Tulburari de anxietate, de concentrare si memorare, anxietate.Ma poate ajuta cineva? | Forumul Medical ROmedic

Tulburari de anxietate, de concentrare si memorare, anxietate.Ma poate ajuta cineva?

26-02-2020
eduardo98
Nu este medic/terapeut
eduardo98
Buna ziua, numele meu este edy si am varsta de 22 de ani, de aproximativ 3 ani de zile iau antidepresive : mai intai am luat midora cu convulex, apoi am ajuns sa iau pastile invega, ca apoi sa fac injectie la o luna si in momentul de fata fac injectie la 3 luni nu mai stiu cum se numeste antidepresivul pe care il iau.
Vreau sa aflu parerea unui specialist mi ar fi de mare ajutor.
Deci : in momentul de fata pot zice ca nu ma simt deloc bine, ma simt confuz, lipsit de amintiri, de ganduri de tot ceea ce ma inconjoara, ma simt ca si cum n-as exista, nu reusesc deloc sa ma concentrez, nu reusesc sa memorez sau sa reproduc ceea ce citesc : un articol despre cineva sau recenzia la un film, imi este foarte greu sa ma exprim cand vorbesc cu cineva, nu mi trece nimic prin cap sa discut cu cineva ca si cum n-as avea nimic in cap, parca ar fi gol, cand vreau sa joc de ex : fifa nu ma pot concentra deloc la joc, sunt total aerian nu reusesc sa ma sincronizez si sa iau decizii foarte rapide sau nu gasesc nicio solutie la ceea ce joaca adversarul meu...
Cand cineva face o gluma sau o remarca asupra mea ma supar foarte repede sau alteori nu spun nimic si mi as dori sa ii intorc si eu gluma sau sa rad si eu dar ma crispez si devin rigid ca nu mi trece nimic prin cap.
Ma uit la videoclipuri pe youtube si cand ma intreaba cineva ce ai inteles din acel videoclip raman tacut sau spun ca nu stiu, dar totusi m am uitat la acel clip video.
Mi se intampla foarte des cand sunt in autobuz sau cand sunt in spatii mai aglomerate sau cand sunt fete in preajma mea sa ma blochez total sa ma panichez sau nu stiu cum sa explic starea pe care o simt, ca si cum as vrea sa plec cat mai repede din acel loc.
Cand vad oameni cunoscuti, prieteni, rude sau cunostinte ii evit ma fac ca nu ii vad sau trec pe cealalta parte fiindca imi vor pune anumite intrebari si eu nu stiu cum sa le raspund sau o sa ma balbai sau nu voi spune nimic si astfel ma feresc de ei...
Plus ca stau efectiv in pat si nu reusesc sa ma gandesc la nimic, stau si astept sa mi treaca chestia boala asta pe care l am
Si ultima chestie e ca de exemplu cand vorbesc cu un prieten imi spune mai multe chestii si nu retin absolut nimic din ce mi a spus dar nu ma gandesc la altceva pur si simplu nu pot sa retin si mai e o chestie cu timpul cand ma intreaba cand am facut un anumit lucru ca de ex cand ai fost la tenis cu baietii sau cand ai fost cu o fata ultima data nu pot sa ii raspund concret si exact spun ca mai demult sau acu ceva timp si mi as dori sa fi stiut exact cand ziua data ora luna... sa mi ramana in memorie.
M-ar ajuta enorm un sfat sau o sugestie, multumesc.
8 comentarii
0
01-03-2020, ora 20:04
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Buna Edy, sfaturi nu dam, ca nu ar fi de folos. La asta se pricep prietenii :). Prezinti simptome anxioase si depresive, dar cel mai realist ar fi sa mergi la un psiholog clinician care e si psihoterapeut, sa faci o evaluare clinica a problemei expuse de tine. Asa, vei primi un plan terapeutic individualizat si vei putea sa fii mai bine cu tine si cu ceilalti. E important ca iei tratament psihiatric si sa te tii de el, pentru ca te va feri de episoade urate. Insa doar medicamentele nu iti vor rezolva problema, de aceea e nevoie sa combini cu psihoterapia. Orice alte cuvinte cu privire la ce simti, ar fi de prisos pana nu faci o evaluare cat mai realista a cauzelor acestor simptome. Sa stai in pat si sa astepti sa iti treaca, nu e deloc solutia cea mai buna, dupa cum singur ti-ai dat seama - pana acum erai ok daca functiona asta.
Sanatate!
0
05-03-2020, ora 11:21
Psiholog Chițimuș Cristina
Psihologie, Iași
Psiholog Chițimuș Cristina
Buna ziua,

Cele mai bune rezultate se obtin in urma combinării tratamentului medicamentos cu ședințele de terapie psihologica. Tratamentul psihiatric va ajuta in proportie de 50%. Restul de 50% constituie munca dvs. cu dvs., diversificati-va aria de activitati. Apelați la un psiholog clinician in vederea efectuării unei evaluări psihologice si a stabilirii unui psihodiagnostic acurat. De asemenea, nu intrerupeti tratamentul si tineti legatura cu medicul psihiatru.
0
08-03-2020, ora 02:35
Cutarescu
Nu este medic/terapeut
Cutarescu
Halal "antidepresive"...
0
13-05-2020, ora 22:01
Anonim+
Nu este medic/terapeut
Anonim+
Eduardo, iti recomand sa mergi la un preot, caruia sa-i vorbesti deschis. El se va ruga pentru tine. Cere-i tot preotului numele unui medic la care sa mergi apoi.
Roaga-L pe Dumnezeu sa-ti indrume pasii.
Doamne ajuta !
0
16-05-2020, ora 08:10
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Salut.Cere-i doctorului tau psihiatru ceva pentru concentrare, atenție și memorie adica pentru funcțiile cognitive...din păcate și eu am aceeași problema și incerc sa o rezolv dar până acum nimic nu a dat roade..încearcă și să faci mișcare în fiecare zi poate te ajuta fiindcă e dovedit științific că mișcarea ajuta și la creier..Citește despre Neuro Optimizer, Cebrium sau Acutil și întreabă doctorul daca poți să le iei dar mai ales spune-i doctorului că ai probleme cognitive serioase, poate îți dă el ceva bun, ce considera el.Sper da ne facem bine, să găsim soluția la problema asta amândoi.Sănătate multa.
0
30-05-2020, ora 12:34
dariagall
Nu este medic/terapeut
dariagall
Buna Edy! Astfel de simptome le are si mama mea insa mai grave îți dai seama ca are vârstă de 50 de ani nu mai este tânără. Ia medicamente cu antidepresive cum ar fi cipralex, xannax, bromazepam, diazepam o grămadă de vreo 20 de ani. Prima oara a fost diagnosticata cu depresie si anxietate pentru ca a avut oricum o viață foarte grea si nici o bucurie cum probabil ai avut si tu de trăiești acest calvar. Mama mea a fost bătută in copilărie nu ii s a oferit afecțiune eu la randul meu am fost foarte bolnava la naștere iar tatăl meu respectiv soțul ei era alcoolic si mai dădea in ea de asemenea. De când tatăl meu a murit a avut un soc si a dezvoltat tulburare afectiv bipolara. După părerea mea depresia si anxietatea s-au integrat in personalitatea ta iar creierul tau se apara de suferință din cauza ca a avut parte de prea multa prin a uita tot. Sfatul meu este sa o rărești cu antidepresivele deoarece acelea îți prăjesc neuronii si din cauza aceea de asemenea uiți cu ușurință

si nu te mai bucuri de nimic pentru ca te si obosesc, te sedează. Nu renunța la ele deoarece le iei de foarte mult timp si îți pot provoca sevraje care îți accentuează depresia plus ca o astfel de tulburare depresiva nu poate fi lăsata așa netratata dar vorbește cu psihiatrul tau sa le rărești si propuneri de exemplu sa îți recomande activități. de ex activități de grup la clinica Hope din București (nu știu de unde esti) se fac grupuri cu oameni cu tot felul de tulburări inclusiv cele anxioase si depresive dar si de tulburări de personalitate si așa mai departe. Vei vorbi cu ei fiecare vor impartasi ceea ce simt si vei afla ca nu esti singurul care trece prin acest coșmar care nu se mai termina.Încearcă de exemplu sa faci activități care sa te puna in micare atât fizica cat si psihica, forteaza-te sa faci asta chiar daca simți ca nu are rost acum. Cu timpul te vei simți mai bine cu tine deoarece vei avea creierul ocupat și te vei simți mândru ca ai luptat cu tine. sper sa te faci bine.
0
27-02-2021, ora 23:42
Cristi01
Nu este medic/terapeut
Cristi01
Salut Edy, de aceas" anxietate sufar si eu, Te pot ajuta.. de 2 ani si ceva ma lupt fizic cu: frica, stresul, tristetea, agitatia/nelinistea etc.. eu am trecut peste treaba cu (nu mai gandesc nimic) capul meu e gol :)) asteptam sa gandesc ceva dar nu puteam gandii nimic" dc? Pentru ca tu esti focusat pe gandul (nu gandesti, capu tau e stins /gol.. etc.. asta inseamna ca gandesti, si in special crezi gandul si il creezi si mai mult si dupa te focusezi pe frica din tine pe inima care iti bate..
Sau pe ganduriile ca nu gandesti, a nu mai gandii a iti pierde memoria inseamna a nu mai putea juca fifa, nu mai stii sa dai pase/ sau a vorbii.. cand te pierzi si la fel si eu intr o conversatie e fix normal ne-am creat o credinta- ex cand vedem persoana x [ ingheti] sau persoane in general nu poti duce o conversatie si nu te poti gandii la subiectul respectiv pentru ca tu stai efectiv pe frica din tine pe nu gandesti, si e normal sa nu intelegi subiectul respectiv sau sa l auzi..
Incerca sa nu iti mai repeti gandul in cap " sa nu mai astepti gandurii.. ca nu faci de cat sa astepti nimic ca esti extrem de focusat pe asteptarea nimicului " tu esti f constient ca nu gandesti si o crezi.. dar poti sa stai linistit ca gandesti ! Nu lua pastile apuca te de meditatie, nu interpreta nimic ca ti am spus de meditatie. Salut
0
28-04-2021, ora 21:36
radu72
Nu este medic/terapeut
radu72
Salut Eduard si pe ceilalti de pe pagina

Ca un anxios cu vechime (cam 5 ani, of de s-ar trece si pe cartea de munca...) pot sa iti spun care este pararea si strategia mea. Sper sa am si vointa si puterea sa o aplic, rabdarea si constanta nu sunt la mine niste calitati.
In primul rand trebuie sa nu te mai etichetezi si cataloghezi negativ. Nici fata de tine nici in discutiile cu altii (de exemplu sa-i spu-i unui prieten ceva de genul, , sunt varza" ) In momentul cand faci asta subconstientul fixeaza niste tipare din care se iese greu. In al doilea rand sa te accepti asa cum esti acum, sa te iubesti si sa incepi sa cresti putin cate putin. Nu lasa pe altii sa devina mai importanti ca tine, nu crede ca trebuie sa satisfaci pe toti cu toate. EU trebuie sa devina cel putin egal cu ceilalti sau celelalte lucruri pe care trebuie sa le faci. In fine, chiar si cand nu ai chef de nimic trebuie sa faci putin cate putin din ceea ce iti placea sa faci (sport/plimbare, foto, calatorii (daca poti urca-te in masina si mergi si mergi, pana cand simti ca te relaxezi, poate ajungi pe undeva in zona Sibiu / Mures si vizitezi niste cetati fortificate uitate de multi)), un serial / film pe Netflix). Medicamentele ajuta pe moment dar este ca la o racheta in trepte. Medicamentele sa fie doar prima treapta de propulsie apoi a doua treapta psihoterapia si schimbarea stilului de viata. Fii sigur ca ceea ce simt acum este doar o faza temporara si ca odata depasit (auto)blocajul vei descoperi ce resurse de procesare ai si de care acum te indoiesti.

Numa bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Anxietatea poate influenÈ›a negativ luarea deciziilor
  • AplicaÈ›ia pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea È™i depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii È™i femeile sunt mai predispuÈ™i la anxietate
  •