Anxietate si atacuri de panica de ceva timp | Forumul Medical ROmedic

Anxietate si atacuri de panica de ceva timp

11-03-2019
Cezar97
Nu este medic/terapeut
Cezar97
Buna ziua, ma numesc Cezar, am 22 de ani si de vreo luna ma confrunt cu atacuri de panica.Totul a inceput prin ianuarie cand am fost la un interviu si am urcat cu un lift care avea geamuri si m-am speriat foarte tare. Cateva saptamani de atunci n-am avut probleme dar dupa cateva sapt/ o luna au inceput cosmarurile.Incepusem sa am atacuri de panica din orice: daca mergeam cu masina, tramvai, pe strada, la munca. Atacurile astea au mai trecut in sensul ca nu mai am frica decat de inaltimi.

In schimb, de ceva timp am tot inceput sa ma gandesc la boli, frica de infarct, stop cardio respirator si alte chestii. Imi e frica sa nu mor in somn si de vreo saptamana asa abia reusesc sa adorm. Pana la urma am decis sa merg la cardiologie si sa fac un EKG, am facut atac de panica cand m-am pus pe masa acolo pentru ca am vazut ca imi pun ventuzele alea pe mine si m-am speriat (nu stiu de ce). Aveam pulsul 150 si doamnele de acolo mi-au zis sa ma calmez ca nu am de ce sa ma sperii. Dupa EKG mi-a spus ca am sindrom hiperkinetic si tahicardie de la atacurile de panica dar mi-a zis ca nu am nimic la inimia. Mi-a recomandat si sa consult un psihoterapeut sa mai slabesc pentru ca eu am 21 de ani, 1.84m si aveam 112 kg atunci cand am facut testul. De atunci am reusit sa ajung 107 kg, am inceput sa ma duc la sala, sa mananc sanatos dar tot am ramas cu frica aia mare ca o sa fac infarct sau stop cardio respirator si am inceput sa caut tot felul de chestii pe net si vedeam cum tineri mureau subit si mai rau ma speriam. Ai mei s-au luat serios de mine si mi-au zis sa nu mai citesc toate prostiile pe internet ca mai rau imi fac si sa stau linistit pentru ca sunt sanatos. Mai sunt momente cand imi bate inima tare sau ma mai inteapa putin dar ma gandesc ca sunt si gras si poate sa fie si de la asta si poate sa fie si de la faptul ca ma sperii aiurea.

Tin sa mentionez ca parintii mei nu au avut infarct pana la varsta aceasta si nici rudele mele. Acum ai mei au inceput sa aibe mici probleme pentru ca totusi au 57 respectiv 58 de ani si au si o alimentatie destul de proasta.

Mai vreau sa mentionez ca-mi iau tensiunea in fiecare dimineata si am sub 12 (11 cu 9 / 11 cu 7 sau chiar si mai putin) iar pulsul undeva intre 80-90.
Am fost acum cateva zile sa-mi iau niste analize de sange si acum astept sa imi vina rezultatele.

Stiu ca sunt multe subiecte de genul asta pe aici si am citit multe dar am zis sa postez si eu un topic nou pentru ca pana la urma toti avem corpuri diferite.
4 comentarii
0
11-03-2019, ora 09:54
Cezar97
Nu este medic/terapeut
Cezar97
Am uitat sa mai mentionez ca nu fumez si alcool consum foarte rar si in cantitati mici.
0
11-03-2019, ora 19:52
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Felicitari ca ai reusit sa slabesti 5 kg! E un pas important inainte spre sanatatea ta1 Esti pe drumul cel bun!
Pentru atacurile de panica, e important sa incepi sesiunile de psihoterapie!

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
0
11-03-2019, ora 20:13
Alexa1993
Nu este medic/terapeut
Alexa1993
Buna seara,

Revin din nou pe forum..dupa ceva timp..fiindca acum cateva zile m-am suparat foarte tare.. fiindca fratele meu nu prea da 2 bani pe familia noastra(de cand sa insurat..iar din cate am obs tata sufera din cauza asta.. vazand chestia asta m-a afectat si pe mine..
Tin sa mentionez ca inca iau seroxat de 20 de mg..dar m-am dat peste cap din nou..frica panica chef de nimic..
Ajutati-ma cu un sfat
Multumesc
0
12-03-2019, ora 08:22
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Faceți un consult psihiatric și o evaluare psihologică
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul