Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT | Forumul Medical ROmedic

Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT

12650 comentarii 1 2 ..... 383940 ..... 421 422 ÃŽnainte ›
0
22-04-2013, ora 23:42
Cheyenne
Nu este medic/terapeut
Cheyenne
@thesadrose - Din ce ai spus tu la un moment dat, am inteles faptul ca nu ai dormit cu saptamanile.

Citeste cam ultimele 10 pagini, cauta pe Google si informeaza-te despre anxietate, sa stii cu ce te confrunti. Evident, filtreaza sursele de cautare, nu citi tot ce pare cam deplasat, altfel s-ar putea sa iti insusesti si alte simptome si sa te sperii mai tare.

M-am gandit ca daca ar avea mai multa lume Facebook, sa facem un grup unde sa intram acolo, in felul asta am putea sa comunicam mai repede si mai usor. Ce spuneti?
0
23-04-2013, ora 08:16
valer 2007
Nu este medic/terapeut
valer 2007
salut
buna ideea cheyenne.Ne-am si cunoaste mai bine.Fa un cont.Ceva de genul'Uita de depresie' sau asteptam mai multe pareri pana gasim o varianta optima.Oricum ceva in care sa putem sa vorbim deschis, nu bloguri in care iti spune cate un individ 60 lei sedinta, 30 eur pt europa si 40 $ america.Stiti la ce ma refer.
..hai sa o facem, ca nu avem de ascuns nimic.Astia suntem.
.Apuca-te de treaba..
0
23-04-2013, ora 11:32
Blade3
Nu este medic/terapeut
Blade3
Am uitat sa va intreb ceva.acum 2 zile cand m-a incercat un atac de panica nu am mai avut palpitatii aboslut deloc doar o stare puternnica de incordare a gatului, furnicaturi prin ceafa si imi simteam capul amortit + ameteala puternica ( pana la urma am reusit sa il evit), inainte simteam ca ma sufoc si aveam palpitatii puternice.Nu am mai avut palpitatii de ceva timp dar acum simt ca mi se blocheaza gatul si imi trozneste la fiecare miscare a capului.Este posibil sa fie de la o lipsa de calciu sau se paote manifesta si asa atacul de panica?
0
23-04-2013, ora 15:44
Xara
Nu este medic/terapeut
Xara
Ziua buna dragilor si La multi ani celor care sarbatoresc

E adevarat ca nu am mai postat, dar v-am urmarit cu mare interes

Multumesc Ariana pt intrebare, sunt bine si Doamne ajuta asa sa raman mereu

Revin cu cateva informatii legate de administrarea medicatiei, eu personal sunt fericita posesoare a acelui tratament medicamentos care nu mi-a schimbat personalitatea si nici nu m-a facut leguma...este adevarat ca fiecare persoana reactioneaza in felul ei, dar vreau sa va impartasesc din experienta mea legata de acest tratament pentru care am cerut sfaturi de la cei de pe acest forum..am intrebat cine a luat, cat anume si mai ales cum s-a simtit si la inceputul lui si la intreruperea acestuia

Am aflat ca au fost persoane care desi au luat diverse medicamente nu s-au simtit bine, le-au schimbat si tot nu s-au simtit bine...apoi au intrerupt si le-a fost mai rau siiiii..au luat din nou si la fel.nu s-au simtit bine.
Am aflat ca au fost persoane care dupa ce au intrerupt medicatia fara recomandarea nici-unui medic, au avut suficient curaj sa-si infrunte toate reactiile care-au urmat si le-au gestionat in asa fel incat au reusit si sunt multumite.. si acum, ca urmare a acestei "realizari" nici n-au mai intrat sa ne comunice, dar noi stim ca ei sunt bine si ii felicitam pt asta, le dorim in continuare sa le fie bine si cand isi amintesc, sa mai treaca si pe la noi...pentru binetze
Am aflat concret, aproape zi de zi prin grija bunului samaritean Valer cum se face un exercitiu simplu de respiratie cu efecte uimitoare si instantanee asupra a ceea ce noi numin "atac de panica".si Slava Domnului, fiecare dintre noi a venit cu povestea lui, a cerut ajutor, si-a dat interesul sa faca cate un pas in directia vindecarii sale...cu metoda care i s-a potrivit, pt ca, asa cum am spus si alta data nu orice se potriveste oricui.
Si daca dam timpul inapoi si paginele acestui topic, pt care ii multumim lui Dualtrax, ca prin intermediul lui si cu ajutorul lui, noi azi comunicam si "ne cunoastem".si am aflat zeci si zeci de feluri in care sa iesim din stare, sa respiram, ce ceaiuri sa bem, ce sa gandim si ce nu...etc etc
Deci, eu nu incurajez pe nimeni sa faca tratament medicamentos, dar, trebuie sa va spun ca eu fac si ma simt excelent, nu am fost leguma nici macar o zi...n-am avut nici o stare care sa ma sperie si pe care sa n-o recunosc ca fiind de dinaintea tratamentului..nu am dormit mai mult si nici nu am avut insomnii, nu am mancat mai mult ci mi-am controlat mai bine foamea exagerata care la mine era un efect al anxietatii, nu mi-a intervenit si nici nu mi-a modificat ciclul lunar, dimpotriva l-a reglat, nu mai am dureri de oase si nici de cap, cum nu mai am nici stari de privire in gol si tristete..toate acestea ca efect al anxietatii si va mai spun ceva, orice forma de anxietate pe care nu o putem gestiona singuri se transforma usor-usor intr-o forma de depresie..usoara, dar depresie..care odata instalata implica si mai multe efecte si mai multa munca din partea fiecaruia pt vindecare..
Mai mult decat atat, in perioada de primavara ne confruntam cu astenia si chiar daca sunt in perioada tratamentului si eu trec prin aceasta, intr-o forma mai usoara, dar se simte..deci tratamentul nu face atat rau psihic cat poate organic pt ca este un produs chimic sintetizat in ficat si apoi plimbat prin sange pana acolo unde trebuie sa ajunga si ca orice produs chimic are nevoie de un alt timp in care sa se elimine de peste tot pe unde a intrat ( dar am luat multa spirulina ca protector)
In toata perioada care a trecut mi-am regasit starea de bine si pofta de viata, curajul de a face multe schimbari in jurul meu si pentru asta sunt recunoscatoare ca am avut curajul sa inghit pastila de care mi-a fost atat de frica, dar daca nu as fi luat-o probabil ca mi-ar fi fost si mai rau.
Inca o data va spun, nu este obligatoriu sa luati medicamente, dar daca nu puteti singuri, mergeti la medic, cautati-va un medic cu care sa puteti comunica, intrebati-l care ar putea fi efectele tratamentului pe care vi-l recomanda, pe langa tratament faceti multa miscare, chiar daca mergeti pe jos in ritm alert 30-60 min, se cheama ca ati facut miscare si se elibereaza serotonina care negresit va face sa va simtiti bine, beti multa apa, apa e cea care conduce si substanta activa a oricarui medicament si elementele nutritive din orice consumati, fara apa e normal sa va simtiti legume, chiar daca nu luati pastile...fara apa e normal sa va simtiti ametiti si nu numai, luati suplimente, cum ar fi Omega 3 si Coenzima Q10, substantele acestea sunt indispensabile creierului si nu cred ca veti afla asta de la vreun medic psihiatru dar au spus-o multi aici..de asemenea tratamentele naturiste sunt deosebite si fac mult bine daca stiti sa le administrati, si va pot vindeca cu adevarat, dar pentru asta trebuie sa mergeti la un terapeut si sunt sigura ca daca va cautati unul, veti gasi, remediile homeopate merg pana la eliminarea cauzei care a produs simptomul si daca va informati veti vedea ca am dreptate...cartile care trateaza acest subiect si care ne invata pas cu pas sa intelegem prin ce trecem si cum putem sa ne vindecam sunt deasemenea deosebit de utile.dar toate acestea sunt complementare si trebuie sa alegem ce ni se potriveste, dar sa alegem...sa nu abandonam si mai ales sa nu ne victimizam zi de zi...daca pana acum ati tot trecut prin diverse simpotme care nu v-au omorat si ele se repeta mereu si mereu, atunci trebuie sa luati in calcul ca ele se intampla ca urmare a gradului de asteptare ca ele sa revina..pt ca le-ati avut si ieri seara.si e clar ca azi le veti avea din nou, pt ca orice "asteptam" ni se implineste...aveti curajul sa va priviti in oglinda si sa va vindecati, prin orice metoda, dar sa va vindecati...cautati si iar cautati..si apropo'...cand aveti simptomul care va inspaimanta "stiind" C L A R ca este "f. grav si parca asa, nu l-ati mai simtit" de ce nu mergeti in servicul de urgenta ?.ati putea constatat ca inima bate corect, ca de fapt capul nu are nimic si poate asa..sa prindeti putina incredere ca sunteti bine..serviciul de urgenta este gratuit si sunt obligati sa verifice in amanunt fiecare simptom pe care il acuzati.eu asa am facut si asa am decis sa stau de vb cu medicul psihiatru din urgenta, de fapt m-am dus la el sa-i cer o reteta pt xanax si..azi ma simt f bine
Nu este nevoie sa ma credeti, v-am impartasit din experienta mea si va sugerez sa cautati sa aflati propia voastra stare de bine...propria voastra cale catre vindecare si propriile voastre metode..dar sa cautati ( sa cercetati)
Sa nu uitam ca nimic nu este intamplator, Dumnezeu nu ne pedepseste si TOTUL se intampla prin gratia sa Divina si cu VOIA LUI

Aveti aici simptomele anxietatii, studiati-le, poate aflati ca simptomele ce va incearca nu sunt grave :

http://www.despresuflet.ro/forum/anxietate-f9/simptome-ale-anxietatii-t197.html

In continuare va trimit un link : cum sa ne imbratisam fricile

http://www.elitenlp.ro/imbratiseaza-ti-fricile/

Multumesc pt carte Blade

Va imbratisez cu drag si va doresc trecere usoara prin aceasta primvara si vindecare Totala si Rapida

Sa auzim de bine
0
23-04-2013, ora 16:50
Blade3
Nu este medic/terapeut
Blade3
Xara ma bucur foarte mult ca ai reusit si sper sa nu mai revina niciodata anxietatea.Cand aud ca cineva a reusit ma simt foarte bine si sper ca si eu sa reusesc.Nu sunt impotriva medicamentelor dar am ales sa incerc sa lupt fara ajutorul lor si daca nu voi reusi le voi lua in considerare.In legatura cu cartea, ma documentez foarte mult si ceea ce cred eu ca este util pentru mine poate sa fie util si pe altii care trec prin momente grele.Si eu sunt bine acum dar o zi la 3-4 este foarte rea.Multa sanatate
0
23-04-2013, ora 16:57
Blade3
Nu este medic/terapeut
Blade3
daca pana acum ati tot trecut prin diverse simpotme care nu v-au omorat si ele se repeta mereu si mereu, atunci trebuie sa luati in calcul ca ele se intampla ca urmare a gradului de asteptare ca ele sa revina..pt ca le-ati avut si ieri seara.si e clar ca azi le veti avea din nou, pt ca orice "asteptam" ni se implineste...
Foarte bine zis, mi-am dat si eu seama ca din cauza gandurilor imi este rau pentru ca daca as avea nuj ce boala mi-ar fi rau si fara sa ma gandesc, in schimb daca nu ma gandesc ma simt foarte bine dar este foarte foarte greu sa nu ma gandesc deoarce am avut 3 luni de zile de chin si nu stiam ce ce ma confrunt si mi-am facut tot felu de idei care au prins radacini adanci in mitnea mea si imi este foarte greu sa scap de ele.
0
23-04-2013, ora 18:22
arianacosto
Nu este medic/terapeut
arianacosto
ce nu inteleg eu..de ce te poti simti bine intr-o zi..apoi rau..si iarasi bine.si iarasi rau, ce poate fi gresit intr-un proces de vindecare?
xara, ma bucur enorm ca esti bine..tine-o tot asa..
0
23-04-2013, ora 18:46
Blade3
Nu este medic/terapeut
Blade3
Da si pe mine ma da peste cap chestia asta:(. Probabil modul de a gandi si frica nu ne lasa sa ne videncam.Eu am momente cad ma mir ca ma simt bine deci este clar ca la gandire mai am de munca.
0
23-04-2013, ora 18:51
arianacosto
Nu este medic/terapeut
arianacosto
da blade..frica..asta nu ne lasa..la orice simptom...frica ne da tarcoale..fir-ar ea..
0
23-04-2013, ora 20:47
Cheyenne
Nu este medic/terapeut
Cheyenne
Ideea ar fi ca noi confundam simptomele anxietatii cu simptomele unor boli, sau cel putin, simptomele sunt asa de variate incat anxiosii se asteapta sa aiba orice boala. De duminica ma simt bine, sa speram ca ma mentin pe linie, aseara am mai avut mici scapari, dar pana acum e bine.

In legatura cu grupul pe Facebook, daca va faceti cont, sau aveti deja, dati-mi pe privat link-ul catre profilul vostru, sa va dau cerere de prietenie si mai apoi sa va adaug in grupul acesta.
0
24-04-2013, ora 08:07
arianacosto
Nu este medic/terapeut
arianacosto
buna dimineata!
astazi nu ma simt prea grozav, de multa vreme nu am mai avut asa o stare proasta..o slabiciune..nici de dormit nu prea am dormit.recurentele astea ma dau peste cap si ma fac sa ma simt un om slab.
xara, sa inteleg ca doar cu xanax ti-ai revenit ?
valer, tu cum te mai simti?
am nevoie de incurajarile voastre!
nu vreau sa-mi plang de mila..dar azi nu pot sa fac altceva..
0
24-04-2013, ora 09:04
valer 2007
Nu este medic/terapeut
valer 2007
buna
..arianacosto, incearca cu respiratia, trage aer cat de mult in piept, tine-ti respiratia si incordeaza muschii(stai asa pana simti ca lesini)...expira brusc.Fa exercitiul asta de 6 ori cu pauze de cat sa iti revii dupa incordarea musculaturii.O sa te simti ciudat cand respiri si inspiri.Treci peste cu mult curaj.Nu ti se intampla nimic.Ai citit poate cartea trimisa de blade.E plin creierul de adrenalina in timpul cat ti-e rau.Adrenalina iti da si starea de frica.Ca sa scapi repede de ea trebuie sa o consumi.Ca sa o consumi repede numai miscarea si folosirea musculaturii absoarbe repede adrenalina asta in exces.Iesi putin si alearga.Stiu ca nu ai starea necesara, dar numai cu curaj iti va trece repede.
...Bea o jumate de bere.Gustul berii, nu alcoolul din ea, iti elibereaza in creier dopamina.Nu ti se intampla nimic.Daca ti-a fost rau deja, ai si obosit.Incearca dupa ce te relaxezi un pic sa dormi, cat de putin dar sa adormi.Te simti total altfel cand te trezesti.
...Ia atitudine.Eu stiu ca atunci cand te simti naspa, nu poti face nimic.Tocmai asta e si secretul.Atunci trebuie sa ai curaj, sa faci ceva sa se absoarba adrenalina din organism.Fa orice.Alearga sau apuca-te de curatenie in casa, ocupa-ti mintea.Sa nu stai in pat niciodata cand te simti rau.Iesi si fa miscare.
..sa nu bei cafea, nu tigara, nu zahar..nici o picatura..
...Hai curaj...hai ca poti...
0
24-04-2013, ora 09:15
arianacosto
Nu este medic/terapeut
arianacosto
multumesc mult valer, postarile tale ma incurajeaza si-mi dau stare de bine..intr-adevar, cand mi-e rau..nu pot sa ma ridic din pat, stau acolo ca intr-un cuib si astept..
am citit si cartea de la blade, am citit tot ce se poate in materie de..
ce nu inteleg, de ce alaltaieri m-am simtit grozav, fara nici un simptom..si azi nu..de ce nu merg de la bine spre ff bine?
citeam in cartea de la blade chestia cu a elimina:de ce-ul..
n-am facut exercitii de respiratie pana acum, parca mi-e teama sa fac singura, dar am sa incerc..
si ce ma da peste cap este slabiciunea din corp, parca n-am putere sa tin nici macar o bucata de hartie..dar sa mai fac si altceva..asta-i tot de la anxietate?
multumesc, inca o data!
0
24-04-2013, ora 09:29
Xara
Nu este medic/terapeut
Xara
Buna dimineata

Draga Ariana, chiar daca nu te simti prea grozav in aceasta dimineata, aminteste-ti ca ai mai fost asa si chiar tu personal ai iesit din aceasta stare.si mai mult ca sigur ca este ca urmare a asteniei de primvara
Dar, pune muzica, deschide fereastra, fa niste exercitii de inspir-expir..bucura-te de ceva, ia o prietena si mergi la o cafea/ceai.iesi din casa..mananca ciocolata, cacaoa face minuni primavara..nu lasa o stare sa puna stapanire pe tine...chiar esti puternica, trebuie doar sa-ti amintesti asta...uita-te la o comedie.fa ceva care sa te bucure, ce crezi ca poti, acum, de dimineata

Referitor la xanax, NU, nu doar cu el, nici nu am luat decat o saptamana, in special seara jumatate de pastiluta de 0, 25mg ( respectiv 0, 175).mie nu mi-a dat dependenta si nici nu m-a adormit, insa m-a scos din stare si ma simteam mai bine si am intotdeauna la mine, dar cand am fost in ziua aceea la urgenta, am cerut medicului de garda sa-mi dea reteta de xanax si el mi-a recomandat sa stau de vorba cu un medic psihiatru ca s-ar putea sa nu-mi trebuiasca xanax si asa am ajuns sa fac tratamentul despre care povesteam ieri

Asa ca.sa stii ca in zilele in care ne incurajai sa ne simtim bine, cuvintele tale imi dadeau incredere ca si eu si tu suntem bine..deci, uita-te in oglinda si recupereaza-ti curajul.Aminteste-ti sanatatea TA perfecta

Vorba lui Valer..Hai, capul sus..sa fim curajosi

Iti doresc o zi frumoasa si senina
0
24-04-2013, ora 09:32
valer 2007
Nu este medic/terapeut
valer 2007
buna
...da, anxietatea are puterea asta negativa de a ne "blegi" la propriu, insa are ceva ce nu stie multa lume.Am avut in familie persoane care au avut anxietate.Atunci nu se puneam mare accent pe tratament.Fiecare facea ce putea sa se vindece.Stiti cat a trait?...96 ani.Frica asta de moarte, nu te lasa sa mori vreodata.Chiar si un vecin de al meu, care a stat numai prin spitale de psihiatrie din cauza problemelor cu depresia amestecata cu alcoolism pana pe la 50 ani, acum are undeva la 78 ani si e foarte bine.Mi-a povestit, ca undeva suntem si foarte speciali.In sensul ca vom trai ca nemuritorii.Daca invatam sa nu ne mai pese de rau, vom trai mult mai bine si mai pentru propria noastra persoana.Ne vom individualiza si vom fi fericiti, ca-ci pana acum ne-a cam pasat de altii, mai putin de noi insine.
Ariana, ai sa vezi ca vei invata sa iti stapanesti starile si le vei controla, pana cand o stare nu va tine mai mult de 10 minute sau poate la un moment dat si mai putin.Insa odata invatata sa treci peste aceste stari le vei dirija tu.Cei care le vor face de acum in colo vor trece si ei prin multe pana vor invata ce noi stim deja.Sa ne relaxam, sa ne iubim pe noi.Sa nu ne mai pese atat de mult de altii si atat de putin de noi.
Eu mi-am schimbat stilul de viatza radical.Am facut numai si numai ce mi-a placut si fac numai si numai ce imi convine mie.Pana si alimentatia numai eu o dictez.Inceaca sa nu-ti mai pese de altii.Sa nu mai te consumi.Nu exista rau.Exista numai bine.Si trebuie sa deschizi ochii mari sa il vezi.
...Ma bucur ca te simti mai bine.Fa-ti vise sau adu-ti aminte de copliarie.Eu asa ma relaxez...
0
24-04-2013, ora 09:45
arianacosto
Nu este medic/terapeut
arianacosto
multumesc, multumesc..si iarasi multumesc!
deja ma simt mai bine..gandurile voastre de bine fac mai mult decat orice medicament..
ma bucur ca existati!
0
24-04-2013, ora 14:54
Blade3
Nu este medic/terapeut
Blade3
Salutare:D eu acum am venit de la tara, am fost sa o ajut pe bunica la treaba si pot sa spun ca am muncit de la ora 7 de dimineata pana acum si ma simt excelent.Am facut efort pana la epuizare si nici nu am avut timp sa ma gandesc la starile de rau si ca sa vezi ca nici nu au mai reaparut.Aum consum o doza de bere ca pe vremuri dupa oboseala.Este o problema de gandire, daca ne ocupam minta cu altceva trece, daca uitam de ea nu mai vine, daca stam inchisi in casa o sa fie din ce in ce mai greu, stiu si eu ca in momentele grele parca iti vine sa te strangi intr-un loc al tau si sa te faci mic, dar asta este si problema.acum sunt bine dar sunt constient ca vor mai veni momente grele pentru ca nu zi de zi am ceva de facut in afara de facultate si acasa.Monotonia si sedentarismul sunt dusmanii nostri cei mai mari in aceste momente.
Arianacosto- ma regasesc in tot ceea ce zici tu, nici eu nu inteleg de ce revin starile in loc sa progresez parca bat pasul pe loc, de cateva zile am niste jungiuri prin cap care ma deranjeaza destul de mult, dar cum zice valer nu se scapa asa usor si in momentul cand avem zile bune printre cele rele inseamna ca suntem pe drumul cel bun, usor usor zilele bune vor fi mai multe ca zilele rele si tot asa pana vor fi numai zile bune.Cred ca anxietatea asta este modul corpului nostru de a ne cere o schimbare urgenta in viata noastra.Capul sus si multa gandire pozitiva.Dumnezeu nu renunta la noi niciodata dar trebuie sa facem si noi ceva.. Este un citat care mi-a ramas in minte din Biblie "Fericiti cei pe care ii mustra Dumnezeu pentru ca pe ei ii iubeste cel mai mult" Si ceva pentru un moral mai bun "Când valurile vieţii te vor izbi necruţător, tu să Fii stânca cea mai tare, căci fiecare val este trecător".
0
24-04-2013, ora 16:14
marinadriana14
Nu este medic/terapeut
marinadriana14
Buna tuturor si ma bucur ca va regasesc optimisti si curajosi.Eu am avut o perioada mai incarcata la munca si cu baiatul, insa si psihic am avut ceva problemute, probabil si de la astenia de primavara, dar m am ridicat din nou.trebuie sa invingem in lupta asta cu anxietatea si depresia.
draga xara nici la mine nu au avut efecte negative tratamentele, insa am realizat ca degeaba iei tratament daca nu ti schimbi si tu viziunea asupra vietii si modul de gandire.am zile bune, zile mai putin bune ca toti oamenii de altfel.
valer tot de moarte fug si eu de acolo a pornit frica si depresia, in urma mai multor decese nu am stiut sa le fac fata si ajunsesem intr o situatie destul de urata, insa nu ma las stiu ca sunt puternica si trebuie sa inving eu pentru ca o viata am aici pe pamant.insa am unele intrebari la care am gasit raspunsuri dar parca tot exista ceva ce mi tot revine in minte cum sa fac sa uit ?nu vreau sa spun mai multe aici pentru ca stiu cum suntem noi anxiosii, te as ruga daca vrei valer sa ma ajuti -*

(*modificat de admin)
0
24-04-2013, ora 18:39
Cheyenne
Nu este medic/terapeut
Cheyenne
@Blade - Ce ti-am spus eu? :p

Cu cat m-am gandit mai putin la dureri, cu atat de rar apar ele. Sincer fiind, seara tarziu ma mai apuca cate o stare, dar nu atat de urata incat sa ma sperie prea tare. Stiu insa ca mai am pana la vindecare, dar totul are un parcurs, nu?
0
24-04-2013, ora 22:38
Blade3
Nu este medic/terapeut
Blade3
Cheyenne - da ai avut foarte mare dreptate :D
0
25-04-2013, ora 12:21
marinadriana14
Nu este medic/terapeut
marinadriana14
blade asa si eu am zile cand uit de tot pentru ca am asa multa treaba nu mi mai sta gandul la ele.dar.parca o data ma apuca dupa ce termin ce am de facut iar gandurile si durerile.hmmmmmm trebuie sa fim bine si sa ne bucuram de viata.
0
25-04-2013, ora 21:52
Cheyenne
Nu este medic/terapeut
Cheyenne
Iar atunci cand reapar, ignora-le sau ridiculizeaza-le, cum ai facut pana atunci.
0
25-04-2013, ora 22:10
Blade3
Nu este medic/terapeut
Blade3
Este foarte greu sa le ignoi cand apar, eu de exemplu si azi am fost super bine, aproape ca nici gandurile nu prea au mai venit, dar acum spre seara ma plictisisem ingrozitor si in timpul mesei starea proasta acumulata in ultimele 2-3 ore se transforma in incordare foarte puternica si senzatia de cap greu, nici nu mai puteam sa mestec, parca aveam gura blocata, am lasat si masa si am iesit direct afara cu niste prieteni si in max 15 minute nu am mai avut nimic..Probabil se instalase un atac de panica, desi nu am avut decat 3 pana acum pentru ca pe cele recente le-am oprit imediat cum simteam ca incep.Nici nu mai are rost sa intreb de ce revine anxietatea chiar si atunci cand iti este bine.probabil frica inca traieste linsitita in noi si de aceea.Oricum nu iau nici un fel de medicament si am zile destul de bune cateodata.
0
26-04-2013, ora 08:18
Cheyenne
Nu este medic/terapeut
Cheyenne
Evident daca iti pui intrebari gen "de ce vine anxietatea cand eu ma simt bine" probabil n-ai inteles ca nu esti vindecat. Perioada in care ai fost anxios a facut ca organismul sa isi schimbe "modul de lucru" si si-a insusit un nou automatism, care poate fi schimbat la normalul de dinainte anxietatii, doar prin efort. Deci daca vine anxietatea, incearca sa o ignori, gandeste-te ca ai ajuns atat de departe si nu poti sa renunti tocmai acum, sa te cufunzi iar in ganduri negre.
0
26-04-2013, ora 10:26
valer 2007
Nu este medic/terapeut
valer 2007
salut
..eu am sa ma repet la infinit.Care sta cu mana in san si nu face nimic, ca-i este frica, nu va ameliora anxietatea.Curajul e cel care te vindeca mai repede.
..In privinta frustrarilor care au cauzat anxietatea, ele au aparut din cauza razboiului interior, care se duce intre mintea ta care nu vrea sa-si accepte soarta.Ceea ce traim e ceea ce suntem.Neacceptarea persoanelor cu care traim, neacceptarea locului de munca, neaceptarea trecutului nostru, neacceptarea sortii insasi si gandul ca meritam mai mult, dar fara sa facem nimic pentru asta(sa ne puna Dumnezeu in traista), da anxietate si mai apoi depresie.Nu e ceva de speriat nici depresia sau anxietatea.E o stare de spirit care va trece prin viatza noastra.V-ati gandit vreodata ca ea se aseamana cu bucuria dar e exact opusul acesteia.Bucuria iti "inunda" creierul si nu o poti controla, la fel si atacul de panica.Iti incarca creierul deodata cu adrenalina si nu stii incotro sa o iei.De ce nu incerci sa "imbratisezi" cu ghilimelele de rigoare si anxietatea la fel cum accepti bucuria.Fa-te prieten si cu anxietatea.E starea ta pana la urma.Accept-o.A venit la tine pe o perioada nedeterminata.Tine-o in gazda.Dar gandeste-te cum sa scapi de ea ca de soacra-ta.Sa nu stea prea mult.
..De azi incerca sa te accepti asa cum esti, incearca sa ii lasi pe toti sa fie asa cum sunt, de fapt cum i-a dat Dumnezeu.ACCEPTA-I.De aici vine furia cu care te lupti.Nu accepti societatea, lumea care te inconjoara.E vorba de perceptie.Trebuie schimbata din temelii.Accepta absolut tot.Si rautatea oamenilor, gratuita face parte din universalitatea vietii.E o moda (si la mine) pot sa spun ca "celalalt: sa puna presiune, ca eu trebuie sa fac, eu trebuie sa aduc, eu trebuie sa ma implic si ei sa ne priveasca cat de implicati suntem in actiunile pentru o viatza buna si indestulata.Ce pot sa fac?...sa-mi consum mare parte din viatza sa le explic tuturor ca daca muncesti, daca te misti, daca lupti ai de toate, daca nu esti lipit pamantului si nu e bine sa stai cu mana intinsa, ca nu sunt eu sau altul dator sa-ti implinesc visele.Presiunea pe care o pun unii pe noi e atat de apasatoare si noi facem din asta un adevarat razboi al mintii si ne consumam mare parte din anii vietii incercand sa-i facem sa inteleaga ca nu avem decat datoria morala si nicidecum cea fizica sau materiala fata de o alta persoana, alta decat propria nostra persoana.
Lasa-ti libertate gandirii, lasa-ti creierul sa "respire", lasati-va dusi de val.Impliniti-va visele.Nu sta-ti cu mana in san.Luati initiativa si va schimbati modul de viatza si mai ales cel de perceptie al vietii.Simplitatea trairilor aduce cu sine linistea si impacarea cu sinele tau.Nu-ti complica gandirea.Nu mai sapa, te afunzi mai tare.Opreste-te din a trai pentru altii.Fii tu cu tine si iubeste-te..
..hai...hai...fii tu fericit...atat.
0
26-04-2013, ora 10:45
Blade3
Nu este medic/terapeut
Blade3
Pai tocmai asta e problema ca eu fac tot ceea ce nu ar trebuie sa fac, ma pun in situatiile de care imi este frica si culmea e ca nu patesc nimic, dar cum ma prinde intr-o stare proasta revine imediat de parca m-ar pandi.Practic trebuie sa fiu intr-o continua miscare ca sa fiu ok, daca incerc sa ma relazez o ora la calculator sau doar sa stau intins in pat atunci revine.Asta ar fi problema mea cea mare nu pot sa ma relaxez deloc, si simt nevoie sa pot sa stau linistit ca inainte.Dar oricum zilele cele bune le-au depasit pe cele rele si poate este un semn ca merg spre bine.Va multumesc pt sfaturi :D
0
26-04-2013, ora 11:29
marinadriana14
Nu este medic/terapeut
marinadriana14
valer te admir pentru ca esti un om puternic.de fapt eu cred ca toti de aici suntem mai puternici decat cei ce nu sufera de aceste stari atata timp cat le invingem de fiecare data.trecem prin chinuri urate dat tot datorita noua, pentru ca nu ne documentam suficient si gasim mereu motive ca nu avem timp, ca nu putem etc, de fapt studiindu ma pe mine am constatat ca ani la rand fara s ami dau seama mi am cam tot plans de mila, bine tot pentru a mi fi bine evident, insa in acelasi timp atunci cand am vrut sa realizez ceva pe cont propriu am facut o.tot timpul a fost o lupta de asta si inconstient imi faceam curaj si depaseam orice obstacol.simptomele existau imi batea inima, ma inroseam, ma intepa nu stiu ce, dar nu le bagam in seama.acum ca le stiu e normal sa actionez asupra lor, nestiind cum la inceput m am pierdut rau, si na o sa mai am momente pentru ca sunt ani in spate in care am gandit gresit si mai am multe de invatat.este foarte adevarat ca suntem ceea ce gandim, si valer repeta la infinit pentru ca merita "Haideti sa facem ceva acum pentru a ne fi bine "
0
26-04-2013, ora 11:59
valer 2007
Nu este medic/terapeut
valer 2007
..eu de cand am luat depresia asta din natura cred, nu mai am nimic.Nu am mai racit de mult timp, nu ma mai doare nimic.Am un curaj, ce nu l-am avut vreodata.Pot sa dau piept si cu mama lui Stefan Cel Mare cu Vrancioaia.Efectiv sunt atat de putenic ca as lupta si cu Zmeul Zmeilor.Ieri mi-a sugerat cineva in cadrul unei sedinte ca vezi ca bun sau rau la invatatura, o doamna profesoara pentru a face nota mai mare la un copil ar fi dispusa sa ia niste bani de la noi parintii.Mama ce mi-a venit deodata o pofta de lupta cu sistemul de invatamant.Cand m-am ridicat odata in picioare si am spus in fata la vreo 20 de persoane..ba o bag in puscarie pe nenorocita asta care cere bani cu toata familia ei.Nu ma recunosc.Inainte eram cam mut si tacut, acceptam orice.Nu mai fac asa.M-ai calcat pe batatura, gata..te-am halit.
Nu ma mai intorc la baietelul care-si sugea degetul si inghitea toate palmele si suturile in fund.Nu mai sunt un pui de vrabie.Is soim si ii vanez pe toti cei care ma supara.Asta e atitudinea de care vb eu...si de care avem nevoie toti.
...E o vreme de basm afara, e vremea schimbarii.Nu iti mai incarca mintea cu depresie.Ea vine si pleaca.Tu esti tu cel care te stii de o viatza.Esti tare, , esti sigur pe tine..ai nevoie doar sa te regasesti.
0
26-04-2013, ora 12:10
marinadriana14
Nu este medic/terapeut
marinadriana14
da Valer la fel de muta eram si eu la munca, la inceput si fricoasa sa nu gresesc, aveam multe complexe, chiar acum 2 zile mi s a intamplat sa mi i au inima n dinti si sa merg la sefi s ami spun nemultumirile la inceput imi batea inima tare insa apoi am gasit un curaj imens si am dus discutia la final.discutie din care am iesit invingatoare.ma regasesc incet dar sigur, chiar daca inca mai exista temeri inca nu am studiat suficient si nu mi am cautat inauntru meu tot ce pot.stiu sigur ca pot sa inving tot.
0
26-04-2013, ora 14:07
Cheyenne
Nu este medic/terapeut
Cheyenne
Valer, poate ca varstele noastre difera si ar trebui sa folosesc un "dumneata", dar tin sa ma exprim intr-un mod foarte familiar. Deci, prietene, fara nici un fel de "suparare" dar ar trebui sa scrii o carte, sau macar sa iti insiri cuvintele pe foile unui caiet. Esti foarte bun psiholog in domeniul anxietatii si ne vorbesti din experienta de viata, prin care trecem toti, nu din carti citite. Se pare ca si eu sunt pe drumul de a-mi recapata incredea in sine si indrazneala sa imi apar drepturile, daca inainte eram tipul exact cel descris de tine, tacut, care primea suturi in fund si nu facea nimic, acum am inceput sa ma mai dezmeticesc si desi nu sunt inca "aprig", mai arunc din cand in cand proteste in stanga si in dreapta daca nu imi convine nimic. Si incep sa ma accept pe mine insumi asa cum sunt (aveam o obsesie referitoare la urechi, mi se pareau prea mari sau prea deplasate de cap, desi nu cred ca e asa) si asta e o bucurie in plus.
Dumnezeu sa va ajute, ca El este mare peste noi toti. Toti trecem peste anxietate, mai devreme sau mai tarziu. Si vedem ca, pana la urma, e benefica si anxietatea la ceva.

Daca va simtiti anxiosi, depresivi, slabi, va recomand sa va uitati la video-uri pe YouTube, plecand de aici:
http://www.youtube.com/watch?v=f7i4D_JMOXY
Adaugă un comentariu / răspuns
12650 comentarii 1 2 ..... 383940 ..... 421 422 ÃŽnainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul