Intrebare pentru medicii psihiatri si nu numai

72 comentarii 1 23 Înainte ›
0
08-02-2010, ora 21:49
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună seara,

Disfagia este o condiţie medicală produsă de cauze foarte complexe, de la obstrucţii până la boli neuro-psihomusculare şi boli gastroesofagiene. Excesul de catecolamine, Dhea şi cortisol, poate să producă dereglări nervoase foarte serioase, cu necesitate imensă de consult medical. Foarte important, excesul de catecolamine trădează, de cele mai multe ori, existenţa (este doar o presupunere) unui feocromocitom (o formaţiune tumorală localizată pe glandele suprarenale, în special pe medulosuprarenală). Nu vă speriaţi, pentru că feocromocitomul este doar o presupunere, o presupunere care necesită investigaţii.

Vă recomand următoarele:
Analize ale urinei (metanefrine sau catecolamine urinare) - se realizează în scopul depistării nivelurilor ridicate de epifrină, norepifrină, sau a produşilor de descompunere, metanefrinele. Cele de sânge nu mai sunt necesare, pentru că le-aţi făcut. Le puteţi reface, pentru a exclude unele erori.
Tomografia computerizată abdominală sau fotografierea prin rezonanţă magnetică (MRI) - MIBG (metaiodbenzilguanidina) pot fi utlizate pentru depistarea tumorii (dacă există).

Vă rog să nu amânaţi consultul medical. Nivelul foarte crescut al acestor hormoni poate să dezvolte complicaţii, de la hipertensiune episodică până la anorexie totală (deja sunteţi puţin pe făgaşul anorexiei) şi tulburări de vedere.
Consultaţi un medic endocrinolog foarte competent şi precizaţi-i din start diagnosticul prezumtiv de feocromocitom. Să nu vă supăraţi pe mine. Nu vreau să vă sperii. Am fost nevoit să vă informez, pentru a vă mobiliza.


Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
P.S. Dacă se confirmă existenţa feocromocitomului, nu vă alarmaţi, se poate trata.
P.P.S. Am uitat să vă întreb. Când aţi făcut dozările hormonale, sigur nu vi s-au administrat anumite substanţe menite să vă mărească nivelul serologic de catecolamine, Dhea şi cortisol, pentru a se evidenţia răspunsul organismului la stres şi nu numai?

În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
27-02-2010, ora 15:30
filomena
Nu este medic/terapeut
filomena
ptr stevens

Buna stevens, sa inteleg ca tiroida este cauza nevrozei? eu am tiroidita hashimoto adica sistemul imunitar nu recunoaste glanda si o distruge, iau euthyrox insa de-a lungul timpului in urma unei sarcini nedorite si incompatibile am facut atacuri de panica si agorafobie. nestiind ce am ma tratam de tiroida in continuare pt ca doctorii nu aveau habar de ce fac atacurile. am facut intr-un final nevroza cu atacuri de panica. Desi iau seroxat de mult timp nu m-am vindecat si am o teama groaznica ca nu ma mai vindec desi multi spun ca nevroza se vindeca. ca ma sfatuiesti sa fac.sa fac analiza cortizolului? si daca iese ok ce fac?

multumesc
0
06-07-2010, ora 10:13
realmihai
Nu este medic/terapeut
realmihai
Corduneanu Mihai -*

Bucharest, Romania
-
Subject:
Romanian Sinister Country
-
Comments:
25.06.2010 Corduneanu Mihai, Bucharest, Bd 1 Mai (street Compozitorilor) Nr 25 Et 8 Ap 78 Ceausescu Communist Decretel radio implanted birth...a monster from romanian secret intelligence took from SRI computers all my frequencies especially decretel ceausescu neural implants frequencies and implanted me with securitate life psychiatric asylum implanted in 1999 for some money this happen for some money, money paid by another monster that destroyed my youngest and happy and beautiful family using only mind control, beautiful family with Costache (Mihai) Elena a colleague from Romtelecom centrala (phone company) Titan 3 centrala...and hid my frequencies from jan 1999 in his secret computer... in jan 1999 entered in my home in Bobocica Str Lacramioarei Bl 3 Apt 23 with door keys known after the SRI commanded me radio an incredible sleep with decretel skull implant and monster SRI implanted me, the most monstruos securitate ceausescu life psychiatric asylum the most criminal frequencies, his personal the most secret ceausescu psychiatric asylum securitate computer frequencies and tortured me and tortures me with psychiatric torture and...from first time in 7/8 jan 2010 monster SRI entered with asylum securitate ceausescu radio frequencies on my sexual organs IN 7/8 JAN 2010 YEAR FOR THE FIRST TIME ! I HADNT ANY FREQUENCE IN MY WHOLE LIFE IN MY BEST POSSIBLE SEXUAL ORGANS AND I HADNT NEVER ANY PROBLEM OR ANY RADIO COMMAND OF MY BEST POSSIBLE SEXUAL ORGANS
My Father Was General Corduneanu Nicolae Nato Visit In Nuclear Marine Like Norfolk And Many NATO Bases And President NATO Sessions


(*modificat de administrator)
0
09-07-2010, ora 21:09
alexmada
Nu este medic/terapeut
alexmada
Buna ziua sunt o tanara de 22 de ani si traiesc in casacu un bolnav diagnosticat cu tulburare de personalitate schizoida as vrea sa stiu daca putem noi cei din familie sa il ajutam...? comportamentul lui corespunde exact cu simtomele acestei boli cu toate ca sunt unele dileme pe care nu mi le esxplic.!cand consuma alcool el devine agresiv si foloseste un limbaj imposibil de reprodus.acum este internat la o clinica de psihiatrie in urma unui incident care sa finalizat cu internarea acestuia.el consumad alcool...a devenit agresiv !ce putem face suntem disperati va rog cei competenti sa imi raspunda !!!!multumesc foarte mult
0
12-07-2010, ora 13:18
alexmada
Nu este medic/terapeut
alexmada
Buna! sunt o tanara de 22 de ani am o relatie stabila de 2 ani locuiesc la prietenul meu de 1 an in familia lui exista doua probleme prima ar fi ca tatal sau este o persoana greu de inteles si tolerat este agasant si mereu incearca sa ne dirijeze vb urat el are 80 de ani probabil si varsta dar asa a fost mereu si a doua problema fratele iubitului meu care sufera de tulburare de personalitate schizoida...nu este agresit este retras corespunde cu simptomele acestei boli insa cand consuma alcool devine agresiv...si are tendinta de acaparare !ce putem face cum il putem ajuta? el nu recunoaste ca este bolnav...!acum este internat la un spilat de psihiatrie in urma unui incident din cauza alcoolului si a afectiunii lui.a devenit agresiv...nu vrea sa ia medicamentele ce am putea face sa il determinam sa le ia? multumesccc
0
15-07-2010, ora 20:52
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

Alexmada, fratele iubitului dvs. are nevoie de internare de lungă durată + tratament adecvat (internare într-o instituţie cu profil psihiatric: spital, clinică etc.).
Dacă nu este cooperant; dacă refuză să-şi ia medicaţia pe tot parcursul şederii acasă, vă rog să discutaţi cu un psiholog, pentru a vă ajuta să găsiţi o soluţie optimă.



Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Cu respect,
Nick
0
10-07-2011, ora 17:47
ildicretu
Nu este medic/terapeut
ildicretu
Va rog sa-mi recomandati un medic psihiatru foarte bun in cluj napoca.Va multumesc pentru ajutor!!!
0
13-07-2011, ora 16:29
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună ziua!
Stimate(Stimată) dle/dnă Ildicretu, vi-l recomand pe dnul dr. psihiatru Mircea Alexandru Bilt.
_

Mircea Alexandru Birt - medic psihiatru
Spitalul Clinic de Adulţi - Secţia Psihiatrie
Adresa: Strada Constanţa, nr. 5,
Cluj-Napoca, judeţul Cluj.
_

Însănătoşire grabnică!
0
13-07-2011, ora 21:27
ildicretu
Nu este medic/terapeut
ildicretu
Multumesc!!
0
14-07-2011, ora 05:44
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună dimineaţa!
Ildicretu, cu multă şi deosebită plăcere v-am făcut recomandarea. Sper să vă fie de folos!
Vă doresc toate cele bune, cu sinceritate, din toată inima.
Cu respect,
Nick
0
20-07-2011, ora 00:31
ildicretu
Nu este medic/terapeut
ildicretu
Stimate Mister Nick,
Sunt o mama disperata !!!!!!!!!!Fiul meu, unicul, a fost diagnosticat azi cu schizofrenie.Nu stiu cum sa prelucrez aceasta veste.E internat si a inceput tratamentul.Are 22 de ani si am senzatia ca pentru noi viata de acum va fi un cosmar.Sunt singura, disperata, neputincioasa.De unde sa iau puterea de a-l ajuta??Ce va fi cu el???Cu noi???
Am citit despre aceasta boala si mi se pare totul cumplit.Se poate vindeca aceasta boala sau totul merge spre degradare totala???Vreau un raspuns sincer!!!
0
22-07-2011, ora 12:44
ildicretu
Nu este medic/terapeut
ildicretu
Verific zilnic forumul si astept cu disperare un raspuns.Intre timp am aflat ca diagnosticul e schizofrenie paranoica(paranoida?).A primit 3 zile Haloperidol si e trecut pe Zaiprex(cred ca asta e denumirea corecta).Am citit intre timp despre aceasta boala si simtomele pe baza carora se stabileste diagnosticul.Am fost inainte la mai multi medici psihiatri, neurologi pe care i-am intrebat direct daca are aceasta boala dar nu mi-au confirmat pana azi niciunul.Mi-e teama cum va reactiona cand va afla ce are.E vorba de un student la calculatoare considerat foarte inteligent, cu rezultate in domeniu.Ce sa fac ?Ajutati-ma !!!!Am si o mama in varsta in grija si simt ca nu am putere pentru tot.Stiu ca numai Dumnezeu poate sa ne ajute dar nu stiu cum sa fac, ce sa fac sa-l rog sa ma asculte si pe mine.Sunt si eu bolnava de hepatita C, am trecut de 2 ori prin calvarul tratamentelor cu Interferon, am crescut fara tata, nu am avut noroc nici in casnicie, parca toate necazurile ma lovesc dar asta e cel mai cumplit si nu reusesc sa ma linistesc.Simt ca ni se sfarseste viata aici.DAR EL ARE NUMAI 22 DE ANI!!!Cum sa-l ajut?Cum sa ma ajut ca sa-l pot ajuta???
Sa va lumineze bunul Dumnezeu sa-mi puteti da un sfat, ca eu sunt blocata mental, am senzatia ca-mi pierd mintile!!
0
10-08-2011, ora 23:44
ildicretu
Nu este medic/terapeut
ildicretu
Mister Nick, am tot asteptat un raspuns..intre timp fiul meu a iesit dtn spital.Nu stiu ce ne poate astepta in viitor.Nu cred nici acum ca are aceasta boala..I s-a dat Zaiprex injectabil cate o injectie la 2 saptamani si incurajari ca se vor rezolva problemele.Oare ce ne asteapta?Putem spera ca viata noastra va mai reveni vreodata la normal?Raspundeti-mi, va rog!!Cu respect! O mama indurerata.
0
11-08-2011, ora 00:52
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dnă Ildicretu, mesajul pe care îl veţi citi în zândurile de mai jos l-am mai postat pentru o altă doamnă care se confuntă cam cu ce vă confuntaţi dv. Vă rog, citiţi-l cu mare atenţie.
Dv. sunteţi o persoană foarte drăguţă, aşa vă simt, educată, amabilă, cu bun-simţ, empatică, altruistă, dezinvoltă, inteligentă etc.. Suferinţa nu v-a ocolit în trecut, nici în prezent nu vă ocoleşte, tipic, proiectată direct asupra dv. şi provenind din dv., sau atipic, proiectată asupra persoanelor dv. dragi, provenind din ele, dar cu ramificaţii care vă afectează şi pe dv., prin iradiere şi/sau alianţă. Ecuaţia timpului, care conţine cel puţin o necunoscută, de curând v-a presărat pe drumul vieţii dv. o nouă încercare. Aţi fost pusă în postura de a exista lângă una dintre cele mai dragi fiinţe din viaţa dv., lângă fiul dv., în circumstanţe în care o suferinţă mentalo-psihică îl poate face să involueze, iar pe dv. efectiv vă jefuieşte de fericirea, echilibrul şi liniştea după care plângeţi, poate. Aţi acceptat cu durere postura, v-aţi conformat, deşi încă vă mai puneţi întrebarea "De ce?!", şi acum sunteţi în căutarea elixirului care să aducă vindecare în viaţa personei dragi dv. Elixirul respectiv conţine 8 picături, să ştiţi. O picătură deja a udat suferinţa persoanei dv. dragi. 6 picături: recunoştinţa, smerenia, răbdarea, credinţa, nădejdea şi iubirea încă aşteaptă momentele oportune în care să ude suferinţa dv., nu a persoanei dragi dv., şi să se usuce în spiritul obţinerii a ceea ce doriţi şi aşteptaţi dv. Fiţi recunoscătoare pentru suferinţa din viaţa dv., deşi pare ciudat ceea ce vă cer, căci ea vă este îngăduită pentru binele dv.; lăsaţi-vă total în purtarea de grijă a lui Dumnezeu, smerindu-vă; aveţi răbdare; aveţi credinţa şi nădejdea că totul va fi bine şi lăsaţi iubirea să existe în viaţa dv., iubindu-vă inclusiv duşmanii şi iertând orice greşeală a aproapelui, din tot sufletul şi din toată fiinţa.
A 8-a picătură, vindecarea, va veni de la Dumnezeu, ca şi celelalte picături, dar va veni după ce veţi depune nişte eforturi.
De cele mai multe ori suferinţa este o binecuvântare. Ea bate la uşa trupului cu scopul nobil de a atrage atenţia cu privire la anumite greşeli mult prea importante să nu fie luate în calcul. Dumnezeu întotdeauna îngăduie suferinţa în vieţile unor oameni, ca mijloc de vindecare sufletească şi ca modalitate de pedagogie, de corecţie comportamentală, de purificare etc.
Trupul este muritor dar sufletul este nemuritor, astfel că el este cu mult mai important decât trupul, fapt pentru care, să ştiţi, scumpă doamnă, că boala, de fapt, este o cercetare a omului de către Dumnezeu. Vă vine să credeţi sau nu, boala este o manifestare a dragostei Lui, care are ca drept scop vindecarea sufletului de boala păcatului, de exemplu. Aşa cum aurarul bagă aurul în topitoare şi îl lasă în foc până ce vede că devine cu desăvârşire curat, tot astfel face şi Dumnezeu: îngăduie ca trupurile oamenilor să fie încercate în necazuri atât cât sufletele găzduite de acele trupuri să devină curate şi străvezii şi să dobândească mântuire. Prin urmare, boala este o binefacere, pentru că atunci când trupul suferă, sufletul se sfinţeşte!
SFAT: Ajutaţi-vă fiul pe două fronturi: frontul medical şi frontul duhovnicesc, în acelaşi timp, apelând şi ţinând cont de ce vă spune medicul specialist şi apelând la Dumnezeu. Poate aţi observat că tot postez sfaturi spirituale; ţineţi şi dv. cont de ele, pentru că punându-le în practică veţi dobândi multă alinare, iar acea alinare se va răsfânge şi asupra persoanei dragi dv.
Şi ca să fiu sigur că vă vor parveni acele sfaturi, le voi reposta, în rândurile de mai jos.

FRONTUL MEDICAL!
O puteţi ajuta pe persoana dragă dv. recurgând la ajutor medical. Deja aţi recurs şi bine aţi făcut. Schizofrenia nu este un sfârşit de lume, nu este o boală incurabilă, nici pe departe. Ajutaţi-l pe fiul dv. să-şi ia tratamentul şi sprijiniţi-l în tot ce consideraţi că-i este de folos. Înţelegeţi-i suferinţa şi iertaţi-i orice greşeală. NU-L lăsaţi să vadă că vă îngrijoraţi prea mult pentru el, ci daţi-i speranţă că totul va fi bine. Dumnezeu vă va da putere să mergeţi mai departe, trebuie doar să-I cereţi, să aveţi credinţă şi răbdare.
NU renunţaţi la tratamentul medicamentos!

" Cinsteşte pe doctor cu cinstea ce i se cuvine, că şi pe el l-a făcut Domnul. Că de la Cel Preaînalt este leacul...
Domnul a zidit din pământ leacurile, şi omul înţelept nu se va scârbi de ele. Şi El a dat oamenilor ştiinţă, ca să Se mărească întru leacurile Sale cele minunate. Cu acestea tămăduieşte şi ridică durerea; Fiule! În boala ta nu fi nebăgător de seamă; ci te roagă Domnului şi El te va tămădui. Depărtează păcatul şi întinde mâinile spre faptele drepte şi de tot păcatul curăţeşte inima ta. Şi doctorului dă-i loc că şi pe el l-a făcut Domnul şi să nu se depărteze de la tine, că şi de el ai trebuinţă. Că şi el se va ruga Domnului, ca să dea odihnă şi sănătate spre viaţă " (Ecclesiasticul 38:1, 2, 4, 6, 7, 9, 10, 12, 14).
_

FRONTUL DUHOVNICESC!
Apelaţi la frontul duhovnicesc pentru a vă ajuta pe dv. şi pe fiul dv., dar cu răbdare şi credinţă. Apropiaţi-l, încet-încet de Dumnezeu, pe fiul dv., şi apropiaţi-vă şi dv. mai mult decât deja sunteţi.
Discutaţi cu duhovnicul dv. (dacă nu aveţi un duhovnic, faceţi-vă); spovediţi-vă corect şi complet, folosind un îndreptar de spovedanie, şi împărtăşiţi-vă, în cazul în care vi se dă voie; mergeţi cât de des puteţi la Sfânta Liturghie şi la Sfântul Maslu; ţineţi post, chiar şi în afara posturilor mari, lunea, miercurea şi vinerea; rugaţi-vă dimineaţa, după sculare, şi seara, înainte de culcare, cel puţin; rugaţi-l pe duhovnicul dv. să vă citească Moliftele Sfântului Vasile cel Mare + alte rugăciuni de dezlegare; mâncaţi o bucăţică de anafură, dimineaţa, pe stomacul gol, după care beţi aghiazmă mică, strict în zilele în care sunteţi curată trupeşte, şi faceţi o sfeştanie în casă. Faceţi cât mai multe fapte bune necondiţionate, faptele milei sufleteşti şi trupeşti (ajutaţi-i, după putinţa dv., pe cei neajutoraţi, învăţaţi-i pe cei neînvăţaţi, sfătuiţi-i pe cei nehotărâţi, mângâiaţi-i pe cei întristaţi, iertaţi-i pe cei care vă greşesc, rugaţi-vă pentru duşmanii dv. şi pentru toţi oamenii, oferiţi de mâncare celor flămânzi, oferiţi apă celor setoşi; oferiţi haine celor goi etc.) şi purtaţi la gât o cruciuliţă sfinţită.
----------*
Este foarte, foarte, foarte important să vă spovediţi dv. şi, după cum poate, şi fiul dv. Dar de ce? Prin spovedanie, adică prin mărturisirea păcatelor, în mod corect şi complet, fără a ascunde nimic, la duhovnic, omul primeşte iertarea păcatelor. "De se va face cineva vinovat şi îşi va mărturisi păcatul,..., îl va curăţa preotul prin aceasta de păcatul său şi i se va ierta păcatul" (Levitic 5, 5-6).
Dar de ce omul trebuie să-şi spovedească păcatele la duhovnic? Mântuitorul Hristos a îngăduit această Taină - taina spovedaniei - sfinţilor Săi apostoli când le-a spus: "Oricâte veţi lega pe pământ, vor fi legate şi în cer şi oricâte veţi dezlega pe pământ, vor fi dezlegate şi în cer" (Matei 18, 18; 16, 19). El a instituit-o apoi după Sfânta Sa înviere din morţi, când arătându-Se apostolilor le-a zis : "Pace vouă! Precum M-a trimis pe Mine Tatăl vă trimit şi Eu pe voi. Şi zicând aceasta, a suflat asupra lor şi le-a zis : Luaţi Duh Sfânt; cărora veţi ierta păcatele, le vor fi iertate şi cărora le veţi ţine, vor fi ţinute" (Ioan 20, 21-23). Puterea de a lega şi dezlega păcatele o are numai Mântuitorul Hristos, cum ne-a arătat (Luca 5, 20-24), dar El a dat această putere şi apostolilor (Ioan 20, 21-23) şi prin aceştia, episcopilor şi preoţilor, prin succesiunea apostolică realizată prin Taina Hirotoniei.
Iertarea păcatelor atrage după sine o reducere semnificativă a suferinţei trupeşti şi sufleteşti. Deci...
_

Aceasta este cheia succesului în vindecarea oricărei suferinţe: apelarea simultană la ajutor medical, prin mersul la medic şi prin luarea medicaţiei prescrise, şi la cel duhovnicesc (spiritual), prin apropierea de Dumnezeu, aşa cum v-am scris în rândurile de mai sus, pentru că omul este fiinţă vie dihotomică (cu trup şi suflet!).
Vă doresc din toată fiinţa toate cele bune şi vă rog să ţineţi cont de ce v-am scris. Iertaţi-mă dacă v-a deranjat ceva din ceea ce v-am scris.
Cu respect,
Nick

(*modificat de administrator)
0
11-08-2011, ora 16:34
ildicretu
Nu este medic/terapeut
ildicretu
Nu am cuvinte sa va multumesc pentru tot ce mi-ati scris!Am apelat la sfatul medical si il urmam.Am apelat si la ajutor duhovnicesc si va voi urma sfaturile.Poate bunul Dumnezeu si Maica Domnului ne va ajuta si pe noi in necazurile noastre.Ei sunt singura si marea noastra nadejde.!!!!!Incerc sa ma adun, dar e foarte greu.Imi dau putere rugaciunile si apropierea de Dumnezeu.Sfaturile D-voastra imi intaresc convingerea ca asta este calea pe care trebuie sa merg.Sa ne ajute Tatal, Fiul si Sfantul Duh, Maica Domnului cu marea lor mila si iubire si sa va binecuvanteze si pe dumneavoastra pentru ajutorul dat.
Cu multumiri si respect.I.Cretu
0
11-08-2011, ora 20:13
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dnă Ildicretu, mă bucur tare mult că v-a plăcut ce v-am scris. Vă mulţumesc din suflet că aveţi credinţă în Dumnezeu. Veţi fi ajutată şi dv. şi fiul dv., trebuie doar să credeţi şi să aveţi răbdare. Repet, cu credinţă se poate realiza orice. Cu ajutorul credinţei, prin rugăciune, se pot muta munţii din loc, ce să mai vorbesc de ameliorarea sau vindecarea schizofreniei fiului dv., iar în condiţiile în care fiul dv. ia şi tratament, credeţi-mă pe cuvânt, TOTUL VA FI BINE!
După orice FURTUNĂ, fără excepţie, iese SOARELE, iar pentru oamenii care acceptă şi îndură, cu răbdare, credinţa că totul va fi bine şi cu mulţumire, efectele nefaste ale furtunii respective, răsplata va fi mult mai frumoasă decât un CURCUBEU. Veţi vedea...
Tatăl şi Fiul şi Sfântul Duh - Treimea cea de o Fiinţă, de Viaţă Făcătoare şi Nedespărţită - să vă binecuvânteze cu tot ce aveţi nevoie, iar Preasfânta şi Pururea Fecioara Maria, Sfinţii Părinţi şi Sfinţii Îngeri să vă ajute cu sfintele lor rugăciuni, în vederea însănătoşirii fiului dv. şi a mântuirii sufletelor dv. Amin!
Am o rugăminte la dv.! Scrieţi-mi printr-un mesaj privat numele dv. de botez, al dv. şi al fiului dv. Vreau să fac şi eu fapta bună de a mă ruga pentru dv., de a vă trece în Sfinte Liturghii şi Sfinte Masluri, pentru a primi un plus de ajutor. Dacă doriţi puteţi să scrieţi numele şi în cadrul acestui topic, pe mine nu mă deranjează atât timp cât nu vă deranjează pe dv.
Pup şi îmbrăţişez,
Nick
0
12-08-2011, ora 10:07
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Ildicretu, buna ziua!

Urmariti topicul cu dieta din profilul meu.
Cititi si ce am raspuns aici:

http://forum.romedic.ro/prod/Schizofrenie_simpla?_04138.html

Pomelnicul de mai sus mi-aduce aminte de un proverb:

"Drumul spre iad este pavat cu intentii bune !"

Ganditi-va de doua ori inainte sa aaruncati acest stigmat, cum este cel "tratament pe viata" si "boala genetica, nu ai ce-i face". Indiferent daca esti parinte, bagator de seama pe forum sau pacient.
0
13-08-2011, ora 11:18
ildicretu
Nu este medic/terapeut
ildicretu
Va multumesc, Domnule Nick, pentru incurajari.Credeti-ma am mare nevoie acum.In fiecare dimineata ma trezesc cu o durere in suflet.Ma ajuta rugaciunile si mersul la Sfanta Biserica.Am citit multe pe acest forum despre aceasta boala.Unele ma ingrozesc si ma intreb ce va fi cu puiul meu, ce s-a intamplat?Am un baiat bun, serios, cuminte, cu multa dorinta de viata, , multe planuri de viitor.El inca nu stie ce are.Ma gandesc cu teama la momentul adevarului, cum va reactiona., cum va prelucra realitatea aceasta.E un baiat inteligent, olimpic, vorbeste fluid engleza, interesat de tot ce tine de dezvoltarea intelectuala. Domnul profesor doctor m-a incurajat ca isi va reveni cu tratamentul pe care il primeste(Zaiprex 1 injectie la 2 saptamani si Tranxene 10mg de 3 ori pe zi, seara somnifer) in 5-6 luni.Face si psihoterapie.Timpul, insa, trece foarte greu.E dureros cand in tot acest necaz mai esti si singur.Tatal este total indiferent, eventual denigreaza sau acuza.Dar asta nu ne mai atinge.E prea mare durerea si asa.Dumnezeu e bun si e singurul la care gasesc alinare si putere.
Ati avut mare dreptate afirmand ca necazurile sunt de fapt atentionari si indemn pentru a-ti cerceta viata, sufletul, si faptele.Va voi urma sfaturile pentru ca sunt intelepte.Dumnezeu sa va dea sanatate si sa va binecuvanteze.
Va voi trimite ce mi=ati cerut prin mesaj privat/Va multumesc pentru tot si va imbratisez cu dragostea unei mame!!!I Cretu
0
25-08-2011, ora 16:14
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dnă Ildicretu, mulţumesc pentru e-mail.
Totul va fi bine pentru fiul dv. Să ia tratamentul prescris de medic, să ţină şi o dietă din care să excludă glutenul şi cazeina, pe cât este posibil (să excludă grâul, secara, orzul, ovăzul, alacul şi pastele făinoase făcute din astfel de cereale, dar şi laptele şi derivatele din lapte (brânzeturi, caşcaval etc.), pentru că acestea induc simptome psihotice la persoanele hipersensibile şi nu numai, şi să se apropie de Dumnezeu.
Să îşi facă şi următoarele 2 analize: Toxoplasma gondii-Anticorpi IgG şi Toxoplasma gondii-Anticorpi IgM (Toxoplasma gondii poate altera comportamentul şi funcţia neurotransmiţătorilor, deci poate induce simptome psihotice specifice schizofreniei). Dacă analizele vor avea rezultat pozitiv, ar fi indicat ca fiul dv. să consulte un medic specialist în infecţioase!
Deocamdată nu îi spuneţi că suferă de schizofrenie!
Vă doresc toate cele bune,
Nick
0
28-08-2011, ora 20:27
ildicretu
Nu este medic/terapeut
ildicretu
Buna ziua, Mr.Nick!
Va multumesc din suflet pentru incurajaril si sfaturil..Imi sunt de un real folos.
Incerc sa ma adun un pic, fiind constienta ca numai asa imi pot ajuta copilul, dar e greu.Ma ajuta rugaciunile si bunavointa unor oameni cu un suflet deosebit, asemenea Dv.
Vom face cat de repede analizele si va voi tine la curent. Am facut multe analize dar acestea nu.In general au iesit bine in afara de urina, in care au gasit o cantitate mica de proteine.Desi am repetat analiza si a iesit la fel, nu a primit niciun tratament.
Altfel, continua tratamentul si psihoterapia.Am discutat si de dieta.El a citit despre gluten si cazeina si nu consuma lapte, iar produse din lapte putin, prefera untul dar vom reduce si asta., Cereale mananca in paine si uneori face salata cu porumb, rosii si ton cu lamaie. Ii place, dar nu e meniu zilnic.
Sunt ingrijorata pentru ca doarme mult, mananca destul de mult si s-a ingrasat.Nu se poate abtine.Nu stiu, daca pe parcursul tratamentului se va mentine aceasta pofta de mancare, ce va fi.
Dupa o luna mari schimbari nu sunt, in afara de faptul ca nu il mai doare capul si il simte mai usor, nu ameteste.
Uneori ma gandesc ca poate nu este totusi atat de grav si ne ajuta bunul Dumnezeu si pe noi.
Va mutumesc inca o data pentru tot!!Sanatate si tot binele din lume va doresc!!Cu mult drag, ICretu
0
30-08-2011, ora 20:13
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dnă Ildicretu, care este, în mod concret, simptomatologia fiului dv.?
Oricum ar fi, să ştiţi, starea fiului dv. se va îmbunătăţi din ce în ce mai mult, pe parcursul trecerii timpului, cu ajutorul tratamentului, a dietei şi cu ajutorul lui Dumnezeu. Amin.
Toate cele bune,
Nick
0
30-08-2011, ora 23:53
ildicretu
Nu este medic/terapeut
ildicretu
D-le Nick,
Boala a debutat in februarie 2010cand dupa sesiune s-a plans de o stare de rau, dureri de cap localizate la ceafa si frontal, tulburari de concentrare, atentie si memorie, dificultate in procesarea informatiilor, ameteala, lipsa de putere, depresie usoara, detasare emotionala, o tulburare vizuala manifestata printr-o accentuare a imaginilor(spunea ca vede firele de par mai clar, copacii mai conturati etc dar fara deformari), mai irascibil.El sufera de balbism de la varsta de 4 ani pentru care a primit tratament si logopedie.Periodic revenea aceasta tulburare de vorbire, iar in perioada pubertatii, adolescentei a fost mai retras fiind nemultumit de sine., nesigur, in special cu fetele, avea stari usoare de inferioritate.In liceu, apoi si in facultate a fost preocupat sa-si controleze balbismul si a citit mult pe internet, inclusiv despre modalitatile de imbunatatire a abilitatilor sociale, intelectuale, relatiile cu fetele...Asta l-a preocupat mult, pierdea nopti intregi citind, traducand, conversand pe forumuri.Atunci am avut multe discutii cu el si prietenoase dar si certuri din cauza schimbarii orarului biologic(nu dormea noaptea iar ziua pica de somn, fiind acaparat de calculator).In clasa a 12-a si la facultate a devenit mai deschis si cu fetele dar a avut 2 psihotraume sentimentale ultima, in facultate marcandu-l destul de tare, facandu-l din nou mai nesigur.Acum are prieteni, doreste compania celorlalti, nu este retras, dar nu este un tanar care frecventeaza baruri sau discoteci.Asculta muzica, sta destul de mult pe messenger, se uita la filme, se intalneste, mai rar acum pentru ca doarme mult, cu prieteni, prietene, urmareste meciurile de fotbal, tenis, deci nu traieste intr-o alta lume.Este comod, nu suporta sa i se reproseze ceva, atunci devine nervos.Era mereu preocupat de persoana lui, dar asta este si un aspect mostenit de la tatal lui,
Am incercat sa-l descriu cat mai bine, nu stiu daca am reusit sa va formez o imagine clara.Ceea ce mi-a dat de gandit sunt cele doua analize recomandate de Dv. pentru ca am avut in fiecare an probleme cu el, cam de la varsta de 13-14 ani, cu bronsite urate in fiecare toamna -iarna, tratate cu antibiotice, inclusiv, inainte sa se imbolnaveasca, a facut chiar o pneumonie primind injectii.Are si eruptii dese pe fata si pe pielea capului(o matreata -micoza)de care nu a reusit sa scape definitiv desi a facut tratamente repetate dermatologice.
Analize i-am facut, chiar daca nu i s-au cerut:RMN, EEG, dopler, analize de sange, anticorpi antinucleari, autoanticorpi anti-cardiolipina IgG, IgM, anticorpi anti ADN nativ, Borrelia IgG, IgM, examen coproparazitologic, rezonanta magnetica si toate au iesit bine.Vom face si ce ati recomandat Dv.
Cand a debutat boala l-am internat la psihiatrie unde s-a constatat o depresie situationala si a facut, dupa tratamentul primit, psihoterapie 6 luni fara sa-i dispara simtomele.S-au accentuat durerile de cap si starile de rau si agitatiea, nervozitatea.Asa am ajuns la internarea de acum si la diagnosticul despre care stiti.
Imi cer scuze ca v-am rapit din timp scriind asa de mult, dar am incercat sa va fac un tablou al bolii cat mai clar.Astept parerea Dv.cu nerabdare.Va multumesc mult si raman cu respect, dorindu-va numai bine!!I.Cretu
0
03-10-2011, ora 16:13
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dnă Ildicretu, cred că diagnosticul de schizofrenie, pus fiului dv., este prea exagerat, din punctul meu de vedere. O mare parte a simptomatologiei fiului dv. se datorează suprasolicitării fizico-mentalo-psihice, excesului de stat la computer şi dereglării ritmului circadian.
Vă recomand să mergeţi cu fiul dv. la un alt medic psihiatru, pentru revizuirea diagnozei, ca de altfel şi a tratamentului.
Sugestie: Consultaţi un medic din cadrul clinicii Psihomedica.
Psihomedica
Adresa: Str. Pasteur nr. 3-5 (în incinta Clinicii Medicina Muncii), Cluj
Telefon: 0264402574 / 0264402443
Fax: 0264402574
Program: Luni - Vineri: 9:00 - 17:00 minimal; 8:00 - 20:00 (ambulator CAS - pe bază de programare, în limita fondurilor alocate)
Website: www.romedic.ro/psihomedica-cluj
_

Sfaturi: Spuneţi-i fiului dv. să nu mai stea la computer mai mult de 45 de minute pe zi, să doarmă noaptea, nu ziua, între orele 22 şi 7-8 şi să excludă total din alimentaţia de zi cu zi lactatele şi produsele de bază de gluten, pentru cel puţin 3 luni de zile. Veţi vedea că în acele 3 luni de zile starea i se va îmbunătăţi enorm de mult.
_

Însănătoşire grabnică!
Toate cele bune,
Mr. Nick
0
03-10-2011, ora 16:21
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Post Scriptum - Fiul dv. este neurastenic.
NEURASTENÍE, neurastenii, s. f. Boală caracterizată prin tulburări funcţionale ale scoarţei cerebrale, care se manifestă prin dureri de cap, insomnie, oboseală, depresiune psihică, anxietate etc. [Pr.: ne-u-] - Din fr. neurasthénie.
0
08-10-2011, ora 15:50
ildicretu
Nu este medic/terapeut
ildicretu
Va multumesc pentru raspuns !!V-am trimis un mesaj privat cu subiectul IULIAN.Daca puteti dati-mi un raspuns!Va doresc tot binele din lume !!!Cu respect I.C.
0
23-10-2011, ora 20:20
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dnă Ildicretu, mulţumesc pentru mesaj. O să-mi verific mesageria privată şi/sau e-mail-ul şi o să vă răspund când şi cum voi putea. Şi eu vă doresc tot binele din lume!
Cu iubire şi respect,
Mr. Nick
0
24-10-2011, ora 14:15
ramonap
Nu este medic/terapeut
ramonap
Buna ziua. Ma numesc Ramona, am 30 de ani si sunt din Bacau. In februarie, anul viitor, se implinesc 2ani lungi de cand am fost diagnosticata cu sindromul anxios-depresiv, diagnostic pus de catre medicul de familie si, ulterior comfirmat de un psihiatru in privinta caruia am mari retineri. Din disperare, da, asta e cel mai potrivit cuvant, am inceput tratament medicmentos cu anxiotice la indemnul medicului de familie, initial alprazolam, si ulterior lexotan 3mg zilnic, pana la stadiul de dependenta. Oare medicii de familie nu recomanda si prescriu mult prea usor aceste droguri? Eu, personal, am inlaturat cauza asa zisei boli, dar ceva mai tarziu, insa m-am ales cu aceasta dependenta si stari de rau permanent. Pe langa obisnuita stare de agitatie si incordare, a sentimentului ca clipa sau ziua, sau luna viitoare nu iti va aduce nimic bun, ma confrunt periodic cu stari permanenete de greata, tremur stomacal, ameteli, si lipsa de concentrare pt. ca NU POT MANCA.
Fiecare zi e o provocare, e o lupta permanenta de a ma mentine pe linia de plutire, incerc sa maschez starle mele pt ca cei de la serviciu sa nu stie prin ce trec eu. M-am gandit si la psihoterapie, poate imi poate recomanda cineva un psihoterapeut bun, aici in oras (Bacau). Vreau si eu sa traiesc, sa ma bucur, sa rad, sa-mi recastig energia si pofta de viata pe care, pana nu demult, o aveam. Recunosc si imi este rusine, ca am momente cand ma gandesc ca viata asta nu are nici un rost si ca nu va fi niciodata bine. dar cum sa nu iti pierzi optimismul, cand, pt mine, cele mai banale lucruri de facut, au devenit un mare efort? Cum sa nu ma simt frustrata cand ii vad pe cei din jurul meu ca TRAIESC? EU DOAR RESPIR.
Vreau sa traiesc, vreau mai multe de la viata asta, vreau sa rad si sa plang din tot sufletul, vreau sa ma ajutati daca sunteti in masura, cu un sfat, cu un remediu.


cu recunostinta
0
24-10-2011, ora 14:46
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
ramonap

Arunca o privire in profilul meu. Daca esti interesata si de alte solutii, lasa un id de messenger pe privat.

Uite cam ce idei sustin eu.

http://forum.romedic.ro/prod/neuroleptice_+_antidepresive_+_insomnii_055810.html
0
25-10-2011, ora 22:02
ildicretu
Nu este medic/terapeut
ildicretu
D-le Nick,
Astept tare mult parerea d-voastra!!!Cu stima, I.C
0
04-01-2012, ora 03:40
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dră/dnă ramonap, accesaţi link-urile de mai jos, vă pot fi de folos informaţiile din cadrul lor:
http://forum.romedic.ro/prod/Psihoterapie_pentru_trup_si_suflet, __din_perspectiva_medico-spirituala:_suferinta_!_059479.html
http://forum.romedic.ro/prod/Tulbur%C4%83ri_psihice_tratate_cu_ajutorul_
terapiei_cu_esen%C5%A3e_florale_Bach_059089.html

V-o recomand pe dna psihoterapeut şi psiholog Cezara Nederi (datele de contact ale dânsei le puteţi obţine accesând link-ul de mai jos):
http://www.romedic.ro/psihologie-psihoterapie-bacau

Însănătoşire grabnică!
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
La mulţi ani cu/în Lumină.
Toate cele bune,
Mr. Nick
_

Sărut mâna!
Stimată dnă ildicretu, încă nu am putut să vă răspund la e-mail. Îmi cer iertare! Sunt un simplu om, fac şi eu ce, când, cum şi dacă pot. Momentan mai am câteva zeci de e-mail-uri care mi-au parvenit înaintea e-mail-ului dv. şi care au un conţinut ce necesită un răspuns 'mai' urgent. Mai aveţi puţină răbdare, dacă mai doriţi şi puteţi, pentru că vă voi răspunde (primesc extrem de multe e-mail-uri/mesaje, fapt care mă determină să NU fac faţă; nu pot să răspund prompt, în condiţiile în care sunt asaltat de/cu mesaje pe Romedic, e-mail, y.mess şi Facebook). Vă mulţumesc mult pentru înţelegerea de care ştiu că veţi da dovadă!
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
La mulţi ani cu/în Lumină.
Toate cele bune,
Mr. Nick
Adaugă un comentariu / răspuns
72 comentarii 1 23 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul