihice - Grup de prieteni. : )
0
12-05-2019, ora 17:27
Simeria
Nu este medic/terapeut
Simeria
Buna. Am găsit două videouri postate de Dualtrax pe youtube. Din punctul meu de vedere, mesajul unui om care a trecut prin asta, deși pare simplu, este poate mai motivational decât orice am ascultat sau citit despre aceasta conditie. Sa aveti o zi faina!
0
13-05-2019, ora 23:36
Magda_75
Nu este medic/terapeut
Magda_75
Pt Alina 0514 : Sigur ca putem vorbi.
0
14-05-2019, ora 22:25
ela76
Nu este medic/terapeut
ela76
Buna ziua, mi-aș dori sa ma adăugați si pe mine in acel grup pe whatsapp. Va mulțumesc!
0
15-05-2019, ora 20:14
Alice.ionescu
Nu este medic/terapeut
Alice.ionescu
Buna, te rog sa imi dai nr tau de telefon in privat.
0
15-05-2019, ora 20:25
Catalin1982
Nu este medic/terapeut
Catalin1982
Bine punctat 'Nusu81'..cheia este doar la noi!!!
Am vrut sa zic si eu demult treaba asta, dar nu prea ma pricep la cuvinte..
Cat despre psihologi trebuie sa traiasca si ei!!!
Si 'clara _p sa dispara sau sa o blocheze cineva :))
1
15-05-2019, ora 20:36
Catalin1982
Nu este medic/terapeut
Catalin1982
Vindecarea sta intr o sticla cu palinca de Bihor...
Eu asa m am vindecat
0
17-05-2019, ora 01:26
DragosM23
Nu este medic/terapeut
DragosM23
Am trimis câteva mesaje în privat pentru a fi adăugat și eu pe acel grup de wassup. Din păcate m-a lovit și pe mine această problemă. Totul a început acum 3 luni și un pic. Am ieșit afară seara la o plimbare cu fratele meu și un prieten. Abia ajunși în UK, să muncim, să ne facem un trai decent. Eu nefiind fumător, am zis să trag și eu niște fumuri dintr-o țigară, DAR ghici ce? În acea țigară era niște iarbă. Țigări primite de fratele meu de un individ de la un depozit. În primele 2 minute a început iadul. Am început să văd total diferit, a început să îmi bată inima puternic, a început panica. Fiecăruia i s-a făcut rău, dar în cazul meu a fost... Drumul spre spital. Am fost luat de un străin din plină stradă. Eram îngrozit. Simțeam moartea iminentă, Corpul meu o luaseră razna de tot. A durat ceva până am fost luat sub observație de un cadru medical, dar cu cât trecea timpul, simțeam că o să sfârșesc. Atac de panică! La EKG mi-a zis că inima mea nu are nimic.

Până acum 2 săptămâni... Când am avut primele episoade de anxietate. Eu între timp am obținut un job la Primark, retail, haos. Am lucrat și noaptea 3 săptămâni. Stresant, target una alta. Odihnă cu porția, toate s-au acumulat. Am revenit pe tura de zi, inițial credeam că totul e ok. Au început stările de anxietate... Mă simțeam captiv în mintea mea. Ceva nu era în regulă. Eu fiind un om extrem de pozitiv și încrezător. La 28 de ani să am abia primele probleme de genul? Uite că da!
Luni noaptea spre marți m-am pus în pat pe la 3 noaptea. Să dorm. Și dintr-o dată am simțit cum pulsul îmi scade. Era pe la și 54 de bătăi pe minut. A început teroarea. I-am trezit pe toți din casă, ce mă fac? Îmi e rău, o să mor, ajutor. Am ajuns la spital în plină criză. Încăt am ajuns să fiu paralizat. Nu îmi mai simțeam picioarele, mâinile, stomacul. Senzatie de moarte iminentă. A fost groaznic. Când m-am mai liniștit, doctorul mi-a zis că EKG-ul e în regulă și că inima nu a avut de suferit în vreun anume fel. De atunci și până azi, am tot avut stări de liniște și neliniște. Încordat, inima cu palpitații. Mereu îmi pun degetul în zona gâtului să știu cum bate inima. Ba o ia la fugă, ba mă lasă normal. M-am înscris azi la GP la medic de familie. Mâine merg la spital cu codul de la medic pentru a putea fi identificat la spital. Să îmi facă vreo analiză ceva, să vorbesc cu un psiholog acolo. Mi s-a spus de tratament medicamentos dar și terapie. De luni trebuie să fiu la noul job, dar sper din suflet să fiu în stare să pot munci... Mă gândeam să iau Xanax. La recomandarea unui medic sau farmacist. Habar nu am... Încerc să mă culc acum, dar inima mă "gâdilă" și mă înțeapă. Cred că sunt extrasistole sau palpitații.

Sper să primesc un răspuns cât mai curând pe grupul de wassup. Dacă îmi dați add. Mulțumesc din suflet, și hai să fim tari. Zilele ăstea am avut puterea de a zâmbi, se a râde. Pentru că ăsta sunt eu. Un optimist desăvârșit!!! Multă forță vă doresc și iubire și capul sus. Ținem legătura aici pe forum dar și pe wassup. Vă iubesc!
0
17-05-2019, ora 11:20
silviaconti
Nu este medic/terapeut
silviaconti
Pentru DragoÈ™ !

Bun venit în clubul nostru ! Da, este anxietate, și bine faci că te duci la medic. În funcție de cât de accentuata e starea, ți se va prescrie și tratament medicamentos, cât și psihoterapie. Și da, este o luptă permanentă cu noi, care putem fie să o ținem sub control, obișnuindu-ne cu starea, fie să o anihilăm.
Și pentru cei care aveți o problema cu Clara, nu vă supărați că vă zic, eu cred ca cei care postăm în acest forum încercăm, pe cât se poate, să ne ajutăm unii pe alții, fără a ne denigra; putem fi de acord sau nu cu părerile celorlați și, așa cum se mai scria în acest forum, pe unii dintre noi i-a ajutat f mult tratamentul medicamentos (când starea era una deplorabilă, iar medicul psihiatru a considerat necesară medicația), pe alții doar psihoterapia. Nu contest ca unii, dintre cei mai puternici, aș zice, prin forțele proprii, au putut combate starea.
Haideți să încercăm să nu mai fim răutăcioși. Doamne ajută la toată lumea, sănătate și curaj !
0
17-05-2019, ora 11:31
Alice.ionescu
Nu este medic/terapeut
Alice.ionescu
Pt DragoÈ™, nu am primit numarul tau de telefon sa te introducem pe grup
0
17-05-2019, ora 12:43
DragosM23
Nu este medic/terapeut
DragosM23
Alice, îți trimit iar PM.

@Silviaconti, aici în UK am reușit să obțin ceva ajutor fără să plătesc. Am fost întâmpinat de oameni minunați, și asta mi-a mai ridicat moralul. Cât despre anxietate și stările ăstea, vreau să scap de ele se tot. Eu sunt un om prea pozitiv și optimist ca să ajung să fiu așa cum a fost în ultima perioadă. Acum trebuie să mă văd cu un medic de familie. Să văd ce o să iasă. Mă gândeam să mă întorc în țară, să vorbesc pe limba mea cu un psiholog ceva. Și mă gândesc și la medicamentație. Sper să fie bine... Capul sus dragilor!
1
17-05-2019, ora 13:34
Migu
Nu este medic/terapeut
Migu
Buna. Am mai scris acum ceva timp pe forum. Va spun doar strict in ce ma priveste pe mine. Fără tratament medicamentos de la psihiatru nu cred ca reușeam să fiu mai bine. După 7 luni de tratament cu antidepresiv sunt mult mai bine. Am renuntat si la anxiar de o lună, dar cu multa vointa si mereu imi gasesc ceva de facut, merg la serviciu imi fac toate activitățile normal ca si înainte. Dar tratamentul m a ajutat f mult si bineinteles familia care m a inteles si a fost tot timpul alaturi de mine. Nu mai fac atacuri de panica ce i drept ma mai incearca cate o dată dar nu le bag in seama imi continui activitatea si am uitat de el. Va doresc multa sanatate si forta sa putem trece peste toate.
0
17-05-2019, ora 15:11
DragosM23
Nu este medic/terapeut
DragosM23
Mi-a dat doamna doctor să iau Citalopram 10 mg. Câte o pastiluță pe zi, după masă. A zis de efecte de după 2 săptămâni. Hmmmm... Se pare că trebuie să pun osul la muncă și să mă ajut singur până își fac ele posibilele efecte. De luni incep să muncesc, și mi-a și zis să mă țin ocupat decât să stau în pat și să mă gândesc aiurea. Corect! Punem osul la treabă!
Mi-a dat și o foaie să sun la un număr legat de suportul psihic. Încă stau pe gânduri. Vreau eu să fiu propriul meu psiholog. Pentru că știu ce om sunt. Un pozitiv, un optimist și puternic! Încep cu pastiluțele. Să văd ce pot :D
0
17-05-2019, ora 15:33
Alexa1993
Nu este medic/terapeut
Alexa1993
Buna tuturor,
Revin si eu dupa ceva timp..sunt nedumerita..seroxat afecteaza fatul?
Am ramas insarcinata si inca iau tratament..
0
17-05-2019, ora 19:06
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu este recomandat Seroxat in sarcina. Incercati psihoterapia.
0
17-05-2019, ora 20:07
Migu
Nu este medic/terapeut
Migu
DragosM23 eu iau escitalopram de 7 luni, si abia dupa 2 luni a început să si faca efectul. Poate tu esti mai norocos si isi face efectul mai repede. L a mine nu a fost asa. Sanatate multa.
0
17-05-2019, ora 23:00
DragosM23
Nu este medic/terapeut
DragosM23
Când credeam că mă simt și eu mai bine, iar m-a luat cu o stare ciudată. Am fost să mănânc ceva, dar palpitațiile sau extrasistolele sau ce-o fi, iar mă supără. Tot încerc să adorm și nu reușesc. Încerc să mă liniștesc și poate inima nu o mai ia la goană. Simt că vrea să iasă din piept... Of of of.
0
18-05-2019, ora 04:52
DragosM23
Nu este medic/terapeut
DragosM23
Sunt "normale" stările de insomnii și dureri de cap? Sau senzațiile de amețeli, confuzie?... Nu pot să dorm deloc. Și mă așteaptă un drum lung până acasă cu autocarul până în Galați. Tocmai din UK. Ce să iau pt somn?
0
18-05-2019, ora 08:31
Melissa00
Nu este medic/terapeut
Melissa00
Dragoș..treaba cu pulsul la gat o am si eu, orice efort emoție trăită, pun degetul la gat dar usor am inceput sa i fac mult mai rar, , pulsul 54 in repaus il am si eu, in somn scade la 46 ai e absolut normal..iar pulsul normal se încadrează intre 50-100 maxim, medicii cardiologi au modificat putin..eu ma Simpt super la puls 54 iar ce trece se 65 in repaus deja ma agita..nu stiu daca ai extrasistole, eu am si Dinalea..Simpt un gol de aer in gat parca o emoție, o fracțiune de secunda..inima sta si iar o ia cu doua bătăi odata.am fost cateva luni foarte rau pana m am acomodat iar cu anxietatea cu atacuri cu frica, agrofobie si toate cele..acum sunt bine, am 30 ani si vreau sa fiu bn, daca nu reușesc sg, am s-ajung si la specialist.
0
18-05-2019, ora 09:07
Migu
Nu este medic/terapeut
Migu
Dragos M23 si eu am pățit la fel ameteli, presiuni in cap, greață, varsaturi dar am mai scapat de aceste simptome. După tratament sunt mult mai ok. Sanatate multa.
Adaugă un comentariu / răspuns
12649 comentarii 1 2 ..... 411412413 ..... 421 422 ÃŽnainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul