Grup de suport pentru TOC-CAP 15
Malina74
Antidepresivul se ia dupa o masa ca sa reduca riscul de efecte secundare gastrointestinale, asta e principala cauza, in masura mult mai mic cea cu anxietatea.
Nu e o problema daca intr-o zi le luati la ora 14.
In nici un caz chestia cu musca nu a fost o halucinatie, nu e efect secundar, nu e schizofrenie. Nu e practic nimic, cum zicea si Andrei09, se poate intampla oricui.
Antidepresivul se ia dupa o masa ca sa reduca riscul de efecte secundare gastrointestinale, asta e principala cauza, in masura mult mai mic cea cu anxietatea.
Nu e o problema daca intr-o zi le luati la ora 14.
In nici un caz chestia cu musca nu a fost o halucinatie, nu e efect secundar, nu e schizofrenie. Nu e practic nimic, cum zicea si Andrei09, se poate intampla oricui.
buna seara dragi mei, am si eu o intrebare de curand am incheiat un antidepresv triciclic exact dupa schema medicului meu, l-am intrerupt gradat, d-le dc.se poate sa am o stare de greata si dureri de cap din cauza lui, aceste se numeste doxepin si l-am luat pt depresie anxioasa pana de curand cand am aflat ca de fapt este tulburare obsesiv complusiva astfel l-am incheiat, vreau sa precizez ca ultima jumatate de pastila am luat-o alaltaieri dar starea de greata o am de sapt.trecuta, si d-le dc.daca se poate sa nu mai iau anridepresive pt toc?daca se poate si fara ?adik acum eu nu mai vreau sa iau nimic pt aceasta tulburare, nu o am tot timpul dar daca se poate de ce nu, ce parere aveti, va multumesc din suflet si va salut dragi mei colegi de suferinta
Vivi 86. Da este posibil sa mai aveti cateva zile simtpeme de intrerupere la triciclic chiar daca l-ati intrerupt gradat. Ar trebui insa sa dispara in cateva zile.
Nu stiu daca trebui sa luati sau nu antidepresive pentru toc, decizia asta depinde de foarte multe variabile (de exemplu daca aveti ca alternativa vreo forma de psihoterapie, severitatea afectiunii, etc), asa ca cel mai bine e sa va consultati in aceasta privinta cu medicul dvs.
Nu stiu daca trebui sa luati sau nu antidepresive pentru toc, decizia asta depinde de foarte multe variabile (de exemplu daca aveti ca alternativa vreo forma de psihoterapie, severitatea afectiunii, etc), asa ca cel mai bine e sa va consultati in aceasta privinta cu medicul dvs.
multumesc d-le dc., ce pot sa zic medicul meu a zis ca daca ma simt bine sa incerc fara, oricum pt orice eventualitate am o cutie de prozac daca vad ca nu se poate voi incepe acel tratam.sau daca nu o sa iau la nevoie 2 extraverale asta mi-a zis medicul, in ultima vizita ma simteam bine si cand te gandesti k luam un triciclic, bine nu cred k de la medicam.mi se trage mai mult acum stiu ca de la ce aveam acele ganduri, si chiar cand mai apar uneori nu ma mai sperie asa tare caci stiu ca vin de la toc, stiu ca este o boala si nu cum credeam inainte ca sigur se intampa ca asa e soarta.va multumesc pt sfat si ce sa zic si inaninte aveam perioade bune si rele cand ma simteam ok cateva sapt.apoi apareau , acum am antrenament nu ma mai face tocul asa usor, va pup tocaiti mei si numai bine
Buna dragilor dragi,
de citit va citesc, de scris mai rar apuc. Treburile zilnice.
Vivi si Malina stiu ca TOC ul e o boala a intrebarilor "dar daca."
Voi chiar ca va intrebati."dar daca am schizofrenie ca am vazut o musca", " dar daca mi-au schimbat sangele la laborator."
Fetelor mai lasati deoparte framantarile astea. Eu cred ca in sufletul vostru stiti adevaratul raspuns si anume ca nici nu sunteti schizofrenice si nici nu s-a schimbat sangele la laborator. Dar cu cat stai mai mult si te gandesti la ceva, cu atat intri mai mult in "trenuletzul" sau "linghispirul "gandurilor. Eu una de ma dau prea mult pe linghispirul asta "ametzesc".
Malina vezi, tu ai frica sa nu cumva sa ai schizofrenie. Din cate stiu eu schizofrenicilor nu le este teama, pentru ca ei oricum nu isi recunosc boala. Singura chestie care o ai tu e un "motoras" neobosit, care nu ti da pace si nu te scuteste delocde buzzzaitul lui. Uite sotzul meu daca vede muste, paduchi, pureci la televizor sau ii povesteste cineva ceva, incepe sa se scarpine peste tot. Dar nu si-a pus de asta problema ca e schizofrenic si nici nu este. Asa ca fii tare si nu te nelinisti, eu una nu cred ca esti schizofrenica.
Multa sanatate si zile linistite !
de citit va citesc, de scris mai rar apuc. Treburile zilnice.
Vivi si Malina stiu ca TOC ul e o boala a intrebarilor "dar daca."
Voi chiar ca va intrebati."dar daca am schizofrenie ca am vazut o musca", " dar daca mi-au schimbat sangele la laborator."
Fetelor mai lasati deoparte framantarile astea. Eu cred ca in sufletul vostru stiti adevaratul raspuns si anume ca nici nu sunteti schizofrenice si nici nu s-a schimbat sangele la laborator. Dar cu cat stai mai mult si te gandesti la ceva, cu atat intri mai mult in "trenuletzul" sau "linghispirul "gandurilor. Eu una de ma dau prea mult pe linghispirul asta "ametzesc".
Malina vezi, tu ai frica sa nu cumva sa ai schizofrenie. Din cate stiu eu schizofrenicilor nu le este teama, pentru ca ei oricum nu isi recunosc boala. Singura chestie care o ai tu e un "motoras" neobosit, care nu ti da pace si nu te scuteste delocde buzzzaitul lui. Uite sotzul meu daca vede muste, paduchi, pureci la televizor sau ii povesteste cineva ceva, incepe sa se scarpine peste tot. Dar nu si-a pus de asta problema ca e schizofrenic si nici nu este. Asa ca fii tare si nu te nelinisti, eu una nu cred ca esti schizofrenica.
Multa sanatate si zile linistite !
Am 23 de ani si de aproximativ 2 ani, am avut un mod de viata foarte dezordonat, mai exact am pierdut multe nopti iesind prin cluburi sau baruri, am fumat produse etnobotance de la magazinele spice shop pana acum 2 luni cand am avut niste stari confuzionale datorate excesului acestor produse. Speriat am am facut o consultatie la un doctor neuropsihiatru care mi a dat o schema de tratament cu neuromultivit pentru "stare post-confuzionala". Ulteror am intrat intr o stare de depresie care m a facut sa merg dinou la acelasi medic sa ii spun despre aceasta problema.Acesta mi a spus ca am o depresie usoara si mi a dat in noua schema de tratament mianserin +distonocalm. Am inceput tratamentul, starea depresiva s a ameliorat dar mai nou am inceput sa am probleme cu memoria de scurta durata si cu cocentrarea mai exact in timpul unei discutii nu pot sa ma concentrez asupra fiecarui detaliu ( de exemplu orice gand care imi apare imi distrage atentia). Astept un raspuns cu o solutie!
Va multumesc!
Va multumesc!
Salutare tuturor! Nu am mai intrat nici eu de ceva timp pe aici cu toate ca as mai fi vrut dar fie nu am avut timp, fie m-am simtit bine si nu prea imi ardea de scris, mai ales pe teme de TOC so altele din astea.
Vad ca in general sunteti destul de bine si asta ma bucura, eumai cate o zi mai rea dar per ansamblu e bine!
Sper sa o tin tot asa!
ANDREI am citit mesajul postat de tine vis-a-vis de tratamentul pe care sa il alegi, asa ca ce pot eu sa iti spun e ca acum iau FEVARIN si e binisor, insa asta a venit in timp si medicamentul nu e singurul lucru care cred ca m-a ajutat asa ca nu pot spune un DA categoric.Plus ca eu inainte de Fevatin am luat VENLAFAXINA cu care m-am simtit chiar bine pana la ultima recadere, lucru pe care i l-am spus si doctorului meu si am decis sa renunt la o pastila de FEVARIN(luam 2 pe zi) si sa adaug si o pastila de VENLAFAXINA, si mie mi se pare ca e mai bine asa!
CIPRALEXUL sau CITALOPRAMUL (cred ca e acelasi lucru) stiu ca il ia o ruda de a mea din CANADA si ii merge foarte bine, dar exact diagnosticul nu il stiu.
Despre PROZAC chiar nu stiu nimic!
DENIS SERGIAN ce spui tu parca nu prea seamana cu TOC insa un lucru pot sa iti spun din experienta mea, si eu in perioada 16-20 ani am pierdut nopti la greu si am baut cam la fiecare sfarsit de saptamana cat de mult puteam.
Nu a fost un lucru bun, pune-ti ordine in viata, dormi, mananca regulat, ai grija de tine nu te lua dupa toti zmeii ca fiecare are alt organism, unii rezista o viata in ritmul asta unii cativa ani, altii clacheaza dupa ani si ani, insa odata si odata tre sa te opresti si sa pui ordine in viata!
O sa fie un pic mai greut la chefuri fara stimulent, dar nu se moare dina asta, o sa vezi lumea cu alti ochi, o sa descoperi multe.
Scuze daca am fost prea moralist.Iar ca si tratament ma gandesc ca domnul doctor iti poate da un sfat, daca e cazul sau nu sa incepi..
Va salut pe toti si va doresc multa, multa liniste si sanatate!
Vad ca in general sunteti destul de bine si asta ma bucura, eumai cate o zi mai rea dar per ansamblu e bine!
Sper sa o tin tot asa!
ANDREI am citit mesajul postat de tine vis-a-vis de tratamentul pe care sa il alegi, asa ca ce pot eu sa iti spun e ca acum iau FEVARIN si e binisor, insa asta a venit in timp si medicamentul nu e singurul lucru care cred ca m-a ajutat asa ca nu pot spune un DA categoric.Plus ca eu inainte de Fevatin am luat VENLAFAXINA cu care m-am simtit chiar bine pana la ultima recadere, lucru pe care i l-am spus si doctorului meu si am decis sa renunt la o pastila de FEVARIN(luam 2 pe zi) si sa adaug si o pastila de VENLAFAXINA, si mie mi se pare ca e mai bine asa!
CIPRALEXUL sau CITALOPRAMUL (cred ca e acelasi lucru) stiu ca il ia o ruda de a mea din CANADA si ii merge foarte bine, dar exact diagnosticul nu il stiu.
Despre PROZAC chiar nu stiu nimic!
DENIS SERGIAN ce spui tu parca nu prea seamana cu TOC insa un lucru pot sa iti spun din experienta mea, si eu in perioada 16-20 ani am pierdut nopti la greu si am baut cam la fiecare sfarsit de saptamana cat de mult puteam.
Nu a fost un lucru bun, pune-ti ordine in viata, dormi, mananca regulat, ai grija de tine nu te lua dupa toti zmeii ca fiecare are alt organism, unii rezista o viata in ritmul asta unii cativa ani, altii clacheaza dupa ani si ani, insa odata si odata tre sa te opresti si sa pui ordine in viata!
O sa fie un pic mai greut la chefuri fara stimulent, dar nu se moare dina asta, o sa vezi lumea cu alti ochi, o sa descoperi multe.
Scuze daca am fost prea moralist.Iar ca si tratament ma gandesc ca domnul doctor iti poate da un sfat, daca e cazul sau nu sa incepi..
Va salut pe toti si va doresc multa, multa liniste si sanatate!
Consider ca acest link poate fi util pentru toti de pe forum si chiar de pe acest topic, raspunzand la multe intrebari.Mentionez ca sunt doua parti, le veti gasi usor, eu am plasat link-ul pentru a doua parte, dar gasiti repede si primul interviu.Ca sa va fac curiosi o sa va spun ca interviul a fost realizat de HotNews, chiar s-a discutat on-line, si o are ca invitat pe doamna psihiatru Ioana Pop de la clinica MedLife.Salutari si urari de bine!Iata si link-ul:http://www.youtube.com/watch?v=dbqSdXcNqR4
Cred ca cer prea mult daca va rog sa comentati cele spuse, totusi o fac, iertata-mi fie indrazneala!
Cred ca cer prea mult daca va rog sa comentati cele spuse, totusi o fac, iertata-mi fie indrazneala!
Indic, inca nu m-am hotarat ce sa aleg, dar multumesc mult pentru ajutor.
Denis_sergian23 Posibil ca ce descrieti ca tulburari de memorie sa fie efecte secundare antidepresiv. Nu-mi pot da seama cu siguranta, daca situatia nu se amelioreaza contactati-va din nou psihiatrul.
Pulberedestele Dr Ioana Pop mi-a fost colega de rezidentiat. Mie mi s-a parut ca a zis ok ce a zis, corect stiintific si de bun simt.
Pulberedestele Dr Ioana Pop mi-a fost colega de rezidentiat. Mie mi s-a parut ca a zis ok ce a zis, corect stiintific si de bun simt.
valentin matei Intradevar din cate stiu anumite antidepresive au ca efecte secundare tulburari ale memoriei.
De ieri am renuntat sa mai iau mianserin si continui doar cu distonocalm.Problemele de memorie la care ma refeream erau ca uitam ce am vorbit cu anumite pers la telefon sau uitam daca am incuiat casa sau masina.etc...
Multumesc pentru raspuns!
De ieri am renuntat sa mai iau mianserin si continui doar cu distonocalm.Problemele de memorie la care ma refeream erau ca uitam ce am vorbit cu anumite pers la telefon sau uitam daca am incuiat casa sau masina.etc...
Multumesc pentru raspuns!
Denis sergian
Sugestia mea nu este sa intrerupeti medicatia fara avizul medicului dvs! Spuneti-i acestuia despre efectele secundare si stabiliti impreuna o viitoare strategie terapeutica (poate schimbare de antidepresiv cu un antidepresiv din alta clasa, fara aceste efecte secundare), dar nu luati decizii fara sa va consultati cu medicul dvs.
Sugestia mea nu este sa intrerupeti medicatia fara avizul medicului dvs! Spuneti-i acestuia despre efectele secundare si stabiliti impreuna o viitoare strategie terapeutica (poate schimbare de antidepresiv cu un antidepresiv din alta clasa, fara aceste efecte secundare), dar nu luati decizii fara sa va consultati cu medicul dvs.
buna la toata lumea, d-le dc.am o intrebare, tocmai ce am incheiat cu antidepresiv triciclic, dar deja au aparut probleme, la mine singura problema este cea ca mi-e frica ca ma sinucid sau ca pot face rau celor dragi mie, ce pot sa zic am observat ca mi se declanseaza cand aud stiri de genul celor de la ora5, ce pot sa zic nu prea as vrea sa mai iau antidepresive iar medicul meu mi-a zis sa incerc sa iau cate 2 extraverale cand chiar ma simt f aiurea si daca reusesc sa fie bine, iar daca nu voi lua antidepresive dar ce vreau sa va zic ca si cand luam acele antidepresive precizez si ssri si triciclice aceste ganduri intruzive apareau tot la acelasi stimuli, cum v-am zis gen cele de la oara 5 etc, ce vreau sa stiu daca credeti ca este o idee buna sa iau cate un extraveral atunci cand ma speriu la auzul acestor stiri, si precizez ca sunt sigura ca sufar de tulburare obsesiv compulsiva si vreau sa stiu daca asta credeti si dvs. va multumesc anticipat si sanatate la toata lumea
vivi86 Cu siguranta nu am de unde sti ca aveti TOC, daca v-a spus si un medic ca acesta e diagnosticul, probabil ca asa e.
E o solutie sa luati extraveralul la nevoie si, daca aceasta varianta terapeutica nu functioneaza, sa reincepeti sa luati un ssri, poate altul decat cel pe care l-ati luat initial, in caz ca nu v-a ajutat prea mult.
E o solutie sa luati extraveralul la nevoie si, daca aceasta varianta terapeutica nu functioneaza, sa reincepeti sa luati un ssri, poate altul decat cel pe care l-ati luat initial, in caz ca nu v-a ajutat prea mult.
Buna seara,
Mai, mai uite cum nu am mai intrat de mult si subiectul nostru mai sa nu-l gasesc.
Ce faceti, cum sunteti?
Eu sunt bine, TOCu e plecat din tara:)) insa seara revine anxietatea si nu stiu de ce/
Evident, revine de fiecare data cand sunt prin bucatarie caci pe acolo sunt elementele ascutite. Incerc si lupt din rasputeri sa n-o bag in seama, insa de cele mai multe ori e evident ca sunt anxioasa, tematoare.
Altfel, as putea spune ca mi=e bine.
Va veni o perioada grea, de acomodare cu noul statut de munca "pe cont propriu", voi vedea cum va fi si va voi spune pe parcurs.
Va doresc toate bune si o saptamana TOC free!
Prozac
Mai, mai uite cum nu am mai intrat de mult si subiectul nostru mai sa nu-l gasesc.
Ce faceti, cum sunteti?
Eu sunt bine, TOCu e plecat din tara:)) insa seara revine anxietatea si nu stiu de ce/
Evident, revine de fiecare data cand sunt prin bucatarie caci pe acolo sunt elementele ascutite. Incerc si lupt din rasputeri sa n-o bag in seama, insa de cele mai multe ori e evident ca sunt anxioasa, tematoare.
Altfel, as putea spune ca mi=e bine.
Va veni o perioada grea, de acomodare cu noul statut de munca "pe cont propriu", voi vedea cum va fi si va voi spune pe parcurs.
Va doresc toate bune si o saptamana TOC free!
Prozac
Buna copii, si eu la fel ca prozac, vad liniste.
Nici eu n-am mai intrat de multa vreme, asta ca am fost ocupata cu noul meu job, care a devenit fostul meu job si cea mai mare umilinta profesionala prin care am trecut pana acum. Da trece. Si eu sunt TOC free, desi incearca el asa cate o schema de cand cu situatia umilitoare.
Voi ce mai ziceti?
Nici eu n-am mai intrat de multa vreme, asta ca am fost ocupata cu noul meu job, care a devenit fostul meu job si cea mai mare umilinta profesionala prin care am trecut pana acum. Da trece. Si eu sunt TOC free, desi incearca el asa cate o schema de cand cu situatia umilitoare.
Voi ce mai ziceti?
Salutare tuturor.Ce mai faceti?Eu nu am intrat de mult pt ca m-am simtit rau nu am avut rabdare sa scriu dar decitit mereu cu toate ca in ultimul timp putine postari. Ma bucur pt voi ca sinteti mai bine si astept si eu sa vina soarele pe str mea.In Aprilieam luat bilete la avion sa venim acasa intr-o scurta vacanta si vroiam sa va intreb cum e pt ca eu pana acum nu am vrut sa merg cu avionul de frica dar acum cu 2 copii mici nu pot cu masina asa ca am fost nevoita sa luam la avion.Dar mor de frica si acum uite am de lucru gindind ce, cum, ce fac?Treb sa ma intaresc dar am nevoie de experientele voastre de sustinerea voastra.In rest ce sa va mai spun ca in urma cu 2 zile a fost ziua mea am mai pus un an iar baieti mei mi-au facut o surpriza frumoasa si ca in fiecare zi multumesc lui Dumnezeu pentru fam minunata pe care o am.Fetita mea acum merge cu premergator si vrb in limba ei si tot timpul rade si face cu manuta semne sa o iei in brate.Cind maninca zice, , bun, , e o frumoasa si e printesa casei.Mai dar ce e cu Cata pe unde e, cum e pentru ca noi tot mai intram dar de ea eu nu mai stiu nimic. Malina ma intrebai cum sarbatorim aici sarbatorile romaneste normal cu sarmale, cirnati, caltabosi, toba si cozonac.Acum va las va pup dulce pe toti si sanatate multa pentru toata lumea.
Buna Mari, pupi la printesita! Mie nu imi e frica de avion, dar am avut o perioada in care am pupat gandurile mele aiuristice cu frica de avion si a fost aiurea. Dar am scapat... oricum, pe mine d-l TOC m-a mai slabit ca am o gramada de alte probleme de rezolvat. cred ca e mintea mea atat de stresata de altele si mereu in priza sa faca ceva sa iasa din rahat ca tocul a dat inapoi. Bravo lui, asa si trebuie!!!
Cred ca TOC-ul isi pierde din amploare atat cu medicatie si terapie, dar si atunci cand avem ale planuri, cand incepem sa schimbam din situatia care ne-a stresat atat de tare ca ne-am imbolnavit. Asa s-a petrecut la mine. Ma omora pur si simplu lucratul cu primul ex si locuitul cu celalalt. Acum nu mai lucrez nici cu primul, nu mai locuiesc nici cu al doilea... sunt trista ca sunt singura si am avut probleme cu joburile, dar o s-o scot la capat!
Mari, cred ca si locuitul asta printre straini contribuie la stresatul omului :-) Dar cum ai spus tu, ai o familie minunata, asa ca lucrurile se vor aranja! Si eu ma uit in ochii lui bebe mic si simt ca ma topesc! Pup!
Cred ca TOC-ul isi pierde din amploare atat cu medicatie si terapie, dar si atunci cand avem ale planuri, cand incepem sa schimbam din situatia care ne-a stresat atat de tare ca ne-am imbolnavit. Asa s-a petrecut la mine. Ma omora pur si simplu lucratul cu primul ex si locuitul cu celalalt. Acum nu mai lucrez nici cu primul, nu mai locuiesc nici cu al doilea... sunt trista ca sunt singura si am avut probleme cu joburile, dar o s-o scot la capat!
Mari, cred ca si locuitul asta printre straini contribuie la stresatul omului :-) Dar cum ai spus tu, ai o familie minunata, asa ca lucrurile se vor aranja! Si eu ma uit in ochii lui bebe mic si simt ca ma topesc! Pup!
Multumesc Sophie de incurajare ai dreptate stiu si eu mai bine ca oricare altul ca statul prin straini contrb la cresterea stresului dar asta e nu pot schimba nimic.Iar cu avionul nu ca mie frica de el sau ca sar prabusi-nu nici pe departe ci ma gandesc la starile pe care le-as putea avea sau poate nici nu as avea ceva dar gindul bata-l vina te suceste si-nvirteste de nu stii nici tu ce sa faci.Cred ca si bebele vostru e la fel de vioaie si dragalasa cum e a mea.A am uitat sa va spun avem deja un dintisor si acum treb sa iasa si celalalt.Ok ms inca o data de msj.Pupici
Mari, ce faci tu acum cu avionul este o poveste pe care o fac tocaitii: dar daca ma apuca! Hai sa vedem daca te apuca. Ce argumente ai ca o sa te apuce? Hai sa vedem cum o sa fie si apoi dezbatem, ok?
Asat e o tema care se da la terapie. Hai sa vedem daca se intampla ce ti-a trecut tie prin cap. Eu cu dintr-astea m-am pus pe picioare!
Nu mai stiu, in afara de copii, ce activitati ai? Scuze, dar am uitat daca lucrai sau nu... uite, fa o lista cu lucruri pe care ti-ai dori sa le faci si incepe sa le faci, chiar daca fara tragere de inima. Ca o sa cedeze! Si minunile mici te vor ajuta si ele.
Da si bebele nostru este super dragalasa! Mangusta... ii spunem mangusta! Si acum radem ca spunem ca sora mea e mama mangusta, mama mea e bunica mangusta, eu sunt matusa mangusta si tot asa ;-) Si noi avem dintisori, doi mici si daca prindem cu gurita nu mai dam drumul. Si ne place sa smotocim catelul lui nani. Ca eu sunt nani. Pup, Mari!
Asat e o tema care se da la terapie. Hai sa vedem daca se intampla ce ti-a trecut tie prin cap. Eu cu dintr-astea m-am pus pe picioare!
Nu mai stiu, in afara de copii, ce activitati ai? Scuze, dar am uitat daca lucrai sau nu... uite, fa o lista cu lucruri pe care ti-ai dori sa le faci si incepe sa le faci, chiar daca fara tragere de inima. Ca o sa cedeze! Si minunile mici te vor ajuta si ele.
Da si bebele nostru este super dragalasa! Mangusta... ii spunem mangusta! Si acum radem ca spunem ca sora mea e mama mangusta, mama mea e bunica mangusta, eu sunt matusa mangusta si tot asa ;-) Si noi avem dintisori, doi mici si daca prindem cu gurita nu mai dam drumul. Si ne place sa smotocim catelul lui nani. Ca eu sunt nani. Pup, Mari!
Buna.Sophie, stiu ca ai dreptate in tot dar cind te apuca (chiar daca stii in mintea ta ca nu e nimic)eu spre ex nu vad nici o iesire si atunci anxietatea creste la maxim si am nevoie de cineva care sa ma aduca cu picioarele pe pamint.Acum nu am nici o activitate in afara de copii si stiu ca si asta e o cauza eu nu pot asa sa stau prefer sa muncesc de dim pina seara dar asta e am printesa cam micuta.Oricum multumesc mult pentru tot, asa am eu nevoie cineva care sa-mi spuna ce argumente am, pai niciunul doar ginduri.Pupici si o zi buna va doresc la toti.
Mari, draguta, ai pus punctul pe i. Asa e, ai doar ganduri. In momentul in care vezi ca n-o sa se intample ce ti-a trecut tie prin capusor, atunci vei avea si argumente... eu asa am scapat din multe: pai ce argumente am? Si desigur, pana nu a trecut ziua z in care ziceam ca mama mama ce o sa se intample, m-am cacat si eu pe mine, scuza expresia. Sau am avut alte porcarele care nici nu mai asteptau sa treaca ziua z si treceau ele singure.
Stiu, cand te apuca este ingrozitor. Am avut si eu nopti (Doamne, sa nu mai fie!) in care ma gandeam ca prefer sa mor decat sa mai traiesc asa. Sau zile intregi in care stateam in fata computerului la birou si-mi scriam pe o foaie pe care o bagam sub tastatura tot ce-mi trecea prin cap, inclusiv ca nu mai pot, ca eu asa refuz sa traiesc. La Craciun am avut o perioada dintr-asta care a durat mult. Si atunci e o eliberare daca pot sa plang. Si ce ma mai ajuta, evident, este Rivotrilul. Ia cu incredere benzodiazepine, daca ai prescrise. Cand e anxietatea mare sau constanta, ia si linisteste-te. Si vezi poate merge cu scrisul pe hartie. E un pas, nu mai ruminezi chiar asa de tare. Pup la tine si la printesita! Eu am fost azi pe la a noastra ca cu zapada asta, n-am scos masina de cateva zile si mi-a fost asa de dor de ea... vroiam sa facem siesta impreuna si eu inchideam ochii sa dor. Ea nu avea chef, asa ca ma apuca de ochi si ma tragea sa mi-i deschida, pisicuta! Doamne, o iubesc asa de mult de parca ar fi a mea!
Stiu, cand te apuca este ingrozitor. Am avut si eu nopti (Doamne, sa nu mai fie!) in care ma gandeam ca prefer sa mor decat sa mai traiesc asa. Sau zile intregi in care stateam in fata computerului la birou si-mi scriam pe o foaie pe care o bagam sub tastatura tot ce-mi trecea prin cap, inclusiv ca nu mai pot, ca eu asa refuz sa traiesc. La Craciun am avut o perioada dintr-asta care a durat mult. Si atunci e o eliberare daca pot sa plang. Si ce ma mai ajuta, evident, este Rivotrilul. Ia cu incredere benzodiazepine, daca ai prescrise. Cand e anxietatea mare sau constanta, ia si linisteste-te. Si vezi poate merge cu scrisul pe hartie. E un pas, nu mai ruminezi chiar asa de tare. Pup la tine si la printesita! Eu am fost azi pe la a noastra ca cu zapada asta, n-am scos masina de cateva zile si mi-a fost asa de dor de ea... vroiam sa facem siesta impreuna si eu inchideam ochii sa dor. Ea nu avea chef, asa ca ma apuca de ochi si ma tragea sa mi-i deschida, pisicuta! Doamne, o iubesc asa de mult de parca ar fi a mea!
salut, sunt ca si voi cam in aceiasi barca, adica sufar de TOC.vreau si eu sa binevoiti a ma primi in frumoasa voastra gasca, abia astept sa vorbim, va pup
buna la toata lumea, se pare ca mie tocul nu imi da pace, toata saptamana m-am simtit aiurea ganduri naspa, si nici macar nu mai iau nimik asa m-am hotarat, cate un extraveral la nevoie dar nu stiu parca acum ma linistesc acum ma apuca, si intrebarile dar daca revin.ma gandesc serios sa ma apuc sa fac iarasi psihoterapie, asta este.am observat ca nu intru aici decat atuci cand ma simt aiurea, de exemplu azi, m-am uitat la stiri fara sa vreau si am auzit ca sa sinucis acel designer din londra si parca iarasi mau apucat intrebarile dar de ce?dar daca fac si eu?si imi imaginez chiar de stiu ca tocu-i de vina, sau cateodata mai apare teama ca pot sa-i fac rau iubitului meu, dar cea mai mare teama se indreapta asupra mea ca pot sa-mi fac mie, uneori imi aduc aminte ca nu purtam esarfe sau fulare ca vezi doamne ce pot face cu ele, nu imi place sa stau singura si alte alea, fetelor voi ati trecut prin asa ceva, nu mi se intampla tot timpul am si perioade bune cand sunt eu.va poop si cum ziceau fetele sa avem cat mai multe zile fara toc
Buna seara tuturor...eu nu am mai scris de mult...sesiune...batai de la bebe in burtica si chestii de astea...merge cam greu invatatul...nu prea mai am spor ca in alti ani..plus ca nu ma lasa gandurile aiuristice ca as fi "nebuna"...si gandurile legate de alte vieti si prostii de astea care probabil k nici nu exista...M-am apucat de hipnoza cu psihiatrul meu...dar nu am facut decat o sedinta din considerente de timp...ocupata fiind cu sesiunea...In rest...toate bune...am o nepotica superba..mica si dulce...si o dorinta arzatoare sa ma fac bine si sa fiu iar vesela, vioaie si sa iubesc viata ca inainte...Poate intr-o zi voi rade de ce am scris pe forum...poate..Pana una alta...pana sa va scriu mai multe despre mine...va urez o noapte linistita...fara ganduri...si multa pace!!...Sophie si Prozac...ma bucur ca sunteti bine...iar ceilalti care nu sunt bine...nu va pierdeti speranta...poate intr-o zi vom fi bine cu toti si ne vom bucura de viata asa cum ar trebui sa o facem in fiecare zi...VA pup...si mai vorbim!!
buna tuturor...va urmaresc postarile de ceva vreme, si vad ca ma indentific prin majoritatea simtomelor voastre.dar, sa va povestesc pe scurt povestea mea... ca sa va da-ti seama si, sa ma ajutati cu un sfat.totul a inceput acum vre-o 4 ani jumate dupa un contact sexual cu o tipa care am aflat ulterior ca se prostitua in strainatate, de atunci au aparut problemele, si gandurile cum ca as avea sida. imi era frica sa-mi fac analizele fiind convins ca sunt infestat cu hiv...dupa 3 luni de ganduri care m-au tinut sub teroare am hotarat sa merg sa-mi fac analizele.binenteles ca toate au iesit bune inclusiv testul hiv.m-am mai linistit o vreme.vazand ca nu am nimic si ca totul era doar in capul meu. am plecat in strainatate, acolo dupa o perioada de stres am inceput sa am niste stari ciudate: ganduri suicidale, frica de a nu-mi face rau, de obiecte ascutite, frica de nu a face rau celor din jur, ganduri cu conotatie sexuala la adresa religiei...nu stiam ce se intampla cu mine...credeam ca-s posedat, ma vedeam prin biserica cum se chinuie popa cu crucea sa scoata dracii din mine in fine.am venit in tara ca nu mai puteam sta...starea mea de sanatate se inrautatise.am fost la 3 psihiatri
toti mi-au pus acelasi diagnostic: anxietate, atacuri de panica si depresie.mi-au dat niste picaturi haloperidol si inca niste pastilute. nu le mai retin numele.m-au chemat iarasi, dupa 3 luni la control dar simtindu-ma mai bine nu m-am mai dus.dupa 1 an jumate de tratament ma simteam mai bine si incet incet am redus singur tratamentul pana nu am mai luat deloc.2 ani de zile m-am simtit bine fara pastile.mai aveam stari dar nu erau la aceiasi intensitate si puteam sa trec peste ele.pana acum 4 luni cand am avut o recadere urata.am ajuns iar la psihiatru de data asta la altul, mi-a dat tratament cu :levomepromazin 1 seara, spitomin 3 pe zi, fevarin1 seara la culcare.ma simt binisor dar am niste stari ciudate cum ar fii: parca totul in jurul meu e ireal, parca nu mai inteleg cursul normal al vietii, lucrurile normale mi se par anormale, am dubii in existenta lui Dumnezeu, fac fel de fel de analize despe lume, despre viata, caut fel de fel de rasp ex cine a creat lumea asta? daca Dumnezeu exista, pe El cine la creat? parca nu mai stiu care-i scopul meu pe pamant ?toate aceste intrebari ma tulbura si-mi dau o stare de anxietate si de panica.oare sa am o tulburare de personalitate?ati experimentat si voi aceleasi stari?dati-mi un sfat va rog.oare sa incerc si psihoterapie? sper ca nu v-am plictisit si sper sa intelegeti ceva din ce am scris.ast un rasp
toti mi-au pus acelasi diagnostic: anxietate, atacuri de panica si depresie.mi-au dat niste picaturi haloperidol si inca niste pastilute. nu le mai retin numele.m-au chemat iarasi, dupa 3 luni la control dar simtindu-ma mai bine nu m-am mai dus.dupa 1 an jumate de tratament ma simteam mai bine si incet incet am redus singur tratamentul pana nu am mai luat deloc.2 ani de zile m-am simtit bine fara pastile.mai aveam stari dar nu erau la aceiasi intensitate si puteam sa trec peste ele.pana acum 4 luni cand am avut o recadere urata.am ajuns iar la psihiatru de data asta la altul, mi-a dat tratament cu :levomepromazin 1 seara, spitomin 3 pe zi, fevarin1 seara la culcare.ma simt binisor dar am niste stari ciudate cum ar fii: parca totul in jurul meu e ireal, parca nu mai inteleg cursul normal al vietii, lucrurile normale mi se par anormale, am dubii in existenta lui Dumnezeu, fac fel de fel de analize despe lume, despre viata, caut fel de fel de rasp ex cine a creat lumea asta? daca Dumnezeu exista, pe El cine la creat? parca nu mai stiu care-i scopul meu pe pamant ?toate aceste intrebari ma tulbura si-mi dau o stare de anxietate si de panica.oare sa am o tulburare de personalitate?ati experimentat si voi aceleasi stari?dati-mi un sfat va rog.oare sa incerc si psihoterapie? sper ca nu v-am plictisit si sper sa intelegeti ceva din ce am scris.ast un rasp
0
15-02-2010, ora 02:09
Terapeut Naturopat Holistic Elisei Adam
Medicina naturista, complementara, alternativa
Hy!
Vă rog să-mi iertaţi intervenţia nesolicitată, şi, poate chiar indezirabilă. Am o mare rugăminte la toţi cei care au interacţionat cu mine în trecut, direct sau indirect (unii dintre cei care activează în cadrul acestui topic).
Vă rog să-mi iertaţi toate cuvintele/expresiile cu valenţă maliţioasă/licenţioasă/insolentă, văr rog. Ce m-a caracterizat în trecut, nu mă mai caracterizează în prezent, dar îmi afectează conştiinţa. Dacă v-am afectat cu ceva, voluntar sau involuntar, direct sau indirect, vă rog nespus de mult să-mi oferiţi bucuria de a mă şti eliberat de jigniri neiertate, de animozităţi nerezolvate şi procese de conştiinţă, care provin din direcţia aceasta. Nu mai sunt acelaşi, dar petele de pe conştiinţă continuă să existe. Vă rog să mă iertaţi, pentru a le atenua (cel puţin) sau estompa. Numai Dumnezeu le poate şterge, dar am nevoie şi de iertarea voastră necondiţionată. Please! Nu vreau să încep postul ştiind că sunteţi supăraţi pe mine (cred că sunteţi, aveţi toate motivele să fiţi).
Persoanele pe care le-am deranjat cel mai mult au fost: Prozac, Sophie13, Cata77, pulberedestele, etc. (pe celelalte nu le mai reţin).
Sper să mă iertaţi vreodată. Mulţumesc cu anticipaţie, toate cele bune!
Post Scriptum - Nu vă voi mai deranja niciodată.
Cu respect şi simpatie,
Mr. Nick;)
Vă rog să-mi iertaţi intervenţia nesolicitată, şi, poate chiar indezirabilă. Am o mare rugăminte la toţi cei care au interacţionat cu mine în trecut, direct sau indirect (unii dintre cei care activează în cadrul acestui topic).
Vă rog să-mi iertaţi toate cuvintele/expresiile cu valenţă maliţioasă/licenţioasă/insolentă, văr rog. Ce m-a caracterizat în trecut, nu mă mai caracterizează în prezent, dar îmi afectează conştiinţa. Dacă v-am afectat cu ceva, voluntar sau involuntar, direct sau indirect, vă rog nespus de mult să-mi oferiţi bucuria de a mă şti eliberat de jigniri neiertate, de animozităţi nerezolvate şi procese de conştiinţă, care provin din direcţia aceasta. Nu mai sunt acelaşi, dar petele de pe conştiinţă continuă să existe. Vă rog să mă iertaţi, pentru a le atenua (cel puţin) sau estompa. Numai Dumnezeu le poate şterge, dar am nevoie şi de iertarea voastră necondiţionată. Please! Nu vreau să încep postul ştiind că sunteţi supăraţi pe mine (cred că sunteţi, aveţi toate motivele să fiţi).
Persoanele pe care le-am deranjat cel mai mult au fost: Prozac, Sophie13, Cata77, pulberedestele, etc. (pe celelalte nu le mai reţin).
Sper să mă iertaţi vreodată. Mulţumesc cu anticipaţie, toate cele bune!
Post Scriptum - Nu vă voi mai deranja niciodată.
Cu respect şi simpatie,
Mr. Nick;)
Buna, Nick!
Te rog sa stai linistit, sunt sigur ca ai nevoie de liniste si fericire.Nu mi-ai provocat necazuri si daca au mai fost polemici, s-au sters demult din memoria mea.Nu cred ca e nevoie sa te iert, nu mi-ai gresit personal cu nimic, daca totusi vrei sa ai parte de iertare, o ai din tot sufletul!Cu bine!
Te rog sa stai linistit, sunt sigur ca ai nevoie de liniste si fericire.Nu mi-ai provocat necazuri si daca au mai fost polemici, s-au sters demult din memoria mea.Nu cred ca e nevoie sa te iert, nu mi-ai gresit personal cu nimic, daca totusi vrei sa ai parte de iertare, o ai din tot sufletul!Cu bine!
prozac vreau sa vb cu tine ceva cum sa facem in particular te rog
Acest topic a fost închis. Nu mai pot fi adăugate noi comentarii.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 26atacuri de panica
- 6tulburare obsesiva si depresie majora
- 283atacurile de panica
- 202Tulburare obsesiv-compulsiva - Partea IX-a
- 16ganduri obsesive
- 311Tulburare obsesiv-compulsiva - Partea a XI-a
- 4va rog daca puteti sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu un diagnostic
- 18Ajutati-ma- Anxietate cu atacuri de panica
- 8Tata internat la psihiatrie si nu stim ce exact ce are si mai ales daca se poate remedia
- 3Atac de panica sau Anxietatea
- 21Recadere in tulburare obsesiv-compulsiva
- 7Atacuri de panica fobie anxietate?
- 9Tulburari anxioase cu atacuri de panica
- 2atac de panica sau inima?
- 3depresia a revenit cu incercari usoare de atac de panica
- 3Verificare fara sens, nevoie obsesiva
- 4Fobie sociala
- 23Atac de panica
- 6Toc serlift Control
- 2In cat timp isi face efectul anafranil?
Mai multe informații despre: Tulburarea de panica Tulburarea obsesiv-compulsiva Atacurile de panica
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: