Rezistenta la antipsihotice??
Buna ziua. Se poate face rezistenta la antipsihotice? Eu am luat olanzapina 1 an si o luna si a mers de minune pentru o psihoza, apoi s a intors si nu a mai functionat chiar si cu cresterea dozei... am trecut pe risperidona 6 mg de vreo 4 luni si deja imi reapar simptome. Exista sansa de a dezvolta rezistenta la antipsihotice? Adica sa mearga doar o perioada si apoi sa nu mai functioneze... am citit multe pe net si am inteles ca multi patesc la fel ca mine.
5 comentarii
Daca nu va mai merge Risperidona, incercati altceva. Nu va ganditi la rau. In ultima instanta puteti lua Leponex.
Și eu am aceeași problema. Nu mai merge nimic la mine
Mare branza ca a functionat si atat. Pe termen de 1 luna, in plin episod psihotic, au un NNT de 11 (adica din 11 oameni care ia, pe 1 il ajuta cu ceva). Bat placebo cu 34% la 25% - adica pentru 66% nu functioneaza deloc iar 25% se imbunatateau oricum la fel pe placebo. Pana si la acel 9% ajutat e discutabil daca sunt ajutati pe bune sau e doar o mascare a simtomelor. Sa faci un om leguma nu inseamna a trata ceva.
Pe termen lung, scad rata de revenire din schizo de la 40% la 5% pe termen de 20 de ani. Pe langa asta au niste efecte secundare mult mai rele decat ce isi propun sa trateze in sine:
- micsorarea creierului cu 1% pe an in oameni, 14% la 18 luni in maimute.
- probabilitate de parkinson 5% pe an si se cumuleaza. La 5 ani - 25%, la 10 ani - 49%
- mii de alte efecte secundare care cumulat reduc speranta de viata cu 20-25 de ani
Sunt unanim acceptate ca fiind reversal medical din 2013 incoace de la studiul lui Wunderink. Si cei mai corupti cercetatori au cedat dezbaterea. Inca se mai vand pentru ca inca sunt in patent si produc cat piata globala de cocaina, jumate din banii produsi de psihiatrie provin din neuroleptice, restul lucrurilor au cam iesit din patent.
Recomand citirea studiilor pe termen lung pe asa ceva. Sunt 10 astfel de studii de 5 pag bucata, pot fi citite intr-o zi. In toate a iesit la fel, este reversal medical. Este bine ca atunci cand ai de a face cu probabil cel mai controversat "tratament" de la 1950 incoace sa te informezi foarte bine. Doar citind personal studiile poti avea o parere catusi de putin pertinenta.
PS: Vezi ca acea "intoarcere a psihozei" cand le intrerupi, mai ales daca o faci abrupt, este sevraj si poarta numele de "psihoza tardiva". Nu este o intoarcere reala a psihozei ci doar un efect de sevraj, ca la orice alt drog.
Pe termen lung, scad rata de revenire din schizo de la 40% la 5% pe termen de 20 de ani. Pe langa asta au niste efecte secundare mult mai rele decat ce isi propun sa trateze in sine:
- micsorarea creierului cu 1% pe an in oameni, 14% la 18 luni in maimute.
- probabilitate de parkinson 5% pe an si se cumuleaza. La 5 ani - 25%, la 10 ani - 49%
- mii de alte efecte secundare care cumulat reduc speranta de viata cu 20-25 de ani
Sunt unanim acceptate ca fiind reversal medical din 2013 incoace de la studiul lui Wunderink. Si cei mai corupti cercetatori au cedat dezbaterea. Inca se mai vand pentru ca inca sunt in patent si produc cat piata globala de cocaina, jumate din banii produsi de psihiatrie provin din neuroleptice, restul lucrurilor au cam iesit din patent.
Recomand citirea studiilor pe termen lung pe asa ceva. Sunt 10 astfel de studii de 5 pag bucata, pot fi citite intr-o zi. In toate a iesit la fel, este reversal medical. Este bine ca atunci cand ai de a face cu probabil cel mai controversat "tratament" de la 1950 incoace sa te informezi foarte bine. Doar citind personal studiile poti avea o parere catusi de putin pertinenta.
PS: Vezi ca acea "intoarcere a psihozei" cand le intrerupi, mai ales daca o faci abrupt, este sevraj si poarta numele de "psihoza tardiva". Nu este o intoarcere reala a psihozei ci doar un efect de sevraj, ca la orice alt drog.
Eu iau momentan o doza de 2, 5 mg olanzapina pt. intreținere dar as vrea sa trec din nou la risperidona, e prea mica doza de 0, 5 mg? E adevărat ca daca tot schimbi antipsihoticele poate sa apara iar psihoza? A mai luat cineva risperidona si i-a provocat depresie?
@ Mirela1989
E posibil sa va mearga 0, 5 mg Risperidona. Incercati. Stiu persoane care merg pe aceasta doza.
Nu e neaparat sa apara depresia daca luati Risperidona.
Trebuie facuta Prolactina dupa cateva luni de Risperidona si urmarita in timp.
E posibil sa va mearga 0, 5 mg Risperidona. Incercati. Stiu persoane care merg pe aceasta doza.
Nu e neaparat sa apara depresia daca luati Risperidona.
Trebuie facuta Prolactina dupa cateva luni de Risperidona si urmarita in timp.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6sindrom stevens johnson. Sunt depresiva... nu imi gasesc rostul pe lume
- 41Despre rispolept
- 2Cel mai nou antipsihotic alocat in România si in lume
- 3A luat sau ia cineva Leponex, cum va simtiti? Cand se administreaza seara sau dimineata?
- 2Injectia cu rispolept
- 3Sunt interesat despre Trevicta?
- 19Continuare tratament antipsihotic, 2 psihiatri, 2 pareri diferite
- 0Durere inima De ce
- 1Romparkin
- 4Antipsihotic Brexpriprazol
- 3Ce antipsihotice afecteaza functia sexuala?
- 64Schizofrenie - am nevoie de ajutor și de sfaturi!
- 3Risperidonă
- 9Interactioneaza antialergicul aerius cu antipsihoticul risperidona?
- 25Se mai găsește Zyprexa (olanzapina originală)?!
- 8Aripiprazol in sarcina
- 2Stiti o firma care poate aduce antipsihotice din strainatate?
- 4Quetiapina în tulburare anxios-depresiva
- 35Tulburare bipolara
Mai multe informații despre: antipsihoticele
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: