Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT

12650 comentarii 1 2 ..... 385386387 ..... 421 422 Înainte ›
0
17-12-2017, ora 21:17
Sue-Cea-Creata
Nu este medic/terapeut
Sue-Cea-Creata
Bea un ceai “somn linistit”, deschide putin geamul cand te bagi in pat. Si eu am momente cand nu pot dormi, si am observat ca in ultima vreme imi afecteaza somnul cand e luna plina...Sor’mea a avut o perioada cand nu putea dormi, s a dus la dr, ca din cauza asta avea si palpitatii ziua, stari nasoale. Si i a zis doctorita: pai dc vrei sa dormi? Ia si tu mopul cand nu poti dormi, da prin casa, ia o carte si citeste, fa altceva daca nu poti dormi. Adevarul este ca si eu cand dorm la pranz o ora, noaptea adorm greu si ma mai si trezesc peste noapte. Sau cand trece ora la care eu adorm de obicei si nu m am bagat in pat, la fel, adorm f greu si dorm prost. Depinde de cum v ati obisnuit organismul. Si eu cred ca starile tale sunt de la anxietate, si la fel recomand, nu mai citi pe net. Asta trebuie sa-mi repet si mie. Eu nu prea am incredere in doctori, si citind am impresia ca ii ajut sa-mi puna un diagnostic cand ma mai supata cate ceva. Dar numai boli naspa gasesc pe net... o data pe an analize de sange, daca nu sunt alte probleme. Alea ne arata daca trebuie sa ne mai controlam sau nu. Bine, in afara de vizitele la ginecolog, ecografii la san sau vizite la dentist. Si ce se mai recomanda? La dermato, un control o data/an sau la 2 ani.Daca ai facut investigatii si ti a zis medicul ca esti ok, nu mai cauta pe net.
0
17-12-2017, ora 21:23
Sue-Cea-Creata
Nu este medic/terapeut
Sue-Cea-Creata
Mai scrie si tu pe forum cand nu poti dormi, poate raspunde cineva... sau iti raspunde ecoul :))
0
17-12-2017, ora 21:31
marylenaa
Nu este medic/terapeut
marylenaa
Adevarul e ca si la mine in canera e cald iar de multe ori depasesc ora de culcare pt ca daca nu prea dorm noaptea, in jur de 6-7 seara mi se face deja somn dar nu ma pot pune la ora aceea sa dorm.Am sa mi fac analize de sange, ultima data mi am facut acum doi ami in septembrie si erau toate ok.De la mijlocul lui septembrie mi ai aparut starile de anxietate si atacurile de panica.Inainte nu aveam cecat ft rar transpiratii nocturne, dureri nici atat, nu am luat niciodata pastile decat pt raceala, dar nici de racit nu race des.Acum nu sunt in tara dar merg in curand si imi voi face la sange si ce mai cred eu sa ma asigur ca totul e ok.Problema e ca citind pe internet eu deja imi pun tot felul de diagnostice si ma comport ca si cand le as avea deja!
0
17-12-2017, ora 21:40
zaress
Nu este medic/terapeut
zaress
@Mada

Cautatul pe net este marea problema a pacientului anxios. Daca ai vedea istoricul meu de cautari, ti-ai face cruce. Din pacate, la acest capitol doar tu poti sa te ajuti. Cand iti vine sa cauti dute si spala un geam, fa ceva fizic. Trebuie cumva sa iti reporgramezi aceste impulsuri. La mine a mers.

@Sue

Asa mi-a zis si mie doctorul meu. Nu poti sa dormi, fa ceva.
Legat de postarile din timpul noptii, eu mai am prostul obicei sa verific forumul pe la 3, 4 dimineta.

Iar daca stati pe telefon inainte de somn, ar fi bine sa citit asta:
https://www.google.ro/amp/s/amp.businessinsider.com/blue-light-sleep-affects-body-2016-11

Iar solutia: o aplicatie numita: twilight

Doamne ajuta!
0
17-12-2017, ora 23:00
NicoleBianca
Nu este medic/terapeut
NicoleBianca
Buna seara! Mai primiti o anxioasa in grup?
1
17-12-2017, ora 23:11
zaress
Nu este medic/terapeut
zaress
@Nicole sigur! Bun venit!
Ce anxietate te aduce pe aici?
0
18-12-2017, ora 07:20
NicoleBianca
Nu este medic/terapeut
NicoleBianca
Buna dimineata! Povestea mea suna cam asa: timp de un an de zile am avut anorexie de care am reusit sa scap cumva...problema a fost cand mi s-a dat sa administrez niste pastile de care mereu mi a fost frica, adica anticonceptionale...ei..de acolo primul atac de panica urmat de altele...si m-am pricopsit cu toate cele: ameteli, lipsa concentrare..le stiti deja...si cu o frica imensa de a iesi singura pe strada!!! GROAZNIC!! am fost si la psihiatru la recomandarea unui medic endocrinolog si aceasta mi-a spus ca nu imi da pastile atata timp cat sunt constienta de problema mea...acum trebuie sa ma lupt cu mine! Sper ca nu v-am plictisit
1
18-12-2017, ora 09:30
zaress
Nu este medic/terapeut
zaress
@Nicole

Ai incercat sa mergi la un psiholog pentru terapie? Solutia este in noi mai tot timpul, dar uneori avem nevoie de ajutor pentru a o gasi.

Doamne ajuta!
1
18-12-2017, ora 10:08
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Bună dimineața!
Încercați să mergeți la un psiholog pentru evaluare și intervenție.
E foarte bine că sunteți conștientă de problemă și că vreți să luptați, asta îmi spune că nu aveți nevoie de multe ședințe de psihoterapie, dar e important să mergeți pentru că de multe ori ne dorim ceva, dar datorită unor probleme de structură nu reușim. Dacă ați fi putut singură, vă asigur că nu ați fi ajuns la asemenea stări, sau le-ați fi estompat de la început.
Succes!
0
18-12-2017, ora 10:15
NicoleBianca
Nu este medic/terapeut
NicoleBianca
Va multumesc! Am incercat sa merg o singura data la psihiterapeut si cand am inceput sa ii povestesc problemele mele efectiv nu reuseam sa mai vorbesc si incepeam sa plang ca imi aduceam aminte...si nu am mai mers gandindu-ma ca imi face rau sa imi aduc aminte..ma sperie foarte tare gandul ca eu inca am probleme legate de hormonii feminini si doar gandul ca saptamana asta voi merge iar la medic si imi va da anticonceptionale ma darama...am avut mereu o teama de a lua aceste pastile...
0
18-12-2017, ora 11:49
Psihologie, București
Există și alte modalități de evaluare pe lângă interviu. Trebuie avut în vedere faptul că fiecare avem povești de viață, dar cel mai mult contează modul în care ești afectat. Acest lucru reiese nu numai din interviu. Cei care folosesc mai mult interviul se pot păcăli asupra diagnosticului, pentru că de multe ori la cei ce au probleme se depistează și un mod de percepție denaturat și dacă nu verifici și prin alte mijloace poți lua de bun ce-ți relatează.
Părerea mea este să mergi pentru început la un psiholog clinician cu experiență care poate depista adevărata cauză a problemelor și apoi faci psihoterapie, ca să te poți axa pe rezolvarea problemelor reale ce determină tulburarea.
De multe ori o simplă convingere limitatoare schimbă modul de percepție al oricărei situații întâlnite și ne face să trăim cu o anxietate permanentă.
Citește Dale Carnegie-Lasă grijile, începe să trăiești, în care ai să afli lucruri interesante despre modul cum poți gestiona o situație astfel încât să te eliberezi de griji.

Ai grijă!
De modul cum gândești și verbalizezi, depinde și modul tău de funcționare. Dacă o să-ți tot repeți că ai teamă de ceva, îți induci singură faptul că lucrurile nu vor merge bine.
0
18-12-2017, ora 13:17
NicoleBianca
Nu este medic/terapeut
NicoleBianca
Va multumesc din suflet! Mereu am trait cu gandurile: dar daca...? Se pare ca acum au iesit toate la suprafata intr-un mod urat...dimineata candimi e greu sa ma ridic din pat stiind ce ma asteapta...seara imi revin uneori...dar cu cat incerc sa imi bag in cap ganduri pozitive, cu atat parca ma ataca mai rau anxietatea astea...si ma panichez cand incep simptomele fizice..
0
18-12-2017, ora 14:00
zaress
Nu este medic/terapeut
zaress
@Nicole

Cu "...dar daca" ne luptam cam toti.
Ai renuntat la terapie pentru ca ai plans, si ce daca ai plans? Si eu plang uneori la sedinte. Este foarte normal si bine. Si mie imi este frica de ce iese la sufrata in timpul sedintelor. Dar este ca un puroi, trebuie scos. Daca il ignori sau incerci sa il blochezi nu faci altceva decat sa amani. Nu se vindeca de la sine.

Tu iei anticonceptionale pentru o conditie medicala sau metoda contraceptiva?

Doamne ajuta!
0
18-12-2017, ora 15:28
NicoleBianca
Nu este medic/terapeut
NicoleBianca
Efectiv m-am blocat dupa acea sedinta de terapie! De aceea nu am mai mers...plus ca toata lumea imi spune ca intai trebuie eu sa schimb gandirea, ca nimeni nu o face in locul meu :(... imi cer scuze ca nu sunt foarte coerenta in ce spun, uneori scriu pe graba deoarece sunt in timpul programului de munca. Momentan nu mai iau anticonceptiobale deoarece voi consulta un medic saptamana asta pentru o ultima parere. Mi s-a spus ca am sindrom de ovare polichistice si asta m-a cam dat peste cap cand mi-au spus ca trebuie luate acc...vorb-aia: de ce iti e frica nu scapi!
0
18-12-2017, ora 18:59
Sue-Cea-Creata
Nu este medic/terapeut
Sue-Cea-Creata
Nicole, ai simptome de S.O.P? Iti intarzie menstruatia cu lunile, te-ai ingrasat, ai cosuri? Eu m -am tratat la Parhon timp de 15 ani pentru o hipotiroidie care nu a existat niciodata. Si dr -ul ala cand veneam la el cu ecografia de la giencolog, imi zicea ca am si eu sindromul ov polichistice, desi erau doar niste chisturi pe care le au majoritatea fetelor. Ai grija la cine mergi! Verisoara mea are S.O.P, face tratament.
0
18-12-2017, ora 19:17
NicoleBianca
Nu este medic/terapeut
NicoleBianca
De asta imi e mie...ca fiecare e "medic" si toti au o alta parere..imi pare rau sa aud ca ai trecut prin asta si tu..nu mai am menstruatie de fff mult timp din cauza slabitului...si nici acum ca m-am ingrasat nu a revenit...testosteronul a iesit bun...ginecologul a spus clar ca la ecograf se vede clar ca e SOP si ca nu voi putea avea copii prea curand...acum voi merge joi sa mai cer o parere...
0
18-12-2017, ora 22:07
Sue-Cea-Creata
Nu este medic/terapeut
Sue-Cea-Creata
SE rezolva cu tratament! Credinta si rabdare! Si fara stres, nu e bun, mai ales cand vrei copii...:-*
0
18-12-2017, ora 23:35
NicoleBianca
Nu este medic/terapeut
NicoleBianca
Multumesc mult!! Imi este destul de greu sa ma adun uneori...dar trebuie..oricum teama cea mai mare pentru mine acum este sa ies singura pe strada sau sa merg in locuri aglomerate...si eu iubeam asta inainte! Of!
1
19-12-2017, ora 08:47
Sue-Cea-Creata
Nu este medic/terapeut
Sue-Cea-Creata
SI eu am asta, pt ca mi s a facut de cateva ori rau prin mall-uri si de atunci. Dar merg, niciodata nu se intampla nimic, esti constienta, da? Adica doar starile astea cu senzatia de lipsa de aer, palpitatii, nod in gat. Nu se moare din asta. Eu asta imi zic mereu si imi revin
1
19-12-2017, ora 09:11
zaress
Nu este medic/terapeut
zaress
Buna dimineata oameni frumosi.

Din pacate anxietatea trebuie combatuta prin expunere. Trebuie sa atribuim un alt final pentru fiecare reusita. Am fost ieri la Mall, am transpirat, am tremurat etc. Dar nu s-a intamplat nimic. Nu am lesinat, nu am facut criza de nervi. Finalul care trebuie extras este ca nu s-a intamplat nimic. Zicand asta mereu, gandurilor care anticipeaza starea de anxietate o sa dispara.

De asemenea este benefic sa nu te grabesti. Daca faci iesirea intr-un ritm alert, atunci si corpul tau o sa creada ca ceva nu este in regula, declansand starea de panica care duce la anxietate. Vorbeam cu cineva aseara pe messenger si imi spunea ca ii venea sa fuga acasa din acel loc. Apoi am realizat ca si eu faceam de multe ori la fel.

In acele momente se activeaza sistemul de aparare. Si creierul iti da doua variante sa fugi sau sa lupti cu orice se intampla in acel moment. Nevoia de a merge acasa, sau undeva unde este sigur se traduce prin fuga, iar cu fuga nu rezolvi anxietatea.

E greu. Stiu!
Doamne ajuta!
1
19-12-2017, ora 09:23
NicoleBianca
Nu este medic/terapeut
NicoleBianca
Buna dimineata! Eu am inceput sa vorbesc cu "anxietatea", stiu ca citisem ca multa lume a facut asta...si dimineata cand ma apuca fluturasii imi zic: "hai, vino, vino, sa vedem care e mai smecher" :))...e bine de voi ca ati reusit sa treceti peste chestia cu frica, ma bucur sa aud!
0
19-12-2017, ora 13:05
Sue-Cea-Creata
Nu este medic/terapeut
Sue-Cea-Creata
Stati sa ma vedeti pe mine maine, la RMN, ma baga in tubul ala care zici ca e un cosciug, mai imi si zice “ sa nu va miscati!” si pe urma incepe distactia: o huruiala de toata frumusetea, 30-40 min. :)) Unde mai pui ca imi da un halat, sa nu am impresia pentru moment ca intru in solar sa ma bronzez, trebuie sa stiu pentru ce m-am dus! ;)) Sa vedeti ce o sa iubesc eu mersul la mall dupa aia, nimic nu ma mai sperie cand scap de RMN! Rugati-vaaaa pentru mineeee! Sa fiu bine si eu si rezultatul! :-ss
1
19-12-2017, ora 13:56
zaress
Nu este medic/terapeut
zaress
@Sue

Sunt sigur ca nu ai de ce sa iti faci griji. Incearca insa pana atunci sa iti spui ca este doar un examen medical, ca o sa fid bine. Nu are sens sa iti anticipezi anxietatea din acel moment. Nu face altceva decat sa se acumuleze. Nu ai ce sa patesti, esti impreuna cu medici intr-o clinica, din contra, ar trebui sa fii linistita.
Te asteptam cu vesti bune!

Cat despre rugat, roaga-te tu, si cere sa inveti cum sa nu te mai sperii si sa nu iti mai fie frica. "Doamne ajuta-ma. Nu pot singura. “

Doamne ajuta!
0
19-12-2017, ora 14:32
Sue-Cea-Creata
Nu este medic/terapeut
Sue-Cea-Creata
Merci, Zaress! Eu ma rog, mereu, dar auzisem ca rugaciunea colectiva ajuta mai mult. Pentru cei care sunt cu energiile pozitive, transmiteti-le la mine toate! :)) Da, asa e, am si un buton de panica. Dar vezi tu, mi-ar fi jena sa apas butonul ala, sa intrerupem scanarea din motivul asta banal. Eu realizez ca nu e nimic grav, doar ca nu garantez ca stau linistita sau nemiscata cum mi se cere, daca ma apuca nebuniile mele. ;))
1
19-12-2017, ora 15:03
zaress
Nu este medic/terapeut
zaress
Crede ca nu o sa te apuce, si asa o sa fie. Exercitii de respiratie, rugaciune etc..
1
19-12-2017, ora 15:09
NicoleBianca
Nu este medic/terapeut
NicoleBianca
Iti tin pumnii si eu, trebuie sa fie bine!
0
19-12-2017, ora 16:21
Sue-Cea-Creata
Nu este medic/terapeut
Sue-Cea-Creata
Doamne ajuta! Sa fie bine la toata lumea! :)
1
19-12-2017, ora 20:23
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Incercati sa compuneti muzica din sunetele pe care le face aparatul, ca si cum ati fi intr-un club cu muzica electronica. Ritmuri si cantece pe care sa le fredonati in gand.
Inainte cu vreo ora de a intra la la RMN puteti sa luati doua capsule de ceva linistitor de la plafar: extravalerianic, somn usor, nervocalmin etc.
0
19-12-2017, ora 20:45
zaress
Nu este medic/terapeut
zaress
@Sue

Daca mergi la Gara de Nord la noapte, iti pun eu juma' de pastila de Anxiar si esti zen maine :))
0
19-12-2017, ora 21:35
Sue-Cea-Creata
Nu este medic/terapeut
Sue-Cea-Creata
Multumesc mult, dle Doctor, asa voi face, inchid ochii si ma visez la Ibiza! :)) @Zaress, mai bine beau ceva inainte sa mearga cu muzica electronica ! =)) Va multumesc pentru incurajari, maine va povestesc cum a fost.
Adaugă un comentariu / răspuns
12650 comentarii 1 2 ..... 385386387 ..... 421 422 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul