Tulburare obsesiv-compulsiva - Partea IX-a

202 comentarii 1 2 34 ..... 6 7 Înainte ›
0
09-01-2009, ora 14:03
sophie13
Nu este medic/terapeut
sophie13
Hei gagici,

Si eu pe aici. Zombie e cuvantul potrivit... dupa ce m-am frecat ieri la cap cu ideile lui Nick de am crezut ca imi smulg parul din urechi :-), m-am dus la terapie, m-am potolit, dar anxietatea a fost atat de mare incat m-au apucat alte griji. Asa ca sunt destul de anxioasa...
Deci, Nick, draga, nu te condamn pentru starea mea proasta. Reactia imi apartine, dar informatiile puse de tine sunt frectie la piciorul de lemn. Inclusiv cel cu testul de serotonina. Nici un psihiatru de pe lumea aceasta nu face teste de serotonina sau alte teste medicale pentru diagnosticarea TOC!!!!!
Nu-ti face nimeni analize ca la anemie ca sa-ti puna acest disgnostic. Toti psihiatrii de pe lumea aceasta o fac pe baza simptomelor care apar.
Nu te condamn pentru starea mea, asadar, dar te voi ruga sa tii pentru tine anumite informatii.

Cata, o sa rezolv eu cu cartea. Mi-am uitat telefonul si nu te pot suna. Oricum, iti dau un semn sa-ti spun cand o comand. Trebuie sa pun niste bani in lichid pe un card care merge si o s-o fac in dupa amiaza asta.

Anna, dupa cum vezi, toate avem cate o pasarica si suferim in egala masura. Tratamentul care ti s-a dat e prescris in TOC, dar trebuie insotit in multe cazuri de CTB. Bravo pentru resursele de control ale atacului de panica! Tu decizi daca te duci sau nu te duci la medic, opiniile noastre sunt doar opinii, nu putem pune diagnostice :-)

Prozac, chiar asa, unde esti? Ne facem griji. Pup!
0
09-01-2009, ora 14:07
sophie13
Nu este medic/terapeut
sophie13
Nick, acum am vazut raspunsul tau la ceea ce a spus Cata. Fals! Aceste produse nu sunt folosite uzual in Statele Unite. Om fi noi cu 50 de ani sau un milion in urma, dar n-am gasit nici un mare cunoscator in TOC care sa spuna: luati asta ca e mai bun!!!!
In plus, te gasesc agresiv si cu reactii nejustificate, asa ca please, stai in banca ta.
0
09-01-2009, ora 15:18
cata77
Nu este medic/terapeut
cata77
Draga Nick, sa inteleg ca esti medic? Daca anulezi din start TOT ce pot spune TOTI psihiatrii si TOTI terapeutii din aceasta tara asa ma gandesc, ca ai trecut deja prin TOT ce pot sti ei si ce pot experimenta cu pacientii lor. Altfel eu nu m-as arunca sa emit teorii de genul "numai ce zic eu este bine"
Terapeuta mea care, apropos, m-a ajutat ENORM, indiferent de ce spui tu, eu sunt alt om in mare parte datorita ajutorului dat de ea, a exprimat clar faptul ca nu este experta in domeniu si de aceea m-a sfatuit sa ma adresez altcuiva, specialist, nu am dat numele care era in continuarea mesajului pt ca e o info privata.
Nu ai fost prost ca ai postat. Abordarea ta nu este a cuiva care a trait ce traim noi. Pur si simplu. Pentru ca daca ai fi trait ai fi stiut ca nu poti sa spui unor oameni ca noi NUMAI asa se poate. Pentru ca poate la unii nu merge si atunci se descurajeaza mai rau. Dar in fine.
Eu am postat reactia terapeutei mele pentru ca cine posteaza aici sa stie opinii din mai multe parti. Cred ca suntem liberi sa facem acest lucru. Daca vroiai sa nu te contrazica nimeni, trebuia sa zici asa.
Multa sanatate.

Prozac, eu una sunt deja bolnava de ingrijorare. Da un semn!
0
09-01-2009, ora 15:48
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sophie & Cata77, voi nu ati citit ABSOLU nimic corect si nici nu ati inteles. Titlul subiectului deschis de mine este: "Serotonina, Dopamina si Noradrenalina, tratarea depresiei..." (sau ceva de genul asta)...

"informatiile puse de tine sunt frectie la piciorul de lemn." - hahaha, chiar ma faci sa rad, sunt frecie la picior de lemn pentru oameni care nu sunt in stare sa inteleaga si sa gandeasca abstract, nu concret!

Testul de serotonina exista si se face acolo unde am spus...stiu cel putin 2 persoane de pe acest forum care si l-au facut, de la ele stiu!

EU NU VREAU SA MA CERT CU NIMENI, DAR M-ATI ACUZAT INDIRECT SI AM SA MA APAR!

"Aceste produse nu sunt folosite uzual in Statele Unite. Om fi noi cu 50 de ani sau un milion in urma, dar n-am gasit nici un mare cunoscator in TOC care sa spuna: luati asta ca e mai bun!!!! " - iar vb ca sa te afli in treaba. Eu NU am spus ca acele produse trateaza TOC-ul, am spus ca trateaza depresia etc. etc. etc. si sunt de mare ajutor pentru TOC. Americanii folosesc aceste produse de cel putin 25 de ani, uite pagina oficiala a produselor din Sua cu marturia celor care le-au consumat:----------*

Ultra 5HTP Date: December 24, 2008
"This is a great product for relaxation. Very mild and subtle and not just for going to sleep. It also is good to relax during the day (don't drive, though, for several hours after taking). In combination with Melatonin, it really works as a sleep aid. Works within 1/2-hour."

awesome Date: October 19, 2008
"This product greatly enhanced my mood whenever i took it. It works great! I'd definitely recommend it!"

Very effective for mood Date: April 10, 2008
"Excellent product. Tried other products to improve mood-they did not work. This did. Feel much more relaxed and less nervous. I would not be without it."

Has made life so much better Date: March 1, 2008
"Definitely helps me sleep better, and I notice a marked difference in my mood-- I feel really cranky when I stop taking it. (I take 300mg every night, plus 3 caps of chamomile.) Far, far less expensive than health-food stores, wonderful quality. Works better for me than melatonin, and far better than the usual valerian/ hops/ passionflower formulas which do nothing."
------------*

Sunshine in a bottle Date: December 26, 2007
"Combined with a daily B complex C, it acts like a mood lifter for getting through those long winter nights, or a series of cloudy days. I've used it for years. I'm happy to find a great source at Swanson, that lasts for 3 months."

s.a.m.d

(*modificat de admin)
0
09-01-2009, ora 15:59
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
"dar te voi ruga sa tii pentru tine anumite informatii. " - tu pe mine nu ma rogi nimic, mai intai trateaza-ti problemele psihice si pe urma sa indraznesti sa ma pui pe mine intr-o lumina proasta, pentru simplul fapt ca sunteti voi ignoranti si nu vreti sa mergeti decat pe linia alopata. Tu ai inteles total diferit tot...esti total disociata de realitate...imi pare rau ca ti-am spus acest lucru, dar acesta este purul adevar!
Eu postez informatii pentru cine este in stare sa le "digere"...nu esti obligata sa le citesti si mai ales sa iti exprimi parerea!

" In plus, te gasesc agresiv si cu reactii nejustificate, asa ca please, stai in banca ta." Eu agresiv? Doamne fereste. Eu te gasesc pe tine total paralela cu sanatatea psihica, si uite si dovezile:

" dupa ce m-am frecat ieri la cap cu ideile lui Nick de am crezut ca imi smulg parul din urechi :-), m-am dus la terapie, m-am potolit, dar anxietatea a fost atat de mare incat m-au apucat alte griji."
" nu cred ca am nevoie sa stiu asa in amanunt cum merge creierul meu, nu de alta, dar obesesiva fiind m-oi gandi mereu ce receptor e-n functiune si care nu e :-)." etc.

Scz. daca te-am jignit indirect, dar nu iti permit sa imi vb asa...cand oi avea tu 40 de persoane pe care le-ai tratat si care iti multumesc in fiecare zi pentru acest fapt, atunci sa vb si sa pui la indoiala ceea ce spun pe acest forum! AAAAAAA si le-am tratat fara sa fiu psihiatru!
0
09-01-2009, ora 16:01
sophie13
Nu este medic/terapeut
sophie13
Nick, draga, ce sa-i faci, unii dintre noi sunt mai prosti dar mai cu mult bun simt!

Ori fi medicii intersati sa vanda un produs sau altul, dar chiar asa, nici unul din psihiatrii lumii n-o fi serios, n-o vrea sa dea un produs mai putin nociv care sa ajute lumea?
Si, la fel, or fi toti, dar absolut toti psihiatrii nebuni sa nu recomande testul de serotonina daca el ne-ar ajuta la ceva?
Ti-am mai spus: stai usurel, cu totii avem suferintele nostre, dar daca adoptam pozitii precum faci tu, nu ne ajutam deloc! Cu stima!
0
09-01-2009, ora 16:07
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Cata77 nu sunt medic, nu trebuie sa fii medic pentru a cunoaste foarte multe; citeste unele dintre comentariile mele de pe forum si atunci da-ti cu parerea!

"Daca anulezi din start TOT ce pot spune TOTI psihiatrii si TOTI terapeutii din aceasta tara asa ma gandesc, ca ai trecut deja prin TOT ce pot sti ei si ce pot experimenta cu pacientii lor. Altfel eu nu m-as arunca sa emit teorii de genul "numai ce zic eu este bine" - Nu am anulat din start nimic, am spus doar ca sunt foarte multi medici si terapeuti care habar nu au nici pe ce planeta traiesc...am trecut prin multe...vb cu foarte multe persoane pe mess pe care le consiliez si care sufera de la depresie, pana la schizofrenie paranoida.
Nu am spus ca numai ce zic eu este bine, nu imi interpreta aiurea exprimarile!

"a exprimat clar faptul ca nu este experta in domeniu" - atunci sa nu mai vb si sa spune aberatii care ma fac sa cred ca este cam limitata rau!

"Abordarea ta nu este a cuiva care a trait ce traim noi." - tocmai ca traiti ceea ce traiti ar trebui sa ganditi de 10 ori inainte sa scrieti ceva...daca nu observi voi ati interpretat total incorect absolut tot, dar va inteleg, stiu cum se manifesta OCD!

"Eu am postat reactia terapeutei mele pentru ca cine posteaza aici sa stie opinii din mai multe parti. Cred ca suntem liberi sa facem acest lucru. Daca vroiai sa nu te contrazica nimeni, trebuia sa zici asa." -

Suneti liberi sa faceti orice atat timp cat o faceti normal, nu interpretand incorect!
Un om normal care nu a inteles nimic din ce am scris spunea ca nu isi da cu parerea, ca nu este expert sau ca pur si simplu nu doreste sa ia in seama...dar voi ati inceput cu exagerari, interpretari absurde si de dat la emisiunea "Asa nu" si alte aiureli de care veti rade cand va veti face bine de OCD!
0
09-01-2009, ora 16:10
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
IMI CER MII DE SCUZE DACA V-AM JIGNIT! AM FACUT-O PENTRU CA AI MERITAT-O!

Nu mai judecati un om doar pentru faptul ca voi nu sunteti in stare sa intelegeti ce scrie si interpretati in alt mod decat cel normal!
Eu nu am vrut decat sa va ajut si doresc sa va ajut in continuare, dar ma enervez la culme cand vad asa ceva!

VA DORESC tot binele din lume, sa va faceti bine, sa fiti sanatosi alaturi de familiile voastre, Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa va dea intelepciune!

Numai Bine si mult succes pe forum!
0
09-01-2009, ora 16:31
sophie13
Nu este medic/terapeut
sophie13
Multumim Nick! Si tie la fel.
0
09-01-2009, ora 16:37
sophie13
Nu este medic/terapeut
sophie13
Nick, inchide si usa dupa tine cand iesi, ok? Ca s-o face curent si or mai intra si altii sa ne tulbure anxietatea, compulsiile si dragele noastre tulburari psihice!!!!
0
09-01-2009, ora 17:22
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Mda, am citit si eu in mare aceste comentarii...
Dragelor, Nick a incercat sa va ajute in anumite probleme pe care le aveti, iar voi in loc sa apreciati gestul unui om, o tineti doar in nebuneala voastra!!Nick nu vinde la negru nici un produs ci doar v=a indrumat catre niste tratamente eficiente, ceea ce nu pot spune despre asa zisa terapeuta despre care povestea cu mare ardoare dna cata77, o terapeuta probabil consultata pe net, pt ca altfel nu avea cum sa ne dea paste la comentariile ei si care nu stie mai nimic despre aceste tratamente!!Dar cum sa stie ea ce se intampla prin tarile minunilor!!
Nick hai sa tragem usa dupa noi si lasam lumea in nebunia ei, ca oricum cu astfel de specimene care nu se lasa ajutate, nu ai cum sa o scoti la capat!!Avem multe de facut :) Pup
Dumnezeu sa va lumineze mintile si sufletele!!
Numai bine si multa sanatate!
0
09-01-2009, ora 18:20
gugla
Nu este medic/terapeut
gugla
Buna fetelor...!Ieri am fost la un bun psihiatru in Roma, pentru ca aici locuiesc cu tratamentul dat de Nick...ghiciti ce mi s-a spus! Cum de am ajuns sa fac rost de acest tratament...Au fost folosite, cel putin 3 din subst mentionate de NIck intre anii 75 si 88 in Italia cu bune rezultate pt trattdepresiei si a obsesiilor...repet obsesii...a folosit chiar el 5 HTP cu bune rezultate contra depresiei si a insomniei intr-o perioada grea.Azi am mers pe la vreo 5 farmacii si vreo 3 erboristerii. NU se gaseste 5 htp extras din Griffonia iar restul posibil in farmacia Vaticanului...dar cine are acces acolo! As spune ca NICK este o pers destul de competenta in aceasta zona, probabil a trait si cautat mult pina cind a ajuns la acest tip de tratament...nu mai spun de cit a cheltuit pt a le putea cumpara..eu nu am vrut sa va spun povestea mea..dar este f greu ca cineva sa va spuna sau sa va prescrie un tratament naturist bun aici, in Italia.. dau medicamente pe care le incearca pe tine..mare parte di ele sunt noi...si noi niste cobai..!.Asa ca fiecare face ce vrea in viata..dar parerea mea este ca daca aveti posibilitatea sa va tratati cu folosind un trat naturist nu ezitati! Dar totul e la alegerea voastra.!Nu uitati ca industriile farmaceutice nu vor lasa niciodata ca remediile naturale sa poata sa concureze cu ele! Multa sanatate!
0
09-01-2009, ora 20:07
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimata Doamna,

Va multumesc din suflet pentru vb dumneavoastra...aveti dreptate...toate persoanele care iau tratament psihiatric chimic sunt niste cobai...singurele antidepresive chimice acceptabile sunt Remeron si Coaxil, atat! Este pt prima data cand aud ca un psihiatru accepta ca un tratament cu 5htp, Dl-phenylalanina etc.. este mult mai bun! Bravo!

Cele mai nocive sunt: Prozac, Zoloft, Celexa, Paxil etc...pentru ca produc o disociere emotionala si nu numai!

5-htp este fantastic pentru obsesii, insa trebuie folosit in anumite cantitati de la 200 mg pana la 500 de mg pe zi! de celelalte nu mai vb pt ca vb pe degeaba!

Doamna, aceste produse le puteti comanda din Romania si sunt si foarte ieftine, daca doriti trimiteti-mi un msj privat si va dau toate detaliile!

Fiecare face ce vrea in viata, aveti dreptate, tocmai de aceea acesta este ultimul meu mesaj postat la acest subiect, asta pentru ca nu se mai merita sa doresc sa fac bine unor persoane care ma fac vanzator la negru de medicamente (indirect sau direct)...

Numai Bine si multumesc inca odata pt interventie, ati aparut exact cand aveam mai mare nevoie de dvs!
Dumnezeu sa va binecuvanteze!
0
09-01-2009, ora 20:20
cata77
Nu este medic/terapeut
cata77
Jaqueline, sa ma ierte Dumnezeu dar sa iti fie rusine pentru comentariile facute. Nu stii nimic despre nici una dintre noi, nu mai face presupuneri. Da, lasati-ne in "nebunelile noastre" ne era bine inainte sa veniti, chiar ne ajutam fara sa ne jignim, si mergeti sa salvati alte suflete nenorocite. Nu este asta nici primul nici singurul subiect si cred ca s-a discutat destul pe teme aiurea.

Nick, Dumnezeu sa te binecuvanteze si pe tine.

Revenim la discutii constructive?
0
09-01-2009, ora 20:26
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
cata77 nu stiu nimic despre voi, dar stiu despre Nick!!Si l-ati acuzat de niste lucruri, care sincer, pe mine una m-au deranjat!!Vb lui, bine ca nu l-ati facut traficant!!Voua sa va fie rusine pt ca ati muscat mana care v-a ajutat!!Inainte sa condamnati, puneti mana si documentati-va indeajuns incat sa puteti macar sa ajungeti la jumatatea calitatilor lui Nick!!A ajutat atatea persoane pe acest forum, inclusiv pe mine!!Dar voi...
Reveniti la discutiile voastre constructive!!
Numai bine
0
09-01-2009, ora 21:50
Anna Kunst
Nu este medic/terapeut
Anna Kunst
Din cate vad s-a declansat un razboi...
multumesc cata ptr ce mi-ai spus. intr-adevar am lasat brusc medicatia si nu stiu cat de bine am facut.in orice caz, trebuie sa spun ca am facut eforturi enorme sa inteleg ce se intampla cu mine. nu stiu de ce doctorul nu mi-a spus sincer ce am, pot face fata stirilor proaste. sunt o tipa tare asa ca nu ma las doborata de TOC. va rog insa reveniti-va. sunteti toti niste oameni inteligenti din cate vad. as vrea ca forumul asta sa degaje acea atmosfera de sprijin reciproc, asa cum facea pana mai ieri...
sa aveti un weekend bun!Anna
0
09-01-2009, ora 22:47
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Anna Kunst tu ai intentii bune!!Dar ce facem cu cata77 si sophie13?Nu au facut decat sa loveasca in Nick aducandu-i diverse acuze!!Pacat!!Nici nu aveti idee ce ati avut de pierdut!!
0
10-01-2009, ora 08:15
cata77
Nu este medic/terapeut
cata77
Dragi colegi de forum,
haideti sa lamurim niste lucruri. Nimeni nu a lovit in nimeni, draga Nick nu te cunosc si nici nu stiu exact de pe ce premise vorbesti. Nici tu despre mine (Jaqueline, de tine nu mai zic, ca habar nu ai despre ce vorbesti in ceea ce ma priveste, nici macar nu ai citit dinainte la acest subiect ca sa vezi ce inseamna "discutiile constructive" la care ma refer - dar nu e bai, nu te poate placea toata lumea).
Nick, cum nimeni nu te cunoaste personal, nimeni nu te ataca. Mi s-a parut absolut drept pentru prietenele mele de aici sa exprim parerea mea, daca era alta si sa exprim si parerea terapeutei (pe care voi fetelor care ma cunoasteti si care contati stiti ca nu o vad "doar online" ci ca am sesiuni de terapie cu ea, ca e medic etc - asta conteaza pentru voi prietenele mele care vreau sa stiti ca nu vorbesc din stele).
Eu nu am contestat nici cunostintele tale Nick, nici buna ta vointa. Pur si simplu m-am opus modului de a expune tratamentul propus de tine la modul "numai acesta este cel bun, orice altceva e o prostie". Am mai criticat acest mod de abordare si la alti postanti si o voi face non stop indiferent de cine ce jigniri imi aduce.
Cred insa ca este absolut normal sa putem exprima si o opinie de genul ca poate cineva incearca sa ne vanda ceva (este doar o opinie, este un forum public, putem sa ne exprimam opinii). Din cate stiu eu, atunci cand stiu ca cineva ma acuza pe nedrept de ceva, sunt linistita, nu sar la beregata persoanei, nu imi aduc avocati sa imi tina partea sa demonstreze ca eu sunt "fara pata". Bravo tie Nick ca esti asa informat, ca poti consilia pe altii, ca ai iesit din mocirla, ca iti merge un astfel de tratament. Dar te rog din tot sufletul, nu mai infirma tratamente medicamentoase sau de alta natura care ii ajuta pe altii pentru ca poti face MULT rau. Crede-ma. O abordare de genul "iata ce a mers pentru mine, puteti incerca si voi" ar fi fost cu mult mai folositoare si nu ar mai fi declansat nimic.

Anna, intr-adevar, exista aici si va exista in continuare o atmosfera de sprijin reciproc. Oare cine a intervenit aici de cateva zile si a stricat-o? In numele prietenei mele Prozac care a deschis acest subiect si care stiu ca ar fi de acord cu mine, va rog frumos pe toti cei ce aveti dorinta de a ne jigni sa parasiti acest subiect. Nick are un subiect propriu, puteti discuta acolo si cine doreste sa citeasca si sa ne injure poate merge acolo. Noi am dor sa revenim la grupul de sprijin care este acest subiect, asa nestiutoare cum suntem noi.

Duby, cum esti? Anna tu cum esti? Cris? Maria? Sophie?
PROZAAAAC!!!!! Mai, te rog mult da un semn, ce e cu tine??? Sunt ffffff ingrijorata si ma rog sa iti fie bine, sa fi plecat prin vreo vacanta si sa fi uitat sa imi zici.
0
10-01-2009, ora 11:01
duby_duby
Nu este medic/terapeut
duby_duby
buna tuturor.Cata77, cum sa fiu...asa si asa...sincer abia ast psihologul de marti si controlul de miercuri.incerc sa fac fata...cand am senzatia ca ma sufoc incerc sami zic ca e in capul meu...binenteles ca nu trece atunci dar incerc si eu 'n' variante.aseara cand aveam iar o stare rea miam pus muzica si ma mai ajutat.vorbeam intruna numai sa nu ma gandesc.a functionat ca dupa am adormit si ca printro minune nu mam mai trezit noaptea :D.astazi ma simt slabita si ameateala care nu trece orice as face.sper sami revin...miam zis ca poate o plimbare miar face mai bine cu toate ca tot ce as vrea e sa dorm mult mult dar am mai fost asa si somnul nu ma ajutat pt ca ma trezeam tot asa slabita de parca nu as fi dormit deloc. voi cum sunteti? mai bine? sanantate multa si multumesc cata pentru sfaturi si incurajari...sincer va spun ca imi fac bine..:D
0
10-01-2009, ora 11:50
cata77
Nu este medic/terapeut
cata77
Duby, ia zi, mananci, te hidratezi? Ma bucur din tot sufletul ca ai dormit, sper ca stii ca acesta este inceputul unui lucru bun. Bravo tie pentru cum lupti si ai intuit bine ca orice arma poti folosi (ca muzica) este buna. Orice iti face bine (fara insa sa iti faca si rau). Din tot sufletul ma bucur de asemenea ca iti foloseste sa scrii aici si am sa te rog sa o faci in continuare. Singurul mod in care ne putem ajuta este sa ne tinem strans de mana macar virtual (desi cu Sophie discutam si un support grup real) si sa ne ascultam fara prejudecati si "lectii". Te imbratisez.

Eu sunt asa si asa. Am copilul bolnav si n-am prea dormit ultimele doua nopti si cred ca ma resimt acum, sunt nitel mai tremuranda asa... dar trece. :)
0
10-01-2009, ora 12:12
cris_sy
Nu este medic/terapeut
cris_sy
Si eu asa si-asa, de fapt mai mult rau decat bine. Gandurile nu-s pe primul plan, dar am o stare de anxietate/depresie...nu situ exact s-o identific. E o agitatie asa care se accentueaza atunci cand imi amintesc alte stari nasoale in care am fost si mi-e frica co o sa ma ia din nou cu ele.
0
10-01-2009, ora 13:11
duby_duby
Nu este medic/terapeut
duby_duby
cata multa sanatate copilului si tie la fel normal.ma bucur ca imi raspundeti la ms, cris_sy si eu patesc adesea ca tine...agitatie interioara si cand sunt asa ori incerc sa dorm ori pun muzik..uneori functioneaza..;) mi sa spus ca nu e bine ca iau lucetam de pe acum.stiti cumva de ce? cum ma poate afecta in viitor? nu ma intrebati cum ma simt dupa el ca mi se pae oricum tot tratamentul inutil...dar stiu ca trebuie sa am rabdare.
0
10-01-2009, ora 13:14
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Imi cer inca odata iertare ( cu toate ca voi ar trebui sa...) ca v-am jignit, dar m-ati prins intr-o zi in care am fost foarte prost dispus si ati si meritat tot ce v-am spus (noaptea trecuta nu am dormit nici o secunda)!

Nu v-a facut nimeni proaste ci ignorante (IGNORÁN//T ~tă (~ţi, ~te) şi substantival (despre persoane) 1) Care vădeşte lipsă de cunoştinţe sau de practică într-un anumit domeniu; incompetent, necompetent; neştiutor; ignar. 2) Care nu este cult; lipsit de instruire şi de cultură elementară; incult. /
Vizionati poza de mai jos si o sa vedeti ca nu sunt paralel cu psihiatria si medicina in general, pentru ca la un moment dat am vrut sa devin un medic, dar o problema medicala si calitatile extraordinare vocale m-au "impins" catre o cariera artistica!
------------*

Si sa nu imi spuneti ca ma laud pentru ca nu este asa...v-am demonstrat doar sursele mele de cunostinte pe care le puteti avea si voi!

Va doresc numai bine, sa fiti sanatosi, sa fiti fericiti alaturi de familiile voastre...sa iti traiasca copilasul Cata si sa te bucuri de el! Dumnezeu sa va aiba in paza!

P.S. Nu mai faceti tot ce spune psihiatrul sau "terapeutul", pentru ca 80% dintre ei sunt platiti pentru a face din voi niste cobai (firmele farmaceutice platesc comisioane foarte mari pentru a afla reactii adverse importante de la pacienti...pacientii se plang psihiatrului...psihiatrul "da cu semnatul" Oganon-ului de pilda (Organon este firma care a "ous" pe piata Remeron in 1994)...si unite asa scapa firma respectiva in mare parte de cheltuiala unui studiu foarte amanuntit care trebuie facut pentru a primii acordul FDA sau Agentiei Medicamentelor din Romania)...documentati-va si spunetii clar in fata ce si cum!

;) :)

Jackie iti multumesc pentru sustinere, esti o persoana... (stii tu cum) :) Pup

(*modificat de admin)
0
10-01-2009, ora 13:15
robymat
Nu este medic/terapeut
robymat
Buna fetelor.
Nici eu nu am fost prea bine aseara.
Mi-a trecut prin cap ieri sa renunt la medicamente dupa o raita prin alt forum in care toti sunt sunt contra medicamentelor si asa am tinut-o toata ziua. Imi spuneam ca sunt bine, ca nu am nimic, ca eu nu mai am nevoie de medicamente, drept pt care am baut aseara cand am ajuns de la serviciu acasa o cana cu vin fiert si m-am pus in pat fara sa iau Zyprexa mea din fiecare seara. Bineinteles ca nu m-a luat nici cum somnul, nu aveam nici stare, eram agitata, am luat un Tranxene ca sa ma linistesc si asa am adormit. Am visat numai aiureli si desi am dormit bine, m-am trezit ametita.
Acum sunt cat de cat bine (dar tot fara stare) si ma intreb cum am putut ieri toata ziua sa fiu obedata de ideea ca sunt bine si nu am nevoie de medicamente. Parca se pusese o ceata pe capul meu.
Voi ati mai patit asa ceva? Mi se intampla uneori sa ma pun in pat sa ma odihnesc sau sa ma uit la vreun film si sa incerc sa ma relaxez fara sa pot. Simt ca imi bate tare inima (desi nu este asa) si ca parca tremur, chiar daca sunt in aparenta linistita si calma.
Va pup.
0
10-01-2009, ora 13:30
robymat
Nu este medic/terapeut
robymat
NICK, si eu iti multumesc pentru cum mi-ai raspuns la medicamente antidepresive si poate ca voi mai apela la cunostiintele tale.
Pana atunci, numai bine si tie si la toata lumea.
0
10-01-2009, ora 13:33
robymat
Nu este medic/terapeut
robymat
Si multumesc la toata lumea care a avut rabdare sa ma asculte si sa imi dea un sfat bun. Este foarte important cand vezi ca exista cineva la care ii pasa de problemele tale.
0
10-01-2009, ora 13:34
sophie13
Nu este medic/terapeut
sophie13
Hello! Eu mai pe val azi.

Cris, si pe mine ma apuca frica nu cumba sa ma apuce. In plus, propria doumentare despre obsesing about obsessing m-a bgat in ganduri. Ca nu prea stim cum s-o abordez si am inceput sa ma gandesc in nestire... Acum fac un exercitiu care vad ca ma ajuta si in care am incredere: terapeuta mi-a dat lectie sa imi stablesc o ora din zi in care sa ma gandesc la grijile mele obsesive. Restul timpului, cand vin gandurile sa-mi spun ca sunt ganduri cu si daca, adica obsesive si le voi trata cu maxima atentie la ora X. Ieri mi-a fost greu sa fac exervctiul, dar odata jaunsa la ora X m-am gandit, dupa care mi-am spus acum sop, ma mai ingrijorez si maine. Nu e un exercitiu de alungare a gandurilor, ci unul logic care imi arata ca tot gandindu-ma la daca si la parca si facand compulsii mereu, imi e tot mai rau. Cred ca e un inceput si sper sa-mi isa... ca odata ajunsa la ora X gandurile amenintatoare nu mai au asa multa putere. Asadar mi-am spus sa bag si acest gand a e posibil sa ma apuce si daca ma apuca, ce fac, tot pentru ora x cand ma voi gandi la el cu atentie.
E chinuitor, frustrant, dar om iesi noi!

Dubi, bravo fata desteapta! cum ti-a spus si Cata, e un pas inante ca inveti sa te relaxezi. O s-o scoti tu singirica singurica la capat. Si eu am o prietena care simtea ca se sufoca si s-a linistit pana la urma. Cu rabdare, cu relaxare i-a mers.

Anna, asa e, s-a iscat o zarva pe aici. Noi incercam sa ne ajutam unii pe ceilalti, cu delicatete pentru ca stim pe pielea noastra ca e greu sa trgi o concluie sau alta in tulburarile acestea anxioase. Eu nu mi-as permite sa dau vreun sfat si sa spun ca numai asa merge. Iesirea din tulburarea asta este unica in fiecare caz in parte. Sunt cateva reguli de baza pe care le invatam la CBT, dar fiecare invatam ce ne ajuta si ce nu ne ajuta. De aceea nu ne permtem sa spunem asta si numai asta e bine. Ca gresim... Pe mine nu m-a deranjat ideea ca un altfel de medicament este mult mai eficient, ci atitudinea si felul in care s-a reactionat la comentariile noastre initiale. Un medic american Fred Penzel, care trateaza numai toc, intrebat fiind ce medicament recomanda in tratarea acestei tulburari a raspuns ca cel care ti se potriveste cel mai bine. Nu exista numai unul sau altul... Am o prietena care nu mai are nici o treaba de cand ia Zoloft. Eu am luat odata si am crezut ca ma urc pe pereti de la efectele secundare, asa ca fiecare e diferit, reacioneaza s traieste in mod diferit.

Cata, sanatate puiului! Ne auzim la telefon daca e, ca eu n-am net acasa. Pup!
0
10-01-2009, ora 14:36
cris_sy
Nu este medic/terapeut
cris_sy
Tocmai am gasit pe Google Books o previzualizare a cartii lui Fred Penzel. Are cateva zeci de pagini, asa ca e buna, macar sa ne facem o idee. Enjoy
http://books.google.ro/books? id=YI92FPlciJEC&dq=penzel+getting+well &printsec=frontcover&source=bl&ots=diGUUtDHr0 &sig=Gg3AJeEdtqs8SDI2mPnQQPPYMf4&hl=ro&sa=X &oi=book_result&resnum=1&ct=result#PPP21, M1
0
10-01-2009, ora 14:37
cata77
Nu este medic/terapeut
cata77
Duby ce este acest Lucetam?
0
10-01-2009, ora 15:27
duby_duby
Nu este medic/terapeut
duby_duby
sophie13 msik de incurajare si multa bafta.cata77...iti enumar cateva aspecte din prospect: lucetam800mg, o substanta care amelioreaza functiile psihice implicate in procesele cognitive precum: invatarea, atentia, si starea de constiinta, atat la pacientii normali cat si la cei cu afectiuni neuropsihice., fara efect de sedativ.am o luna jumate cam asa e cand il iau si nu prea stiu ce e cu el.un alt medic mia spus ca nu trebuia sami recomande medicamentul asta cas prea tanara de asta vam intrebat daca aveti habar de el.
robymat patesc si eu asa...incerc sa ma concentrez la un film dar nu reusesc si gandesc aiurea.la fel si cu senzatia de sufocare dar puneti in gand ca trece si k e doar o stare...eu asa fac si functioneaza...nu tot timpul dar macar merita sa incerci...multa sanatate.
Adaugă un comentariu / răspuns
202 comentarii 1 2 34 ..... 6 7 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: