Sfat - anxietate, depresie sau alta afectiune | Forumul Medical ROmedic

Sfat - anxietate, depresie sau alta afectiune

10-08-2017
Ghost30
Nu este medic/terapeut
Ghost30
Salut
O sa incerc sa fiu cat mai succint in randurile care urmeaza.
In ultimii 2 ani am avut o perioada mai stressanta cu mai multe probleme pe toate planurile ( job mai stresant, probleme in familie, un deces, etc).

Usor, usor am devenit mai apatic, foarte putine lucruri imi mai fac placere, nu imi gasesc linistea, uneori par foarte rece,
zambesc mai putin, mai nervos, etc.

In urma cu 3 luni am inceput sa am niste dureri puternice pe ceafa si amorteli ale capului.
In cateva zile de la acele dureri, in timp ce ma aflam la cumparaturi, a venit si ceea ce am crezut ca este un atac de panica - din senin am inceput sa ametesc, sa transpir, sa simt o apasare in piept si lipsa aerului. Iesind din magazin in graba m-am linistit in cateva zeci de minute.

AM fost la medic neurolog ( in sala de asteptare am avut o noua stare de rau, tremuram, imi venea sa fug, eram palid)
care mi-a pus diagnostic de sindrom vestibular si am avut tratament, spunea ca e ceva cu circulatia spre gat/cap din cauza unui efort, si stress, etc - Cavinton, Stugeron, magneziu, stressclin.

Am mai avut cateva stari de panica ca mai sus pe parcursul tratamentului si am mai fost la un alt medic neurolog. Mi s-a facut o consultatie si mi s-a recomandat un alt tratament anti inflamator. Am intrebat daca e cazul sa fac un RMN, dar mi s-a zis ca nu pare sa am simptome ca ar fi necesar.

Ideea este, de acum cateva luni cand au debutat starile s-au mai ameliorat dar nu vindecat :

- am zile cand ma simt bine desi persista un tiuit puternic in urechi/cap
- la job ma simt ametit tot timpul si nu ma pot focusa pe un interlocutor prea mult timp pentru ca simt ca ametesc. Daca vorbesc mai multi oameni cu mine deodata simt ca pierd controlul sa ii urmaresc si sunt nevoit sa ma uit in alta parte sau sa plec.
- simt ca si cum as pluti si vad in ceata
- ma simt foarte repede obosit
- simt ca raman fara aer, uneori si seara cand ma pun in pat
- imi mai amorteste capul
- am dificultati de concentrare mari si imi vin stari ca de frica ca o sa ma ia mai rau si uneori e nevoie sa ies la aer ca sa imi revin.

De cateva saptamani nu am mai suferit acele atacuri, dar persista aceste stari desi nu se agraveaza dar nici nu dispar.

Tiuitul in urechi e cam permanent.

Ultimul atac l-am suferit acum cateva zile cand stateam la coada la o banca si dintr-o data am inceput sa transpir, sa respir greu si sa tremur - abia am rezistat iar cand am iesit din banca mi-au trecut aceste stari, dar toata ziua am fost obosit.

Va rog sa ma indrumati cu un sfat din experienta - e posibil ca aceste stari sa fie asociate depresiei/anxietatii ?

Nici nu stiu carui medic sa ma adresez - sa incep sa fac rmn, analize la sange, etc sau sa merg la un psihiatru/psiholog?

Ca suplimente am mai luat - ceai sunatoare, tonotil-n, vitamax, stressclin - dintre toate tonotil-n imi da o revigorare si ma simt mai bine.

Multumesc.
3 comentarii
1
10-08-2017, ora 18:59
Psiholog Neacsu Virginia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Neacsu Virginia
E bine sa mergeti intai la medicul de familie, el va va spune cu precizie ce specialisti sa vedeti.
De principiu, e bine sa va faceti un set de analize de sange (care sa puna in evidenta si posibile probleme hormonale), o consultatie la un cardiolog.
Dupa perioade solicitante organismul se resimte atat fizic cat si psihic.
Asa ca simptomele pot fi doar efecte ale anxietatii (si atunci-consult la psihiatru si psiholog, cu medicatie plus terapie sau numai terapie daca vorbim de o depresie moderata/usoara si /sau o simpla tulburare de panica). Daca specialistii va diagnosticheaza ceva fizic, tratati problema fizica. Uneori poti sa ai ambele tipuri de probleme si se abordeaza fiecare, simultan.
Simptomele pe care le-ati listat cu liniute pot fi atat din cauze fizice, cat si psihice. Dintre ele, tiuitul in urechi nu se intalneste, totusi, prea des atunci cand problema este numai psihica.
Multa sanatate!
2
10-08-2017, ora 20:38
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună seara!
Așa cum precizează și colega mea, cauzele pot fi atăt fizice căt și psihice.
În urma unui efort îndelungat organismul se resimte și faptul că apar anumite simptome, nu face decât să vă atenționeze că sunt probleme și e nevoie să luați măsuri pentru a le rezolva. Verificați mai întâi dacă nu sunt probleme medicale mergând la specialiștii pe care vi-i recomandă medicul de familie. Dacă în urma investigațiilor nu sunt probleme medicale, cereți ajutorul unui psiholog, care, în urma evaluării psihologice decide dacă aveți nevoie de psihoterapie, sau vă trimite și la psihiatru pentru a combina psihoterapia cu medicația. De obicei psihoterapia combinată cu medicația dă rezultate mai rapide și mai sigure.
Aveți grijă de dumneavoastră pentru că sănătatea e bunul cel mai de preț al dvs. și cu cât veți acționa mai repede cu atât mai bine. Orice problemă a cărei cauză e depistată devine rezolvabilă.
Sănătate!
0
03-02-2021, ora 12:34
Gyulianna
Nu este medic/terapeut
Gyulianna
Buna ziua am o rugăminte foarte mare, de 4 ani de zile ma confrunt cu dureri de cap amețeală dezechilibru. Am făcut RMN la cap nu mia gasit nimic am fct.RMN cervical mia gasit hernie cervicala.Mia dat sa fac kinetoterapie de câteva ori am facut, dar simptomele au început să se mute ba la picioare dureri, ba la cap si urechi, acum de vreo luna imi arde limba si ma in teapa si ma ia cu atacuri de panica. Am incercat fel de fel de pastile fara rezultat am luat si xanax ma linistit un pic dar nu de tot acum iau alprazolam dar nu-i mare schimbare. Am fst la psiholog 5 sedinte si la psihiatru acum 3 ani nu prea ma ajutat. Nu stiu la ce doctor sa ma duc sant in italia si doctorul meu sa plictisit de mine nu isi da interesul sa ma ajute. Va multumesc si sper ca cineva sa ma ajute !!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul