Va rog sa ma ajutati cu un sfat despre insomnie

18-12-2018
MBaciu
Nu este medic/terapeut
MBaciu
Buna ziua, va rog sa mi dati un sfat daca se poate. Am suferit o deceptie amoroasa in urma cu doua luni si de atunci s a instalat o insomnie puternica. Am ajuns la psihiatru care mi a prescris stilnox si am dormit cu el foarte slab (2-3 h) cam doua saptamani. Dupa care mi s a prescris Gerodorm cate 1 pastila seara. Am luat doua saptamani si am decis sa renunt la el, reducand doza la 3/4 timp de alte doua sapt apoi la 0, 5 in prezent. Dorm cam 5 h pe noapte dar ma sperie gandul ca voi face sevraj cand reduc de tot si iar nu o sa pot dormi. Am o stare continua de anxietate si cred ca am facut si depresie pe fond de stres din cauza faptului ca ma deranjeaza ideea de somnifere. Mai iau 0, 5 xanax cam o data la doua zile la nevoie. Va rog sa ma ajutati cu o parere...
17 comentarii
0
18-12-2018, ora 15:13
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna ziua.
Tineti legatura cu medicul dv. pentru tratarea anxietatii si a depresiei, daca dansul considera ca e necesar. Va poate da in locul Gerodormului un antidepresiv cu proprietati sedative, ca sa puteti dormi.
Nu faceti sevraj de la Gerodorm asa de repede.
0
18-12-2018, ora 15:46
MBaciu
Nu este medic/terapeut
MBaciu
Multumesc frumos! Cred ca m am panicat eu pentru ca pana acum doua luni eram o persoana foarte vesela si activa iar acum stau mereu pe forumuri si sunt speriata ca nu voi mai reveni la normal.
0
20-12-2018, ora 21:43
Hans Castorp
Nu este medic/terapeut
Hans Castorp
@ MBaciu

De ce te deranjeaza asa de mult ideea de somnifere ?
0
22-12-2018, ora 20:28
Cristi199
Nu este medic/terapeut
Cristi199
Tot ce luati dvs poate fi toxic pentru creier. Benzodiapenile se prescriu in mod normal in situatii mai grave sau in urgente. Va recomand sa discutati cu psihiatrul de medicatia antidepresiva, ceva care sa nu va afecteze odata cu intreruperea tratamentului.
0
28-12-2018, ora 08:38
droz
Nu este medic/terapeut
droz
de ce nu gasiti un alt prieten?va e frica de o noua deceptie?
0
28-12-2018, ora 11:00
MBaciu
Nu este medic/terapeut
MBaciu
Imi este frica de somnifere pentru ca am citit despre efectele adverse ale acestora. De aceea am si incercat sa reduc singura dozele si in prezent sunt la 0, 25 dintr o pastila de gerodorm si 0, 25 de xanax, ambele luate seara. Voi discuta cu alt medic psihiatru, sa ma ajute cu o schema de tratament. Daca as fi linistita si as dormi cat de cat ok, nu as mai avea probleme in timpul zilei. Inainte de aceste insomnii, nu aveam atacuri de panica sau stari de anxietate. Ce parere aveti despre Remeron luat seara inainte de culcare?
0
28-12-2018, ora 12:15
droz
Nu este medic/terapeut
droz
incearca sa stopezi respiratia cat poti si sa numeri...
0
28-12-2018, ora 14:18
Hans Castorp
Nu este medic/terapeut
Hans Castorp
@ MBaciu

Nu mai citi pe prospectele medicamentelor din psihiatrie ca mai rau iti faci.Ele au niste efecte secundare dar nu asa de mari cum se vehiculeaza, as spune chiar ca sunt minore.Teama de a lua medicamente reprezinta tot o forma de anxietate intrucat pacientul aproape catastrofizeaza frica de efectele secundare.Eu iau benzodiazepine si somnifere, tot pentru insomnie, de peste 10 ani si nu mi s-a "prajit"creierul si nici nu s-a intoxicat, e bine merci.Le rotesc la 2-3 luni si nu vreau sa ma las de ele.E putin cat iei, Xanax si Gerodorm.Ca sa dormi bine ar trebui sa iei cam un mg din fiecare, seara.Vorbeste cu medicul si nu mai reduce unilateral doza.Remeronul, fiind antidepresiv, se ia dimineata, fiindca, daca il iei seara, s-ar putea sa amplifice insomnia.
0
28-12-2018, ora 15:02
MBaciu
Nu este medic/terapeut
MBaciu
Multumesc frumos pentru detalii, revin cu mesaj cand vorbesc cu medicul.
0
28-12-2018, ora 21:03
alin_bzz_bzzz
Nu este medic/terapeut
alin_bzz_bzzz
Buna! In luna septembrie am pus capat unei relatii de 13 ani si inteleg perfect starile prin care treci. Am incercat si eu ceteva pastile prescrise de medic, insa cam fara efect... ma apuca groaza cand se apropia seara... amintirile, regretele, etc.
Am avut noroc ca am primit un sfat de la o persoana trecuta tot printr-o astfel de deceptie si anume sa incep sa iau cate un Maximag/zi si seara un Doxepin. Pot spune ca efectele au aparut rapid, iar de o luna nu mai iau Maximag si seara iau decat jumatate de Doxepin si ma simt destul de bine.
Aceste pastile au functionat la mine, insa parerea mea este sa vorbesti si cu un medic pentru ca eu nu am cunostiinte in acest domeniu.
In perioada urmatoare poti urmari filmulete motivationale pe net si este bine sa comunici cat mai mult cu persoane de incredere(in special cu familia).

Iti doresc sa depasesti cat mai repede aceste momente si sa fii fericita in viata!
0
30-12-2018, ora 06:55
MBaciu
Nu este medic/terapeut
MBaciu
Cum dormeati cu Doxepin? Atiavut reactii adverse de la el?
0
30-12-2018, ora 19:49
alin_bzz_bzzz
Nu este medic/terapeut
alin_bzz_bzzz
Eu nu am avut nici o reactie adversă si nici cei din jurul meu nu se uitau ciudat la mine :). În schimb iti pot spune ca in primele zile am luat pastila pe la ora 21 si dimineata imi era destul de greu sa ma trezesc...apoi am luat pastila mai devreme. Calitatea somnului era si este foarte buna, dorm dus, fără vise si fara gânduri la fosta :). Pentru orice informatie iti stau la dispozitie.
0
31-12-2018, ora 00:27
Hans Castorp
Nu este medic/terapeut
Hans Castorp
Am luat si eu Doxepin sase luni, si-a facut foarte bine treaba, din prima.Tinerii psihiatri nu-l prea prescriu fiindca, se zice, ar avea, teoretic, multe efecte adverse.Dar cele de ultima generatie nu au ? Citesti pe prospecte si aproape te ingrozesti ! Avantajele triciclicelor ar fi ca actioneaza repede, pe partea anxioasa si, ca atare, nu trebuie sa astepti 2-4 saptamani pana sa te simti bine.
0
31-12-2018, ora 16:00
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ alin

Ca filmulete motivationale va recomand videourile cu Cerasela Rogen, pe youtube.
0
04-01-2019, ora 10:42
MBaciu
Nu este medic/terapeut
MBaciu
Buna ziua, revin cu raspuns de la psihiatru. Mi a zis ca degeaba incerc sa renunt la somnifere daca nu e tratatata cauza si anume tulburarea anxioasa, usor depresiva. Tratamentul pe care mi l a indicat este: 30 mg Dulsevia dimineata, o jumatate de 0, 25 xanax de trei ori pe zi timp de 14 zile apoi diminuat. Si seara sa continui cu doza cea mai mica de gerodorm cu care pot dormi, timp de o luna. Ce parere aveti?
0
05-02-2019, ora 19:22
alix71
Nu este medic/terapeut
alix71
Si eu iau Dulsevia dar am inteles ca doza minima teraputica e de 60 mg, iau dimineata.Parca a imbunatatit si calitatea somnului in timp.
0
04-03-2019, ora 15:07
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
E bine sa asculti de sugestia psihiatrului insa ar fi bine sa-l intrebi daca nu ti-ar fi utile si sesiunile de psihoterapie. In ‘tulburarea anxioasa, usor depresiva’ eficacitatea psihoterapiei e similara cu cea a medicatiei fiind in mod special importanta pentru prevenirea recidivelor.
Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Insomnia
  • Insomnia severă ar putea fi cauzată de slăbirea conexiunilor cerebrale
  • Culcatul la ore târzii a fost asociat cu alimentația nesănătoasă și sedentarismul
  • Thim - dispozitivul care te ajută să dormi mai bine, monitorizându-ți somnul
  • Insomnia crește riscul de astm la adulți
  • Calitatea redusă a somnului la copii, asociată cu insomnia mamei
  • 2Breathe - dispozitivul care îți îmbunătățește somnul
  • Tratamentul cu melatonină este eficient în insomnie?
  • Câteva sfaturi pentru insomniaci
  •