Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT | Forumul Medical ROmedic

Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT

12650 comentarii 1 2 ..... 389390391 ..... 421 422 ÃŽnainte ›
0
30-01-2018, ora 10:47
eusieu
Nu este medic/terapeut
eusieu
Ok, stiu si eu ca fumatul face rau dar sfaturi despre cum sa ma las? Am incercat n variante si... nimic...
0
30-01-2018, ora 11:26
Misa ndt
Nu este medic/terapeut
Misa ndt
Am fumat peste 18 ani si iti pot spune ca ambitia te va ajuta cel mai mult. Am incercat initial toate metodele:sa fumez mai rar, sa nu mai imi iau tigari, sa fumez doar sambata si duminica, sa fumez electronica, sa fumez tigari scumpe si chiar sa arunc doua pachete la gunoi dupa ce le cumparam. Adica mergeam spre munca imi cumparam un pachet fumam o tigara si il aruncam pe geam si uite asa pana la munca mai repetam figura inca o data. Toate de mai sus au avut mi au demonstrat ca de fapt nu am nevoie sa fumez si ca organismul poate fi amagit. cand imi venea sa fumez nu ii ziceam NU.spuneam doar ca mai tarziu o sa fumez dar sa mai am rabdare. Cand venea momentul sa imi aprind asteptata tigare imi spuneam ca daca nu am fumat pana atunci nu mai bine fumez maine...si tot asa.
Ulterior am inceput sa vad diferentele dintre un nefumator si un fumator: Mi se facea sila cand simteam ca cineva miroase a tigare, era vizibila o crestere a calitatii somnului si a capacitatii pulmonare, a capacitatii de a face efort. In momentul de fata fumez o tigare pe luna de exemplu la o petrecere sau un pahar mic.
Nu sfatuiesc pe nimeni sa lase tigarile deodata, deoarece mai ales pentru cei anxiosi poate fi un alt stres. Asta nu inseamna ca trebuie sa fumezi zilnic, iti alegi o zi din saptaman si fumezi doar atunci sau fumezi o singura tigare pe zi dar nu la cafea ca dupa organismul face analogii. Incepeti sa faceti sport. Eu si acum ies cu bicicleta, si fac alte exercitii fizice, ajuta si la anxietate si la lasatul de fumat.
Mai puteti incerca si metoda comparatiei adica sa faceti o scurta plimbare intr un spital de boli pulmonare sau o plimbare pe internet. Socul este puternic si ne poate afecta pe noi anxiosii.
Daca ar fi sa fac un test de inteligenta/ cunosinte generale la toti care sufera de anxietate o sa observ ca toti au un rezultat foarte bun. Spun asta pentru ca pe prosti chiar daca ii doare nu stiu de unde sa se duca si zic ca asa trebuie sa fie. De aceeia ar fi bine sa folosim cunostintele pe care le avem pentru a ne simti mai bine nu petru a ne baga o mie de ganduri in cap.
Sunt destule elemente nocive de care nu ne putem ferii chiar daca am vrea, asa ca este timpul sa ne oprim din a baga otravuri in noi. Rezultatele nu o sa vina asa de repede...daca mie mi au trebuit 18 ani sa stric ceva ce mi a fost dat sanatos...cati ani imi sunt necesari pentru a stagna procesul de deteliorare.

Sanatate tuturor
0
30-01-2018, ora 20:55
Chris2012
Nu este medic/terapeut
Chris2012
Buna.
0
30-01-2018, ora 21:02
eusieu
Nu este medic/terapeut
eusieu
@Misa ndt, multumesc! Eu fumez de mult mai multi ani - cu vreo 20 peste cat ai spus...
Voi incerca sa ma las...
0
30-01-2018, ora 21:52
Chris2012
Nu este medic/terapeut
Chris2012
Am incercat sa scriu și nu știu de ce nu am putut posta. Sufăr de aproape 10 ani de anxietate. Și nu am luat tratament niciodata, doar vreo 10 tablete de extraveral în toți acești ani. Am avut o grămadă de șimptome ale anxietății de la furnicături, amețeli, presiune in cap, vedere tulbure, tahicardie și multe altele de fiecare dată când mă obișnuiesc cu cate un simptom apar altele. Intru des pe forum și citesc postările și de fiecare data mă încarc cu energie. Am făcut ore de terapie și încerc să practic unele tehnici de relaxare pt a ieși din starea pe care o am. Cu toate aceste simptome sunt o persoana care zâmbește și face glume mai tot timpul și doctorita mea de fam mi-a zis că eu chiar dacă mă simt rău sunt pusa pe glume. Sper sa ne ajute Dumnezeu să trecem repede peste stările acestea. Va salut și va doresc sănătate că este cea mai de preț.
0
31-01-2018, ora 12:57
nasica
Nu este medic/terapeut
nasica
Mihaela-Miky multumesc pentru incurajari, m-am apucat de mers pe jos, urmeaza dupa ce imi fac curaj sa merg la o sala pe langa casa.Problema este ca stresul cel mare este ca nu pot sa am un job, nu neaparat pentru remuneratie ci pentru a imi reveni, pentru a avea o ocupatie cu plecat de acasa, intors, asteptat in statii sau la semafor... Am si in acest moment destule lucruri de facut acasa, la calculator, dar nu ma ajuta destul. In legatura cu lasatul de fumat, va zice un fost fumator ca fiecare are momentul sau in care hotaraste sa renunte! Intai, dorinta trebuie sa fie foarte mare, apoi cred ca o lista cu 2 coloane in care sa scrie 1- motive pt care vreau sa ma las de fumat/ 2- motive pt care nu pot sa ma las de fumat, ar fi utila; apoi vine analiza. Of, vom reusi!
0
31-01-2018, ora 17:31
Bibibibi
Nu este medic/terapeut
Bibibibi
Buna am și io o întrebare.presiune in cap ameteli și chiar dureri și in partea dreapta și in stânga a stomacului simnt și tulburări de vedere tot de la anexitate sunt? Va întreb dacă cineva a avut stările astea ca io chiar nu le mai suport și sincer apare și chiar dacă nu ma gandesc la ele..nu iau nicio pastila nu iau nimik fumez nu mai am pofta de mancare chiar am slăbit.sincer va zic ca nu mai suport stările astea.multa sanatate
0
31-01-2018, ora 20:33
Chris2012
Nu este medic/terapeut
Chris2012
Am avut și senzație de lipsa de aer. Când am simțit presiunea în cap am fost la neurolog și a zis că e lipsa de vitamine. Tensiunea era bună. Am inceput sa mă acomodez cu ele după ce a zis neurologul că nu este altceva au dispărut de la sine apar foarte rar dar mi-a trebuit ceva timp. Am avut și senzații de furnicături în mâini picioare pielea capului și la fata, inca le mai am și acuma sunt de-a dreptul enervante.
0
31-01-2018, ora 22:19
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Pentru tulburari de vedere ar fi bine sa te vada un oftalmolog.
0
01-02-2018, ora 09:41
Sue-Cea-Creata
Nu este medic/terapeut
Sue-Cea-Creata
Da, Bibi. Eu am ameteli de 15 ani, abia acum 1 an am fost la neurolog si mi am facut un Rmn. Au iesit niste demielinizari si de atunci am inceput sa am furnicaturi in maini si picioare, dureri de oase si muschi. M am speriat cand am auzit de demielinizarile astea si mi am cautat pe net posbile cauze, si am gasit numai boli naspa si de aici au inceput gandurile si panica. Dar am refacut rmn ul anul asta, si e tot asa ca ala de anul trecut, ceea ce ma face sa fiu optimista. Vorbeam cu o prietena despre atacurile de panica si ii ziceam cum sa simt cand le am, si ea mi-a zis ca si ea are starile alea din cand in cand, mai putin cu frica asta exagerata, dar ca habar n avea ca sunt atacuri de panica, ca nu le da importanta... important e sa iesim din situatia aia fara frica, ca multi au stari de rau, dar putini cad in teama asta, noi asta mai fricosi. Eu de cand merg la sala ma simt f bine. Dar am niste intepaturi sub coasta stanga, ca si cum ar fi de la splina, nu la efort, si inainte sa incep sala. Intentitatea lor e medie cateodata, spre mica as putea spune. De la ce ar putea fi?
0
01-02-2018, ora 14:51
Bibibibi
Nu este medic/terapeut
Bibibibi
Va multumesc.credetima pe cuvânt am momente când chiar ma inerveaza rău stările astea și încep sa zic singura prin casa să-mi bag picioare asta e dacă e sa mor, mor și gata ca chiar mam saturat de atâta rău și credeți-mă ca îmi trec ma apuc sa îmi fac de lucru după o ora ma gandesc gata a trecut nu mai am și hop iar apar și iar ma gandesc dacă leșin dacă am vro boala dacă nusti ce.și tot așa fac de câteva luni am fost la doctor am făcut analize mi-au ești perfecte n-am nimik dar tot am in cap ca am ceva :((vreau sa mai fac un copil dar mie frica sa nu îmi afecteze cumva stările astea..cafeau și țigările îți provoacă mai rău??
0
01-02-2018, ora 16:55
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
De ce stati sa va chinuiti asa? Mergeti la psihiatru sa va dea un antidepresiv.
0
01-02-2018, ora 20:48
Maria.t12
Nu este medic/terapeut
Maria.t12
Buna! Este vreo problema daca schimb ora de administrare a unui depresiv? Sa il iau seara in loc de dimineata
0
01-02-2018, ora 21:40
zaress
Nu este medic/terapeut
zaress
@Maria

Cred ca ai vrut sa spui antidepresiv. Ce iei? De cat timp, si ce concentratie?
0
01-02-2018, ora 22:46
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Maria

Incercati sa luati cum scrie prospect.
0
01-02-2018, ora 22:53
Maria.t12
Nu este medic/terapeut
Maria.t12
antidepresiv, pardon. Iau sertralina 1/2 de pastila de 50 mg. de 6 luni
0
02-02-2018, ora 02:43
Bibibibi
Nu este medic/terapeut
Bibibibi
Buna Maria cum te simnti de la antidepresive??esti mai ok mai ai vro stare ??
0
02-02-2018, ora 09:27
zaress
Nu este medic/terapeut
zaress
@Maria Si care este motivul pentru care vrei sa schimbi ora de administrare?
0
02-02-2018, ora 09:41
Maria.t12
Nu este medic/terapeut
Maria.t12
Eu iau la 2 zile, iar in zilele in care iau pastiluta sunt fara chef si somnoroasa. Ma gandeam ca, daca iau seara poate nu voi mai avea aceste probleme.
0
02-02-2018, ora 09:44
Maria.t12
Nu este medic/terapeut
Maria.t12
@Bibibibi pot spune ca sunt mai ok, insa eu iau acest antidepresiv mai mult ca sa ma ajute sa gestionez mai bine starile anxioase desi efectele secundare dunt multiple. M.as speria daca nu as mai avea nicio stare anxioasa datorita antidepresivului.
0
02-02-2018, ora 10:15
eusieu
Nu este medic/terapeut
eusieu
Va reamintesc ce a scris dulatrax la deschiderea acestui topic:

"Mai ales pentru cei care nu mai vad iesirea din starea respectiva... credeti-ma ca trece, acum va scrie un om care sa vindecat si care priveste viata altfel... un om pentru care nu mai era speranta si care avea atacuri de panica in fiecare zi, totul devenise un cosmar din care era imposibil sa ies, o viata pe care o vedeam ca si irosita si sumbra...

ei bine, fara medicatie si fara sa ajung la psiholog sau mai stiu eu ce biserici acum sunt un alt OM... "...
1
02-02-2018, ora 10:22
zaress
Nu este medic/terapeut
zaress
@eusieu - nu se aplica la toti!

@maria - poti sa il iei seara, dar nu brusc. Ia 3 ture la pranz si apoi schimba cu administrarea seara. Daca vezi ca nu poti sa dormi sau dimineata iti este greu sa te trezesti asteapta cateva saptamani sa ti se invete organismul cu schimbarea.

Doamne ajuta!
1
02-02-2018, ora 10:36
Maria.t12
Nu este medic/terapeut
Maria.t12
@eusieu este adevarat. Nicio persoana nu se identifica cu cealalta, astfel fiecare se poate "vindeca" dupa puterile lui. Eu am incercat cu psiholog deoarece am simtit ca am nevoie de ajutor specializat. Dar se poate si fara.
Cel mai mult conteaza sa iti accepti gandurile, sa le acorzi tot mai putina importanta cu fiecare recadere
Apoi conteaza meditatia, plimbarile in aer liber, alimentatia, evitarea stresului.
Eu am incercat aceste variante si toate aceste stari anxioases.au redus semnificativ...chiar daca starile nu dispar dintr.o odata pt ca e nevoie de rabdare. bineinteles am si ajutor minim de la medicatie insa, doar ca sa ma ajute sa trec mai cu curaj prin stari
0
02-02-2018, ora 10:38
Maria.t12
Nu este medic/terapeut
Maria.t12
@zaress multumesc pt raspuns!
0
02-02-2018, ora 13:09
Bibibibi
Nu este medic/terapeut
Bibibibi
Multumesc Maria.care Vati confruntat cu înțepături in dreptu inimi pana in spate ??va întreb pentru ca tot tm când am acele înțepături ma gandesc ca poate am ceva la inima.in August mi-am făcut control la inima și mi-a ieșit Bn.dar sincer tot ma gandesc ca poate am ceva..o sa o iau de la capăt o să-mi fac iar toate analizele tot din cap pana in picioare ca sa ma liniștesc ca chiar nu am nimik..multă sanatate
0
02-02-2018, ora 13:27
Maria.t12
Nu este medic/terapeut
Maria.t12
Eu o sa va spun toate simptomele anxietatii manifestate la mine, dar care nu trebuie sa apara neaparat la toata lumea :
intepaturi in tot corpul, cu diverse localizari
senzatie de amorteala la nivelul fetei, mainilor
senzatie de plutire
batai rapide ale inimii
puls marit
dureri de cap
tiuit in urechi
paloare
senzatie de constinetizare a respiratiei
senzatie de greutate la nivelul pleoapelor
somn intrerupt
mai uit lucruri
respiratie rapida
dureri in epigastru
senzatie de voma
Deci nu iti fa griji, ca e de la anxietate
2
02-02-2018, ora 14:17
zaress
Nu este medic/terapeut
zaress
@Bibibi cu riscul de a fi rautacios, si Dumnezeu sa ma ierte, decat sa dai banii pe analize mai bine mergi la meditatii pentru limba romana. Numai bine iti doresc.
2
02-02-2018, ora 17:47
Bibibibi
Nu este medic/terapeut
Bibibibi
date dracu de labagiu...se vede ca n-ai ce face...așa e lumea pana nu zic ei ceva nu se simnt Bn.mai Bn ajuta de cât sa stai sa comentezi cine scrie corect și cine nu...am observat ca te bagi in seama așa degeaba..
0
02-02-2018, ora 19:02
Chris2012
Nu este medic/terapeut
Chris2012
Eu consider că ar fi frumos să ne abținem de la comentarii. Nu este nimeni perfect încât să își permită să corecteze alte persoane. Dacă deranjează atât de mult felul în care se exprima unele persoane frumos ar fi să se abțină sau sa nu mai intre pe forum. Dacă nu ar fi atâta răutate ar fi un mediu mult mai ok.
0
02-02-2018, ora 20:18
zaress
Nu este medic/terapeut
zaress
Ti se vede nivelul de cultura si mai ales se vede cu cine te-ai "imprietenit".
Adaugă un comentariu / răspuns
12650 comentarii 1 2 ..... 389390391 ..... 421 422 ÃŽnainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul