Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
@se poate sa simti respiratie grea 24 ore din 24 din causa anxiety ?
Da și poți scăpa de ea, în momentul când nu ti mai concentrezi atenția pe ea.
Buna Dualtrax! Ma bucur nespus ca am gasit articolul tau. Si eu ma confrunt cu aceeasi problema si nu stiu cum as putea sa scap de ea. Imi doresc mult sa pot uita de aceasta problema dar ma tot confrunt cu ea. Atacuri de panica nu am dar imi fac mereu griji poate din nimicuri. Dar iti multumesc mult pentru ca te-ai gandit sa publici povestea ta aici.
Tot respectul din partea mea !
Tot respectul din partea mea !
Hristos a inviat!va doresc sarbatori pascale cu lumina si liniste in suflete, cu cei dragi aproape, cu speranta unui nou inceput.nu va lasati doborati de incercarile vietii...aveti incredere ca o sa reusiti.haideti sa ciocnim un ou si sa ne bucuram de cozonacii pufosi
Buna seara, in urma cu cativa ani m-am imbolnavit aceasta boala banala ” atacuri de panica” boala care a ma inchis in casa un an nu reuseam sa ma duc nici pana in fata blocului am pierdut relatie ca ajunsesem sa nu comunic si cand o faceam ma comportam urat, am fost la psiholog am fost la urgenta peste tot, am facut analize nimic perfect sanatos dor putin calcemia scazuta. Mi-am invins temerile incet cu incet, toate. Aveam frica si sa stau pe wc, aveam frici de orice. Totul perfect m-am angajat am lucrat 3 ani, totul perfect bineinteles ca ma mai incercau intre timp dar stiam ca este un atac depanica, cu toate ca uneori eram ametit, uneori aveam impresia ca imi sare inima din piept, ca mai tremuram, ca aveam nu stiu ce stari pe care pur si simplu nu le bagam in seama ca stiam ce este. Totul pana in urma cu 2 zile, am plecat la ai mei in Italia, in autocar un nene cred ca era ”betiv ”
se vedea pe el. avea un tremurat foarte foarte rau, transpira, a facut chiar si crize urate de epilepsie sau cum se scrie, isi revenea iar dupa radea zic ca era betiv ca am vazut si au vorbit oameni din autocar ca a baut 3 litri de vin. a fost chemata abulanta si bineinteles pe mine ma luat foarte tare atacurile de panica chiar si in momentele astea cand ma gandesc si scriu am mainile foarte transpirtate. Problema este culmea dupa ce imi trecusera de atacurile de panica ma simt iar la fel de rau, m-am speriat foarte tare, acum am impresia ca fac si eu crize din alea, ca mor, ca nu pot sa respir. Nu stiu ce sa ma mai fac. Ma gandesc doar acolo nu stiu gen ca daca as face si eu crize din alea, ca daca tremur putin mi se intampla si mie si imi apare atacul de panica si ma ia tremuratul ca daca mor, sau ca fac alceva sincer imi este rusine sa postez aici dar nu am ce sa fac as fi multumit daca as primi niste incurajari, nu imi este frica sa ies afara sau sa ma plimb cu masina, doar cand raman singur in gandurile mele ma gandesc acolo, acum imi este frica sa ma mai duc acasa in Romania, chiar si acum cand scriu, si citesc imi vine sa rad ca stiu ca sunt doar niste ganduri, niste ganduri care pe moment cred eu ca mor sau fac alceva dar nimic nu se va intampla. Am 24 de ani, nu este posibil asa ceva sa fiu asa de slab. Maine o sa incerc sa iau calciu ceva, magneziu habar nu am. Nu am luat niciun fel de pastile in perioada aceea, doar uneori odata la nu stiu cat timp un extraveral. Mama mea are depresie, atacuri de panica si ea ia pastile si nu poate sa mai scape de ele de asta eu am prins frica de pastile ca am vazut la ea.
Multa sanatate va doresc
se vedea pe el. avea un tremurat foarte foarte rau, transpira, a facut chiar si crize urate de epilepsie sau cum se scrie, isi revenea iar dupa radea zic ca era betiv ca am vazut si au vorbit oameni din autocar ca a baut 3 litri de vin. a fost chemata abulanta si bineinteles pe mine ma luat foarte tare atacurile de panica chiar si in momentele astea cand ma gandesc si scriu am mainile foarte transpirtate. Problema este culmea dupa ce imi trecusera de atacurile de panica ma simt iar la fel de rau, m-am speriat foarte tare, acum am impresia ca fac si eu crize din alea, ca mor, ca nu pot sa respir. Nu stiu ce sa ma mai fac. Ma gandesc doar acolo nu stiu gen ca daca as face si eu crize din alea, ca daca tremur putin mi se intampla si mie si imi apare atacul de panica si ma ia tremuratul ca daca mor, sau ca fac alceva sincer imi este rusine sa postez aici dar nu am ce sa fac as fi multumit daca as primi niste incurajari, nu imi este frica sa ies afara sau sa ma plimb cu masina, doar cand raman singur in gandurile mele ma gandesc acolo, acum imi este frica sa ma mai duc acasa in Romania, chiar si acum cand scriu, si citesc imi vine sa rad ca stiu ca sunt doar niste ganduri, niste ganduri care pe moment cred eu ca mor sau fac alceva dar nimic nu se va intampla. Am 24 de ani, nu este posibil asa ceva sa fiu asa de slab. Maine o sa incerc sa iau calciu ceva, magneziu habar nu am. Nu am luat niciun fel de pastile in perioada aceea, doar uneori odata la nu stiu cat timp un extraveral. Mama mea are depresie, atacuri de panica si ea ia pastile si nu poate sa mai scape de ele de asta eu am prins frica de pastile ca am vazut la ea.
Multa sanatate va doresc
Buna seara, am citit cu atenție comentariile voastre și pot spune că mă ajută. Am și eu simptome cum ar fi, stare de agitație, nevoia de aer, transpiratie, puls alert, gura uscata, imi arede fata si pot să stau intr-un loc. Cel mai rău este in metrou, culmea că nu se întâmplă nimic dimineața când mă duc la servici, se întâmplă seara când mă întorc acasă...cateodata dupa prima stație trebuie sa cobor căci nu mai rezist apoi merg pe jos acasa. La serviciu rezist doar cu starea de agitație. La birou îmi mișc un picior tot timpul din cauza agitației pe care o simt. Am zile bune și zile proaste...Am făcut analize, ecografii...nimic, toate în regulă.Am descarcat cartile recomandate de voi, m-au mai ajutat...Menționez că îmi este teama sa rămân singură acasă de teama sa nu mi se facă rău. Ce sa mai fac??? Urmează să mă las de țigări și cafea. Mulțumesc.
Am uitat sa spun că am avut și un holter pentru 24 de ore, totul a fost ok. Am chemat salvarea de două ori...insa nimic.
Daca nu aveti nimic fizic, va adresati psihiatrului si psihologului.
Azi am fost la medic... si dupa 5 ani de zile mi-a schimbat cipralexul cu efectin pr de 75 mg... imi este putin cam frica să il schimb... ce parere aveti ?
Incercati o pastila si vedeti cum e. Unii nu au nici un fel de efect secundar la schimbarea tratamentului.
Dar EFECTIN este mai puternic decat Cipralexul ?
Dansa mi-a spus sa renuntam usor usor la cipralex pentru ca nu isi mai face efectul dupa 5 ani de zile.
Apoi, dupa 1 an de zile sa scot si efectin-ul si sa nu mai iau nici un medicament.
De 8-9 luni de zile am renuntat si la anxiar !
N-am avut nicio problema in privinta dependentei si am luat anxiar 5 ani de zile...
O zi minunata!
Dansa mi-a spus sa renuntam usor usor la cipralex pentru ca nu isi mai face efectul dupa 5 ani de zile.
Apoi, dupa 1 an de zile sa scot si efectin-ul si sa nu mai iau nici un medicament.
De 8-9 luni de zile am renuntat si la anxiar !
N-am avut nicio problema in privinta dependentei si am luat anxiar 5 ani de zile...
O zi minunata!
Efectinul e tot antidepresiv ca Cipralexul. Nu e unul mai puternic ca altul. Sunt la fel.
Sanatate multa!
Sanatate multa!
Buna !! Are cineva emailul lui Dultrax? Sau stie cineva cum.pot lua legatura cu el?
Nu am inteles niciodata cand auzeam "efectul placebo" ziceam ca sunt doar incurajari...nei bine va spun din ce am simtit pe pielea mea si alava Domnului ca am ajuns sa pot vb.deapre asta ( pt ca nici nu puteam vb ) si ca sunt bine.atacuri de panica, depresie si dezorientare totala si tot tabloul asta intunecat a fost "prieten cu mine" dar nu pt.mult timp, pt. Ca n-am vrut sa renunt la viata mea si la planurile mele si mi-am dorit sa-mi revin pt.ca nu eram altu.da tu asta care incepi sa te desconaideri si crezi ca esti altul si ca viata ta e data peste cap.tu trebuie doar sa ti revii nu e nimic rau in asta.esti om su esti norocos ca treci prin asta pt ca cineva vrea o schimbare.capusorul tau nu vrea sa te duca pe un drum mai bun ca e satul de stilul haotic de viata pe care l ai.n-am luat nici o pastila in afara de stresclin.strangeam din dinti si stiam ca o sa functioneze inapoi totul bine pt ca atatia ani el asa a functionat si nu are cum sa se schimbe de la pastile sau altceva si am strans si am plans ai am mers in locuri unde imi era frica si m-am fortat sa ii arat ca acolo nu exista pericol si ca am mai fost...avean atacuri de panica si cand ma intalneam cu un prieten..si cand urcam in taxi si ma vedeam "singur" plus depresia care venea prin invaluire si la fel.nu am vrut pastile.am vrut sa ma vindec sanatos ca ele sa nu mai apara.si tu cititorule gandestete ca in timpul atacurilor de panica plus depresie iubita mea de 8 ani cu care aveam planuri a preferat sa Ica pas...si tot nu m-a doborat pt ca am urmat cursul firesc si natural a lucrurilor.si nu, nu sunt un tip calm nesimtit, dobitoc.Doar mi-a pasat de viata mea si ca eu sa-mi revin trecuse pe prim plan.sunt deachis sa mai dau sfaturi care vrea si isi doreste sa vorbeasca cu cineva care a trecut prin asta. ( nu va ganditi ca cer favoruri sau bani) nu are legatura.doar vreau sa ajut pt ca stiu ce inseamna sa ai povara asta.va pup. Care vrea sa ma contacteze pe fb cristian roman iasi la poza de profil am o camasa cu maieu alb si ochelari sau lasa-mi mesaj pe messenger si spune-mi motivul. Zi frumoasa!!
Nu toti putem suporta confruntarea cu raul din noi.Mult mai usor si definitiv , se reuseste prin terapia completa , de gasirea cauzelor, de stergere a cauzelor, de echilibrare psihica, de implementare a pozitivului, Este cineva care se ocupa cu asta timp de o luna de zile, zilnic, oferind si tehnicile si practica , Mai usor zic pentru ca ai ajutor exact pe problemele tale personale si nu generaliste.Contra cost dar nu scump., Scrieti-mi , ori in privat aici ori pe email, completati cu yahoo.com., la adresa afisata.Cine e mai sensibil poate nu reuseste sa infrunte frica mai ales cand incepe panica.Mult mai usor, intr-o luna, te ocupi de aceste tehnici, metode, cateva minute pe zi, pe rand sub indrumare, (singur poate nici nu stii ce sa faci, nici de unde vin gandurile fricile nici cum sa scapi)De preferat este sa lucrezi la cauze, stergere, inlocuire a fricilor, lucrat cu subconstientul, , trecand usor , frumos la viata sanatoasa.Zi minunata .
Ei bine.su sunt foarte sensibil si numai eu stiu cum am suportat toate fricile si impulsurile care declansau panica, depresia.deci nu vreau nici o suma modica sa ajut pe cineva asa cum recomanzi tu.deci e clar ca n-ai trecut prin asta pt ca n-ai mai fi zis de sumele "modice" of Doamne nu-ri doresc sa treci prin experienta asta.sanatate!
Nu ai inteles clar.Eu am trecut prin toate astea f mult timp, dar in final am apelat la cineva de meserie sa zic asa, care m-a ajutat zi de zi, mi-a dat metoda pentru fiecare stare de frica, de teama, a lucrat mult cu mine si eu cu mine. Dar nu poate cineva sa se ocupe o luna de zile gratis.Eu am citit dar singura nu puteam si nici nu stiam exact cum sa aplic plus ca pe net sunt date multe tehnici dar nu in totalitate si nici explicite.Asta am scris ca cine nu reuseste singur poate apela la cine practica , Va doresc sa petreceti 1 mai in liniste si pace.
Daca spui ca ai trecut inseamna ca stii si partea intunecata a lucrurilor.ai putea sa le dai cateva sfaturi chiar tu.oamenii n-au bani si ce te faci cand te mai prinde si o stare ca asta? Inteleg perfect ce apui si imi pare rau ca ai trecut prin asta insa in acelasi timp pun pariu ca ai invatat o gramada din asta.eu personal da. Sa ai o zi frumoasa Alina!
Buna ziua ! Ma numesc Bianca Rogoz, am 27 de ani, o fetita de 5 ani si sunt casatorita ! Totul a inceput acum o luna de zile... dupa 3 extractii dentare, o anestezie puternica am ajuns acasa si nu am putut sa vorbesc ziua respectiva, beam ceva imi venea inapoi pe nas, incercam sa dorm dar mi-era frica sa nu mor, iar de atunci ma confrunt cu asa numita ANXIETATE sau ATAC DE PANICA. in urma cu 4 ani, am avut cancer tiroidean, urmat de extirparea glandei tiroide, urmat de ani de radio terapii, oncologii si medicatii. am fost bine psihic, am fost mereu o fire optimista, vesela, plina de viata, nu mam lasat nici o secunda bolii, dar acum am cazut ! De o luna de zile traiesc cu frica ca sunt bolnava, cu mainile si picioarele ba reci ba calde, cu frisoane, cu pulsatii simt ca imi iasa inima din piept, ameteala, greata, dureri de stomac... Am fost de 2 ori transportata cu ambulanta la spital, inclusiv ieri am trecut prin acest episod cumplit si dupa investigatii am rezultat sanatoasa. sunt constienta ca totul este in mintea mea, sunt constienta ca am nevoie de ajutor si indrumare, am sustinut o sendinta la psiholog, mi sa administrat un medicament pe care trebe sa il iau in fiecare seara, dar nu l-am administrat decat 2 seri la rand pentru ca am fost ca si o leguma dupa el.Specific ca sunt in germania si inafara de sot nu am pe nimeni langa mine ! mi-as dorii daca puteti sa ma ajutati cu un sfat cu o indrumare :( multumesc frumos !
Nici nu-i sigur ca totul e in mintea ta...medicii folosesc explicatia asta, "atac de panica", "anxietate" cand nu au un alt raspuns. In copilarie, copilului meu i s-au facut la fel, la o sedinta la stomatolog, 2 sau 3 anestezii, venea vacanta si voia sa termine totul intr-o zi, sa poata pleca in vacanta -deci nici vorba de teama de stomatolog. Din noaptea aceea a avut probleme, noapte de noapte, timp de...nu mai stiu, parca 2 luni, reflux esofagian. Am fost la o multime de doctori, profesori univ... nicio explicatie, nicio ameliorare cu orice tratament, in final i s-au recomandat medicamente pt psihic, pe care insa nu i le-am administrat. Apoi, in interval de cam o saptamana, de la noapte la noapte s-au vazut imbunatatiri vizibile, pana a disparut. Dupa mult timp, am gasit descris un caz similar pe un forum strain. Concluzia: de la anestezic, probabil s-a depasit doza recomandata.
Ai avut cancer si n-ai avut anxietate, prin urmare de ce acum...
Hai sa vedem, poate iti trece si tie in cateva luni, ai rabdare...
Ai avut cancer si n-ai avut anxietate, prin urmare de ce acum...
Hai sa vedem, poate iti trece si tie in cateva luni, ai rabdare...
@ Bianca
Dupa 14 zile de astfel de simptome, teoretic ar trebui sa mergi la psihiatru sa nu se agraveze anxietatea.
Ai facut un dezechilibru al neurotransmitatorilor care nu se poate depista la analize. Nu e totul in minte, ci si in chimia creierului.
Dupa 14 zile de astfel de simptome, teoretic ar trebui sa mergi la psihiatru sa nu se agraveze anxietatea.
Ai facut un dezechilibru al neurotransmitatorilor care nu se poate depista la analize. Nu e totul in minte, ci si in chimia creierului.
Salutare :)
Revin si eu aici, am fost plecat acum 2 saptamani in germania :) cica in concediu, a fost un esec total, la momentul ala tratamentul era doar cipralex o pastila.
Acolo prima noapte m-a luat cu o stare de transpiratie, greata, neliniste... am atipit si m-am trezit brusc si m-am dus si am vomat.
Eh, de acolo a inceput calvarul :) am dormit doar 5-6 ore in 4 nopti... eram slabit, simteam ca imi bate inima mereu, nu aveam pofta de mancare, nu voiam sa fac nimic, stateam in pat si numaram orele sa plec acasa in Romania.
Am fost sa imi dea la farmacie ceva de somn, mi-au dat pe baza de plante neavand reteta, frectie la piciorul de lemn.
Eh aici vine faza buna :) cum am aterizat in Romania totul s-a dus :))) mancam, eram fericit, cei drept am ramas cu insomnia.
Am vorbit cu doctora mea, mi-a schimbat cipralexul , dupa 5 ani de zile.
Luam o pastila de cipralex, inainte sa il scot de tot, dansa mi-a zis sa iau jumatate de pastila vreo 10 zile.
Acum de 5 zile iau efectin 75mg 1 pastila dimineata sj 1/3 trittico seara inainte de somn.
Dar de vreo 2 zile am momente in care mi se usuca gura, transpir si am si o stare de greata... care trece la un moment, dar problema e ca de 2 nopti dorm putib si in reprize.
Sa fie oare sevrajul de la cipralex ?
Tin sa precizez ca de 8 luni nu mai iau anxiar (ma gandesc ca acolo nu e cazul de sevraj)
Santate !
Revin si eu aici, am fost plecat acum 2 saptamani in germania :) cica in concediu, a fost un esec total, la momentul ala tratamentul era doar cipralex o pastila.
Acolo prima noapte m-a luat cu o stare de transpiratie, greata, neliniste... am atipit si m-am trezit brusc si m-am dus si am vomat.
Eh, de acolo a inceput calvarul :) am dormit doar 5-6 ore in 4 nopti... eram slabit, simteam ca imi bate inima mereu, nu aveam pofta de mancare, nu voiam sa fac nimic, stateam in pat si numaram orele sa plec acasa in Romania.
Am fost sa imi dea la farmacie ceva de somn, mi-au dat pe baza de plante neavand reteta, frectie la piciorul de lemn.
Eh aici vine faza buna :) cum am aterizat in Romania totul s-a dus :))) mancam, eram fericit, cei drept am ramas cu insomnia.
Am vorbit cu doctora mea, mi-a schimbat cipralexul , dupa 5 ani de zile.
Luam o pastila de cipralex, inainte sa il scot de tot, dansa mi-a zis sa iau jumatate de pastila vreo 10 zile.
Acum de 5 zile iau efectin 75mg 1 pastila dimineata sj 1/3 trittico seara inainte de somn.
Dar de vreo 2 zile am momente in care mi se usuca gura, transpir si am si o stare de greata... care trece la un moment, dar problema e ca de 2 nopti dorm putib si in reprize.
Sa fie oare sevrajul de la cipralex ?
Tin sa precizez ca de 8 luni nu mai iau anxiar (ma gandesc ca acolo nu e cazul de sevraj)
Santate !
Salutare!
Vreau sa va intr. daca este normal sa.mi fie rau ca iau seroxat de 5 zile si am stari de voma ma trezesc speriat imi arde fata nu am chef de nimic. Iau seroxat cu xanax. Inainte am mai luat seroxat si m.ia facut rau si am oprit tratamentul. Dar aveam calmant rivotril. Este posibil ca aceste stari sa.mi dispara pe masura ce il iau sau sa nu imi mearga. Mentiobez ca ia 10 mg.
Va multumesc!
Vreau sa va intr. daca este normal sa.mi fie rau ca iau seroxat de 5 zile si am stari de voma ma trezesc speriat imi arde fata nu am chef de nimic. Iau seroxat cu xanax. Inainte am mai luat seroxat si m.ia facut rau si am oprit tratamentul. Dar aveam calmant rivotril. Este posibil ca aceste stari sa.mi dispara pe masura ce il iau sau sa nu imi mearga. Mentiobez ca ia 10 mg.
Va multumesc!
De ce continuati sa luati pastile de ani de zile daca nu va trateaza problema ?
Probabil Ca ne place ca ne simțim bine pentru moment apoi... o luam de la capat
Efectele secundare ar putea sa treaca dupa o luna.
Trittico e sedativ de fel. Asta nu trece, @ anxiar.
Trittico e sedativ de fel. Asta nu trece, @ anxiar.
Trebuie sa iau o doza mai mica probabil.
In loc de 150 sa iau 100.
Mi se înfunda si nasul si mi se usucă gura noaptea in somn
In loc de 150 sa iau 100.
Mi se înfunda si nasul si mi se usucă gura noaptea in somn
Eu am de 9 ani anx ! Am incercat cateva medicamente linissan, seroxat, xanax, carmamazepina, tritico acum de un an jumate iau cipralex.Atacuri de panica nu mai am de vreo 10 luni.dar anxietatea nu se duce.Am facut sedinte de psihoterapie care m-au ajutat foarte mult.In ziua de paști am inceput cu jumătate de pastila de cipralex si vreau sa renunt de tot.Pastilele nu sunt soluția.Si cu ele tot avem anxietate.Am trăit pe pielea mea senzatii ciudate si fel si fel de ganduri.Acum pot spune ca sunt pe linia de plutire.Am spondiloza cervicala si asta mă da peste cap.Un sfat va dau pastilele nu te vindeca !!
Pastilele nu te vindeca dar pe mine m-au tinut fara anxietate si mi-au dat remisie de 10 ani.
@ anxiar
Ia doza minima cu care dormi.
@ anxiar
Ia doza minima cu care dormi.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 24anxietate si dependenta de fumat
- 8panica, anxietate, agorafobie - ajutor
- 32Am primit diagnosticul de tulburare anxioasa generalizata
- 7Atac de panica - cateva sfaturi
- 8Dureri de cap, inima!
- 2tulburarea anxios depresiva
- 3de vreo 4 ani am stari de ameteala, atacuri de panica, frica de a sta singur
- 13Atac de panica sau nu?
- 16Seroxat, Elicea, fara efecte
- 1daca analizele la inima sunt bune se mai poate ascunde ceva ?
- 5Anxietate?
- 7Atacuri de panică și atitudinea familiei
- 9Anxietate și atacuri de panică
- 13Anxietate incurabila
- 17Iau SEROXAT 50MG pe zi, gabaran 300mg, anxiar la nevoie, și zolpidem
- 425 de ani, tahicardie
- 2Părere? tensiune crescută, stare de agitație și neliniște, tensiune musculară, cam 15 min
- 5Atacuri de panica foarte puternice
- 0Gândit pesimist apoi respirație ingreunata
Mai multe informații despre: Anxietatea Atacurile de panica tulburarile psihice
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: