Acnee pe fata si corp, tratamente fara rezulatate

04-08-2010
myosotis
Nu este medic/terapeut
myosotis
Am acnee pe fata si pe corp, am incercat toate variantele posibile sa scap de ea, insa fara rezultate. Ce ma sfatuiti?
14 comentarii
0
05-08-2010, ora 14:08
daniela tom
Nu este medic/terapeut
daniela tom
si eu am avut un inceput de acnee, si eram plina de cosi si bube pe fata.vreau sa iti spun ca in dupa 3 zile numai am nimic.am fost la un dermatolog foarte bun si mia recomandat produsele SEBA MED.gama contine un sapun, o solutie care curata fata, crema si un baton corector care acopera cosii si trateaza.le gasesti in farmacie si te dai dimineata si seara exact in ordinea asta.mau costat in jur de 150 RON, dar merita credema.
0
05-08-2010, ora 19:06
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Myosotis,

Acneea este o afecţiune dermatologică produsă de cel puţin un factor principal şi alţi câţiva factori secundari şi terţiari. Din punctul meu de vedere, privat fiind de multe detalii importante, ar fi indicat să consultaţi un medic dermatolog, care să aibă şi competenţă în homeopatie sau fitoterapie. Aveţi nevoie de o examinare complexă şi amănunţită, pentru a vi se depista cauza. Fără depistarea şi suprimarea cauzei, niciodată efectul negativ al cauzei, adică acneea, nu va putea să dispară în mod eficient.
Acneea dvs. poate fi produsă de:
- un dezechilibru între estradiol, progesteron şi testosteron;
- o hipersensibilitate a foliculului pilo-sebaceu;
- hiperkeratinizarea canalului folicular;
- o hipersensibilitate alimentară, eventual o intoleranţă;
- hipersecreţia glandelor sebacee, pe fondul unei hiperstimulări a DHT-ului etc.

Puteţi încerca folosirea unuia dintre următoarele produse, precum: Clearogen, Acneasis, Dermastyle (de la Lumiport), Cremă cu sulf (de la Harrogate), Ulei de Ti tree (de la Fares), Zyporex, Orovo Acne Kit, Asso Gold Cleansing Bar, Acnease etc., în conformitate cu instrucţiunile de folosire recomandate - cele instripţionate pe autocolantul de pe produs sau pe ambalajul produsului - dar nu veţi avea garanţia că vreun ingredient activ, conţinut de unul dintre produsele enumerate, şi nu neapărat dintre cele enumerate, va putea să înlăture cauza care vă produce acneea, tocmai de aceea vă este recomandat un consult medical specializat. Documentaţi-vă cu privire la produsele enumerate şi luaţi decizia dorită de către dvs.


Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)

P.S. - Şi sistemul de îngrijire dezvoltat de Sebamed, un sistem foarte bine gândit, este foarte bun, dar nici el nu vă garantează vindecare fără investigarea cauzei, în schimb vă garantează o ameliorare evidentă, ca şi celelalte produse.
0
06-08-2010, ora 12:08
stefan 99
Nu este medic/terapeut
stefan 99
Mie si rusine sa zic ce o sa zic dar am citit ca Vanesa Wiliams sa tratat cu urina pe fata pentru ca sa scape de cosuri. Poate e o prostie sau vreo perversitate MISA!!! Va rog sa ma elucidati daca e ceva urma de adevar in asta. Adica daca e igenic poate fi mai ieftin nu?!
Scuze de deranj.
Doamne ajuta! si sa ne fereasca Dumnezeu de boli!!!
0
12-08-2010, ora 03:11
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimate d-nule Ştefan,

În cadrul laboratoarelor biochimice Hayashibara din Japonia şi Amarillo Cell Culture Co Inc. din Texas a fost pusă în evidenţă eficacitatea aşa-numitei urinoterapii. S-ar părea că urinoterapia poate să facă posibilă reciclarea substanţelor vitale pe care organismul le-a pierdut printr-o filtrare renală neadecvată.
La nivel extern, pentru tratarea unor condiţii medicale de ordin dermatologic, urina este folosită în foarte multe ţări, dar...Nu ştiu ce să vă spun! Nu sunt nici pro, dar nici contra. Încă mă aflu la mijlocul celor doi parametrii extremi.
Cunosc o persoană care şi-a tratat acneea vulgară cu ajutorul unor tamponări zilnice cu urină, însă nu vă pot garanta că dvs. veţi beneficia de vindecare, de pe urma acestei metode terapeutice.
În ceea ce o priveşte pe d-na Vanessa Williams, eu ştiam că şi-a tratat acneea cu sistemul profesional de îngrijire Proactiv Solution, dar dacă dvs. spuneţi că aţi citit faptul că şi-a tratat-o cu urină aplicată pe faţă, vă cred pe cuvânt.




Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Cu respect,
Nick
Post Scriptum - Eu mi-am vindecat acneea cu ajutorul sistemului profesional Clearogen (mai multe detalii găsiţi pe clearogen.com sau.ro).
0
20-11-2010, ora 14:50
neagoedan.adina
Nu este medic/terapeut
neagoedan.adina
Buna ziua,
numele meu este Adina, am 25 de ani, si am o mare problema cu acneea, de cand ma stiu. am incercat tratamente dermatologice si singurul medicament care a avut efect a fost Sotret. in momentul in care intrerup tratamentul eruptia este mai puternica. Am toate tipurile acnee, pe fata (zona T, in special pe frunte si tample sunt mici ca o iritatie, si puncte negre, pe obraji si restul fetei pe langa acestea am si umflaturii mai mari, rosii), decolteu si spate. Am tenul gras. in vara acestui an am luat Omega 3, si am vazut o ameliorare, insa colesterolul meu este sub limita normala, si nu am mai luat. de 3 saptamani incerc sa nu mai mananc carne, am avut impresia ca poate fi o cauza, si am mancat ceva salate cu maioneza, insa am o eruptie si mai puternica, cel putin pe frunte parca sunt urzicata. de 2 zile am renuntat si la ou. am observat ca o iritatie mi-a aparut si pe picioare in zona pultelor.
anul trecut mi-am facut la Institutul Cantacuzino o analiza a secretiei cosurilor, iar rezultatul a fost : nu s-au dezvoltat bacterii pe mediul de cultura.
nu stiu ce sa mai fac, sunt disperata.
alimentatia poate avea o legatura, sau constipatia? poate si o forma a organismului meu de a elimina toxinele?
va multumesc
0
20-03-2011, ora 16:34
andrey20bdj
Nu este medic/terapeut
andrey20bdj
Buna ziua!Deci am avut o forma de acnee vulgara acum 1 an, am fost la dermatolog si mi-a prescris sotret.Toate bune si frumoase dupa tratament.Timp de 1 an nu am avut nici o problema, daca as putea spune.Dar acum am o forma usoara de acnee, vreau sa spun ca imi apar in jur de 2-5 cosuri pe saptamana, fiind foarte enervante.Daca ma puteti ajuta cu un sfar, as fi recunoscator :) Multumesc!
0
28-07-2011, ora 03:52
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dră/dnă Neagoedan.adina, acneea dv. este produsă de excesul de dihidrotestosteron produs la nivel cutanat, acesta este şi motivul pentru care aveţi tenul gras şi pentru care nimic nu vă ajută concret să vă vindecaţi leziunile acneice polimorfe. Vă recomand să folosiţi sistemul profesional antiacneic Clearogen. Veţi rămâne uimită!
_

Sistemul Clearogen trebuie folosit minim 60 de zile pentru a observa primele ameliorări, iar după observarea ameliorărilor, se va continua folosirea lui timp încă minim 4 luni, pentru a regla activitatea glandelor sebacee, activitate perturbată de DHT-ul epidermic, şi pentru a desensibiliza pielea.
_

ATENŢIE! La începutul tratamentului este recomandat să folosiţi cantităţi mici din cele 3 produse din sistemul Clearogen, pentru a favoriza adaptarea pielii la acţiunea biochimică a substanţelor active. Înainte de a folosi produsele, de asemenea, este indicat să vă testaţi pielea, pentru a vedea când de tolerantă este cu acţiunea acidului salicilic, peroxidului de benzoil şi a celorlalte substanţe active (Aplicaţi cele 3 produse, în ordinea recomandată în prospect, respectând indicaţiile, pe o porţiune de piele de pe faţă (pe nas, de pildă), timp de 3 zile la rând. Dacă nu va apărea o roşeaţă intensă, însoţită de o mâncărime puternică, veţi putea folosi sistemul dermatologic fără a întâmpina vreo reacţie de intoleranţă sau hipersensibilitate).
Evitaţi contactul cu ochii, buzele şi hainele! (contactul cu hainele, de pildă, poate produce discoloraţii, iar contactul cu buzele, din păcate, în majoritatea cazurilor, produce uscare şi descuamare).
_

În principiu, Clearogen se utilizează decât o singură dată pe zi, seara, în 3 paşi simpli:

1. Agentul de curăţare sub formă de spumă (Foaming Cleanser) - Se foloseşte pentru a elimina uşor impurităţile, excesul de sebum şi bacteriile care stau la baza producerii acneei. Se întinde spuma pe pielea udă. Spălarea feţei se va face prin masare uşoară, nici prea mult, dar nici prea puţin (în medie minim 30 de secunde, maxim 1 minut şi jumătate-2 minute). După spălare nu vă ştergeţi pe faţă cu absolut nimic, aşteptaţi ca faţa să se usuce fără a fi ştearsă cu ceva anume.
2. După ce v-aţi spălat şi aţi aşteptat ca pielea să se usuce, puteţi să folosiţi Toner-ul (Clarifying Toner). Toner-ul echilibrează producţia de sebum, reduce iritaţiile/roşeaţa şi dimensiunea porilor. Se foloseşte prin intermediul unei dischete cosmetice de bumbac. Se pune o cantitate optimă de toner pe dischetă şi se aplică pe întreaga faţă. Se lasă să se usuce timp de 5 minute!
3. După ce v-aţi aplicat şi toner-ul, puteţi să folosiţi ultimul produs din gama Clearogen - Loţiunea antiacneică (Acne lotion). Loţiunea conţine substanţe foarte complexe care combat acneea şi reduc inflamaţiile. Se utilizează după curăţarea şi tonifierea pielii. Loţiunea se aplică pe întreaga suprafaţă a feţei, prin masare uşoară.
Atenţie! Toate cele 3 produse se folosesc doar o dată pe zi (de preferat seara). A doua zi dimineaţă NU trebuie să vă spălaţi pe faţă, pentru că substanţele din Clearogen se eliberează în regim lent pe tot parcursul a 24 de ore (Clearogen este prevăzut cu sistem de eliberare retard). Pentru mai multe detalii ar fi indicat să vorbiţi cu d-nul dermatolog Alex Khadavi (prin e-mail - alex@clearogen.com (scrieţi-i în lb. engleză) sau sunându-l la numărul 1310-442-9700).
_

Pe tot parcursul folosirii sistemului Clearogen, este indicat să folosiţi o cremă cu acţiune hidratantă, antiinflamatoare şi antiiritantă, de genul celei din gama Deuteria Cosmetics. Este una dintre cele mai bune!
----------*
Dacă nu puteţi să o achiziţionaţi pe cea pe care o puteţi vizualiza accesând link-ul oferit, cel de mai sus, vă rog să vă cumpăraţi orice altă cremă pentru ten sensibil, mixt sau gras, cu tendinţa la a dezvolta leziuni acneice, dar fiţi foarte atentă să fie non-comedogenică, să nu aibă textură grasă, să fie hipoalergenică şi să conţină ingrediente cât mai naturale.
Crema trebuie aplicată pe ten, la minim 30 de minute de la folosirea ultimului produs din sistemul Clearogen, seara!
_

În altă ordine de idei, răspunzându-vă la întrebare, şi alimentaţia are legătură cu producerea acneei. În momentul în care organismul are o problemă în a se detoxifia pe cale respiratorie, urinară, hepatică etc., pielea preia sarcina de detoxifiere, fapt pentru care, din această cauză, se produc unele erupţii care seamănă cu cele acneice.
Constipaţia împiedică detoxifierea, favorizând producerea acneei !
_

Însănătoşire grabnică!
Dumnezeu să vă binecuvânteze.

(*modificat de administrator)
0
28-07-2011, ora 04:03
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!
Stimate drule/dle Andrey20bdj, ar fi indicat să ţineţi şi dv. cont de ce i-am scris mai sus drei/dnei Neagoedan.adina.
Acneea dv. minoră, aş putea spune, este o recidivă a celei vulgare, pe care aţi tratat-o cu ajutorul isotretinoinului, aşa cum bine aţi dedus şi dv.
Ar fi indicat să reconsultaţi medicul dermatolog care s-a ocupat de dv. Sau, dacă nu doriţi, vă puteţi trata pe cont propriu, cu Granex, Skinoren, Clearogen, Isotrexin sau orice alt produs antiacneic eficient.
Însănătoşire grabnică!
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
0
26-08-2011, ora 18:28
mta
Nu este medic/terapeut
mta
am puncte albe de grasime (chisturi millia) pe fata, skinoren m-ar putea ajuta?
mentionez ca am folosit creme hidratante si tot nu au disparut.

astept raspunsul dvs.
0
13-09-2011, ora 09:44
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună dimineaţa!
Mta, Skinorenul vă poate ajuta foarte puţin să vă trataţi chisturile milia, acele mici formaţiuni albe, mai mult vă poate ajuta Retin-A-ul, prin mărirea turnover-ului pielii şi prin desprinderea celulelor cornificate de pe piele, dar are unele reacţii adverse care necesită precauţie.
De obicei, sincer să fiu, chisturile milia se tratează chirurgical, prin excizii realizate de către un medic dermatolog, în cadrul unui cabinet medical dotat cu aparatură destul de modernă.
Consultaţi medicul!
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Toate cele bune,
Nick
0
19-04-2012, ora 11:50
andra95
Nu este medic/terapeut
andra95
Buna ziua. Am si eu o problema.. am 17 ani dar de la un timp, cam de aproximativ un an jumatate sau doi imi apar pe frunte cosuri, acnee care insa nu dispar niciodata.. ba din contra, in perioada aceea a lunii specifica fetelor sunt din ce in ce mai multe si mai mari. Acum au inceput sa imi apara cateva si pe restul fetei. Am incercat cu tot felul de tratamente cosmetice dar niciunul nu a dat rezultate vizibile. As dori sa stiu ce as putea face si care ar fi cauza acestei acnee. Mentionez ca sunt ca niste brobinte mari, rosii si destul de multe. Multumesc frumos!
0
28-04-2012, ora 13:46
donna 23
Nu este medic/terapeut
donna 23
Buna ziua! si eu ma confrunt cu aceeasi problema, acneea de la varsta de 11 ani iar acum am 23. In perioada adolescentei cosurile erau destul de suparatoare insa le puteam tine sub control, de multe ori apareau si dispareau de la sine dar acum 2 ani am avut o explozie de cosuri de toate felurile si de toate marimile, am fost diagnosticata cu acnee vulgara am incercat cam de toate zynerit, skinoren, diferite preparate farmaceutice, antibiotice, am luat chiar si sotret si roacutane dar dupa incetarea tratamentului acneea a reaparut. Atentie mare la roacutane pentru ca este foarte periculos, mi-a facut mai rau decat bine. Mi-am facut si analizele sangelui dar nu a iesit nimic in neregula. Nu stiu daca are legatura dar am observat ca iarna imi apar mult mai multe cosuri decat vara si in special inaintea menstruatiei. Dupa acest episod am ramas cu foarte multe cicatrici in special pe obraji. In prezent am cosuri pe toata fata, gat, spate ce-i drept nu foarte multe insa trebuie sa fac ceva pentru ca imi este frica de o noua explozie. Sunt profund dezamagita de lipsa de interes cu care m-au tratat medicii la care am fost de aceea in ultimul timp nu am mai facut niciun control. Va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat, ce anume sa mai incerc sau sa-mi recomandati un medic care isi da interesul pentru ca nu mai suport sa mai trec prin ce am trecut. Am ajuns la disperare cand vad ca imi apar mereu.Ce analize trebuie sa fac sa aflu cauza?
0
26-05-2012, ora 21:10
mobinel
Nu este medic/terapeut
mobinel
buna ziua si eu sufar de o acnee juvenila.Am fost si la sermatolog si tot nu mi au trecut.ce imi recomandati
0
03-02-2015, ora 09:52
jepas
Nu este medic/terapeut
jepas
Derminax a incercat cineva?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar coșurile (acneea)?
  • Antioxidanții din struguri eficienți împotriva acneei
  • MIT: Ciocolata cauzează acnee
  • Cum scapi de punctele negre
  • Fototermoliza selectivă, cel mai nou tratament împotriva acneei
  • Vaccin contra acneei aflat în perioada de testare
  • Cercetătorii suedezi au descoperit de ce acneea este atât de rezistentă la tratament
  • Tratamentul modern al acneei - soluții eficiente
  • Vaccinul pentru cosuri (autovaccin acnee)
  •