Posesie demonică sau schizofrenie?

626 comentarii 1 2 ..... 8910 ..... 20 21 Înainte ›
0
29-07-2011, ora 22:00
bleuceu elena
Nu este medic/terapeut
bleuceu elena
filme bune(legate de tema subiectului);Posesion de Emma (posedarea lui emma) dvd 2011, Rito (ritual)dvd 2011, Tiempo de brujas(timpul vrajitoarelor) dvd 2011, The rommate(colegaga de camera) dvd 2011, deocamdata cu astea sunt la curent(enciufat),
0
30-07-2011, ora 23:22
Danihel
Nu este medic/terapeut
Danihel
@sabrina85

Stiu ca esti talentata si o mare campioana.
Nu am facut studii teologice dar am învatat multe lucruri de la preotul.exorcist.
Cum explici exorcismele si lepadarile de satana înainte de Sfantul Botez ?
Nu stiu daca crezi în atacuri demonice în timpul somnului? (Cosmare cu mesajele diavolilor).
0
30-07-2011, ora 23:36
Danihel
Nu este medic/terapeut
Danihel
@sabrina85

Succesul extra la public al unor filme horror este misterul si elementul surpriza, o coloana sonora, fobiile sau temerile.

Alte filme:
The Exorcist (1973)
Exorcist II: The Heretic (1977)
Amityville II The Possession (1979)
Amityville II The Possession (1982)
Exorcist: The Beginning (2004)
Exorcism: The Possession of Gail Bowers (2006)
Jennifer's Body (2009)
The Unborn (2009)
The Possession of David O'Reilly (2010)
0
02-08-2011, ora 22:44
bleuceu elena
Nu este medic/terapeut
bleuceu elena
Filmele mai noi;sunt mult mai bine analizate, lipsite de eronari, ceea ce imi plac in filmele din 2010 incoace, incearca sa scoata la iveala adevarul sub un ton miniascuns(i-mi place).

Daniele;sa incercam impreuna sa trecem peste o anumita credinta demoneasca, cu o granita incredibil de rezistenta, ne poluam aici cu atatea informatii crestine, sa intelegem adevarul, sa nu murim absurzi, incearca sa studiez i psihiatria si in acelasi timp si teologia si ai sa vezi cine are fruntea mai lata;sa_ti_o vad pe a ta...
0
03-08-2011, ora 16:59
Danihel
Nu este medic/terapeut
Danihel
@sabrina85

Omul este o fiinţă raţională şi spirituală.

Îngerii au minte şi duh, iar oamenii au minte, suflet şi trup.

Influenţa psihosomatică provocată de spirite este menţionată distinct în Codificarea Internaţională a Bolilor, care permite astfel medicilor să o diagnosticheze. C.I.B. versiunea 10 (ICD-10), la itemul F.44.3 defineşte starea de transă şi posesiune ca "pierderea tranzitorie a identităţii personale, dar cu păstrarea integrală a conştiinţei asupra mediului ambiant".

Manualul clasificării tulburărilor mentale a Asociaţiei Americane de Psihiatrie - DSM IV - avertizează medicii să aibă grijă pentru a nu pune eronat diagnosticul de "halucinaţie sau psihoză" persoanelor din anumite comunităţi religioase care spun că văd sau aud spirite ale persoanelor moarte, fiindcă în cazul lor s-ar putea să nu fie o halucinaţie sau nebunie.

Itemul din DSM-IV este codificat V62.89: Problemă religioasă sau spirituală.

La itemul V62.89 sunt incluse următoarele probleme ale pacienţilor, care trebuie abordate diferit faţă de maladiile psihice

- probleme religioase (cauzate de: aderarea la un cult religios, schimbarea religiei, intensificarea practicii religioase, pierderea credinţei)

- probleme spirituale (cauzate de: experienţe în preajma morţii, experienţe mistice neasimilate, trezirea intempestivă a energiei kundalini, crize de iniţiere shamanică, deschideri telepatice necontrolate, retrăirea unor episoade traumatice din vieţile anterioare, posedare de spirite, efecte secundare ale unor tehnici meditative, despărţirea de un maestru spiritual)

- probleme religioase/spirituale complexe (existente în bolile grave sau cele terminale)

- probleme religioase/spirituale suprapuse cu tulburări psihice (cum ar fi cele produse de abuzuri de substanţe psihoactive, tulburări psihotice, disociative sau obsesiv-compulsive).

Deşi Clasificarea Internaţională a Bolilor este cunoscută în toată lumea medicală, în mod lamentabil, persoanele care spun că aud voci sau văd spirite încă mai sunt etichetate drept psihotice şi le sunt prescrise medicamente agresive pentru creier toată viaţa.
0
04-08-2011, ora 00:38
bleuceu elena
Nu este medic/terapeut
bleuceu elena
sa observ ca studiez si psihiatria, tabelul european si cel american cu diagnosticuri boli mentale, tu in care categorie esti, esti cumva in F;44.3?sau era o anumita boala confundata cu o posesie?

studiind si psihiatria si teologia, e o o combinatie perfecta, ca toate sunt cap in cap, te duce pe un drum si te trezesti tot pe acelasi drum dar cu capul in jos, ce poti sa faci in situatia asta;sa accepti una din cele doua teorii interesante, sau ai puteacu amandoua dar traind si o stare de frustare de necoiecidienta intre cele doua extreme, fizicul il hranim cu substanta iar sufletul cu ce?unde e sufletul?
0
04-08-2011, ora 20:04
Danihel
Nu este medic/terapeut
Danihel
@sabrina85

Nu mă consider un pacient deoarece nu am urmat nici un tratament cu antipsihotice.

Problemele mele spirituale sunt cauzate de experienţe mistice neasimilate şi posedarea demonică doar printr-o vrajă care este prezentă în mine.

Linkuri ajutătoare:

http://apps.who.int/classifications/apps/icd/icd10online/
http://www.scribd.com/doc/9972474/DSM-IV
http://www.spiritualcompetency.com/jhpseart.html

Sufletul este pretutindeni în trupul omului.

Pentru un creştin ortodox cea dintâi hrană a sufletului este învăţătura de credinţă ortodoxă.

Sfântul Ioan Gura de Aur : "Numai Dumnezeu poate vindeca sufletele noastre".
Sfântul Ioan Gura de Aur : "Sufletul trăieşte veşnic şi nu poate muri, căci este suflare din suflarea lui Dumnezeu, iar la Judecata de Apoi, sufletul iarăşi se va uni cu trupul".
0
04-08-2011, ora 23:41
bleuceu elena
Nu este medic/terapeut
bleuceu elena
Te explici intrun fel capat de convins de teoria teoligica;deochi, vraji, etc, , intrun bine faci datoritei vrastei, cred cae intre30 si 45 de ani, cu ideea caai gasit adevarul studind anumite carti(total gresite in privinta bolilor psihice), eu nu-ti doresc sa gandesti ca mine, nici ca Bleuciel(ea stie de duhul sfant si vorbirea in limbi), gandeste asa cum alegi tu, in ortodoxie is multe erori, la catolici mai putine, cred ca ei vor iesi cu fruntea mai lata ca noi din est,
Sunt cam obosita, dupa cele 4 ore de somn de azi noapte, de vina a fost stresul si nervi, dar mai am servit dublaj de somnifer.
0
05-08-2011, ora 16:31
the eye :)
Nu este medic/terapeut
Omul este o fiinţă raţională şi spirituală. - exact !

Îngerii au minte şi duh, iar oamenii au minte, suflet şi trup. - ce ai vrut sa spui Danihel ? ( crezi ca ingerii nu au trup ?- eu cred ca au )

din pacate nu am timp sa vizionez linkurile acum pt ca stau la calc. pe bani ; da, ce cunoaste cunoaste bleuciel, cunoaste, si nu e singura - nu sunt lucruri nicidecum iesite din sfera naturalului, nici normalului - si nu trebuie categorisite de medici in vreun fel pt ca nu este obiectul lor.

Tin absolut de atotstiinta si atotputernicia lui Dumnezeu - sunt lucruri despre care se vorbeste in Biblie, si care ar trebui sa ne dea speranta fiecaruia dintre noi.

Nu am timp sa vb mai mult.
Pace, dragoste si lumina ! Cu drag,
0
05-08-2011, ora 20:38
Danihel
Nu este medic/terapeut
Danihel
Îngerul este o fiinţă spirituală fără trup, raţională şi liberă, care vesteşte voia lui Dumnezeu şi-L laudă neîncetat.

"Cel ce face pe îngerii Săi duhuri şi pe slujitorii Săi pară de foc". (Evrei 1, 7)

Sunt făpturi înzestrate cu minte sau raţiune, voinţă şi putere.

Îngerii au fost zidiţi prin Cuvânt şi au fost desăvârşiţi de Sfântul Duh şi prin har au ajuns de neclintit în rău.

Numărul îngerilor este foarte mare.
"Un râu de foc se vărsa şi ieşea din el; mii de mii Îi slujeau şi miriade de miriade stăteau înaintea Lui! Judecătorul S-a aşezat şi cărţile au fost deschise." (Daniel 7.10)

Sfântul Dionisie Areopagitul îi împarte în cete de câte 3.
Din prima triadă fac parte: Serafimii, Heruvimii şi Tronurile
Din a doua: Domniile, Stăpânirile şi Puterile.
Din a treia: Începătoriile, Arhanghelii şi Îngerii.
0
06-08-2011, ora 21:03
Danihel
Nu este medic/terapeut
Danihel
Întăriţi în har definitiv, îngerii nu mai pot cădea, iar cei căzuţi nu se mai pot ridica
Lucifer a fost unul din cei doi heruvimi ocrotitori care stau la stânga sau la dreapta tronului lui Dumnezeu.
Frumuseţea lui Lucifer era fără cusur şi ameţitoare.Înţelepciunea lui era perfectă. Strălucirea lui era înspăimântătoare.
Lucifer a căzut prin mândria lui şi a devenit vrăjmaşul lui Dumnezeu.

Iezechiel 28, 11 - 19
0
07-08-2011, ora 14:08
Nu este medic/terapeut
"Îngerii au fost zidiţi prin Cuvânt şi au fost desăvârşiţi de Sfântul Duh şi prin har au ajuns de neclintit în rău. "
- nu inteleg...

Cred ca te-ai referit la ingerii rai, aici. Pt ca sunt doua mari categorii de ingeri : buni si rai ( ai luminii si ai intunericului )
0
07-08-2011, ora 19:25
Danihel
Nu este medic/terapeut
Danihel
Toţi îngerii au fost zidiţi prin Cuvânt şi au fost desăvârşiţi de Sfântul Duh.
Întăriţi în har definitiv, îngerii buni au ajuns de neclintit spre rău adică nu mai pot cădea.
Îngerii răi sau cei căzuţi (satana şi diavolii) rămân în întunericul mândriei si vicleniei şi nu se mai pot ridica.
0
11-08-2011, ora 21:41
bleuceu elena
Nu este medic/terapeut
bleuceu elena
Zeolith e Elena?sau Bleuciel.

Danihel;in ziua deazi nu se mai abordeaza doctrinele biblice, nu ma refer la biserici, iar tu ca intri in amanunte e ceva la mijloc, cum Bleuciel e profesoara de religie...
0
11-08-2011, ora 23:50
bleuceu elena
Nu este medic/terapeut
bleuceu elena
danihel ce profesie ai?
0
12-08-2011, ora 19:41
Danihel
Nu este medic/terapeut
Danihel
@ sabrina85

Nu ştiam că doamna Elena este profesoară de religie şi nu este nimic la mijloc dinainte stabilit.

Doctrina creştină este adevărul de credinţă descoperit de Dumnezeu.
0
12-08-2011, ora 20:01
bleuceu elena
Nu este medic/terapeut
bleuceu elena
Elena;

poza ta cu porumbelul, imi aduce aminte de o biserica penticostala, de obicei in vechile biserici penticostale in imaginea din fata a populatiei, erau pictate peisaje exotice, de gen gradina Eden, dar e o diferenta intre cele vechi si cele noi, In cele noi se fac lucrari in pictura nemaipomenite;un porumbel zburand, un personaj ingenunchiat, chiar scris cu semnificatie crestina, si lucrari abstracte cu sub inteles crestin.

O sincera intrebare;cum mai poti sa continui ca profesoara?esti bolnava.
0
14-08-2011, ora 20:23
Danihel
Nu este medic/terapeut
Danihel
@ sabrina85

Ce stil arhitectural al bisericilor îţi place mai mult ? Cel din Răsărit sau din Apus mai precis catoilc.
0
14-08-2011, ora 21:24
bleuceu elena
Nu este medic/terapeut
bleuceu elena
Nu am intrat niciodata intr-o biserica catolica, imi plac bisericile ortodoxe;picturile sunt super, intr-o forma realista, si sfinti, ma uit mai mult la forma constructiei, e tot acelasi stil de constructii, dar ma incanta, cele vechi imi plac mai mult.
Cele moderne penticostale sunt facute destul de scump, dar e mai mult pentru adunatura, aerisirile nu pot fi de ajuns sa acopere cantitatea 100 la 100 de oxigen pur, asa ca mai bine ma lipsesc de intrare, nu inteleg cum rezista adunatura inchisa intr-un spatiu ne ventilat destul de bine, (imi imaginezi ca dupa3 ore de stat in c biserica iesi cu dureri de cap, ros in ochi, anxios etc, )
0
18-08-2011, ora 21:39
Danihel
Nu este medic/terapeut
Danihel
@ sabrina85

Nu cred că se poate vindeca un bolnav numai prin autosugestie adică să aibă tot timpul o gândire pozitivă.

Nu ştiu cei foloseşte unei persoane considerate sănătoase

Cred că este destul de enervantă autosugestia asta practicată tot timpul.

Exemplu : Sunt sănătos, satisfăcut şi fericit.
0
12-09-2011, ora 19:38
Danihel
Nu este medic/terapeut
Danihel
Vedeţi povestea adevărată a tinerei Anneliese Michel (Germania) după care s-a realizat filmul Exorcismul lui Emily Rose.
La vârsta de 17 ani, Annelise a început să aibă crize ciudate în timpul nopţii. Descria simptomele ca paralizie, o greutate enormă pe piept, corpul ei devenind rigid şi nu putea să vorbească.
Doctorii de la Clinica de Psihiatrie din Wurzburg au spus că suferă de crize de epilepsie.
În timpul şederii sale in spital, a început sa vadă feţe demonice, în special în timpul rugăciunilor sale zilnice.
După 5 ani, părintii ei au început sa vorbească cu diverşi preoţi şi au cerut un exorcism.
Biserica, înainte să aprobe un exorcism, cere ca posedatul să aibe anumite puteri, printre care puteri supranaturale, să vorbească in alte limbi şi să aibe reacţii violente atunci când vede obiecte religioase.
Exorcismul a început în septembrie şi a continuat până la sfârşitul lui iunie, în 1976.
În timpul ritualurilor Anneliese vorbea cu o voce demonică in diferite limbi străine, inclusiv câteva care au murit cu mulţi ani în urmă.
A vorbit despre Fecioara Maria care a venit la ea şi i-a oferit două alegeri : să fie de îndată eliberată de demoni sau să lase posedarea sa continue pentru încă puţin timp ca sa iasă la iveală pericolul şi puterea demonilor pentru ca întreaga lume sa afle şi ca să salveze suflete.
De asemenea Fecioara Maria i-ar fi spus ca înaintea morţii sale, va fi eliberată de demoni şi va muri în pace.
Anneliese a decis ca sa rămână posedată şi exorcismul a fost oprit. A şi prezis data şi ora morţii sale.

Anneliese Michel a fost posedată cu adevărat sau a avut o tulburare mentală?
0
17-09-2011, ora 22:28
bleuceu elena
Nu este medic/terapeut
bleuceu elena
Daniel;sa ne trezim la realitate, cat mai repede ca atat mai bine.Despre cele scrise de mai sus, nu pot sa-mi dedic incredere ca este adevarat sau fals, in mod normal crestini accepta usor o informatia fara a face inainte o analiza daca e sa creada..., creierul e facut sa accepte orice informatie, sa punem accent caci creierul nostru e de natura pozitiv..., adica ;da si da, sau asa este..., asta da rezultate de intelegere...
0
18-09-2011, ora 21:31
Danihel
Nu este medic/terapeut
Danihel
Preoţii Ernst Alt si Arnold Renz au efectuat 67 ritualuri de exorcizare pe o perioadă de 10 luni.
Cred că moliftele Sf. Vasile cel Mare ar fi fost mai eficiente în cazul Anneliesei Michel şi ar fi reuşit să o vindece.
Exorcizarea nu se referă doar la oameni posedaţi, ci şi la case şi locuri bântuite de demoni.
0
25-09-2011, ora 22:42
bleuceu elena
Nu este medic/terapeut
bleuceu elena
Dane sa stii ceva;nu suntem numai noi doi ce conversam, sunt alti care citesc;care poate duce la o dezorientare de terapii psihice.
0
29-09-2011, ora 22:05
bleuceu elena
Nu este medic/terapeut
bleuceu elena
dane pe unde umbli?poti sa-mi faci trimetiri web de informatii exorcizarii.,
0
29-09-2011, ora 22:58
daniel d.
Nu este medic/terapeut
daniel d.
Scuza-ma, nu am mai intrat cateva zile pe forum. Imi place foarte mult cum pictezi.Sa vad daca pot gasi ceva pe internet ce te-ar putea ajuta.
0
29-09-2011, ora 23:51
daniel d.
Nu este medic/terapeut
daniel d.
-*

-*

-*

-*

Am crezut ca ai si terminat cu tema asta cu privire la posesia demonica. E greu sa gasesti surse de inspiratie bune pentru asa ceva, cred ca tu stii mai bine. Sunt fascinat de picturi, am o gramada de "prieteni" in lista de facebook pictori.

(*modificat de admin)
0
30-09-2011, ora 11:36
daniel d.
Nu este medic/terapeut
daniel d.
Mi-a sters din pacate administratorul trimiterile. Oricum nu erau prea bune! Te descurci tu si fara mine!
0
10-10-2011, ora 17:32
Danihel
Nu este medic/terapeut
Danihel
@sabrina85

Adolescenta ţinea în mâna dreaptă crucea.
După aceea au început convulsiile şi ţipetele.
Fata a avut o criză care i-a încetat foarte greu (a fost cuprinsă de diavol).
0
11-10-2011, ora 20:35
bleuceu elena
Nu este medic/terapeut
bleuceu elena
Dane;poza poate fi trucata sau chiar adevarata, mi-ai adus aminte de mine cand eram mica ;de urlam fara nici un motiv, si chiar cand cineva vroia sa ma calmeze;urlam si mai tare si ma zbateam.nu-mi placea intentia cuiva de a ma face sa nu urlu, si iar invers nu-mi placea cand cineva ma provoca, imi facea neplaceri, asta era destul sa urlu pana numai aveam grai;iar la ora actuala urlu cand vad telefoane( fobia de telefoane, pe strada incerc sa ma abtin, dar simt ca nu pot.)de ce nu urlu cand vad crucea?sau o icoana?pentru-ca nu mi-au facut nici un necaz sau o bucurie.
Adaugă un comentariu / răspuns
626 comentarii 1 2 ..... 8910 ..... 20 21 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Exercițiile de aerobic ar putea ajuta persoanele cu schizofrenie
  • Frații persoanelor cu schizofrenie au un risc mai mare pentru același diagnostic
  • Schizofrenia
  • Mutațiile genetice care cresc riscul de schizofrenie
  • Tehnica neurologică ce îmbunătățește performanțele cognitive
  • Vitaminele din complexul B luate împreună cu tratamentul reduc simptomele schizofreniei
  • Primul test fiziologic pentru depresie și schizofrenie
  •