Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT | Forumul Medical ROmedic

Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT

12650 comentarii 1 2 ..... 390391392 ..... 421 422 ÃŽnainte ›
0
02-02-2018, ora 20:27
zaress
Nu este medic/terapeut
zaress
@Chris - perfect normal sa ignoram agramatii, sau sa nu cumva sa le zicem ceva. Ca de, e frumos acolo in lumea lor. Eu nu am jignit, am dat un sfat sincer.

De ajutat, am ajutat mereu pe cei care stiu sa inteleaga un sfat. Nu am de gand sa dezvolt subiectul sau sa ma angajez intr-un schimb de replici jenant. Specimenul a spus tot prin replica data la mesajul meu.
0
02-02-2018, ora 20:43
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Eu nu judec pe nimeni dar sa stiti ca sunt unii care au invatat sa scrie corect romaneste. In momentul in care cineva care stie sa scrie corect romaneste citeste 100 de postari scrise incorect gramatical, il influenteaza. Asta nu e corect. Forumul are anumite reguli pe care trebuie sa le respectam.
Poate unii nu au avut conditiile sa invete gramatica, cu siguranta ca au alte talente in alte domenii, dar daca majoritatea celor ce scriu o fac fara cratime si reguli elementare de baza, sa stiti ca ii afecteaza pe cei care scriu corect si nu e drept.

@ zaress

Si eu sufar cand vad ceva scris incorect gramatical dar m-am obisnuit sa sufar in tacere. Asta e viata.

@ Bibibibi

Nu e vorba de tine neaparat. E vorba ca alte zeci sau sute de persoane calca in picioare limba romana pe acest Forum si e trist pentru cei care citesc. @ zares doar a rabufnit. Nu merita sa ii vorbesti asa cu el. Si nu se merita sa ne certam pe forum unde toti avem cate o suferinta. Imi pare rau.
1
02-02-2018, ora 22:00
Misa ndt
Nu este medic/terapeut
Misa ndt
cred ca ati gresit situl dragilor.Lăsați răutățile
Dacă vreți să corectati pe cineva intrați pe forumuri de specialitate. Ma aia pe ea de limba română.Am destulă scoala da va spun cu inima deschisă ca ma.pe ea de virgula cratima sau etc.Sa mi se ridice pulsul ca am uitat sa le pun
0
02-02-2018, ora 22:12
Misa ndt
Nu este medic/terapeut
Misa ndt
Majoritatea care intra sa posteze aici numai stau sa corecteze ce scriu.la felul în care se simt nu cred ca trebuie sa faca o prioritate din asta. Poate nu stiti ce inseamna sa scri si sa iti tremure mana, privirea si gândurile...
1
03-02-2018, ora 00:36
zaress
Nu este medic/terapeut
zaress
Sigur ca nu stim. Noi suntem aici ca nu aveam altceva mai bun de facut. :)
0
03-02-2018, ora 11:36
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Toti cei care scriem aici stim. Va doresc o zi frumoasa cu soare in suflet!
0
03-02-2018, ora 20:33
eusieu
Nu este medic/terapeut
eusieu
@zaress si @Maria.t12, multumesc pentru raspuns. Da, suntem diferiti...
Cat despre scrisul corect... Mai bine ma abtin...
Da, toti stim ce inseamna starile alea si totusi...
Nu aprob atitudinea de genul "eu asta sunt, acceptati-ma asa".
Eu, din motivul anxietatii, lipsei de rabdare, nu folosesc diacriticele dar...
In fine, o zi buna tuturor!
0
04-02-2018, ora 22:24
aissia
Nu este medic/terapeut
aissia
Cred că toate aceste discuții sunt benefice cumva. O să vă spun că și eu experimentez aceste atacuri de panică cu sindrom anxios de câțiva ani. Am și o hipocalcemie cronică de mulți ani datorată lipsei tiroidei și afectării paratiroidelor. Am fost și la psihiatru am făcu t și psihoterapie, am avut momente bune pe perioada tratamentului. Eu mi_am monitorizat serotonina, la începutul tratamentului era prăbușită dar și după recaptare și normalizare atacurile tot le am.Am inceput să le controlez prin tehnica respiratiei dar e foarte neplăcut că nu riști să îți asumi atribuții de teamă că nu poți face față.Eu tot cred că aceste stări sunt datorate unor dezechilibre .Doar vorbind și conștientizând putem să trăim puțin mai liniștiți.
0
05-02-2018, ora 09:59
Sue-Cea-Creata
Nu este medic/terapeut
Sue-Cea-Creata
Salutare! Hai ca va prinde bine putina cearta cateodata, va mai abateti de la gandurile voastre... Pe noi, cei care n-am lipsit de la ora de gramatica, nu ne influenteaza nicio postare care urla de greseli gramaticale, in schimb copiii astia de 12-13 ani care au conturi pe retelele de socializare... vai de ochii si mintea lor! :)) Nimeni nu vrea sa ma asculte cu sportul sau miscarea? E demonstrat ca influenteaza in bine psihicul. Si eu sunt de acord cu @aissia, unele stari sunt provocate si de anumite dezechilibre din organism. Eu ieri am fost ametita toata ziua, dar fara panica, fara lipsa de aer, de cand fac sport am mai mare control asupra respiratiei si a gandurilor. Sanatate!
2
07-02-2018, ora 09:15
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Bună dimineața!
Orice activitate ajută.Mai ales cele desfășurate în aer liber.
Apoi contează și contextul în care trăim. Dacă suntem înconjurați de persoane pozitive, care nu cedează la primul impuls și fac orice să le fie bine, ne ajută să depășim stările de disconfort. O minte ocupată în permanență cu ceva nu mai are timp pentru griji, teamă și emoții negative.
0
07-02-2018, ora 09:30
AurelianMB
Nu este medic/terapeut
AurelianMB
Salut Zoly_85. Ai rezolvat cu problemele pe care le ai?. Cam aceleași simptome le am și eu...
0
07-02-2018, ora 11:21
eusieu
Nu este medic/terapeut
eusieu
@Psiholog Niculina Ciuperca, sunt de acord cu dvs, dar ce facem cand suntem la pensie (de boala - din alte motive!), abia ne miscam si nu avem pe nimeni?
0
07-02-2018, ora 14:26
Psihologie, București
Da, aici e într-adevăr o problemă.
Dar trăim într-o comunitate, nu aveți rude, prieteni, vecini? Când un vecin e suferind, eu cred că e lipsă de umanism să nu-i suni la ușă și să-l întrebi cel puțin ce mai face și dacă are nevoie de ceva.
0
07-02-2018, ora 16:24
alext123
Nu este medic/terapeut
alext123
buna ziua!, as avea nevoie de un sfat.mama mea are probleme de anxietate are urmatoarele simptome:frica, tremuraturi, atacuri de panica, insomnie, etc.problema e ca ea a mers pe calea bisericii si crede ca toata lumea ii face vraji, inclusiv eu, fiul ei.a fost la urgente dar a refuzat internarea, i-au dat niste pastile care nu au ajutat-o prea mult.i-am aratat azi comentarii de la persoanele care s-au confruntat cu aceasta problema dar a spus ca ea nu are aceasta problema si tot pe vraji da vina si nu stiu cum sa o fac sa inteleaga.se confrunta cu aceasta problema de un an dar in ultimele 2 luni starea ei s-a agravat..nu mananca cum trebuie si nici apa nu bea...si nu stiu cum sa o fac sa inteleaga ca problema e la ea si nu ca toata lumea are ceva cu ea.
0
07-02-2018, ora 16:56
ronicolle
Nu este medic/terapeut
ronicolle
Alex, dupa parerea mea, mama ta nu se incadreaza fix la subiectul forumului.e ceva ce trebuie rezolvat la psihiatru.trebuie sa manuiti cu atentie si delicatete acest subiect astfel incat sa nu se simta incoltita.aveti grija de mama dvs si multa rabdare
0
07-02-2018, ora 17:49
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Trebuie internata involuntar. Are un alt diagnostic.
0
07-02-2018, ora 17:51
george7474
Nu este medic/terapeut
george7474
Buna ziua, eu ma stiu cu atacuri de panica de cativa ani..Acum iau arketis si anxiar, Anul trecut am fost la analizele de sange si dupa recoltare nu am avut nimic, am ai facut o alta serie de analize la interval de o luna si am simtit o usoara stare de rau si doar atat, asta dupa recoltare...Acum de 3-4 luni nu prea am mai luat medicamentele, si acu 3 zile am fost din nou la analize, insa am patit rau de data asta, am simtit dupa ce am iesit de acolo o stare puternica de voma, stare de lesin din stomac cu o vedere foarte incetosata, apoi parca visam ceva (eu de fapt lesinasem in strada)...Precizez ca anul trecut am fost la pria ora la analize si eram primul, nici nu a pierdut mult timp inauntru si nici mult timp nemancat, , Acum m-am dus pe la ora 9 dimineata si deja era foarte multa lume inauntru si foarte cald, si cam o ora tot am stat acolo la coada...Acum nu stiu daca atacul asta atat de puternic o fi fost ca am mai intrerupt tratamentul, sau ca am stat prea mult in aceea camera neaerisita? Ca deja simtem ca imi era rau de cand m-am asezat sa imi ia sange...Lumea a chemat smurd-ul, tensiunea era 13.8, pulsul cam mare 100, dupa care si-a revenit pe la 80, iar inima in regula.Mai fac atac de panica la recoltare dar nu am lesinat deloc..Insa atunci ma asezam sa imi ia sange abia dupa ce imi trecea atacul de panica, si apoi nu mai avem nimic dupa recoltare...Nu stiu ce sa zic dar parca mai usoare erau atacurile de panica inainte sa iau pastile decat sunt acum..Tratamentul nu l-am intrerupt de tot doar ca nu am mai luat zilnic si luam la 3-4 zile pastilele, am luat zilnic pastile un an de zile. Dar chestia este ca psihiatrul mi-a zis sa intrerup treptat anxiarul ca nu se face tratament prea mult cu el, am intrerupt anxiarul exact asa cum mi-a zis el, dar eu tot am mai luat, cred ca am devenit dependent...A zis sa raman decat pe arketis...Inainte sa ma dus acum la analize am luat o jumatate de anxiar sa fiu linistit dar l-am luat cu putina apa pe stomacul gol...Dar degeaba..Analizele au iesit foarte bune, toate, chiar si calciu si magneziu...Ma stiam cu o lipsa de fier anul trecut, insa acum mi-a iesit perfect...Glicemia la recoltare a fost 74 val normala 60-110, zic ca daca la recoltare cand inca imi era rau era abia 74, sa nu imi fa scuzut foarte mult dupa recoltare...Asa vad ca e in limite normale...
0
07-02-2018, ora 18:10
ronicolle
Nu este medic/terapeut
ronicolle
Eu cred ca ti s-a facut rau mai mult de la cat ai asteptat si de la faptul ca nu ai mancat.trebuie sa ai mereu ceva dulce in buzunar, imediat ce ti-au luat sange mananci dulcele :)...creierul se hraneste cu glucoza :)
acum nici nu trebuie sa pui orice stare de rau pe seama anxietatii sau atacurilor de panica.crede-ma, iti zic din propria experienta.daca te doare maseaua, iti zic eu...nu e de la anxietate :)).sper ca intelegi ce vreau sa-ti zic.
0
07-02-2018, ora 19:26
george7474
Nu este medic/terapeut
george7474
Inteleg, normal ca nu pun pe seama anxietatii orice problea, insa mie imi este cam teama cand merg la analize, plec cu teama de acasa...Bine, asa mi-au zis si cei de la smurd, ca a fost un atac de panica, nu mi-au gasit nimic, pana si analizele sunt foarte bune...
0
07-02-2018, ora 23:33
zaress
Nu este medic/terapeut
zaress
@ronicolle - daca nu stii ce sa zici mai bine nu scrii.

Legat de starile mentionate de colegul, sunt 100% pe sistem nervos.

Tratamentul nu se intrerupe brusc si nu de capul tau. Se face o schema de reducere treptata, mai ales in cazul anxiarului care poate da un relaps de toata frumusetea.

Te sfatuiesc sa discuti cu psihiatrul tau si sa incerci sa ajungi si pe la un psiholog.

De facut rau, nu ti s-a facut nici de la glicemie si nici de la asteptatul la coada. A fost un atac de panica in toata regula.
0
08-02-2018, ora 06:21
ronicolle
Nu este medic/terapeut
ronicolle
Ei bine zaress daca stii tu mai bine, da-i tu explicatii mai serioase.pe mine atat ma duce capul.app...nu stiam ca ai studii medicale sau esti chiar doctor.
0
08-02-2018, ora 07:02
Misa ndt
Nu este medic/terapeut
Misa ndt
:))))))
0
08-02-2018, ora 07:27
Chris2012
Nu este medic/terapeut
Chris2012
Zaress uimești pe zi ce trece tot mai mult. Parcă te hrănești cu răutate și nu te poți abține de la comentarii. În mesajele anterioare erai nelamurit de nivelul meu de cultura, pot să înțeleg pe oricine cum se exprima fara sa ii atrag atenția că nu este corect. Asta da dovada de lipsă de bun simț. Pe lângă cei 20 de ani de școală mai am și cei 7 ani de acasă. Nu vreau să fiu rea dar hai sa incercam sa ne ajutăm nu sa ne tot criticăm.
0
08-02-2018, ora 08:42
zaress
Nu este medic/terapeut
zaress
1. Arata si mie unde este general acceptata lipsa de bun simt in cazul de fata. Tu erai cea cu "labagiu"?

2. Daca ma hraneam cu rautate nu mai eram aici, de regula oamenii rai nu prea au anxietati.

3. Ma bucur sa vad ca luati totul ca pe o observatie. Tipic romanesc. Un sfat prost poate face rau. Eu am suficient discernamant sa tac atunci cand nu stiu ceva, sau macar sa caut inainite sa scriu aici. Sunt curios cu ce afirmatii iti sustii parerea legat de cazul colegului.
0
08-02-2018, ora 11:47
Psihologie, București
Bună ziua!
Discutați cu psihiatrul despre atacul de panică și pe lângă medicație mergeți și la psihoterapeut pentru a vă rezolva teama de analize. S-a întâmplat probabil ceva la un moment dat și ori de câte ori mergeți la analize se reactivează această teamă. Nu situația în sine provoacă disconfortul, ci modul cum gândiți acea situație.
0
08-02-2018, ora 12:07
george7474
Nu este medic/terapeut
george7474
Multumesc pt raspuns.Problema este ca de 3 zile de cand am lesinat am ramas cu o stare accentuata de oboseala...A trebuit sa imi iau concediu medical o perioada la serviciu...O sa merg si la un psiholog, trebuie sa rezolv ca daca nu o rezolv nu o sa mai ma duc niciodata sa imi ia sange, si asta iar este rau pt ca numai asa poti descoperi ceva din timp...Analizele le-am facut asa de rutina nu ca am avut eu ceva, asa le fac in fiecare an...Mi-a mai fost rau si atunci, dar fara sa lesin, acum a fost foarte puternica starea..Stiu ca prin anul 2000 am lesinat tot asa dupa ce mi-am spart buza cu un lemn si am sangerat mult...Si culmea ca atunci nu imi era teama de sange..Mi s-a spus ca a fost o cadere de calciu, cand mi-am revenit eram foarte amortit in membre...Si dupa acest episod am ramas eu si cu atacuri de panica.Poate greseala mea a fost ca am plecat pe strada, poate trebuia sa raman acolo pe un scaun, sau intins pe ceva poate nu mai lesinam, dar am zis ca poate aerul rece ma va face sa imi revin, dar degeaba...Precizez ca aceasta clinica nu avea pat, ca asa imi recolta sange intins pe pat...Mi s-a mai luat sange intins pe pat si nu am patit nimic atunci...O cunostinta mi-a zis ca s-a dus sa doneze sange, si ca multi dupe ce se ridicau dupa donare, cadeau din picioare...
1
08-02-2018, ora 23:15
Roxana901
Nu este medic/terapeut
Roxana901
Buna seara! Și eu am aceasi problema, Anxietate.Nu reușesc să scap de frica, de fapt este frica de frica, nu reușesc să mă stabilizez.Am făcut și câteva ședințe de psihoterapie dar din motive financiare am renunțat.Daca ar avea timp Maya sau dualtrax să ma ajute un pic să vorbim în privat, va mulțumesc.
0
09-02-2018, ora 18:09
Daniel89
Nu este medic/terapeut
Daniel89
Buna ziua!

Si eu ma confrunt cu anxietate si atac de panica de 2 ani in urma unei operati de ampenticita la care starile au aparut la 6 zile dupa operatie si cred ca din cauza antibioticului luat prea mult. Asa mi.au spus si doctori care am fost. Am urmat un tratament medicamentos cu mai multe antidepresive si cu rivotril si nu ma simt bn deloc. Acum am niste stari de agitatie, frica, teama, nu pot dormi, ma simt f obosit, nu ma ia somnul fara sa iau melatonina si xanax, ma trezesc speriat si tremurand, ma dor foarte tare muschii de la picioare, nu am pofta de mancare si tot timpul sunt incordat si stresat ca nu ma fac bn. Acum 2 sap am renuntat la rivotril si am citit pe prospect la reactii adverse urmatoarele: stari de greara, stari de voma, agitatie, anxietate, miscari sacadate, vedere incetosata, dureri musculare etc... Toatate astea eu le simt si nu mai stiu ce sa fac. Imi facea rau cand il luam, aveam insomii ma dureau mai tare muschii, eram foarte zapacit in cap acum vad ca sa mai ameliorat ameteala si nu am pofta de mancare. Este posibil ca tratamentul care l.am luat sa nu o fi fost adecvat pentru neurotranzmitatorii mei? Un sfat va rog si daca o pot rezolva sa devin din nou eu plin de viata si mereu in centrul atentiei si vesel si fara stres.

Va multumesc si multa sanatate!
0
09-02-2018, ora 19:43
zaress
Nu este medic/terapeut
zaress
@Daniel

In primul rand tot ce ai scris tu trebuie discutat cu un medic psihiatru. Doar ele, impreuna cu tine, poate decide daca tratamentul a fost bun. Din experienta proprie antidepresivele ajuta, dar nu rezolva problema. Trebuie ajutata pastila cu efort psihic. Rivotril, nu stiu cat ai luat, dar nu se intrerupe brusc. Se reduce treptat. Stiu ca poate nu acesta este raspunsul pe care il cauti, dar nici nu cred ca ai sa gasesti solutia pe forumuri.

Doamne ajuta!
0
09-02-2018, ora 20:47
Daniel89
Nu este medic/terapeut
Daniel89
Zares

Da stiu ca nu imi dasesc raspusul pe forum. Am vb cu un neurolog fos director la Obregia si maine trb sa merg la el Sa.i spun cum ma simt pt ca dansul m ia dat xanax in locul rivotrilului sa.mi mai amelioreze starile astea de agitatie care cik sunt normale dc renunti brusc la rivotril. Asta este a 3 a oara care incerc sa rnunt la el dupa 2 ani de zile luandul continu. Si am inceput cu 2 mg direc si nu am facut prea bn mi.au spus mai multi doctori si ca trebuia sa imi dea un calmant ceva mai usor nu rivotril. Si daca nu ma ameliora alt calmant atunci da. Dar asta a fost nu am avut de unde sa stiu eu de asa ceva. Te lasi pe mana medicului ca zici ca doar e medic in fine.. Bn am fost la 3 psihiatri si se acuza unul pe altul ca ala nu a facut bn asa si celalalt nu trebuia asa si nici unu nu a stiut ce sa.mi dea in locul la rivotril. Am fost la un neurolog care am citi despre el ca a mai scos la cineva rivotrilul
Printr.o schema dar se pare ca nu a reusit la mine. Si acum am ajuns la acest neurolog care il cunoaste unchiul meu si m.ia zis dc nu m.am dus la el din prima ca imi recomanda el pe cineva capabil si nu era nevoie sa ma indop cu atatea antidepresive. Si maine ma duc la dasul sa vb si sa vad ce rezolv. Dansul m.ia spus ca sunt o gramada de scheme pt tratarea anxietati/depresiei dar conteaza foarte mult de psihiatru si cum se uita la pacient nu sa te intr 2 vb si un cuvant si sa.ti puna diagoisticul. Asa m.ia spus si de rivotril si dc ma simt tot asa imi recomabda dansul pe cineva capabil sa.mi scoata si rivotrilul si sa vedem daca mai imi trb tratament ad sau sa fac niste psihiterapi cognitiv-comportamentala tot de dansu recomandat. A spus ca a vazut cazuri care nu le mai dade.au nici o sansa dar daca incapi pe mana la cine trb se rezolva dar trb sa ai rabdare si mult calm.

Sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns
12650 comentarii 1 2 ..... 390391392 ..... 421 422 ÃŽnainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul