Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT

12650 comentarii 1 2 ..... 241242243 ..... 421 422 Înainte ›
0
23-01-2015, ora 19:40
ronicolle
Nu este medic/terapeut
ronicolle
Revenim la obiceiuri dar totusi nu mai suntem aceeasi, anxietatea ne-a schimbat.eu mi-am reluat unele din obiceiuri dar cu precautie.am grija la ce mananc, am grija sa nu ma mai enevez si sa nu mai fiu certareata, si sunt mult mai activa.nu fac sport dar imi gasesc activitati.inainte nu imi placea deloc sa ies din rutina mea...scoala, tv si calculator, ieseam cu prietenul si apoi iar calculator.cam la asta se rezuma viata mea.
Acum in schimb socializez mai mult, gatesc, ma plimb, muncesc, am in grija o pisica si un acvariu, vara am grija de gradinuta din spatele blocului si muuulte altele.
Acum nu as putea sa incep sa mananc iar cipsuri si sa beau cola ca imediat m-as panica...daca mi se face rau.deci cam greu sa revii la vechile obiceiuri, doar sa fii inconstient.
0
23-01-2015, ora 20:27
renata_antony@
Nu este medic/terapeut
renata_antony@
Buna seara!cum v-trecut ziua azi?eu azi am avut foarte mult de lucru si m-am simtit chiar foarte bine.am observat ca ma iau starile urate doar cand sunt acasa si am timp sa ma gandesc "ce ar putea sa se intample" daca ma doare ici-colo.acum sunt putin ametita ma mai inteapa in zona.inimii dar incerc sa ma fac ca nu le simt.marti am programare la psihiatru sunt curioasa ce va zice ca cei dn romania m-au indopat de o groaza de medicamente.va doresc multa sanatate si putere pt a trece pest toate starile astea urate!
0
23-01-2015, ora 22:58
paul 345
Nu este medic/terapeut
paul 345
Ce viaţa aveam înainte..nu-mi vine sa cred ce bine mi.a facut acest atac de panica..munceam ca disperatul nu-mi vedeam copii cu săptămânii eram pe val, ma schimbam dintr-o maşină in alta, sa detin eu controlul la tot, mancam odata la doua zile, fumam 2 sau 3 pachete de ţigări pe zi.beam 4 cafele pe zi..dimineata la cafea fumam 10 ţigări in jumate de ora la 2 cafele
Am simţit anxietate dupa un an de muncă, ma duc ka o farmacie sa-mi ia tensiunea, avem 15 cu 8, nu prea ma simteam bine...eu habar nu aveam ce mă paste.am mai muncit încă 3 ani în ritmul ăsta.a fost f bine si este..mai fraţilor intr-o dimineata am simţit ca se învârte depozitul cu mine..S-A uscat gura instant inima a luato razna rau..nu stiam ce se întâmpla cu mine...ma luat soţia direct la UPU...mai copii se discarcase o adrenalina in mine ca nu ma puteam abtine din batait nici cu 3 paturi pe mine..si bineînţeles a urmat dansul cu UPU..ACUM L-AM ANGAJAT PE TATAL MEU...NU ESTE CUM ERAM EU INAINTE DAR CE SA FAC? ASTA ESTE...DORM OBLIGATORIU 7, 8, 9 ORE PE NOAPTE, MA TREZESC PE LA 9, 10 DIMINEATA, APROPO.NU MAI FUMEZ SI NU MAI BEAU CAFEA..AM 3 MESE REGULATE PE ZI..LUNEA MA DUC LA FOTBAL, MARTEA SI VINEREA LA TENIS DE MASA, SAMBATA DUC COPII LA MOOL, DUMINICA FACEM UN GRATAR SI UN SPRIT, MI-AM SCHIMBAT RADICAL MODUL DE VIAÈšA...DARRRRR DACA NU AI PE CINEVA LÂNGĂ TINE SA TE IUBEASCA SA TE INTELEGA SA-TI FIE ALATURI SI SA AIBE CARNET SA TE DUCA LA UPU..ESTE F GREU.😀..VA DORESC SA AVETI NOROCUL MEU SI SA VA INSANATOSITI.PT CA SE POATE...DACA VA SINTITI BINE NU VA MAI INTOARCETI LA VECHIURILE OBICEIURI..
0
23-01-2015, ora 23:09
paul 345
Nu este medic/terapeut
paul 345
Am o afacere stresanta de fapt ce bisniss nu este stresant in ziua de azi..motivul pt care iau un xanax de 0.25 si o jumate de mirzaten este ca ma linişteşte si ma pot odihni f bine..EU DORM SI DUPA AMIAZA 2 SAU 3 ORE.SIMT CA ODIHNA MA AJUTAT F MULT...MEDICAMENTELE LE IAU MUMAI SEARA CSND SIMT CA MA IA SOMNUL..INCHID TELEFONUL SI SOMN CIT POT DUCE.va doresc un somn dulce...NOAPTE BUNA
0
25-01-2015, ora 15:00
mary2476
Nu este medic/terapeut
mary2476
Buna colegii mei de suferinta 😔... Eu n am mai scris ptr simplu fapt ca am început sa mi revin, asa zic eu...dar de fapt lucrurile nu sunt chiar atat de faine. Un lucru bun este ca nu mi mai este teama sa stau singura, ba chiar merg in tara sute de km singura etc. Insa problema care ma doare este ca am o ameteala si o moleşeală continua, intepaturile si disconfortul din partea inimii nu mi dau pace.plus durerile de ceafa care si alea imi dau bătăi de cap. Efectiv nu stiu ce sa mai fac sa mi revin, imi dau seama ca sunt alt om, nu mai am chef de viata, nu prea mai stiu sa rad si tot asa.
De cateva zile mi am regăsit o prietena din copilăria mea care a facut psihologia si are si specializarea de psihoterapeut, mi a promis ca ma va ajuta sa scap de lucrul asta, deja am facut prima şedinţa pe Skype, sper sa dea roade !
Ceea ce mi a spus si vreau sa va transmit si vouă este faptul ca la noi este cheia, trebuie întâi sa ne cunoaştem pe noi si sa încercam sa avem încredere mai mult in calitatile noastre. Voi lupta, poate reuşesc..ca tare m am saturat de toate astea 😔
Aveti grija de voi si de ceea ce iubiti cel mai mult !
0
25-01-2015, ora 19:14
Andreea2595
Nu este medic/terapeut
Andreea2595
Nu am mai intrat de mult timp pe forum :)
va urmaresc postarile la fiecare si ma bucur pentru cei vindecati, aproape vindecati sau care sunt mai bine si putere...si multa rabdare si curaj celor care sunt...ca si mine.tot cu nesuferita langa ei.
eu.am avut momente cand am fost super bine si momente cand am fost mai putin bine...acum..cred ca am avut o incercare de atac de panica...fiindca nu ma mai pot relaxa simt ca mediul..nu stiu cum sa explic se deplaseaza csa trupul avanseaza fara sa vreau e asa ciudat...sa mai spun de ameteli si ca nici in pat nu ma pot relaxa :(..
m.am gandit..acum ca am implinit oficial 18 ani si ma pot duce la doctor farasa stie ai mei..sa consult un psihiatru mi.as dori din tot sufletul fiindca uneori interfera si cu viata scolara( am aceleasi rezultate ca in anii anteriori dar din cauza anxietatii, a somatizarilor cad intr-o depresie si nu mai sunt asa motivata din cauza starilor de rau nu mai pot invata asa cum imi doresc)...acum de exemplu plang si scriu..ma simt deznadajduita. :(
va sarut si va imbratisez pe toti sa ne auzim cu bine cine vrea sa vb sa imi lase pm.
0
25-01-2015, ora 19:17
Andreea2595
Nu este medic/terapeut
Andreea2595
sa mai zic ca intr-o dimineata am avut un vertij ingrozitor? ca se deplasa imaginea din fata ochilor rapid de la stanga la dreapta? dar am purtat ochelari si am scapat(sper) de migrene si de tulburarile de vedere.acel episod m-a speriat teribil
0
25-01-2015, ora 22:01
ronicolle
Nu este medic/terapeut
ronicolle
Andreea, sa stii ca de multe ori amtesti si te doare capul din cauza ochilor.si eu la munca patesc sa ma mai doara capul ptr ca stau toata ziua cu ochii in calculator si am foarte multa lumina in jur, plus ca trb sa fiu concentrata si rapida.cred ca foarte curand o sa ajung si eu la oftalmo.in rest bucurate ca incepi sa ai si momente mai bune, inseamna ca o sa-ti revii mai repede.eu am inceput sa am momente mai bune dupa aproape un an...deci stai bine.
In rest ce mai ziceti?mi-as dori sa va dau si voua din momentele mele bune ca sa mai prindeti puteri si curaj.tare bine era dupa un atac de panica o saptamana de liniste...asa am inceput eu, si pe masura ce se marea perioada de bine prindeam si mai mult curaj.
Va doresc sa aveti o saptamana linistita si decat ceata mai bine zapada :D
0
25-01-2015, ora 23:40
renata_antony@
Nu este medic/terapeut
renata_antony@
Buna seara.azii la munca m-a luat o senzatie de lipsa de aer ma tot gandeam nu se poate sa mi se intample asta chiar la munca.am incercat sa nu ma gandesc la ce simteam sau imi ziceam ca nu e adevarat ce simt.am trecut cu bine peste dar acum am o durere groaznica de cap.si ochii ma dor.ma simt ametita si sunt foarte obosita simt nevoia sa ma odihnesc si sa dorm maine pana la amiaza :) dar din pacate dimineata iar la munca.sper sa fie ok si sa nu ma ia pe acolo atacurile de panica
0
26-01-2015, ora 10:23
florentina liliana
Nu este medic/terapeut
florentina liliana
si eu sunt intr o stare ft proasta starile au revenit cu panica dar vreau sa incep o terapie Bowen a incercat cineva ?
0
26-01-2015, ora 13:50
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
@renata: tu incerci sa ignori ceva ce simti cu adevarat. Nu ai cum sa nu te gandesti la ceva ce te deranjeaza, pt ca esti vie si e normal sa te deranjeze ce simti. Insa, ar fi mai util pt tine sa iti accepti pur si simplu starile, pt ca sunt ale tale, de fapt sa accepti ca ele exista si ca asa cum au aparut, asa trec. Ceva de genul "da, ma simt in x fel, am x senzatii, dar o sa treaca, asa cum au trecut mereu!" Dupa ce vei reusi asta, vei putea sa cauti cauza trairilor pe care le ai, pt ca pe viitor ele sa se reduca pana la disparitie si asta o poti face cu ajutorul psihoterapiei. Daca acorzi o prea mare atentie trairilor straduindu-te sa le ignori in acelasi timp(asta-i smecheria, tu cand iti propui sa nu te gandesti la ele, de fapt iti mentii atentia tot pe ele), iti creezi tot felul de ganduri disfunctionale, care la randul lor te vor face sa te simti intr-un anume fel.si tot asa.
0
26-01-2015, ora 16:37
mrn9
Nu este medic/terapeut
mrn9
O saptamana frumoasa sa aveti...cu cat mai putine atacuri si stari de anxietate !
0
26-01-2015, ora 17:50
mir2211
Nu este medic/terapeut
mir2211
Buna dimineata lume..de ce dimineata?????????????...pt. ca acum ma trezesc, acu'adorm, acum treaza, imediat adormita.Dupa trei, patru zile mai stresante am zis si eu ca ma odihnesc putin su nu mi mai revin din somnolenta, parca mi a creat dependenta.Macar daca m as simti bine dupa atata somn, dar de unde???...ma ustura si ma mananca creierul, parca mi vine sa l scarpin.Va zic noapte buna ca iar casc..dar gata, de poimaine promit sa fac regulament..nu mai dorm ziua decat una ora dupa masa.Sanatate maxima va doresc.
0
27-01-2015, ora 00:31
pokoloko
Nu este medic/terapeut
pokoloko
Are dreptate dns psiholog.exact asta e secretul.nu treceti prea usor peste ce spune dansa.cel putin ganditi-va la asta atat de mult cat va ganditi la gandurile negative.
0
27-01-2015, ora 10:25
colonelu1
Nu este medic/terapeut
colonelu1
Am fost internat acum 2 spatamani la spitalul de psihiatrie pentru reactii grave ale anxiarului, am cerut mai multe mamei mele si nu mi-a dat, am intrat intr-o stare nervoasa agitatie maxima si eu pesronal am sunat la politie crezand ca o so oblige sa-mi dea mai multe, dar politia s=a prezentat impreuna cu salvarea care ma convins nu obligat sa ma duc la urgente pt perfuzie dupa cei de la urgente au sunat la spitalul de psihiatrie si le-au zis caam agitatie psihomotorie, mau dus acolo benevol si mi-au dat alt tratament care ma inmuiat nu mai am atac de panica dar ii vajaie capul, am urmat o saptaman si 3 zile acolo urmatorul tratament Seroquel 1 seara, Diazepam jumate, jumate jumate(dim, pranz, seara)Propanolol 1-1-1, Carbamazepin 1-1-1 si totul e ok, internarea e cea mai buna metoda mam simtit foarte bine la spital, v-as recomanda sa nu mai luati pastilele pt ca habar nam dar nu mai sunt bune e inutil, internati-va si va da medicul ce va trebuie si in feleul asta va reglati viata la normal dinnou, stiu ca schimbarea nu e prea buna dar e nevoie daca va simtiti rau, cum ma simteam eu, luam seroxat dimineat si luam anxiar sera(1 luam dar am crescut doza) ajunsesem la vreo 4-5, acum comunic sunt calm, mananc, dorm bine, nu mai am atac de panica deloc, chestia e pe palpitatii care se manifesta de la pastilele din trecut care dac le iei prea mult nu mai sunt bune.mie mi-a spus psihiatrul ca da se poate renunta la pastile dar pt ast trebuie sa stai permanent sub supraveghere medicala si o faci pe semnatura asta doar in cazul in care esti deplin mintal in cazul in care chiar nu mai ai nevoie de ele se observa dupa starea care o ai
0
27-01-2015, ora 10:32
colonelu1
Nu este medic/terapeut
colonelu1
-* sa va explic cum am procedat dupa 5 ani de zile de atac de panica de 1 saptamana nu mai am nimic dar nici treaz nu ma simt, va explic de internare si ce iau am scris mai sus ce iau si sper sa mearga tratamentul ca dupa cum eram inainte puteti citii ce am mai scris inainte de revelion bateam campii rau de tot acum reealizez mult mai bine ce spun cu aceste pastile, nu mai zic ca la spital a fost foarte bine chiar nu-mi doream s mai plec, mie mi-au spus ca am nevoie de comunicare, sunt incomplet, am anxietate asa se manifesta, de acolo vine tacul de panica, am incercat sa comunic foarte mult sa nu tac sa nu ma mai inchid in mine si chiar interiorizarea era motivul panicarii mele, asa e la toti, depresia e pe fond de singuratate, pueti sa-mi spuneti voi mie ca nu sunteti singuri dar de fapt dac ati avea o oglinda permanenta ati vedea ca va comortati ca un caine amarat si singur care tot plange ceva de genul, dac v-ati filma ati vedea ca va comortati ciudat, degea iesi afar cdac ai ideea fixata in cap, e alta treba si pastilele ajuta si mediul, trebuie a vina de la sina nu sa incerci numai tu sa fortezi nota

(*modificat de admin)
0
27-01-2015, ora 10:35
colonelu1
Nu este medic/terapeut
colonelu1
apropo acum las un numar pt ca vreau sa vorbresc cu multi sa nu tac s ma inchid dar inainte nici platit nu as fi dat numarul de telefon la cineva, eram inchis definitiv in mine si orice deschidere ma enerva ma agita, acum nu ma mai agita ceva ce e normal, inainte faceam atac de panica in orice situatie imi imaginam ceva grav, sau ma agitam asta e la panica e agitatia, palpitatii
0
27-01-2015, ora 10:42
colonelu1
Nu este medic/terapeut
colonelu1
Totul a depins la mine de starea zilnica, la spital aveam o alta viata, s-a produs schimbarea, acolo am uitat de atac de panica pentru ca am gasit oameni care zambeau chiar daca aveau probleme eu am uitat pentru ce am venit cateodata, am avut program mancam, dormeam, era altceva, acum imi doresc ca toata viata s fie cum era la spital, cu oameni multi, cu discutii multe, chiar si mistocarii, sunt bune si alea, important e sa comunici mult
0
27-01-2015, ora 10:58
luissa19
Nu este medic/terapeut
luissa19
Colonelu am luat si eu seroxat o jumatate seara cateva zile pt ca, cu lexotan simteam ca nu mai are niciun efect si pot sa spun ca mi a facut bine putin dar eram agitata ma gandeam ca nu mai pot sa i fac fata bolii imi venea in minte sa iau un pumn de pastile si sa ma scap de viata asta, imi imaginam si ce sa scriu in biletul de adio.m a agitat foarte tarr seroxatul mi a dat stare de nebunie si de atunci nu l am mai luat.am revenit la lexotan o jumatate dim si una seara.la mine atacul se manifedta dimineata, cum deschid ochii incepe inima sa mi tupaie si imi transpira mainile si picioarele si tremur.nu am pofta de mancare pot sa ti spun ca in 2 luni amslabit 10 kg.mananc mai mult fortat.oftez des si am senzatis ca nu pot respira dar asta e numai in capul meu.o sa ma duc luna viitoare la un psihiatru sa imi dea un tratament ca lumea sa ma pot pune pe picioare.am avut ocazia sa ma angajez dar nu m am dus de frica atacului.viata mea e de rahat
0
27-01-2015, ora 17:52
pokoloko
Nu este medic/terapeut
pokoloko
Luissa19 vb pe privat.
0
27-01-2015, ora 20:30
renata_antony@
Nu este medic/terapeut
renata_antony@
Buna seara am fost azi la psihiatru eu sunt in austria si mi-a zis sa nu mai iau xanax mi-a prescris sertralina si inca un medicamment nu stiu sifur cum se numeste.ati luat careva sertralina?cum v-ati simtit de la el?
0
28-01-2015, ora 09:09
renata_antony@
Nu este medic/terapeut
renata_antony@
Mie imi e cam frica sa incep tratamentul cu sertralina pt ca in urma cu 5ani mi s-a dat zoloft erau picuri de pus in apa si mi s-a inclestat gura.nu stiu ce sa fac
0
28-01-2015, ora 19:16
renata_antony@
Nu este medic/terapeut
renata_antony@
Al doilea medicament ce mi l-a dat se numeste quetiapina.ati auzit de el?am citit ca este pt schizofenie.ma sperie si mai tare nu am curaj sa incep tratamentul cu acest medicament mi la dat sa pot dormi.de la o simpla senzatie de sufocare si simptome care dupa parerea mea nu sunt chiar asa de grave mi se da cine stie ce.medicament care poate ma va face sa sufar intradevar de o boala mintala.poate nu gandesc eu bn dar chiar imi e frica
0
28-01-2015, ora 21:03
pcristi
Nu este medic/terapeut
pcristi
Buna seara.

Renata. denumirile nu sunt la fel in fiecare tara.doar substanta activa si stai linistita deobicei ad merg pe mai multe boli nu e o stiinta exacta psihiatria.

Am revenit si eu, sincer nu am mai citit topicul. Sper ca veteranii si cei noi sa fiti ok. Eu sunt 95% de luni bune...tin sa cred k asta e maximul la mine. Inca nu am terminat tratentul. Mai am o luna si pe urma sa vad cum ma descurc :)
0
28-01-2015, ora 22:29
renata_antony@
Nu este medic/terapeut
renata_antony@
Pcristi ce tratament te-a ajutat sa iti revii?
0
28-01-2015, ora 23:08
pcristi
Nu este medic/terapeut
pcristi
Renata. Am luat si inca iau seroxat si la inceput anxiar la nevoie. Mie mia mers ok cu seroxatul.
0
29-01-2015, ora 10:52
m1hai
Nu este medic/terapeut
m1hai
Buna dimineata, eu unul v-am citit comentariile tot, eu gata am terminat cu anxiarul timp de 15 zile, dupa ce am lasat in primele 2 - 3 zile au fost senzatii de ameteala tare, dar dupa asta usor usor trec, adica se diminueaza !
Astazi e a 4 zi fara nimic luat, senzatiile de ameteala (pentru ca va spun tot ce este sunt doar senzatii nu o sa cadeti din picioare niciodata ), eu unul am reinceput sportul (sala, mi-am facut programare la inot), aseara am castigat un turenu de tenis de masa :D !

In rest ce sa spun acceptati-va starile cu cat veti trece mai mult prin ele fara sa va speriati cu atat vor scadea in intesitate :D. La mine au fost si cateva tentative de atacuri de panica dar, stiam ce sunt si mi-am distras atentia direct si gata s-a dus tot !

In rest eu sunt si psihoterapie marti o sa am a 5 sedinta si pot spune ca ajuta si asta foarte mult (ajuta la a-ti sti starile, a sti ce trebuie sa faci, si a accepta totul ca fiind de la tine ).

In rest pot spune ca sunt la forma de 60-70 %, si usor usor se ridica !

Nu uitati, sport, apa, somn si veti trece peste ! O zi buna si plina de bucurii !

, , Viaţa este caracterizată de suişuri şi coborâşuri, aşa că nu trebuie să facem mare caz de toate necazurile. Este normal să îţi meargă prost din când în când.
În filmul The Shadow Effect era un poem care spunea foarte clar despre cum trebuie să trecem prin necazuri:
Trebuie să ne considerăm ca o casă. Iar acea casă va primi din când în când oaspeţi. Indiferent de oaspete, noi trebuie să-l tratăm cum se cuvine pentru că fiecare a fost trimis.
Cu alte cuvinte, dacă eşti trist, atunci fii trist dar nu arăta acest lucru. Ascunde- ţi tristeţea pentru că altfel nu vei face decât s-o amplifici.
Eu am ajuns să mă cunosc destul de bine tocmai momentelor grele. Profită de ele şi nu le alunga. În cele din urmă o să plece.Nu uita: E normal să îţi meargă prost din când în când." ;)
0
29-01-2015, ora 13:11
paul 345
Nu este medic/terapeut
paul 345
Renata caută stările care iti aduc un zâmbet care te fac sa fii fericită, nu numele medicamentelor contează...caută medicamentele care iti aduc linişte si odihna si o aspirina poate ss te faca bine 😀
0
29-01-2015, ora 19:18
ronicolle
Nu este medic/terapeut
ronicolle
Pe mine si o ciocolata buna ma face sa ma simt bine :)
Asa ca in momentele nu cele mai bune mai bine mananc ciocolata decat sa iau pastile(cu moderatie insa...nu ma apuc sa mananc o ciocolata intreaga).
Si uitati ca a trecut si prima luna din an...februarie trece si mai repede asa ca mai bine asteptam primavara.
Oricat de bine sau de rau ne-o fi timpul trece, asa ca mai bine sa nu-l ratam.in viata e bine sa ai si momente rele ca sa stim sa ne bucuram de cele bune.
0
29-01-2015, ora 19:47
Rasfat
Nu este medic/terapeut
Rasfat
Astazi, am simtit ca miroase a primavara!
Am vazut si putin cer albastru si frumos si m-am simtit mai bine, mai optimista!
O sa vedem curand si ghioceii!
O seara buna tuturor!
Adaugă un comentariu / răspuns
12650 comentarii 1 2 ..... 241242243 ..... 421 422 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul