Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
Buna seara!Eu in sfarsit de trei nopti nu mai mi a fost frica de ce am visat chiar daca ma trezesc si stau cel putin o jumatate de ora sau mai mult pana adorm din nou, nu mai imi simt inima ca imi bate tare sau ce mai dimteam eu in neregula, sunt cum eram inainte de 1 dec.Pastile nu am luat decat magnevie si metoprolol iar prestarium mai iau doar seara jum de pastla..oare exista posibilitatea sa mi revina starile de anxietate sau am scapat eu asa repede?
da mara exista posibilitatea ca sa revina starile, eu am avut 4 nopti in care am dormit toata noaptea dar am luat xanax, insa vindecarea nu vine brusc, trebuie zile bune, zile rele, pana acolo ca cele rele vor fi din ce in ce mai rare
@John pur si simplu cand am acceptat-o am zis '' Accept tahicardia ! e a mea si gata '' dupa am inceput sa vad viata cu alti ochi nu m-am mai gandit la tahicarie am zis o accept sa faca ce vrea eu o accept... am vazut partea frumoasa din viata si intr-o zi zic ia sa vad ma si eu asta iar bate ca nebuna ca de obicei ? pun mana abia se simtea zic ba mi-se pare pun mana si la gat sa iau pulsul cu 2 degete batea asa usor hmm incep si numar pulsul 12 batai in 10 secunde 12x6=72 zic bine ma... mai vedem mai tarziu maine, poimaine la fel de 1 saptamana zic perfect acum am inteles tot. Asta a fost... Acum incerc sa imi refac viata sentimentala asta e o alta poveste de a mea.. rezolvam usor totul trebuie doar sa gasim solutia care o stim noi poate dar nu aplicam.
Sper sa reusesti John.
Sper sa reusesti John.
Multumesc John77 ! Sa stii ca in astea doua luni cred ca 3 zile nu le am avut consecutiv bune in care sa nu ma trezesc cu fel si fel de simptome..eu incerc cat pot de mult sa nu iau pastile.Ultimul medic cardiolog, am fost la 4 medici :)) mi a prescris pt inceput bio melatonina si stresclin complex, bineanteles ca nu am luat
Stresclin complex am luat și eu Este un supliment pe baza de plante și acum mai iau la nevoie nu tot timpul Pe mine chiar ma ajutat
Buna seara !
E posibil ca stările de anxietate sa le avem in perioada când suntem supărați ??? Și acum dau exemple : despărțire de persoana iubita, discuții și certuri cu parintii, frații, lipsa banilor atunci când rămâi fără serviciu, etc
De ce spun asta ? Pentru că la mine așa s- a întâmplat.Am avut 3 luni grele, foarte grele mi s- au părut mie, m- am despărțit de iubitul meu, au urmat discuții și certuri intre noi care m- au afectat foartevmult, reproșurile părinților, neajunsuri din cauza că nu aveam un loc de muncă.
Este f ușor să treci de la un trai rău la unul bun și fff greu sa treci de la un trai f bun la un trai mai puțin decât decent.Și pe deasupra sa te vezi și părăsit !
Toate astea m- au afectat f mult, nopți nedormite, nervi, gânduri și lipsa banilor...
Acum totul s- a schimbat, m- am mutat la București din nou, am un loc de muncă f bine plătit, m- am împăcat cu iubitul meu
Și culmea ? NU M-AI AM ABSOLUT NIMIC ! ANXIETATEA A TRECUT !
De aceea întreb...ESTE POSIBIL CA NUMAI ATUNCI CAND NU NE MERGE BINE IN VIAȚA, SA AVEM STARI DE ANXIETATE????
Pentru că eu aveam doar atacuri de panică în ultimii 6 ani, acum a fost prima oara in care cred că am avut 3 luni de anxietate.
E posibil ca stările de anxietate sa le avem in perioada când suntem supărați ??? Și acum dau exemple : despărțire de persoana iubita, discuții și certuri cu parintii, frații, lipsa banilor atunci când rămâi fără serviciu, etc
De ce spun asta ? Pentru că la mine așa s- a întâmplat.Am avut 3 luni grele, foarte grele mi s- au părut mie, m- am despărțit de iubitul meu, au urmat discuții și certuri intre noi care m- au afectat foartevmult, reproșurile părinților, neajunsuri din cauza că nu aveam un loc de muncă.
Este f ușor să treci de la un trai rău la unul bun și fff greu sa treci de la un trai f bun la un trai mai puțin decât decent.Și pe deasupra sa te vezi și părăsit !
Toate astea m- au afectat f mult, nopți nedormite, nervi, gânduri și lipsa banilor...
Acum totul s- a schimbat, m- am mutat la București din nou, am un loc de muncă f bine plătit, m- am împăcat cu iubitul meu
Și culmea ? NU M-AI AM ABSOLUT NIMIC ! ANXIETATEA A TRECUT !
De aceea întreb...ESTE POSIBIL CA NUMAI ATUNCI CAND NU NE MERGE BINE IN VIAȚA, SA AVEM STARI DE ANXIETATE????
Pentru că eu aveam doar atacuri de panică în ultimii 6 ani, acum a fost prima oara in care cred că am avut 3 luni de anxietate.
Laura mie nu imi lipseste nimic.. am tot ce imi doresc... o viata frumoasa o familie frumoasa... dar am ganduri negative si frica din nimic din alte realitati si nu din realitatea mea... psihologu mia spus ca toate starile de acum sunt sunt un cumul de stres strans in noi de multi ani din diferite stresuri si frici. acu anexietatea e la nivel maxim deaia reactionam asa si ca in timp se va duce din nou... insa totul depinde de noi... cu cat nu vrem sa acceptam si ne impotrivim cu atata mai greu trece starea... am avut o sapt super in care am acceptat starile... si pe urma de la o stare aiurea iar nu am acceptat iar mia fost mai greu... eu ink nustiu exact ce ma sperie cel mai tare pe mn... gandurile negative ma sperie si ele dar stiu 100% ca nu se vor intampla. faptu ca le am si poate ajung sa inebunesc de la ele... frica de a nu pierde pe nimeni drag... eu nustiu exact ce ma sperie cel mai tare si dc am luat o frica in mn care nu are nicio treaba cu trecutu si cu realitatea mea... dar in momentul de fatza stiu sigur ca acceptarea starilor si rabdarea ajuta f mult...
Practic gandurile mele negative sunt preluate de la stirii si din filme... ptr ca nu au nicio legatura cu trecutu meu sau a celor apropiati mie... nustiu...
Bună ziua. Mă numesc Emil și am vârsta de 19 ani. De ceva timp mă confrunt și eu cu anxietatea, mai exact acum 4 ani jumate am avut primul atac de panică, stările anxiose au durat între 6 luni si un an, asta înseamnă oboseală zilnică, mă trezeam dimineața obosit, apoi am inceput să am probleme la respirație, simțeam că nu pot să respir bine și anul trecut am avut dureri de cap fără o cauză. Am făcut analize de sânge, am fost la control la ochi, totul bine. Stările au trecut de la sine, am inceput să nu le mai dau așa mare importanță, am inceput să am zile bune și chiar mă gândeam că sunt vindecat, după care urma o zi mai puțin bună, sau câteva ore dintr-o zi în care mă simțeam mai rău. Totul a fost bine și frumos, până în noaptea de revelion. Am simțit o durere de cap cu furnicaturi și o panică mare, mă gândeam că mor, eram nelinișt, agitat, simțeam că leșin, mă gândeam oare ce am, am mers repede la baie, m-am spălat pe față cu apă am stat puțin și m-am liniștit după care totul a fost bine până seara următoare când tot așa am simțit o durere mare de cap ( mai exact la ceafă ) asociată cu frică și gândul de a nu avea ceva boală. De atunci am inceput să am.zile destul de rele, nopți agitate, atacuri de panică frecvente, stări anxioase zilnice, frica de a nu avea ceva boală, pentru că mă deranjează ceva la cap, la ceafă, am dureri, nu mari, dar am, de obicei când fac ceva nu mai simt nimic, când am timpul ocupat cu altele nu mă simt rau, dar seara când mă pun în pat, încep să simt furnicaturi la ceafă și încep să mă gândesc dacă am ceva grav și când gândesc așa mă simt mai rău și se accentuează stările de rău. Îmi e frică să nu am cancer sau o tumoră, sau să mor. Medicamente pentru stările acestea nu am luat și nici nu vreau să iau, vreau să scap de ele fără medicamente. Credeți că sunt doar stările anxietatii sau e ceva mai rău?
Pai mai Emil... daca le ai numai atunci cand te gandesti la ele... daca doctorii nu au gasit nimic...e clar ca e de la anexietate... nu le baga in seama si seara cand te pui in pat gandeste la altceva... ceva ce ai de facut a doua zi sau la vreo fata frumoasa de la scoala:)... sau orice altceva ce iti va tine mintea ocupata.. in timp daca nu le dai importanta vor disparea... credema...nu are rost sa le dai prea mare importanta. ca daca le dai importanta te vei alege doar cu atacul de panica... in rest nimic... tu nu vei pati nimic, nu vei muri si nici vreo boala nu ai sa faci... e totul ok... si eu am avut durere dupa cap la inceput... si am observat ca daca nu ii dau importanta... nu mai e... si acu nu o mai am deloc..
Eu azi m-am trezit iar cu stări de rău... Sunt trează de la ora 5. M-am ridicat.. am luat telefonul și am intrat aici sa vad ce mai ziceți voi. Voi întotdeauna mă faceți să mă simt mai bine. Sunt conștientă de stările mele da...Parca simt nevoia sa mi-o mai spună cineva. Și atunci apelez aici. Și știu că aici o să primesc răspunsuri și încurajări. Zilele astea am fost ok. Fara prea multe stări anxioase și panica dar azi am fost din nou la dentist și nu știu ce sa întâmplat că de acolo am plecat cu o stare aiurea.. și așa am fost toată ziua. Încă nu am consultat un psiholog și nu iau nici un fel de pastila dar m-am documentat mult despre anxietate și atacurile astea. Sunt conștientă că nu am nimic și totuși am teamă asta care nu știu de unde tot apare. Mie teama sa rămân singura acasă. În general asta este teama mea. Și bineînțeles ca mai mereu sunt singura. Soțul e la munca in Germania și socrul meu e tot la munca.. și eu rămân acasă cu cei 2 copilași. Și apar gândurile negative. Daca mi se face rău și nu e nimeni acasă? Și îmi apar stările.. practic i mi fac rău singura.. și mă ajută mult sa intru aici și să vb cu voi
@Emil si eu tot 19 am si eu am trecut exact prin ce ai trecut tu chiar tras la indigo exact asa au inceput si la mine acum cativa ania cu lipsa de aer cu astea dar au disparut acum la 19 ani au aparut iar, dar le-am infrant 80%. O faza comica a fost azi de dimineata m-am trezit cam agitat si nervos ca m-a trezit cineva din somn :)) Inima batea mai tare deja tot zic '' Ok accept ce se intampla '' In o ora a disparut tot dinou la normal, vesel, cu zambetu pe buze totul e doar cum percepi ce se intampla.
O vorba spunea asa : ''Ce plantezi in mintea aia primesti in viata de zi cu zi !'' Daca plaetzi seminte de frica, ura, neincredere in sine, si alte lucruri negative exact asta ve-i primi, in schimd daca platenzi iubire, fericire, credinta, etc asta ve-i primi o viata minunata mai exact. Mi-am dat seama de astea dupa nenumarate carti de psihologie si video cu psihologi care spuneau despre multe multi cu subiectele lor fiecare cu ce stie din tot am tras ce era exential, si am reusit. Conteaza si cum vorbesti cu tine si anume daca iti spui ca nu ve-i reusi poti fi sigur ca nu o ve-i face ! daca spui ca ve-i reusi asa se va intampla !
Cum vorbim cu noi insine poate face dieferenta intra fericire, depresie, frica, anxietate, etc. Daca nimeni nu iti face complimente si mai toata lumea spune ca nu poti pur si simplu trebuie sa te detasezi de acesti oameni '' toxici '' care iti mananca visele si energia si te fac sa crezi ca tu esti chiar cum spun ei. Dar in schimb tu esti alt fel. AM pus mai sus o parobola cu '' Inelul '' te invit sa o citesti si sa tragi concluzia !
Problema oamenilor e ca in fiecare dimineata se trezesc deprimati, tristi, deprimati, de parca ziua aia e un iad. Eu zic ca daca te trezesti dimineata numai gandu asta te poate face ce-l mai fericit om, eu cand ma trezesc dimineata si vad ca pot sa merg ca pot sa respir sa vad lumina soarelui ma face cel mai ferict om si imi incep ziua minunat.
Nu mai priviti viata negativ ea e frumoasa si cu bune si cu rele si cu lipsuri si cu ajunsuri. Multa sanatate va doresc !
O vorba spunea asa : ''Ce plantezi in mintea aia primesti in viata de zi cu zi !'' Daca plaetzi seminte de frica, ura, neincredere in sine, si alte lucruri negative exact asta ve-i primi, in schimd daca platenzi iubire, fericire, credinta, etc asta ve-i primi o viata minunata mai exact. Mi-am dat seama de astea dupa nenumarate carti de psihologie si video cu psihologi care spuneau despre multe multi cu subiectele lor fiecare cu ce stie din tot am tras ce era exential, si am reusit. Conteaza si cum vorbesti cu tine si anume daca iti spui ca nu ve-i reusi poti fi sigur ca nu o ve-i face ! daca spui ca ve-i reusi asa se va intampla !
Cum vorbim cu noi insine poate face dieferenta intra fericire, depresie, frica, anxietate, etc. Daca nimeni nu iti face complimente si mai toata lumea spune ca nu poti pur si simplu trebuie sa te detasezi de acesti oameni '' toxici '' care iti mananca visele si energia si te fac sa crezi ca tu esti chiar cum spun ei. Dar in schimb tu esti alt fel. AM pus mai sus o parobola cu '' Inelul '' te invit sa o citesti si sa tragi concluzia !
Problema oamenilor e ca in fiecare dimineata se trezesc deprimati, tristi, deprimati, de parca ziua aia e un iad. Eu zic ca daca te trezesti dimineata numai gandu asta te poate face ce-l mai fericit om, eu cand ma trezesc dimineata si vad ca pot sa merg ca pot sa respir sa vad lumina soarelui ma face cel mai ferict om si imi incep ziua minunat.
Nu mai priviti viata negativ ea e frumoasa si cu bune si cu rele si cu lipsuri si cu ajunsuri. Multa sanatate va doresc !
Si eu ma simt mai bine de cateva zile, ce i drept iau ceva tratament, nu fac reclama la vreo firma sau produs, dar pot sa zic ca pe mine ma ajuta omega 3 cu ulei de peste. Asa, si iau si xanax cam de o saptamana, dorm mai bine noaptea, s-a mai diminuat frica de a fi singur, tahicardie nu mai am. Azi aveam de gand sa intrerup cu xanaxul dar doctora m-a sfatuit sa mai iau o saptamana pana ma conving destul ca nu sunt bolnav si ca nu voi muri. Pur si simplu m-am enervat pe anxietate, am zis "pai pana cand", si parca asta ma ajuta. Da, enervati va pe starile astea, spuneti-le "faceti ce vreti cu mine, nu ma tem, nu voi muri, vreau sa vad ce noutati imi aduceti". Azi a fost o zi frumoasa, parca incepe sa miroase a primavara. Trebuie sa ne bucuram de tot, asa cum spune si Ionut2109, sa nu mai privim viata negativ. Sanatate va doresc si pace in suflet, pentru ca asta ne lipseste practic.
Bai nenica sa dea dracii-n anxietatea mea, eu de ce ma trezesc zilnic bine mersi, optimista si fara stari de anxietate dupa care la o perioada de 2 - 3 ore ma plesneste-n mufa trenul cu anxietate de zici ca am castigat la loto dar doar partea cu taxe si impozite, nu si marele premiu. E clar, sunt eu canuta om sucit, pana si anxietatea la mine e impotriva vantului. Asta ca ma gandeam la ce spunea Ionut cu trezitul pozitiv si fericit ca ne influenteaza starea. Bine a nu se intelege ca e zilnica treaba, se intampla o data la cateva zile.dar ca idee asa. Hai ca fac si eu precum Gigel ofticosul.
BTW pt toti de aici am zis eu asa ca o sa fac un gest nobil si o sa imi rezerv putin timp sa strang ideile din cartea pe care mi-a recomandat-o Florina, o sa transpun in format electronic, tastez de-mi sar tocurile la papuci, rezumatele capitolelor. Astazi am recitit doar rezumatele si titlurile subcapitolelor, am ajuns la concluzia ca sintetizeaza perfect ideile de baza. Ia sa fiu eu Mama Dolores, o sa dureze putin pana scriu tot dar o sa postez, pt binele poporului.
Imi puteti multumi anticipat, nici o problema :D
BTW pt toti de aici am zis eu asa ca o sa fac un gest nobil si o sa imi rezerv putin timp sa strang ideile din cartea pe care mi-a recomandat-o Florina, o sa transpun in format electronic, tastez de-mi sar tocurile la papuci, rezumatele capitolelor. Astazi am recitit doar rezumatele si titlurile subcapitolelor, am ajuns la concluzia ca sintetizeaza perfect ideile de baza. Ia sa fiu eu Mama Dolores, o sa dureze putin pana scriu tot dar o sa postez, pt binele poporului.
Imi puteti multumi anticipat, nici o problema :D
Spuneti merci cei care aveti si ore bune printre cele rele, eu de 12 luni nu mai stiu ce inseamna relaxare. Va felicit pe toti cei care ati reusit sa va diminuati starile, sunteti puternici si ati iesit invingatori. De ceva timp am prins ceva curaj si incerc sa nu mai fac ce mi spune anxietatea, fac exact invers. Seara buna!
Buna seara !.
Eu sunt la munca acum. La hotel, receptionera, tura de noapte.In ultima săptămână m- am simțit f bine, poate și unde acum lucrez și am o ocupație, nu știu dar sunt ok.Fara stări de rău, fără amețeli, fără nimic.Eu doar daca mă supăr îmi e rău, amețeli zgomote in burta, etc etc
Veritas mulțumim frumos anticipat :)
Abia aștept să citesc.
Săptămâna viitoare merg sa îmi fac toate analizele, promit !
Vă doresc tuturor numai bine !
Eu sunt la munca acum. La hotel, receptionera, tura de noapte.In ultima săptămână m- am simțit f bine, poate și unde acum lucrez și am o ocupație, nu știu dar sunt ok.Fara stări de rău, fără amețeli, fără nimic.Eu doar daca mă supăr îmi e rău, amețeli zgomote in burta, etc etc
Veritas mulțumim frumos anticipat :)
Abia aștept să citesc.
Săptămâna viitoare merg sa îmi fac toate analizele, promit !
Vă doresc tuturor numai bine !
Ionut 2109 ce carti de psiho ne poti recomanda? Mie mi-au placut Panik Away, Linden Method, Puterea extraordinara a subconstientului, Lasa grijile invata sa traiesti, Secretul, Cheia.carti foarte bune le recomand.Daca mai poate cineva recomanda carti de psihologie bune astept.Va multumesc
Buna seara oaneni buni STATI LINISTITI CA SUNTE TI TOTI SANATOSI NU AVETI NIMIC eu sunt vechi pe acest forum dar nu am mai intrat demult daca va uitati pe la pagina 308 in jos o sa na gasiti mergeti la un doctor bun luati medicamente si o sa va face ti bine
Pe voi va afecteaza schimbariile de vreme?de cand a inceput sa ploua ma dor toate mainile dureri in piept nu stiu cum sa le mai controlez am luat si calmante si cu crema ma masez dar tot degeaba
Ely sunt și persoane meteo sensibile asa cum ești tu care acuza dureri de cap, somnolență și alte simptome pentru ca organismul are nevoie de timp pt a se acomoda cu schimbarea de temperatura
Eu înainte de problemele lunare ale femeilor ma simt mai trista neindemanatica sensibila cred ca din cauza sindromului premenstrual dar înainte când nu aveam probleme cu anxietatea nu aveam stările astea La voi cum e fetelor?
Si pe mine ma afecteaza vremea si eu sunt barbat. Ma afecta si inainte de anxietate dar nu ca acum. Stresul parca creste cand vremea e mohorata, si senzatiile incep sa apara. Asa cum eu trecui din nou printr-o faza care din nou ma facu sa transpir. Eu de mic am avut probleme cu circulatia sangelui la periferice, si mainile imi albeau cand stateam nemiscat afara in frig. Insa in seara asta, stand in casa la caldura, observai ca trei degete de la mana stanga sunt mai albe decat restul mainii, insa fara sa am dureri la brat sau piept. Imediat, ma trecu transpiratia, incercai sa misc energic mana si sa frec degetele si albeala disparu. Nu stiu ce sa cred acum, de obicei asta mi se intampla afara in frig. Trece careva prin asa ceva? oare sa fi pierdut calciu, magneziu, ori inima nu pompeaza suficient? Nu stiu ce sa mai cred. Tocmai cand crezi ca esti bine, mai apare ceva rau!!!!
Eu am durere de spate intre omoplati pe oasele coloanei si de acolo am uneori o apasare in stern.
Are cineva asa ca mine?
Are cineva asa ca mine?
Eu abia m-am intors de la protest... am uitat de anxietate, am facut si miscare, pofta de somn si mai dam jos si cativa politicieni corupti.o seara linistita.am sa revin maine cula starea mea generala.
Veritas... ceva articole bune ptr gandirea pozitiva.. ceva ce ai gasit tu mai bun... ca primele de pe google nu prea ma ajuta.. is mai mult pe plan de afaceri ce am gasit eu... sau care stiti ceva articole pe net care te mai ajuta sa te motivezi... nu mai am atacuri de panica dar in schimb gandire negativa si ceva stari de neliniste si irealitate + ceva ganduri intruzive...combinatia perfecta ptr o zi aiurea... multumesc
Eu am primit pe mail niste mesaje de la o doamna psiholog și mi-a spus că nu o să mă vindec niciodată de anxietate și atacurile de panica fara psihoterapie. Eu am de 8 luni problema asta. Dar din octombrie anul trecut nu am mai avut atacuri de panica serioase. Am doar starea de frica.. mă trezesc obosită și cu ușoare amețeli dar peste zi dispar. Nu am luat și nu iau nici un fel de pastile. Voi ce părere aveți. ? Ar fi cazul după atâta timp sa consult un medic psihiatru?
Loredana, stiu numeroase persoane care au trecut peste aceste stari fara niciun fel de psiholog/psihiatru sau psihoterapeut, un psiholog sau psihoterapeut te poate ajuta sa treci mai repede peste aceste stari. In final tu esti singura care poate rezolva aceasta situatie. Eu de 12 luni am zilnic probleme cu anxietatea dar sunt sigur ca la un moment dat voi trece peste aceste stari singur, rezolvarea vine din noi!
@ronicolle yeeeey, sunt mandra de tine, eu am vrut sa merg si m-am panicat, mi-am dat seama ca am agorafobie, piata e cam departe de mine, sunt lenesa, nu stiam pe unde pot parca masina. Chestii de om anxios :D
@Rogerthat ok ok o sa caut, intre timp o sa extrag ideile alea scurte din cartulie (dar ca nesimtita ieri n-am facut nimic, azi deja am balarit-o pana acum tot de nesimtita) si o sa iti caut si niste linkuri. Asta cu gandirea pozitiva nu e cu "ma gandesc la frloricele galbene pe o campie...vaaai ce frumos trebuie sa fie" pt ca nu functioneaza. Si din pacate e ideea gresita de a gandi pozitiv, e putin mai profunda treaba.
@Loredana sincer stii ce as face eu? I-as da reply cu "stimata doamna, sincere multumiri, cu stima si respect va pot spune M..e!" :D Chestia asta cu fara psiholog nu poti ever e mare vraja a marii. Eu insa vin si iti spun ca sedintele de psihoterapie te ajuta enorm, spun din proprie experienta, intelegi mult mai bine ce se intampla, psihoterapeutul iti explica si cum sa abordezi, interactioneaza cu tine si iti confera o siguranta in tot ce faci. Maica-mea in urma cu 30 si ceva de ani cand nu exista ideea de tulburare de anxietate, medici psihologi, cabinete de psihologie si sedinte, carti de specialitate, internet, brosuri, forumuri, articole online sau oricare alta sursa, a intrat in remisie dupa un timp in care a avut impresia ca ea chiar dezvoltase o boala psihica, nu avea cu cine sa discute pe tema asta, ii era teama sa o vada cineva in anxietate sau in atac de panica si bineinteles, incet incet s-a ambitionat, a inceput sa faca misto de anxietate cand aparea, cu atacul de panica se certa si facea misto de el, a urmarit si a inteles ca totul se intampla daca te lasi cuprins de temeri si frici permanente si din momentul in care a constientizat ca daca o sa se gandeasca la ce e mai rau nu o sa ajunga prea departe si ca ar fi bine sa isi schimbe modul de a percepe lucrurile.
Ai dovada vie aici pe forum, dualtrax nu este singurul, sunt n cazuri, exista inclusiv pe internet metode pt persoanele care nu isi permit sedinte de psihoterapie sa se poata ajuta singure, sa inteleaga ce este anxietatea si sa aplice cateva metode de baza.
Iti recomand sa cumperi carti despre anumite tehnici, despre anxietate, despre mindfulness am tot ce poate ajuta.
Si ar fi bine sa incepi sa citesti carti despre anxietate, tehnici de abordare, mindfulness, sa consulti in psihoterapeut si tu stabilesti cat de mult te ajuta.
Este adevarat ca nu te poti vindeca de anxietate pt ca este gresit spus a te vindeca de anxietate. Anxietatea este perfect normala intr-o anumita masura, este genetic impamantenita si este benefica. Ce nu este normala, tulburarea de anxietate. Aici trebuie discutat despre remisia tulburarii de anxietate si NU despre vindecarea anxietatii.
A fi anxios in limite normale este atunci cand langa tine se aude o bubuitura puternica, tresari, iti bate inima rapid, te-ai speriat dar logic nu te duce gandul mai departe, nu dramatizezi si nu catastrofizezi. Anxietatea fireasca va fi pt cateva minute cu atentie sporita, acuitate, focusare, dupa care organismul isi intra in normal.
Bineinteles ca se poate intra in remisie singur, fara ajutorul unui psiholog, cu toate ca este recomandat ajutorul de specialitate.
Doamnei psiholog cu mailul ii doresc cativa pumni in bostan, poate ar trebui sa isi schimbe modul de abordare.
E ca si cum am fractura la mana, merg la control si medicul imi spune ca nu mi se va suda osul daca nu cumpar crema lui de galbenele pe care trebuie sa o aplic peste ghips.
@Rogerthat ok ok o sa caut, intre timp o sa extrag ideile alea scurte din cartulie (dar ca nesimtita ieri n-am facut nimic, azi deja am balarit-o pana acum tot de nesimtita) si o sa iti caut si niste linkuri. Asta cu gandirea pozitiva nu e cu "ma gandesc la frloricele galbene pe o campie...vaaai ce frumos trebuie sa fie" pt ca nu functioneaza. Si din pacate e ideea gresita de a gandi pozitiv, e putin mai profunda treaba.
@Loredana sincer stii ce as face eu? I-as da reply cu "stimata doamna, sincere multumiri, cu stima si respect va pot spune M..e!" :D Chestia asta cu fara psiholog nu poti ever e mare vraja a marii. Eu insa vin si iti spun ca sedintele de psihoterapie te ajuta enorm, spun din proprie experienta, intelegi mult mai bine ce se intampla, psihoterapeutul iti explica si cum sa abordezi, interactioneaza cu tine si iti confera o siguranta in tot ce faci. Maica-mea in urma cu 30 si ceva de ani cand nu exista ideea de tulburare de anxietate, medici psihologi, cabinete de psihologie si sedinte, carti de specialitate, internet, brosuri, forumuri, articole online sau oricare alta sursa, a intrat in remisie dupa un timp in care a avut impresia ca ea chiar dezvoltase o boala psihica, nu avea cu cine sa discute pe tema asta, ii era teama sa o vada cineva in anxietate sau in atac de panica si bineinteles, incet incet s-a ambitionat, a inceput sa faca misto de anxietate cand aparea, cu atacul de panica se certa si facea misto de el, a urmarit si a inteles ca totul se intampla daca te lasi cuprins de temeri si frici permanente si din momentul in care a constientizat ca daca o sa se gandeasca la ce e mai rau nu o sa ajunga prea departe si ca ar fi bine sa isi schimbe modul de a percepe lucrurile.
Ai dovada vie aici pe forum, dualtrax nu este singurul, sunt n cazuri, exista inclusiv pe internet metode pt persoanele care nu isi permit sedinte de psihoterapie sa se poata ajuta singure, sa inteleaga ce este anxietatea si sa aplice cateva metode de baza.
Iti recomand sa cumperi carti despre anumite tehnici, despre anxietate, despre mindfulness am tot ce poate ajuta.
Si ar fi bine sa incepi sa citesti carti despre anxietate, tehnici de abordare, mindfulness, sa consulti in psihoterapeut si tu stabilesti cat de mult te ajuta.
Este adevarat ca nu te poti vindeca de anxietate pt ca este gresit spus a te vindeca de anxietate. Anxietatea este perfect normala intr-o anumita masura, este genetic impamantenita si este benefica. Ce nu este normala, tulburarea de anxietate. Aici trebuie discutat despre remisia tulburarii de anxietate si NU despre vindecarea anxietatii.
A fi anxios in limite normale este atunci cand langa tine se aude o bubuitura puternica, tresari, iti bate inima rapid, te-ai speriat dar logic nu te duce gandul mai departe, nu dramatizezi si nu catastrofizezi. Anxietatea fireasca va fi pt cateva minute cu atentie sporita, acuitate, focusare, dupa care organismul isi intra in normal.
Bineinteles ca se poate intra in remisie singur, fara ajutorul unui psiholog, cu toate ca este recomandat ajutorul de specialitate.
Doamnei psiholog cu mailul ii doresc cativa pumni in bostan, poate ar trebui sa isi schimbe modul de abordare.
E ca si cum am fractura la mana, merg la control si medicul imi spune ca nu mi se va suda osul daca nu cumpar crema lui de galbenele pe care trebuie sa o aplic peste ghips.
Trebuie sa traiasca si psiho cumva :), insa este foarte adevarat ca cei pregatiti sunt de mare ajutor. Urat din partea doamnei pfiholog, nu vreau sa ma gandesc la ce simte o persoana care a dezvoltat aceasta tulburare, citeste un mesaj de genul " fara psiho nu se poate", si nu are bani de asa ceva. Veritas are dreptate, exemple sunt multe aici pe forum, se poate si fara, + un nou ex mama lui Veritas. Somn bun si adanc va doresc!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 32atac de panica - infromatii
- 71Anxietatea cum se vindeca?
- 72Intrebare pentru medicii psihiatri si nu numai
- 4Daca soacra mea are o boala psihica si cum pot ajuta
- 26Tulburare de adaptare; Depresie; Anxietate
- 14atac de panica
- 5renuntarea la zoloft
- 16anxietate generalizata cu atacuri de panica
- 6de ani buni ma tratez impotriva atacurilor de panica, anxietate, acum manie
- 28Anxietate, nevroza anxioasa - student la medicina.
- 18Anxietate, atacuri de panica sau?
- 32stres posttraumatic ori boala grava?
- 2Tulburari de anxietate.
- 4anxietate? ce ar trebui sa fac?
- 9Anxietate dimineata
- 3Depresie si anxietate
- 9Nu stiu ce am
- 6Se poate scapa de asa ceva.
- 4Depresie severa situatie disperata!
- 13Anxietate fara raspuns la tratament
Mai multe informații despre: Anxietatea Atacurile de panica tulburarile psihice
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: