Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
Niciodată nu astepta rezolvarea de la cineva sau de la ceva. În cazul de fata pastile. Nu. Tu ai cheia. Tu singur ai ajuns aici. Nu altcineva. Tu poti iesi. Cat timp te temi, stările raman. Cand vei intelege si conștientiza că tu le tii lângă tine, dispar. Si eu am cautat si aplicat diverse, dar niciodată pastile, si crede ma ca am fost rau de tot, însă solutia ă venit cand am.obosit sa lupt si sa le consider inamici. Cand le am acceptat ca fiind ale mele, produse ale minții mele, iluzii mai bine zis, s au dus.
Multumesc pt sfaturi. Dar te rog, spune-mi cum sa accept cand imi e atat de rau incat nu cred ca apuc secunda urmatoare si simt cum parca, cad in mine...
Ce trebuie sa fac cand simt ca nu pot nici sa merg la baie? Daca incerc sa ma linistesv si sa ma relaxez, starea de lesin se amplifica, motiv pr care stau f incordat ca si cum as fi pe marginea unui bloc si cineva incearca sa ma impinga..
Scuze ca profit si te intreb atatea lucruri dar parca imi dai incredere mai ales ca ai trecut prin asta.
Ce trebuie sa fac cand simt ca nu pot nici sa merg la baie? Daca incerc sa ma linistesv si sa ma relaxez, starea de lesin se amplifica, motiv pr care stau f incordat ca si cum as fi pe marginea unui bloc si cineva incearca sa ma impinga..
Scuze ca profit si te intreb atatea lucruri dar parca imi dai incredere mai ales ca ai trecut prin asta.
Totul este o iluzie. Este in mintea ta. Ai cazut până acum? Probabil ca nu. Asa ca da. Este iluzie. Spune ti gata. Fii puternic si gata. E greu, dar asa incepe. Si ce o fi o fi. Curaj si vointa si consecventa.
Multumesc mult pt sfaturi
M-ai ajutat f mult si m-ai incurajat.
Inteleg ca mintea e o sabie cu 2 taisuri. Trebuie sa invat sa o controlez.
Sanatate!
M-ai ajutat f mult si m-ai incurajat.
Inteleg ca mintea e o sabie cu 2 taisuri. Trebuie sa invat sa o controlez.
Sanatate!
F tare comentariul tau simeria. Eu sunt aproape vindecata, si pot spune ca si tine..ma saturasem de ganduri, stari, frici.
Am fost si in pielea nume1..dar si a ta. Fara pastile
Am fost si in pielea nume1..dar si a ta. Fara pastile
Pentru toti cei care citesc aici... avem in noi totul pentru a fi si pentru a ne simti extraordinar si extraordinari. Viata trebuie si este atat de usor sa fie trăită bine si usor. Totul este lângă fiecare doar ca nu vrea sa vada. Nu e nevoie de nimic, ci doar sa nu faci nimic din ce faci zilnic. Nu trebuie să faci nimic din ce faci zilnic si viata ta se schimba imediat. Fiecare dintre cei care au stari nasoale, daca incearca pentru o oră, apoi pt doua ore, si tot Asa, sa faca altceva decat fac in mod obisnuit...vor constata ca sunt bine. Depinde. Multi încă nu si doresc sa fie bine, deși spun că vor. Încercați. Nu va costa nimic. Ci doar clipe de fericire. Succes!!!
simeria, starile mele au disparut pt cativa ani mai aveam mici atacuri de panica dar ma controlam si treceau repede dar de aproximativ un an au revenit cum Doamne iartama sa fac sa nu mai apara ma trezesc dimineata cu senzatia de sufocare si o stare de slabiciune ameteli si multe altele care apar pe parcursul zilei si continua asa toata ziua, noaptea ma trezesc de cateva ori ca simt ca ma sufoc toate astea dupa o perioada de cativa ani dupa ce am crezut ca m-am "vindecat" sincera sa fiu nu prea cred ca trece definitiv sau sunt eu pesimista si dezamagita deci practic am luat-o de la capat atacuri de panica si tot felu de stari sfarsite la urgenta Simt ca se da o lupta in mine de zici ca as fi impartita in doua o parte care imi zice sa merg la urgenta cand ma simt foarte rau si cealalta parte care imi zice sa nu merg ca oricum nu ma ajuta cu nimic ce doar imi da un calmant zici ca am obosit sa lupt dar in acelasi timp stiu ca trebuie sa lupt din cauza acestor stari din pacate mi-am pierdut si locul de munca
In primul rand nu considera asta o lupta, ci mai degraba, o tranzitie a ta catre ceva mai bun. Tu te lupti cu niste ganduri, care sunt tot ale tale. Daca sunt ale tale aceste ganduri, iar tu te lupti cu ele, e foarte rau; Nu poti sa te lupti cu ceva ce tu ai inventat, si sa vrei sa mai si castigi. Nu ai cum sa castigi, deoarece nu trebuie sa vrei sa castigi.
Este foarte important sa intelegi ca trebuie sa fii doar curajoasa. Mai mult decat iti poti imagina. Cine spune sa mergi la urgente? cand ti-e rau? tot tu. O parte din tine. Pai atunci, spune simplu, partea cealalta din tine care nu crede... spune asa "de ce trebuie sa merg la urgente? cine spune asta? eu spun ca sunt bine". In felul asta, cand iti contrazici mintea, creierul tau nu mai stie pe moment ce sa faca... si pentru moment te poti calma, incearca si ai sa vezi. Trebuie sa contrazici orice gand care nu ti place si care nu este in concordanta cu viziunea ta, viziune care este aceea de a deveni o persoana libera si linistita.
Este foarte important sa intelegi ca trebuie sa fii doar curajoasa. Mai mult decat iti poti imagina. Cine spune sa mergi la urgente? cand ti-e rau? tot tu. O parte din tine. Pai atunci, spune simplu, partea cealalta din tine care nu crede... spune asa "de ce trebuie sa merg la urgente? cine spune asta? eu spun ca sunt bine". In felul asta, cand iti contrazici mintea, creierul tau nu mai stie pe moment ce sa faca... si pentru moment te poti calma, incearca si ai sa vezi. Trebuie sa contrazici orice gand care nu ti place si care nu este in concordanta cu viziunea ta, viziune care este aceea de a deveni o persoana libera si linistita.
scuze ca intreb zici ca toate starile mele is inventii de ale mele, daca eu le-am inventat ar trebuii ca tot eu sa le "dezinventez" ;) problema mea ii ca nu mai stiu cum, pur si simplu nu mai stiu cum am facut data trecuta multumesc pt incurajare conteaza foarte mult sa vina din partea unei persoane care sa luptat cu aceeasi problema, apropiati imi zic nu te mai gandi dar eu nu ma gandesc pur si simplu apare fara sa imi dau seama si nu stiu cum se poate intampla dar de cand au reaparut atacurile de panica ma simt rau si calma in acelasi timp cum este posibil asa ceva?ceva de genu o stare pe care nu reusesc sa o explic sa mi-o explic...
Nu iti propune totul dintr-o data; Propune ti cate putin in fiecare zi!
Eu de exemplu, cred despre mine ca pot muta o biblioteca intreaga... insa, carte cu carte!
Cred ca ai inteles ideea!
Eu de exemplu, cred despre mine ca pot muta o biblioteca intreaga... insa, carte cu carte!
Cred ca ai inteles ideea!
Eu sunt ca si Floania. Am avut acum 4 ani, su mi a trecut...cand am incetat sa mai ma speri, si csnd am schimbat anumite chestii in viata mea. Anul asta mi au aparut din nou...si acesr lucru m-a descurajat f tare. Insa tot ce pot spune este ca am fost rau, si acum sunt spre bine. M a afectat f tare ca aveam la un moment dat si dp, acum parca s a dus, dar tor am momente in zi in care reapare. M am gandit si eu mult si bine la pastile. Am consultat 2 medici psihiatrii, care mi au zis ca rezolvarea este in mine, si am resursele, sa nu ma grabesc cu pastile. Fac psihoterapie, terapie bowen, dar cel mai mult lucrez eu cu mine-incerc sa vad si partea frumoasa a zilelor, sa mi dau seama ca este doar o iluzie pe care eu am hranit o, si am infruntat situatiile pe care le evitam; imi schimb jobul pt ca era ceva ce nu imi facea bine...ma rog mult, si citesc ce au facut altii ca mine sa depaseasca. Si le multumesc tuturor celor ce posteaza aicu, desi si au revenit
am prins ideea iti multumesc din pacate sunt si genul de persoana tot sau nimic o sa o iau pas cu pas cu rabdarea stau mai prost :) am cateva hoby dar din pacate nu ma mai ajuta sa ma deconectez ba din potriva imi da o stare de nervi ex daca ma apuc de o pictura vreau sa o termin mai repede daca merg la pescuit ma inerveaza daca nu prind nimic inainte doar ma relaxam imi era indiferent (nu mananc peste) deci rabdare zero sper ca nu am plictisit pe nimeni si sun genu nu povestesc problema mea ca sa nu deranjez dar am observat ca atunci cand scriu aici ma descarc, eliberez
Si eu mi-am revenit pentru o saptamana dupa ce am citit postarile lui dualtrax. Dar acum parca au revenit ametelile si starea de neputinta in brate si in picioare, tensiunea in cap(cap care stange). Fac psihoterapie de cateva luni si au inceput sa iasa tot felul la suprafata...si bune si rele. Dupa episodul in care mi-am invins un atac de panica, am incercat sa analizez din ce anume este alcatuita umbra mea. De atunci tot sap. Psiholoaga mi-a spus ca e normal sa mai am caderi pe parcursul introspectiei. Va doresc multa sanatate tuturor!
Va spun Buna ziua! Dragilor, pentru cei care ati invatat sa controlati atacurile de panica si v-au disparut somatizarile, dar inca mai persista starea de deznadejde, tristete si confuzie va spun foarte clar si succint ANXIETATEA VOASTRA NU ESTE REALA! Nu exista decat ca rezultat al gandurilor negative si deziluziilor pe care tot voi le aduceti din trecut si le proiectati in viitor! Insasi starile de alerta si de necesitate cu care voi va confruntati(gen chem salvarea, sunt pe moarte, nu am facut nimic in viata, ce voi face de acum incolo)sunt rezultatul a ceea ce voi aduceti din trecut si proiectati in viitor! In PREZENT anxietatea nu poate exista! Traiti in spatiul senzorial din prezent, ascultati muzica, mirositi parfum, plimbati-va, jucati-va, faceti dragoste, beti un sprit, o tigaradiscutati etc.orice va tine legati de prezent! nu va intoarceti in trecut si nici nu mergeti in viitor pr ca acolo creierul da nastere gandurilor in special negative, de acolo incepe calvarul! RAMANETI IN REALITATE PT CA AICI SI ACUM ANXIETATEA VOASTRA NU EXISTA
@Mareck imi plac f tare postarile tale, pe mine m au ajutat f tare, pt ca stiu ca e cum spui tu. Doar ca...la mine cum inving o stare, iese anxietatatea cu alte manifestari, precum balaurul cu 12 capete. Cand ma iau atacurile, parca sunt intr o transa, intr o lume parakela si mi e f greu sa ma ancorez in prezent. Am mai avut si dp, care mai revine din cand in cand...insa ajuta sa iti traiesti viata, sa n i pui pe hold, pana vei fi mai bine...binele nu vine singur, trebuie sa ni l cream noi.
Draga Maria,
Stiu cum este, stiu ca doare, dar daca nu îți cunosc situația nu pot sa imi dau cu parerea.Mergi la prihoterapie, ai incredere in prihoterapeut si vei scapa.Psihoterapia cognitiv-comportamentală personalizată pt fiecare individ e foarte eficienta! E singura metoda validată. Eu nu sunt psiholog sau prihoterapeut însă dacă vei conștientiza originea a ceea ce te-a adus aici îți va fi mult mai usor sa depășești situația asta! Trebuie doar ca tu sa conștientizezi cum ai ajuns aici, de la ce nemulțumiri, dependinte, nerealizari, deziluzii si frica, In special frica te a adus aici! Imi poti scrie, vreau sa te ajut atat cat pot!
Stiu cum este, stiu ca doare, dar daca nu îți cunosc situația nu pot sa imi dau cu parerea.Mergi la prihoterapie, ai incredere in prihoterapeut si vei scapa.Psihoterapia cognitiv-comportamentală personalizată pt fiecare individ e foarte eficienta! E singura metoda validată. Eu nu sunt psiholog sau prihoterapeut însă dacă vei conștientiza originea a ceea ce te-a adus aici îți va fi mult mai usor sa depășești situația asta! Trebuie doar ca tu sa conștientizezi cum ai ajuns aici, de la ce nemulțumiri, dependinte, nerealizari, deziluzii si frica, In special frica te a adus aici! Imi poti scrie, vreau sa te ajut atat cat pot!
Buna ziua!
Cu scuzele de rigoare daca repet ce au mai spus altii pe acest forum, e prima data cand postez... din 2016 am fost diagnosticata cu anxietate, anul trecut revenindu-mi f bine, cu ajutorul psihoterapiei. Anul acesta, din cauza unei situatii extrem de stresante, au revenit destul de puternic (de pe vara, mai ales)!
Rau aproape permanent, stare de greata, moliciune in brate/picioare, dureri intercostale, lispa poftei de mancare, senzatia de lesin! In 2016 am facut toate analizele, numai ca acum ma tem ca am ceva si ca ar trebui sa le repet! Dar mi-e frica, recunosc..
va rog, cu lacrimi in ochi, un sfat...
Cu scuzele de rigoare daca repet ce au mai spus altii pe acest forum, e prima data cand postez... din 2016 am fost diagnosticata cu anxietate, anul trecut revenindu-mi f bine, cu ajutorul psihoterapiei. Anul acesta, din cauza unei situatii extrem de stresante, au revenit destul de puternic (de pe vara, mai ales)!
Rau aproape permanent, stare de greata, moliciune in brate/picioare, dureri intercostale, lispa poftei de mancare, senzatia de lesin! In 2016 am facut toate analizele, numai ca acum ma tem ca am ceva si ca ar trebui sa le repet! Dar mi-e frica, recunosc..
va rog, cu lacrimi in ochi, un sfat...
Eu nu inteleg un lucru poate are cineva o explicație. De ce senzatiile de anxierate dureaza ore chiar daca nu ai un atac de panica?
Eu nu inteleg de ce tine luni de zile, si dupa ce trece, peste niste ani poate sa revina pur si simplu...
Eu am cam.scapat de senzatii ce mia ramas sunt furnicaturile prin diferite parti ale corpului.
Buna tuturor,
Va scriu deoarece pot sa spun ca am învins aceste doua stari, le numesc stări pentru ca asta sunt. Nu sunt boli, ci doar stari dominante, stari pe care le trăim ca să putem experimenta ulterior altele, mult mai bune decat vreodata am gandit.
Cum am reusit? Important de stiut, fara pastile, deși mi a fost foarte greu uneori, cu voința si cel mai Important, cu credinta.
Da, credinta ca Dumnezeu nu ne Lasă, ca el are planul lui cu noi, si ca daca avem niște situații de trecut, el ne va da si puterea sa o facem.
Cand am incercat toate metodele scrise de altii pe acest site si pe altele, cand mi am dat seama ca nimic din astea nu functioneaza in cazul meu, ce mi mai rămânea de facut?
Sa Cred in Dumnezeu, si asta am facut!
El Est e in noi. Concret...am început din acea zi sa mi spun ca pot sa schimb gândurile, ca POT sa fac orice si ca AM puterea sa o fac.
Stiu ca va pare imposibile in starea in care sunteti, aceste doua cuvinte POT si AM PUTEREA, însă Da, chiar asta e calea.
Rezolvarea problemelor voastre este exact dincolo de frica, este exact dincolo de lucrurile pe care va este teama sa le faceti.
Treceți linia imaginară creată de mintea voastră, treceți aceasta bariera impusă tot de mintea voastră, si o sa descoperiți brusc ca nu aveti nicio boala grava, ca ametelile dispar, ca stările ciudate dispar.
Toate cu credinta ca aveti toata puterea si energia!!!
Tot ce am scris este pentru voi!
Eu am trăit tot ceea ce voi ati trăit si acum sunt bine!
Succes!
Va scriu deoarece pot sa spun ca am învins aceste doua stari, le numesc stări pentru ca asta sunt. Nu sunt boli, ci doar stari dominante, stari pe care le trăim ca să putem experimenta ulterior altele, mult mai bune decat vreodata am gandit.
Cum am reusit? Important de stiut, fara pastile, deși mi a fost foarte greu uneori, cu voința si cel mai Important, cu credinta.
Da, credinta ca Dumnezeu nu ne Lasă, ca el are planul lui cu noi, si ca daca avem niște situații de trecut, el ne va da si puterea sa o facem.
Cand am incercat toate metodele scrise de altii pe acest site si pe altele, cand mi am dat seama ca nimic din astea nu functioneaza in cazul meu, ce mi mai rămânea de facut?
Sa Cred in Dumnezeu, si asta am facut!
El Est e in noi. Concret...am început din acea zi sa mi spun ca pot sa schimb gândurile, ca POT sa fac orice si ca AM puterea sa o fac.
Stiu ca va pare imposibile in starea in care sunteti, aceste doua cuvinte POT si AM PUTEREA, însă Da, chiar asta e calea.
Rezolvarea problemelor voastre este exact dincolo de frica, este exact dincolo de lucrurile pe care va este teama sa le faceti.
Treceți linia imaginară creată de mintea voastră, treceți aceasta bariera impusă tot de mintea voastră, si o sa descoperiți brusc ca nu aveti nicio boala grava, ca ametelile dispar, ca stările ciudate dispar.
Toate cu credinta ca aveti toata puterea si energia!!!
Tot ce am scris este pentru voi!
Eu am trăit tot ceea ce voi ati trăit si acum sunt bine!
Succes!
Dragi prieteni vi s a intamplat sa aveti crize de hipersomnie-o somnolenta ciudata, care tine vreo 2 ore, de ai impresia ca or sa te lase picioarele, din cauza anxietatii? Sau sa ma gandesc la alte cauze?
Eu pățesc asa după un atac de panica...
Multumesc pentru raspuns Alice. Probabil corpul are nevoie de odihna...
La mine ciudat este faptul ca eu cand aveam atacurile de panica nu lesinam...Acum iau arketis, si daca intru la cineva in vizita la un spital lesin daca nu ma intind repede pe un pat, la analizele de sange la fel...Imi faceam si inainte analine la sange, ma lua un pic panica dar nu aveam nici macar senzatia de lesin...Acum nu stiu ce se intampla de la pastilele astea...Am vorbit cu medicul meu psihiatru si el zice ca nu pastilele fac acest rau...Dar eu am astea de cand iau pastilele...La incepu imi era destul de bine, dar cu cat am luam mai mult in timp au inceput aceste simptome cu lesinul...Plus ca sunt si mult mai nervos..
Da, am lesinat de doua ori dupa ce mi s-a liuat sange...In vizita la spital am simtit ca lesin dar m-am intins repede..
Am lesinat si eu la sange, dar sa stii ca e complet altceva fata de atacul de panica, anxietate, fobii de spital. S a explicat ca unii oameni lesina la vederea sangelui, ca e ceva din vechime...
Incearca sa nu te mai uiti cand iti ia sange, dupa sa bei un pahar de apa, un pliculet de zahar si sa stai lungit in pat, sa nu te ridici imediat.
Am patit si eu si am trecut peste in modul acesta, iar acum in atacul de panica sunt obsedata ca o sa lesin, insa nu s a intamplat niciodata in 4 ani
Incearca sa nu te mai uiti cand iti ia sange, dupa sa bei un pahar de apa, un pliculet de zahar si sa stai lungit in pat, sa nu te ridici imediat.
Am patit si eu si am trecut peste in modul acesta, iar acum in atacul de panica sunt obsedata ca o sa lesin, insa nu s a intamplat niciodata in 4 ani
Oameni buni ce facem cu somnul asta noaptea...??
Bun am intelesc ca de anxietate si atacuri de panica nu scapam..
Pastile nu mai iau de 1 an (seroxat)
Acum doar magneziu si b6 prafuri sub limba...
Sa revenim la somn.ma pun in pat seara pe la ora 22
Da sa ma ia somnul apoi apare o stare ciudata prin capatana si sare tot somnul...pur si simplu stau cu ochii inchisi si nu adorm deloc..
Cand deschid ochii brusc simt si un puls marit...
Mai traieste cineva asa ceva..?
Bun am intelesc ca de anxietate si atacuri de panica nu scapam..
Pastile nu mai iau de 1 an (seroxat)
Acum doar magneziu si b6 prafuri sub limba...
Sa revenim la somn.ma pun in pat seara pe la ora 22
Da sa ma ia somnul apoi apare o stare ciudata prin capatana si sare tot somnul...pur si simplu stau cu ochii inchisi si nu adorm deloc..
Cand deschid ochii brusc simt si un puls marit...
Mai traieste cineva asa ceva..?
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Probleme cu tiroida sau atacuri de panica?
- 26atacuri de panica
- 3dureri de cap, infucienta respiratorie, atac de panica
- 3ma enervez foarte repede
- 6se poate scapa de anxietate?
- 7am fost diagnosticata cu tulburare anxioasa generalizata
- 3Solian + anxietate
- 5vreau un bebe, in prezent iau tratament pt atacul de panica
- 10Nu pot dormi noaptea
- 10un pacient pierdut
- 6Probleme de memorie, vorbire si coordonare
- 7Anxietate si atacuri de panica
- 3Anxietate sau schizofrenie?
- 7Atac de panică, anxietate şi depresie;
- 34Anxietate de boala
- 5Anxietate si stari de irealitate
- 3Sfat - anxietate, depresie sau alta afectiune
- 8Amețeala, respirator grea și stări de confuzie
- 2Ajutati-ma - după ce ma trezesc încep sa transpir și sa ma albesc la fata
- 5Vrem centre de recuperare/recreere/integrare sociala pentru bolnavii psihiatrici cronici
Mai multe informații despre: Anxietatea Atacurile de panica tulburarile psihice
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: