Tratament fibromialgie (anxietate generalizata?) | Forumul Medical ROmedic

Tratament fibromialgie (anxietate generalizata?)

19-01-2010
acpasubar
Nu este medic/terapeut
acpasubar
Va rog daca cineva sa-mi spuna daca Tranxene este mai bun decat Xanax? M-i s-a prescris Cymbalta, Xanax, si Zimovane(pt somn), pentru fibromialgie(posibil anxietate generalizata) dar poate ca Tranxene e mai eficient???? Prezint dureri asemanatoare cu arsura, furnicaturi, amortirile membrelor, INSOMNIE... va multumesc...
29 comentarii
0
19-01-2010, ora 10:27
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Toleranta medicamentelor depinde de organism si puterea acestuia de face fata toxinelor prezente, care nu sunt deloc de ignorat.
Oirce medicamemt care creeaza efecte secundare puternice trebuie lasat imediat si consultat din nou medicul, acest lucru scrie pe hartia insotitoare !!!
Cat priveste eficienta lor terapuetica, toate sunt la fel de proaste pt. organism caci blocheaza numai anumite simptome nevindecand absolut nimic.
0
19-01-2010, ora 20:03
acpasubar
Nu este medic/terapeut
acpasubar
Multumesc pt raspuns, ...inteleg ca ele nu fac decat sa amelioreze un simptom si nu trateaza cauza. Dar cred ca atunci cand durerea este mare, si pana se ajunge sa se cunoasca exact cauza,... este bun si un calmant... Daca stiti sau a-ti auzit un tratament la o stare de usturime a pielii(pe fond nervos), va rog spuneti-mi. A inceput acum 2 ani cu aparitii sporadice, iar acum este prezenta zi si noapte cu o gramada de simptome generate de aceasta stare de arsura( cu insomnie, amorteala mainilor si picioarelor, stare de voma, tremuraturi, dureri de cap, stare permanenta de oboseala...batai puternice de inima.., gust amar in gura.) Analizele de sange de la A la Z sunt bune, ..examen neuro Ok, de aceea s-a pus diagnosticul de mai sus(Fibro... sau Anxietate gen.) Va spun eu ca e un chin...Cine a mai trecut sau are aceasta afectiune m-a poate intelege.Va multumesc..
0
30-06-2010, ora 17:23
Kasia
Nu este medic/terapeut
Kasia
Buna acpasubar
Spune-mi, te rog ce medic ti-a pus diagnosticul de fibromialgie (Tulburare anxioasa generalizata) ?
Un reumatolog te-a vazut?

Am trecut si eu prin asta (adica mai trec), ma investighez in continuare, mi-au zis si mie de fibromialgie, ideea este ca nimeni nu stie prea multe despre asta.
Pe mine ma mananca si pielea.
Cam de un an de zile am chestia asta. E oribil
1
30-06-2010, ora 19:13
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
In spatele diagnosticului de fibromialgie, deseori se ascund simptomele unei infectii cu micoplasma. Aceasta poate explica si sindromul vertiginos sau unele din simptomele descrise de D-voastra. V-asi recomanda sa va adresati Dl Dr. Gogoasa-Gervan de la Spitalul Fundeni, in vederea efectuarii unei analize imunologice simple: elisa la micoplasma, respectiv alte coinfectii care se pot asocia acesteia.


Cu stima,
Dr. Bogdan Cristian Ion
Institutul de Medicina Hiperbara Bielefeld/Germania
Centrul de Medicina Hiperbara Constanta
0
30-06-2010, ora 20:42
Kasia
Nu este medic/terapeut
Kasia
Va multumesc mult, domnule doctor
Voi solicita si aceasta analiza.
Ce specialitate are dl doctor de la Fundeni?

Cu stima
Kasia
0
01-07-2010, ora 10:56
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
Domnul doctor Gogoase Ghervan este medic specialist parazitolog. Scopul acestei analize este de a identifica daca nu cumva dvs. aveti, de fapt, o infectie cu o microbacterie sau cu un parazit.

Deseori, in cadrul unor infectii avem posibilitatea de a trata inflamatia extrem de sofisticat cu tot felul de antinflamatorii, inclusiv cortizon (corticosteroide), creand mai multe probleme decat infectia in sine sau pur si simplu de a trata infectia cu antibioticul de electie. Pentru acest lucru avem nevoie de un diagnostic performant si complet, dupa care, in functie de ceea ce gasim putem aplica tratamentul optim.

Cu stima,
Dr. Bogdan Cristian Ion
Institutul de Medicina Hiperbara Bielefeld/Germania
Centrul de Medicina Hiperbara Constanta
0
01-07-2010, ora 16:19
acpasubar
Nu este medic/terapeut
acpasubar
Noi cei aflati intr-o suferinta, suntem ca naufragiatii, care se bucura si de cel mai mic si neinsemnat ajutor venit din partea cuiva. De aceea nu pot decat sa va multumesc pentru informatii si sfaturi, ele fiind un punct de reper in depistarea cat mai exacta a problemei. Am doua luni de cand iau tratament cu Cipralex pentru anxietate(asa m-i s-a spus ca as avea acesta afectiune). Nu sunt 100% convins, de aceea continui sa mai fac si alte analize. Eu lucrez in strainatate si nu am posibilitatea sa fac analize acasa, iar aici e mai greoi ptr ca nu am asigurare medicala, si toate sunt scumpe. Dar o sa cer sa am o analiza imunologica. Sper ca aceasta analiza sa aiba echivalent(ma refer la denumire) si aici. Daca nu o sa le spun sa-mi verifice imunitatea, prin metodele lor. Va multumesc si va doresc tot binele din lume.
0
01-07-2010, ora 16:22
acpasubar
Nu este medic/terapeut
acpasubar
Am uitat sa spun ca de ceva timp am apelat si la sedinte de psihoterapie on-line, cu psiholog Doina Grasu (www.psihosolutii.ro) si le gasesc de mare ajutor. Cel putin asta e parerea mea...
1
01-07-2010, ora 18:17
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
Afara testele imunologice sint mai complexe dar si mult mai scumpe. La fel ca si solutiile terapeutice. Aceste teste nu se refera la testarea imunitatii D-voastra, ci sint determinari pentru prezenta in singe a unor anumiti anticorpi. Daca acesti anticorpi sint prezenti, atunci se poate evalua daca avem de a face cu o anumita infectie, dar si cu subspecia care va paraziteaza, sau nu.

Uneori aceste parazitoze sau microbacterioze in sine nu sint periculoase, datorita imunitatii proprii, dar reactia imuna declansata poate genera o serie de afectiuni, unele simple, iar altele extrem de grave. Astfel ca multi pacienti pot purta micoplasma fara a avea macar vre-un semn, dar unii fac lupus si altii fibromialgie si iarasi altii au numai sindrom vertiginos (in functie de fenotipul pacientului).

Ideea este ca daca se descopera o astfel de infectie, tratarea acesteia poate duce la disparitia simptomaticii, chiar daca uneori tratamentul este dificil. Problema insa o constituie faptul ca sint zeci de astfel de posibili patogeni si fiecare are o investigatie specifica. De aceea si recomandarea cu sectia de parazitologie a Spit. Fundeni, deoarece medicii specialisti de acola stiu si cam ce sa caute si mai ales, cum.

O data aflata cauza atunci desigur ca tratamentul, indiferent ca-i alopat sau homeopat, are sanse de reusita si astfel nu mai trebuie sa inghititi tot felul de medicamente care combat efectele dar nu si cauza, si dati apa la moara la toti acesti sarlatani si vinzatori de balarii, care pretind ca vindeca orice, dar nici macar n-au habar ce vor sa vindece.

Cu stima,
Dr. Bogdan Cristian Ion
Institutul de Medicina Hiperbara Bielefeld/Germania
Centrul de Medicina Hiperbara Constanta
0
24-03-2012, ora 17:40
nu am dume
Nu este medic/terapeut
nu am dume
Bună ziua,

Dacă în urma analizelor efectuate de domnul Gogoaşă rezultă că am infecţie cu Lyme, ce pot face?
Pot să merg la neurologul meu, care m- a diagnosticat cu SM?
Are rost?
Ce se va întâmpla? Voi da de atitudinea arogantă şi mi se va zice că nu are cum şi să continu cu acel tratament, deoarece nu se ţine cont de acele analize?

Mulţumesc anticipat.
0
04-02-2015, ora 17:32
SURA
Nu este medic/terapeut
SURA
buna ziua, am fost diagnosticata cu fibromialgie.medicul mia scris ca tratament (cymbalta duloxetine-60mg) antidepresant spuneti-mi va rog ce sa fac mii frica de antidepresante dar nici durerea no mai suport

multumesc anticipat
0
24-10-2015, ora 19:19
Maricica27
Nu este medic/terapeut
Maricica27
Eu de o luna ma simt rau...am citit simptomele voastre...si eu am usturimi de piele, noaptea nu pot dormi...ma trezesc din ora in ora si nu ma odihnesc deloc.ma gândesc sa încep un tratament dar mie frica de pastile...sa nu imi faca rau sau sa devin dependentă...dar stările astea nu le mai suport...nu stiu ce sa mai fac
0
15-11-2015, ora 17:00
Maricica27
Nu este medic/terapeut
Maricica27
Unde as putea sa ma duc sa vad de la ce vin usturimile astea de piele arsura asa pe spate mâini si se urca înspre cap.am fost la psihiatru si mia dat Xanax si xeroxat dar nu îşi face nici un efect nimik.o zi sunt bn alta rea...si usturimile astea ma dispera.
1
21-10-2016, ora 16:58
Motzi
Nu este medic/terapeut
Motzi
Buna tuturor, pentru acelasi diagnostic iau lyrica si mi mai amelioreaza durerile si usturimile, ma ajuta si cu somnul, a fost singurul medicament pe care am reusit sa l tolerez, cat de cat (starea de ameteala ma deranjeaza ), dintre: amitriptilina, milnacipram, cymbalta. Simptomele acestei boli sunt groaznice, eu am reusit sa ma " bucur" de toate, nu am ratat nimic: dureri ( sub toate formele: arsura, intepaturi, amorteli, furnicaturi) musculare, osoase, de ligamente, de organe interne, anxietate, depresie, dureri toracice (simt ca mi se umfla plamanii, gatul de sub maxilar pana ja jumatatea sternului, cu raguseala si durere, inflmatie, cu tuse), de cap, de fata si nas, abdominale ( diafragma, stomac, duoden, colicist, pancreas, intestine), stari de confuzie, lipsa de concentrare, senzatie de irealitate. Viata a devenit un chin si am fost nevoita sa renunt la serviciu. Nu pot face efort pt ca mi sporesc durerile si toate celelalte simptome si zac cate o saptamana cu toate starile acutizate; am intoleranta la frig, curent, aer conditionat, ochii ma deranjeaza, mi se incetoseaza privirea si am dobandit si un tremor al capului care se accentueaza cand imi este foare rau. Cred ca am mai ratat (La scris ma refer!) o parte dintre simptome, dar cred ca ati inteles, in mare, ce inseamna pentru mine viata impreuna cu aceasta fibromialgie, de 4 ani de zile (am 55). La fel simtiti si voi? Sanatate va doresc!
1
24-10-2016, ora 17:18
Motzi
Nu este medic/terapeut
Motzi
In plus, fata de ceea ce am enumerat mai sus, obosesc foarte repede, simt o epuizare permanenta si o stare generala de rau, un tremur interior, o slabiciune, uneori am senzatia ca ma scurg... cei ce nu traiesc aceste stari, pot fi fericiti, dar nici nu pot intelege aceste stari si impactul pe care l au zilnic asupra mea. Am citit mult despre fibromialgie si, chiar daca peste tot se spune ca nu ti pune viata in pericol, sunt multe momentele in care am senzatia, datorita starilor accentuate de rau, ca nu voi prinde urmatoarea zi. Sufar si de tiroidita autoimuna si, da, se pare ca exista o stransa legatura intre cele doua, asa cum de curand am citit. Una peste alta, nu doresc nimanui sa traiasca astfel de experinte dar cer intelegere din partea celor ce nu au idee ce inseamna ele. Din pacate, multi dintre medicii din Romania nu au idee sau nu vor sa accepte acest diagnostic si implicit nu stiu sa comunice cu pacientii suferinzi de fibromialgie, de aceea, pentru noi este cu atat mai greu de inteles si acceptat acesta boala. Inca sunt bantuita de ganduri negre, prapastioase, am senzatia ca sufar de boli incurabile si ca voi muri fara ca macar sa stiu de ce mor. Este trist dar este o realitate. M ar bucura sa pot impartasi cu voi mai multe despre suferintele noastre. Sa auzim numai de bine!
0
06-12-2016, ora 13:47
Markuss
Nu este medic/terapeut
Markuss
Motzi...cu aceeasi problema ma confrunt si eu de cca 1 an! La inceput a debutat cu dureri pe muschii pelvini apoi rapid s-a intins pe abdomen, coaste, spate, fese, inghinal, picioare, gat si maini! Practic nu am nici un punct pe corp care sa nu doara si sa usture...mai ales abdominalii ustura ca dracu! De cateva luni a inceput sa ma doara capul cu ameteli si apoi dureri pelvine care radiau inauntru catre vezica, penis si trsticule! E un calvar! In primele luni n-am avut probleme cu somnul dar de ceva timp au aparut si acestea!

Colac peste pupaza, in vara am facut o urticarie severa care a necesitat spitalizare si abia dupa 5 zile in care au pompat cred ca litri de cortizon si antihistaminice in mine a cedat!
Pe parcursul acestui an am avut nenumarate spitalizari pt ca nimeni nu stia ce am! Si mi se facea rau si nu ma puteam ridica cu saptamana din pat!
Analize am facut o gramada plus RMN plus CT la cap plus reumato si nenumarate altele...ba intre timp s-a dereglat pulsul si o ia la " goana"..acum il controlez cu Nebivolol!

Dupa toate astea...neurologul de aici a inceput sa incerce diverse medicamente...Cymbalta, Trittico, Carbamazepim, Pregabalin, Psihopax, etc! Nu am raspuns la nici unul.doar la Escitalopram..mi-a fost bine in sensul ca nu mai fac atacuri de panica...care se exacerbasera datorita faptului ca nu stiam ce am!

Analizele imi ies in continuare f bine dar eu am ajuns sa nu prea mai pot merge...cu greu ma misc din casa afara...sint teapan aproape tot timpul si cu dureri

Sint in Austria pt ca aici locuiesc si totusi si medicilor de aici le-a trebuit mult timp sa-si dea seama cu ce au de a face...insa nici acum nu am diagnostic final...se pare ca il vor confirma la clinica de reumatologie din Graz la sfarsitul lunii acum cand am programare la ei!!

Ideea e ca nu stiu ce sa mai fac...nimic din ce au probat..medicamente..nu a mers

Sint in concediu medical de 6 luni dar odata si odata as vrea sa revin la o viata cat de cat normala...sa pot munci din nou si sa mai scap de durerile astea si tremuriciul si senzatia de neputere...

Daca cumva stii ceva...as dori sa aflu si eu! Multumesc
0
06-12-2016, ora 13:51
Markuss
Nu este medic/terapeut
Markuss
Doar sa adaug ca am 41 de ani...si as vrea o viata cat de cat normala...
Sanatate la toti va doresc!
0
15-12-2016, ora 16:28
Motzi
Nu este medic/terapeut
Motzi
Imi pare rau ca si tu te simti rau, ma gandesc insa ca in Austria sunt sanse mai mari de diagnosticare si diverse metode de tratare, nu numai medicamentos. Stiu ca ei recunosc fibromialgia ca fiind oboala si fac studii pe pacienti cu diverse terapii. Eu, pentru o perioada, am renuntat la lyrica si iau gabapentina de 300 mg, de doua ori pe zi, parca mie un picut mai bine decat cu lyrica, mai iau si rivotril, 1/2 de pastila cam la 2, 3 zile si olanzapina. Am fugit si am refuzat sa iau medicamente dar nu mai puteam suporta starile de rau si durerea, a trebuit sa iau, in cele dinurma. Am inceput si niste exercitii cardio, nivel incepatot de doua ori pe saptamana 15 min. Simt in organism " agitatia", simtomele sunt permanent dar diminuate un pic. E grea viata cu fibromialgia si putini sunt cei ce inteleg ce ni se intampla. Astept sa mi spui ce ai facut la consultatie si sa mai schimbam ganduri despre cee ce ne ar mai putea usura suferinta. Multa bafta! Sarbatori linistite!
0
15-12-2016, ora 16:39
Motzi
Nu este medic/terapeut
Motzi
In ianuarie cred ca ajung si eu la Bucuresti, la reumatologie in spitalul Colentina. Sa vad si acolo ce mi se mai spune, ce investigatii imi mai pot face, pentru linistea mea, ca inca ma mai gandesc ca sufar de cine stie ce alta boala nenorocita. Zilele astea m am cam obosit cu niste modificari prin apartament si mi a fost foarte rau cu toate medicamentele pe care le iau. Doua zile nu am putul merge, m a durut groaznic un picior si restul simptomelor s au acutizat, am crezut ca nu voi mai putea merge. Sa vedem ce ti spun tie si dupa caeea ce voi face si eu la Bucuresti. Multa sanatate!!!
0
15-12-2016, ora 16:44
Motzi
Nu este medic/terapeut
Motzi
Scuza mi greselile, ma grabesc si nu citesc ce scriu, abia acum am recitit primul comentariu si le am vazut, scuze!
0
24-10-2018, ora 18:35
Ale73
Nu este medic/terapeut
Ale73
Buna tuturor!!! Am suferit si eu de " fibromialgie"atacuri de panica, depresie.dar in spatele acestei boli... diagnosticul corect a fost borelioza.După un an jumate de diagnosticare greșită, si 8 analize de borelioza, unele pozitive dar mai multe negative:))).cosultatii neurologi...cariologi...reumatologi... internisti...si multi altii.Totul sa rezolvat cand am fost tratată de borelioza.Au dispărut toate simptomele, cu fibromialgie cu tot.Incercati medicina biologică în țară sau în străinătate...Am primit si diagnosticul corect si m-am si vindecat.Multa sănătate!!!
1
04-03-2019, ora 21:26
Mihailcantemir
Nu este medic/terapeut
Mihailcantemir
eu ma confrunt cu fibromyalgia de cind m-am născut dar în ultimii ani durerile în tot corpul i-mi bună sunt groaznice, dar deoarece, nas înfundat, stare gripal non-stop. Specific ca toate analizele posibile pe care le-am făcut i-mi ies bune. Doctorii ma trimit de la unu la altul și ma îndoapă cu tot felul de medicamente și care se ocupa dovedesc inutile. Acum am făcut rost de o carte scrisa de doctorul Paul Amanda a cărei teorie este ca boala este genetica și exista un tratament care poate trata, dar vindeca boala cu substanță gueifenezin. Am comandat pastilele, trebuie să-mi ajungă și sa ma apuc de treaba. Se spune ca este singurul tratament care da rezultate și a-și dori ca, dacă cineva nu știe de el sa ma contacteze la ----------* sau sa încerce sa citească cartea numita Fibromyalgia-What, scrisa de doctor Paul Amanda. 

(*modificat de admin)
1
07-03-2019, ora 18:07
Ale73
Nu este medic/terapeut
Ale73
Buna tuturor, incercati Medicina Hiperbara, sau Medicina Biologica, lasati fibromialgia la o parte...toate simtomele sunt date de bacterii si virusi..Am trecut prin asa ceva, si locuiesc in strainatate, nici o clinica de medicina clasica nu a putut sa ma ajute..Am avut tot felul de simtome...dureri...usturimi de piele...stari gripale..dureri de cap...depresii...atacuri de panica..amorteli...furnicaturi...Simtome trase la indigou cu ale lui Motzi..am tratat virusii si bacteriile si tot inregula.Multa sanatate !!!
0
09-03-2019, ora 00:25
Mihailcantemir
Nu este medic/terapeut
Mihailcantemir
Dar eu am durerile astea de 20 ani si am facut si tratament hiperbaric si tot nimic. Nu sint nici virusi. Nu mai induce lumea in eroare, si sint sigur ca nu ai avut sau nu ai fibromialgie. Habar nu ai despre ce vorbesti.
0
09-03-2019, ora 17:06
mark2011
Nu este medic/terapeut
mark2011
Mihail, medicina se misca cu viteza melcului in cazul fibromialgiei, si o dau cu presupusul in privinta cauzei declansatoare a sindromului. Ba ca e de la accident, abuz, inflamatie a creierului, problema imunitara, dar nici varianta cu infectiile nu e de eliminat. De exemplul anul trecut spuneau ca o mare majoritate a celor cu fibromialgie sufera si de rinita/sinuzita. Eu am simtomele tale si momentan ma testez pentru infectii si virusi pentru a exclude din posibilele cauze. Plus ca ma simt tot timpul ca si cum as fi racit. Tratamentele care se testeaza pentru fibromialgie sunt si impotriva anumitor virusi.


Fibromyalgia Patients Found to Have Common Viruses

Some of the common viruses were rotavirus, herpes, and Epstein-Barr virus.

----------------*

Deci ai si tu dreptate, pentru ca multe diagnostice sunt gresite. Cand medicii nu stiu ce ai si ai multe simtome, pac Fibromialgie care are peste vreo 200 de simptome...

----------------*

(*modificat de admin)
0
15-03-2019, ora 12:14
Mihailcantemir
Nu este medic/terapeut
Mihailcantemir
Si eu am rinita de doia ani si zici ca am gripa si febra tot timpul. Nu vreau sa o mai lungesc, am inceput tratamentul acela cu gueifenezina si vreau să-ți spun ca exact cum scrie in carte asa, m-am simtit si eu, deci este adevar. Vreau să-ți spun ca m-am inscris si pe un grup din America, care ma ajuta mult, deoarece in Romania nu pot vorbi cu nimeni despre acest protocol. Nimeni nu crede, ba unii ma mai cred si nebun. Eu cred cu tarie tot ce se spune, cum ca e o boala genetica, si simptomele, durerile noastre se datoreaza acumularii fosfatilor in muschi, tesuturi moi, in tot organismul. Toata lumea m-a mintit ca pe sistem nervos, virusi, bla, bla. Povesti. Daca ai dori sa iei legatura cu mine cred ca te-ași putea ajuta sa intelegi. Scrie-mi pe --------*

(*modificat de admin)
0
20-08-2022, ora 08:22
Aleahim18
Nu este medic/terapeut
Aleahim18
Buna ziua! Va rog sa imi spuneti cum va simtiti dupa tratamentul cu gueifenezin. Sunt disperata! De 4 ani umblu la medici, toate analuzele imi sunt bune, dar toate simptomele duc catre fibromialgie. Inca nu am un diagnostic. Nu am un tratament. Nu stiu unde si la ce medic sa mai merg. Si nu sunt bine deloc.
Multumesc!
0
16-09-2022, ora 20:34
C.S.D.
Nu este medic/terapeut
C.S.D.
Aveți dureri? Eu am un prieten care are fibromialgie dar s-a plâns mult de dureri, nu neapărat de anxietate și depresie. Uneori avea insomnii, oarecum normal dacă ai dureri, să nu poți dormi. Și am înțeles că nu toate analgezicele își fac efectul pe acestă boală. El este din SUA iar acolo acest diagnostic e mai des întâlnit decât la noi.
0
02-04-2024, ora 14:56
Pirnero
Nu este medic/terapeut
Pirnero
Bună ziua. Am o stare generală de rău, care se traduce prin dureri în tot corpul, sub formă de înțepături (în cap, mâini, picioare, abdomen). Am fost pe la diferite cabinete medicale: gastroenterologie, unde am efectuat colonoscopii și gastroscopii (diagnostic; colon iritabil, boală diverticulară, gastrită antrală congestivă, hernie hiatală incipientă), neurologie (în urma unor RMN cerebrale și de coloană: atrofie cerebrală, spondiloză lombară și cervicală), reumatologie (radiculopatie și condropatie). Analizele de sânge mi-au ieșit bine. Mi s-a spus că aș avea, pe lângă afecțiunile evidențiate prin investigațiile menționate mai sus, anxietate de sănătate (fac de un an ședințe de terapie cognitiv-comportamentală). Problema este că am dureri generale, în tot corpul, care parcă se intensifică pe zi ce trece. Mă dor oasele, brațele, picioarele (junghiuri ascuțite), capul (cu senzație de presiune), parcă și mușchii, abdomenul (probabil de la colonul iritabil sau/și de la gastrită). Am urmat diverse tratamente. Dorm prost și puțin. În urmă cu ceva timp, dormeam relativ bine, cu melatonină retard. Acum, parcă nu-și mai face același efect. Să fie vorba despre fibromialgie? Căci, cum altfel să interpretez durerile în tot corpul? Cine îmi poate da un sfat util? Apropo, sunt o persoană în vârstă (76 de ani) și unele afecțiuni presupun că se datorează vârstei. Mulțumesc pentru atenție!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Anxietatea poate influenÈ›a negativ luarea deciziilor
  • AplicaÈ›ia pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea È™i depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii È™i femeile sunt mai predispuÈ™i la anxietate
  •