Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
O intrebare... cam cat tine efectul unei pastile? De ex. Is calmante normale ptr dureri care tine 6 - 8 ore... e la fel si cu ce antidepresive?
Parca ma simt mai linistit dupa ce am citit mesajul tau Veritas, o sa trec zilelea astea pe la o farmacie sa imi iau xanax si ceva vitamine, pentru ca acum nu iau nimic, decat beau multe ceaiuri de tei. Si astept foarte nerabdator primavara, cu soare, pasari, activitate in afara casei, cred ca mie asta imi lipseste.
@Rogerthat efectul tratamentului in psihoterapie este discutabil, nu exista regula generala. Depinde de medicatie, de concentratia medicamentului, de psihicul pacientului si de organism cum asimileaza si sintetizeaza substantele. Un pacient poate sa aiba un raspuns favorabil si sa se linisteasca imediat pe cand un altul poate avea un raspuns mic si pt o anumita perioada. Exista cazuri in care dupa administrarea de xanax un pacient sa se linisteasca datorita medicatiei dupa care creierul percepe ca totul este in regula ca l-a ajutat enorm acea pastila si sa aiba acceptarea pe o perioada mai lunga. Un altul poate sa aiba doar diminuarea gandurilor, sa fie putin relaxat dar sa stea in tensiune in continuare stiind ca nu i-a fost ok, repet depinde de la persoana la persoana.
@John poti lua xanax daca ti-a fost prescris de catre medic, poti incerca la inceput sa iei o cantitate mai mica decat cea prescrisa pt a vedea reactia, daca nu, iei doza uzuala reocmandata. Nu recomand neaparat vitamine, mai degraba d3, omega3-6-9 si cel mult magne b6.
Acceptarea si angajamentul in schimbarea modului de a percepe fiecare senzatie ajuta 90% in anxietate.
@John poti lua xanax daca ti-a fost prescris de catre medic, poti incerca la inceput sa iei o cantitate mai mica decat cea prescrisa pt a vedea reactia, daca nu, iei doza uzuala reocmandata. Nu recomand neaparat vitamine, mai degraba d3, omega3-6-9 si cel mult magne b6.
Acceptarea si angajamentul in schimbarea modului de a percepe fiecare senzatie ajuta 90% in anxietate.
Si pe scurt ca sa intelegem de fapt ce este anxietatea si unde isi are radacinile, neuroplasticitatea poate explica foarte bine prin urmatorul exemplu:
https://www.youtube.com/watch?v=ELpfYCZa87g
La fel de bine se poate produce si efectul reversibil prin acceptare, invatare, experienta.
https://www.youtube.com/watch?v=ELpfYCZa87g
La fel de bine se poate produce si efectul reversibil prin acceptare, invatare, experienta.
John77 Și eu aștept primăvara sa se mai încălzească Mie niciodată nu mi-a plăcut iarna îmi da o stare mai depresiva probabil din cauza lumini ziua fiind mai mica și nici nu am activitate fizică, vara e mai ok ieșim mai des la plimbare
Ce parere aveti de distonia neurovegetativă, incep sa cred ca eu am asa ceva. Veritas ce stii despre aceasta tulburare, este practic o agravare a anxietatii? sau ce? Am vazut ca are legatura cu calciu ionic seric, iar mie la analize asta mi a iesit normal. Ce pot zice este ca am tot felul de zgomote la coloana, la orice miscare imi paraie coloana, dar fara dureri.
Rogerthat, asa cum am zis, am apelat la pastile doar anul trecut dupa ce am stat 3 luni cu starea acesta si in loc de ameliorare, se agrava. La episoadele din tinerete nu am luat pastile ptr ca nu stiam ce am. Am fost la medicul de familie si a zis ca am distonie neurovegetativa, mi-a dat ceva vitamine dar nu s-a vazut nimic. Apoi problema a disparut din senin, cei drept m-a chinuit destul. Acum am apelat la medicatie si cred ca am facut bine, ptr faza acuta e bine cu medicatie, dupa merge si cu psihoterapie sau acceptarea situatiei. Acum am renuntat la doua feluri de pastile, mai iau decat Cipralex dar in doza minima. Asa cum am spus, anxietatea si depresia au legatura cu scaderea serotoninei la nivelul creierului, se intampla mai ales in perioada de iarna cand ziua e mai scurta si lumina solara mai putina...
John77, principalul simptom in nevroza de panica este sa te trezesti in toiul noptii cu palpitatii. Asta provoaca anxietate si face pacientul de cele mai multe ori sa mearga la urgente crezand ca are probleme serioase la inima. In fond pacientul nu are probleme cardiace, este doar un atac de panica. Cel mai bun remediu este sa iesi putin la aer afara si sa respiri adanc, aerul rece face minuni, apoi incerci sa te linistesti si totul va fi bine. Am un prieten care de ani de zile are aceste atacuri in timpul noptii, la inceput mergea in fiecare noapte la urgente, deja toti doctorii il cunosteau, ii dadeau un calmant si apoi venea acasa, , urmatoarea noapte la fel si asa a continuat ani de zile, mergand din cand in cand si la urgente pana cand intr-o zi s-a hotarat sa nu mai mearga la spitat...cand l-au luat palpitatiile a stat in pat linistit si a zis ca nu mai pleaca nicaieri si daca e sa-i stea inima si sa faca infarct asta e. Spre surprinderea lui dupa 10 minute s-a linistit, acesta a fost primul pas, de atunci nu a mai mers la urgente nici pana in ziua de azi. Cei drept a mai avut atacuri de panica dar nu in fiecare noapte, a invatat sa gestioneze problema si cu trecerea timpului a disparut. Acum este plecat in strainatate dar vorbim des...zice ca mai are cate un atac de panica atunci cand este streasat sau foarte obosit dar se trezeste, iese putin pe geam, respira adanc si se aseaza in pat. Nu- l mai sperie asa ceva. Deci asta cred ca e cel mai bun tratament
@John dar de ce incerci tu sa iti gasesti noi modalitati de a-ti alimenta anxietatea? Dar daca nu ai distonie? :)
Distonia nu este agravarea anxietatii ci invers. Ai distonia si ea in timp iti poate declansa anxietate si atac de panica. NU are nici o legatura nici cu ionic nici cu seric si nici paraitul de coloana.
Distonia neurovegetativa o stabileste un neurolog, daca este cazul poti face o vizita pana la neurologie, in nici un caz un articol de pe internet :)
Distonia nu este agravarea anxietatii ci invers. Ai distonia si ea in timp iti poate declansa anxietate si atac de panica. NU are nici o legatura nici cu ionic nici cu seric si nici paraitul de coloana.
Distonia neurovegetativa o stabileste un neurolog, daca este cazul poti face o vizita pana la neurologie, in nici un caz un articol de pe internet :)
John77
La fel ca tine și eu am probleme cu coloana, nu mă doare doar se aud zgomote și pâraie tot timpul la mișcări.dar eu am dureri de rinichi, dureri lombare, înțepături, dureri suportabile...
Nu știu ce mai e și asta cu coloana.Îmi e tare frica...
Le-am avut pe toate de 6 ani decând am atacuri de panica! Palpitații, fuga la urgenta zi de zi, noapte de noapte, deja mă cunoșteau toți doctorii și asistentele...După aceea aveam impresia că am ceva la.colon, apoi iar cu inima, apoi la plămâni, apoi am avut junghi intercostal și credeam că am făcut un preinfarct.Apoi agorafobie, apoi claustrofobie, acum sunt cu coloana și cu rinichii, am impresia că am ceva fff grav la rinichi.Am dureri de 3 luni...Așa o să o țin toată viața????Cu impresiile astea ? Sau chiar am ceva???
Aaaaa acum am și frica de diagnostic.Nu mai merg la doctor...Îmi e frică să nu îmi spună ceva grav că am la rinichi, asta m- ar face să mă sinucid decât să trec prin ce au trecut alții până au murit...
La fel ca tine și eu am probleme cu coloana, nu mă doare doar se aud zgomote și pâraie tot timpul la mișcări.dar eu am dureri de rinichi, dureri lombare, înțepături, dureri suportabile...
Nu știu ce mai e și asta cu coloana.Îmi e tare frica...
Le-am avut pe toate de 6 ani decând am atacuri de panica! Palpitații, fuga la urgenta zi de zi, noapte de noapte, deja mă cunoșteau toți doctorii și asistentele...După aceea aveam impresia că am ceva la.colon, apoi iar cu inima, apoi la plămâni, apoi am avut junghi intercostal și credeam că am făcut un preinfarct.Apoi agorafobie, apoi claustrofobie, acum sunt cu coloana și cu rinichii, am impresia că am ceva fff grav la rinichi.Am dureri de 3 luni...Așa o să o țin toată viața????Cu impresiile astea ? Sau chiar am ceva???
Aaaaa acum am și frica de diagnostic.Nu mai merg la doctor...Îmi e frică să nu îmi spună ceva grav că am la rinichi, asta m- ar face să mă sinucid decât să trec prin ce au trecut alții până au murit...
@Laura cum ai avut cu toate celelalte asa o sa ai si cu rinichii si diagnosticul. Cum vin asa se duc. Doar le dai importanta foarte mare. Daca cele legate de colon, preinfarct si alte bube au disparut asa or sa dispara si astea.
Veritas
Sper sa fie așa cum spui tu !.
De fapt, dacă stau și mă gândesc bine, când eram cu plămânii( așa credeam eu, că am cancer la plămâni), eram ferm convinsa că asta am, că o sa mor, am fost de 5 ori la urgenta la Pantelimon, și nimic...Până la urma a trecut după ceva timp și am uitat. Cred că ai dreptate!
Dar nu înțeleg, dacă nu avem nimic, de unde durerile ??? Că doar nu sunt nebuna! De fiecare dată când am ajuns la urgență chiar m-a durut ceva !:))))))
Sper sa fie așa cum spui tu !.
De fapt, dacă stau și mă gândesc bine, când eram cu plămânii( așa credeam eu, că am cancer la plămâni), eram ferm convinsa că asta am, că o sa mor, am fost de 5 ori la urgenta la Pantelimon, și nimic...Până la urma a trecut după ceva timp și am uitat. Cred că ai dreptate!
Dar nu înțeleg, dacă nu avem nimic, de unde durerile ??? Că doar nu sunt nebuna! De fiecare dată când am ajuns la urgență chiar m-a durut ceva !:))))))
Stați așa !!!! Acum mi-a intrat în cap Distonia neurovegetativă :)))))
Acum caut pe net despre asta!
Am impresia acum că asta o am și eu!
:))))))) Doamne!! Urata boala!!!!!! Cred că am și ipohondria:))))
Hai să râdem!!!
Acum caut pe net despre asta!
Am impresia acum că asta o am și eu!
:))))))) Doamne!! Urata boala!!!!!! Cred că am și ipohondria:))))
Hai să râdem!!!
Popik@ deci eu am inceput pe la 18 ani cu anexietatea asta dar ca nam stiut ce mi se intampla... si in perioada aia frica dura ore sau maxim 1 zi sau doua... la 20 cand a murit tata am inceput sa am frica de boala si de moarte... aveam perioade cand ptr orice nimic mergeam la medicu de familie... dar ma linisteam tot timpu cand doctoru imi spunea ca nu am nimic... dar niciodata nu au tinut starile de frica asa mult... anu trecut de la un stres puternic ma tinut frica 1 luna jumate... nici atunci nu mam informat pe net sau forumuri sau dus singure... e de asta de acu nush cum sa ma scap. se fac 3 luni acusi si nustiu cum sa o abordez... daca las gandurile si accept ca sunt doar ganduri (ceea ce imi este f greu) nu mie bine tot mie frica... daca nu le las si ma opresc si le evit iar nu mie bn.in ce sens nu imi e bn... corpu tensionat. nu ma pot bucura de momentele frumoase... senzatie de irealitate si altedati nu ma pot concentra cum trebuie... ma duc in bucatarie si imi ia cateva secunde sa ma gandesc unde e ceea ce imi trebe sau ptr ce mam dus acolo... obosesc mai repede...eu nu as vrea tablete... dar as avea si eu nevoie de o pauza... azi ma duc la psiholog... dar eu nu inteleg germana asa bine... psihologi romanii nu au locuri libere...stiu ca psihologu nu ma vindeca el... dar as vrea sa incerc diferite tehnici de a schimba felu de a gandi pozitiv... si na sa iasa frica asta din corp... ea imi aduce aminte ca cv nu e in regula cu mn... si am ramas blocat pe frica asta. nush exact cum sa o abordez ce sa imi zic cand am momentele alea nasoale... nustiu...
Deci ca sa ma intelegi... sunt in faza in care nu ma abtin mai de la nimic din ceea ce faceam si inainte... adica imi desfasor activitatile normale ca inainte... si la lucru si acasa... doar ca nu exsista sa fie o ora in care cel putin 10 -15 minute sa nu ma gandesc la ce mi se intampla imi urmaresc miscarile, gandurile sa nu cumva sa fie ceva suspect sa fiu nebun si sa nu imi dau seama... altedati si ore intregi... e deajuns un gand intruziv... pe urma ma gandesc cum sa scap de ele... cum sa mai incerc... ma motivez... si tot asa de 3 luni... nam si eu ore sau zile in care ba sa zici azi mam gandit numa o data sau de 3 ori la frica asta...
Buna Seara..Prietini cineva are dureri de cap zii de zii? Analizele arata bine totul e ok..dar dureri de cap de 3 ani de zile nu mai trec..Vreau sa stiuu daca cineva se mai confrunta cu asa problema..Multumesc!
Petrea daca le ai numa cand esti stresat si dispar cand nu esti e de la anexietate... daca le ai tot timpu e posibil sa ai migrene... am cunostinte care le au zi de zi fara sa sufere de altceva...
@Petrea si de 3 ani nu ai fost la neurolog?
Da eu m-am confruntat cu migrene zilnice, nu este ceva nou dar cel putin dupa o perioada cand am observat ca este zilnica treaba am mers la neurologie. Tratament si se rezolva.
Da eu m-am confruntat cu migrene zilnice, nu este ceva nou dar cel putin dupa o perioada cand am observat ca este zilnica treaba am mers la neurologie. Tratament si se rezolva.
Hai sa ma plang si eu de o problema, visez mult in fiecare noapte si lucrul acesta ma deranjaza. E posibil sa fie de la Cipralex. Voi aveti asa ceva? :-))
Probabil ca toti dormiti, ma uit la ceas si observ ca e 1, 50. Nu am dormit deloc, am stat in pat de la 11 si pana pe la 1.30, si acum m-am ridicat din pat, am aprins computerul si am desfacut o sticla de vin. Am zis cumva suparat "' stai ma asa pai pana cand ma chinui eu cu o prostie de anxietate." Inainte daca stateam noaptea tarziu sa zicem pana pe la 3 nu imi faceam probleme, acum daca nu adorm inainte de ora 12 intru in panica. Inainte eram curajos, pana acolo ca puteam merge in cimitir la ora 1 noaptea, acum cand aud cuvantul moarte, ma sperii. Deci, intr-un cuvant, la noi frica cea mare este de moarte. Cand nu ne vom mai teme de moarte, anxietatea nu mai are treaba cu noi, nimic nu ne mai poate face rau, chiar nici moartea. E ciudat ca inainte sa imi pun un pahar de vin, simteam o presiune in piept si un nod in gat, acum sunt relaxat si nu mai am nimic. Ciudat, nu? Cred ca la noi nu este vorba decat de o resetare a creierului, de o maturizare a persoanei, ceea ce ne va face mai puternici. O doctora pshiholog spunea la tv ca ea chiar ii apreciaza pe cei care au atacuri de panica si anxietate, pt ca ei sunt cei care vor pune pret pe viata, isi vor face curatenie in suflet, vor deveni mai puternici emotional. E greu pentru noi, dar trebuie sa depasim perioada asta, trebuie. Mi-am pus vin pentru ca m-am enervat, mi am zis fie ce o fi, ori mor ori ma simt mai bine. Si ma simt mai bine. Nu mai beau nici cafea nici cola, nici bere, beau ceaiuri multe, mananc fructe multe, beau apa cam toata ziua, si nimic. De asta m-am enervat. Acum sunt sigur ca voi dormi pana dimineata, sper. Sotia doarme, fetita doarme, nu vreu sa le trezesc, poate ca sotia mea nu intelege cu adevarat prin ce trec, sau nu vreau sa o sperii, Decat voi veti intelege ceea ce am scris. Sa auzim de bine next time.
John77 Și eu sunt treaza la ora asta De fapt mam trezit la 2:30 Eu sunt obișnuită sa ma trezesc în fiecare noapte foarte rare sunt nopțile în care dorm fără sa ma trezesc Se mai întâmplă și altora din astea?
E rau pentru ca noi chiar avem nevoie de somn, deci nu am dormit decat 4 ore toata noaptea, chiar asta ma doboara, nu stiu ce sa fac
John, mergi la un psihiatru si cere-i sa-ti dea MIRZATEN. Folosesti 1/4 din pastila inainte de culcare si o sa dormi bine si o sa te refaci, o sa te simti i bine, plus ca medicamentul nu da dependenta. Il poti folosi vreo trei luni si vezi cum te simti.
Eu cand nu dormeam noaptea psihiatru mia dat tritico.Am luat o perioada pana sa reglat somnul.
Buna la toata lumea.Rogerthat am aceeasi poveste ca si tine de un an de zile frica de a nu face ceva rau ciuva.de fapt frica nu o mai simt dar au ramas gandurile.nu mai suport pur si simplu ma ingrozesc
Saiura
Buna ! Eu nu va înțeleg cum adică va e frică să nu faceți rău cuiva ? Adică va vine să faceți rău? Sau cum ? Aveți gânduri de a face rău unei anumite persoane? Întreb pentru că eu nu am avut niciodată așa ceva.Și nu înțeleg. ,.Am văzut că foarte mulți pe forum aici spun asta.
Buna ! Eu nu va înțeleg cum adică va e frică să nu faceți rău cuiva ? Adică va vine să faceți rău? Sau cum ? Aveți gânduri de a face rău unei anumite persoane? Întreb pentru că eu nu am avut niciodată așa ceva.Și nu înțeleg. ,.Am văzut că foarte mulți pe forum aici spun asta.
Laura nici nu iti doresc sa treci prin asa ceva.pur si simplu iti vin imagini in cap ca si un impuls de a face rau unei persoane dragi.in adancul tau si in inima ta tu stii ca nu ai face asa ceva.dar iti vin gandurile spontan.e ca si cum esti obsedat ca ai o anumita boala dar de fapt tu nu ai nimic.
Saiura
Așa ceva nu am gândit niciodată, sa fac rău cuiva sau să îmi vina să il omor ! Eu am doar simptome de boli, am impresia că sunt cu colon iritabil cu coloana că aș avea ceva fff grav și că o sa mor și îmi e frică de asta ! Și nu pot merge la doctor de frica sa nu aud un diagnostic grav ! Atât am ! Amețeli, dureri lombare, zgomote in burta, îmi trosnește coloana și gâtul, , cred că am și spondiloza cervicala și lombara daca nu altceva mult mai grav și voi muri:))) Deci cred de fapt ca sufar de ipohondrie :))) sau nu stiu...
Așa ceva nu am gândit niciodată, sa fac rău cuiva sau să îmi vina să il omor ! Eu am doar simptome de boli, am impresia că sunt cu colon iritabil cu coloana că aș avea ceva fff grav și că o sa mor și îmi e frică de asta ! Și nu pot merge la doctor de frica sa nu aud un diagnostic grav ! Atât am ! Amețeli, dureri lombare, zgomote in burta, îmi trosnește coloana și gâtul, , cred că am și spondiloza cervicala și lombara daca nu altceva mult mai grav și voi muri:))) Deci cred de fapt ca sufar de ipohondrie :))) sau nu stiu...
Saiura ai fost la psiholog? Eu am fost acu 2 zile si sincer nam facut mai nimik, iam spus povestea mea.. si ma incurajat si chiar azi e a doua zi si ma simt chiar bine...sunt multe persoane mii de persoane cu aceiasi problema... depinde de fiecare cum se motiveaza... primu lucru care am sa il fac e sa accept gandurile (adica cand imi vine eu sa imi spun ca e doar un gand negativ si punct) daca te intrebi tot timpu dc vin sau cum pot sa gandesc asa ceva sau ce ar zice altcineva daca ar sti... o sa iti fie tot mai greu... mia recomandat psihologu tratament ptr o perioada cu antidepresive... ceea ce nu as prea vrea... vreau sa vad cat pot singur sa ma linistesc... in cazu tau as accepta tratamentu ptr ca cat il ai de mai mult timp... scapi mai greu de el. ce sa zic stiu ca e oribil... dar stai linistita... documenteazate despre gandurile intruzive si anexietate... odata ce intelegi in mare ce efecte au... le vei intelege altfel... sunt doar ganduri incearca atunci cand iti vin sa nu le mai continui ca daca ca daca. si chiar daca altedati nu poti ca si mie mi sa intamplat... tu tot incearca candva se vor rarii sau se vor duce de tot. eu am remarcat ca atunci cand sunt cu adevarat linistit... si imi spun eu singur un gand dinala... nu ma mai poate speria... si trec imediat peste... Popik a urmat tratamentu si chiar sa simtit bine... poti incerca si tu... e nasol... dar stiu sigur ca trece...
Laura... la noi fricile astea ne provoaca acelasi stari care ti le provoaca fricile tale... anexietatea are acelasi rol la fiecare dar pe teme diferite
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 9mi-e frica...:((( panica, anxietate
- 19distonie neurovegetativa???
- 3teama de transportul in comun-anxietate?
- 13ce boala are aceste caracteristici? Schizofrenia?
- 3Cum reactioneaza inima mea la stres!
- 15atacul de panica si glanda tiroida
- 3Atac panica
- 4stari anxio depresive asociate cu insomie
- 10materiale informative (in engleza) pt persoane care aud voci
- 3Atac de panica sau Anxietatea
- 5Ma simt captiv in trecut!
- 7Efecte adverse paroxetina?
- 8Atac de panica si foarte anxietate.. ajut
- 2Anxietate, pierdere de memorie de scurta durata !
- 4Simt ca nu mai sunt eu :(
- 3Sfat - anxietate, depresie sau alta afectiune
- 4Am 19 ani si cred ca as putea face infarct miocardic
- 3Stari de rău, simptome diferite
- 3Tulburare de panica.
- 2Atac de panica
Mai multe informații despre: Anxietatea Atacurile de panica tulburarile psihice
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: