Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
Buna ziua. Am 27 de ani si din 10 ianuarie 2019 ma lupt cu o pneumonie. Am luat Avelox dar in continuare simt ziua o apasare in piept si respiratie ingreunata. Maine ma duc la pneumolog sa vad daca mi-a trecut pneumonia. Cu simptomele de sufocare am ajuns de 2 ori la urgente si mi-a zis ca am facut un atac de panica din cauza ca pe perioada pneumoniei respiri mai greu plamanii fiind inflamati si eu m-am speriat ca nu stiam de la ce respir asa greu. Tin sa precizez ca nu am mai patit asa niciodata. Raceli am mai avut dar sa raman fara aer niciodata. Azi am reusit sa stau singur dupa 3 saptamani. Am avut iar senzatie de respiratie greoaie si neliniste dar am respirat numai pe nas si au trecut. As dorii sa stiu cat timp ai luat Omega 3 si Q10 ?? Multi zic sa nu am inceput de astm de aceea ma duc mai mult si la pneumolog sa vad. Daca nu am astm sigur e atac de panica.Macar daca am astm sa imi dea ceva sa nu mai fac crizele de respiratie greoaie. Dar as dorii sa incep si un tratament cu Omega 3 si Q 10 si de aceea am vrut sa aflu cat timp ai tinut acest tramatent pentru a scapa de atacul de panica. Multumesc!
Du te si clarifica cu plamanii, astmul, si te veu linisti. Vezi dupa daca ai nevoie de suplimente. Iti recomand bomboane mentolate sau miofilin, numai dupa ce intrebi medicul
Santinou sau dualtrax daca imi puteti lasa o adresa de facebook sau ceva sa putem vorbi. As avea nevoie de ajutorul vostru. Nu va stresez doar niste intrebari. Multumesc din suflet.
Draga damian, avem un grup de siport pe whats up unde este si dualtrax, lasa mi in privat nr de tel, si cateva vorbe despre tine
Am trimis un mesaj privat. Multumesc !!!!
Si eu sufăr de anxietate, atacuri de panică, nod in gât, frica de a ieși afară din casă, presiune in cap, ameteli. Problema este că am hernie hiatală si reflux laringoesofagian care din păcate dau astfel de simptome. Așa că iau doar minerale si vitamine. Cine are probleme cu stomacul să intre pe youtube si sa caute silent reflux si hiatus hernia. Sănătate multă!
La mine cred ca e un pic mai diferit, cand am aflat ca am Helicobacter pilory sa declansat ceva straniu care cred ca merge spre anxietate.simtome si stari inexplicabile.Am facut analize, ecograf, ekg.Doar colecistul lenes in rest totul ok.
Ce ma sperie:faptul ca ma gandesc prea mult si pun mult accent pe simtome.sunt contient ca nu e ok, sper sa ies din situatia asta urata.
Ce ma sperie:faptul ca ma gandesc prea mult si pun mult accent pe simtome.sunt contient ca nu e ok, sper sa ies din situatia asta urata.
Nu am mai intrat de mult timp pe acest forum si credeam ca nu voi mai trece prin aceste stari de anxietate si cred depresie.
Pe scurt...primele stari de anxietate si atacuri de panica le-am " experimentat" in 2006 dar dupa vreo 3 luni de xanax usor, usor mi-am revenit. Au trecut 6 ani, si in 2012 starile au revenit, de data asta mai puternice. Ce mi-a declansat mie anxietatea..???.diferite probleme de sanatate care treceau..dar frica de o boala grava ramanea.Din 2012 si pana in 2015 m-a confruntat cu o serie de simptome fizice..dureri abdominale :in stanga, dreapta, de stomac, in piept, greata, nu mai puteam inghiti mancarea...etc. In tot acest timp am facut numeroase analize si investigatii...mergeam la psiholog si luam si luam si medicamente gen: anxiar, cymbalta..Nimic nu functiona. In vara anului 2015 am schimbat dr psihiatru si a zis ca poate ar trebui sa incerc cu seroxat. Mi -a prezentat efectele negative dar am zis ca merita sa încerc..eram la capatul puterilor. Dupa prima luna am fost un alt om. Cand am mers la psihiatru pt control nu ii venea sa creada cat de bine arătam...la la fel si psihologul.tratamentul l-am continuat cam 2 ani...si 1 an jumătate dupa am fost foarte bine...Din pacate in acest timp nu am mai facut psihoterapie considerand ca nu mai exista motiv. Totul pana anul acesta in decembrie a trebuit sa ma internez: eruptie cutanata, dureri in gat desi fara sa am amigdalite, dureri puternice de oase, febra..Doctorii nu prea au stiu sa imi zica ce am si de aici a inceput, din nou, calvarul meu. Anxietatea s-a reintors, parca si mai puternica, plang mereu, nu ma pot concentra iar durerile sunt prezente si ele.
Asa ca, chiar daca pe moment, medicamentele m-au ajutat, la primul hop am luat-o de la capat.. Pentru mine frica de boala este o mare problema...Am reinceput iar psihoterapia si probabil voi merge din nou la psihiatru.
Scuze pt postarea lunga.
Numai bine va doresc!
Pe scurt...primele stari de anxietate si atacuri de panica le-am " experimentat" in 2006 dar dupa vreo 3 luni de xanax usor, usor mi-am revenit. Au trecut 6 ani, si in 2012 starile au revenit, de data asta mai puternice. Ce mi-a declansat mie anxietatea..???.diferite probleme de sanatate care treceau..dar frica de o boala grava ramanea.Din 2012 si pana in 2015 m-a confruntat cu o serie de simptome fizice..dureri abdominale :in stanga, dreapta, de stomac, in piept, greata, nu mai puteam inghiti mancarea...etc. In tot acest timp am facut numeroase analize si investigatii...mergeam la psiholog si luam si luam si medicamente gen: anxiar, cymbalta..Nimic nu functiona. In vara anului 2015 am schimbat dr psihiatru si a zis ca poate ar trebui sa incerc cu seroxat. Mi -a prezentat efectele negative dar am zis ca merita sa încerc..eram la capatul puterilor. Dupa prima luna am fost un alt om. Cand am mers la psihiatru pt control nu ii venea sa creada cat de bine arătam...la la fel si psihologul.tratamentul l-am continuat cam 2 ani...si 1 an jumătate dupa am fost foarte bine...Din pacate in acest timp nu am mai facut psihoterapie considerand ca nu mai exista motiv. Totul pana anul acesta in decembrie a trebuit sa ma internez: eruptie cutanata, dureri in gat desi fara sa am amigdalite, dureri puternice de oase, febra..Doctorii nu prea au stiu sa imi zica ce am si de aici a inceput, din nou, calvarul meu. Anxietatea s-a reintors, parca si mai puternica, plang mereu, nu ma pot concentra iar durerile sunt prezente si ele.
Asa ca, chiar daca pe moment, medicamentele m-au ajutat, la primul hop am luat-o de la capat.. Pentru mine frica de boala este o mare problema...Am reinceput iar psihoterapia si probabil voi merge din nou la psihiatru.
Scuze pt postarea lunga.
Numai bine va doresc!
Dureri in gat si eruptii nu par anxietate...dw stafilococ ti ai facut un exudat?
Buna seara!De vreo luna de zile nu am mai avut atacuri de panica dar totusi imi simt capul greu cu presiune si uneori senzatie de ameteala.Nu stiu ce cauzeaza asta aproape in fiecare zi chiar daca nu am atacuri de panica.Psihologul a spus ca am frica generalizata.Ar trebui sa mai merg la control la un neurolog?Cand am fost ultima data a spus ca am numai muschii foarte incordati.Nu stiu la ce medici sa mai merg sa scap odata de starile astea.
Anxietate generalizata. Mergeti la psihiatru.
Am inceput Terapia cognitiv- comportamentală, programare la psihiatru am dar in 29 martie, speram ca pana atunci sa se amelioreze starile astea si sa nu fie nevoie sa iau si antidepresive.Mi-e frica de efectele secundare si dependenta.Multumesc pentru raspuns Clara_P.
@anonima exista un grup de suport pe whats up. Daca doriti sa va alaturati, scrieti mi in privat. Sunt multi care au trecut prin ce treceti dvs acum.
Buna seara. Vreau sa va spun ca ne putem vindeca de anxietate si atacuri de panica singuri fara medicamente! Eu de la inceputul anului 2019 am inceput cu atacuri de panica dupa o viroza. Plamanii mei sunt ok si Doamne ajuta tuturor de asta imi era cel mai frica. Intr-adevar am ramas dupa viroza cu astm dar iau airflusal forspiro 50/250 de 2 x /zi dimineata si seara si am ventolin in caz de urgenta. Pana acum nu am folosit ventolinul e doar in caz de urgenta dar airflusal isi face treaba cum trebuie si e ok. Pentru ATACURI DE PANICA trebuie sa faceti cat mai multe iesiri prin oras chiar daca nu aveti treaba...plimbarile ajuta foarte mult starii de bine a psihicului nostru. Cel putin la mine a functionat si am scapat de atacuri de panica in 2 saptamani dupa o perioada de 30 de zile de stat in casa (cea mai.mare greseala) deoarece statul in casa si singuratatea agraveaza anxietatea si atacurile de panica. Mai ales ca acum incep caldurile profitati si iesiti la plimabare si nu mai luati medicamente pentru anxietate deoarece ele doar amelioreaza starea nu o vindeca. Vindecarea vine din interiorul nostru. Totul sta in gandirea noastra. Ganditi pozitiv. Doamne ajuta tuturor si Sanatate maxima tuturor!
Multumim Ovidiu. Bune sfaturi. Sa iti ajute Dumnezeu si de acum inainte!
Multumesc Ovidiu si Maria multa sanatate va doresc si numai bine tuturor!
Doamna Maria v-am lasat mesaj privat.As dori sa intru in grupul de suport pe wasap.Multumesc frumos!
Buna ziua, am nevoie de o parere, am avut o raceala urata care a tinut in jur de 4 saptamani, in care am tot fost la munca( muncesc intr-o fabrica de somon, mediul rece, umed) Am decis sa-mi iau 2 zile libere, dupa care m-am dus la munca iar simtindu-ma mai bine, dupa prima zi de munca am avut o durere pe omoplat, care ziua urmatoare a inceput sa se duca spre inima creendu-mi un discomfort, palpitatii nu pot sa zic doar niste furnicaturi mi-am monitorizat pulsul si a fost mereu in jur de 50-65 in repaus..zilele urmatoare am avut tot felul de stari care cred ca s-au dus inspre anxietate, noaptea transpiram, am simtit greata, furnicaturi la inima si am avut nevoie mereu sa pun presiune pe zona accea, am stat cu mana pe la supbrat zile intregi, in toata aceasta perioada m-am balonat si constipate, urmat de iesit prea mult la toaleta, cu unele perioade iar de balonare.Am avut o perioada de oboseala chiar daca dormeam 8 ore pe noapte..ma trezeam obosit si corpul imi zvacnea
Am fost la masaj pentru durerea de spate, si aceasta s-a dus doar furnicaturile au ramas, aceste furnicaturi le simt si in picioare si le mai simt cumva moi...am citit si citit si nu stiu la ce concluzie sa ajung…
Am fost la doctor am facut o analiza de sange, urina si coprocultura si o radiografie la plamani, la toate acestea inca astept raspunsul
Pe langa asta am facut un ecg la inima, inima fiind ok
Problema cea mai mare, este lipsa de oxigen, simt ca plamanii mei nu primesc suficent aer, mi se taie respiratia la jumatate
Intrebarea mea este
Este posibil toate simptomele mele sa se duca in directia unui ASTM dupa acea raceala? multi colegi au nevoie de Spray pentru astm din cauza muncii in fabrica
Poate sa fie o alergie la chimicale, peste, sau de alta natura
Ma gandesc totusi ca poate sa fie si ceva la stomac deoarece, dupa anumite mancaruri mergeam instant la toaleta am slabit cam 3kg in 2 saptamani, dar am renuntat la paine si beau exclusive apa fara sucuri etc
Nu fumez si nu consum alcool !
Sunt convins ca orice ar fii mi-a cauzat si o stare anxioasa si de aceea mi-am permis sa va intreb aici, va multumesc !
Am fost la masaj pentru durerea de spate, si aceasta s-a dus doar furnicaturile au ramas, aceste furnicaturi le simt si in picioare si le mai simt cumva moi...am citit si citit si nu stiu la ce concluzie sa ajung…
Am fost la doctor am facut o analiza de sange, urina si coprocultura si o radiografie la plamani, la toate acestea inca astept raspunsul
Pe langa asta am facut un ecg la inima, inima fiind ok
Problema cea mai mare, este lipsa de oxigen, simt ca plamanii mei nu primesc suficent aer, mi se taie respiratia la jumatate
Intrebarea mea este
Este posibil toate simptomele mele sa se duca in directia unui ASTM dupa acea raceala? multi colegi au nevoie de Spray pentru astm din cauza muncii in fabrica
Poate sa fie o alergie la chimicale, peste, sau de alta natura
Ma gandesc totusi ca poate sa fie si ceva la stomac deoarece, dupa anumite mancaruri mergeam instant la toaleta am slabit cam 3kg in 2 saptamani, dar am renuntat la paine si beau exclusive apa fara sucuri etc
Nu fumez si nu consum alcool !
Sunt convins ca orice ar fii mi-a cauzat si o stare anxioasa si de aceea mi-am permis sa va intreb aici, va multumesc !
Asteapta rezultatul la analize. Fa ti si o spirometrie pt partea cu respiratia. Pare a fi anxietate, insa nu strica sa ti faci analize, sa fi sigur ca nu ai altceva. Exista un grup de suport pe whats up, daca doresti sa intri lasa mi nr de tel pe privat.
Buna seara tuturor. Ma alatur vouă in aceasta experiența de viata, grea la început, atunci când te lovește din plin. Ca si mulți dintre voi analize peste analize, medici peste medici, concluzia anxietate ( anxio-depresie), este ștampila data de primul psihiatru, care m-a si trecut pe cipralex si anxiar. Din disperare am luat cipralex 4 luni, pana când au reusit sa ma transforme intr-o planta, medicament la care am renunțat la sfaturile celui de al doilea medic psihiatru. Experiența mea începe acum 3 ani, când amețelile (de si analizele erau la zi), si sperietura cauzată ca as avea ceva si medicii nu găsesc, a aparut primul atac de panica. Acest prim atac de panica a fost cumplit, respirației grea si sacadata, oboseala extrema( eram epuizat din casa pana in masina, amețeli, stări de greață, cefalee, “cap strâns in menghina”, antisocial, cele mai mici zgomote greu de tolerat, si câteodată anumite lumini greu de suportat; este ce îmi mai aduc aminte. Azi am ajuns sa-mi repet analizele cam la 8-10 luni, iau magneziu si B-uri, si sport ( alergat-4 ture/ săptămâna). Cel mai mare ajutor l-am gasit in soția mea, care a răsfoit Internetul in Ro, Uk, USA, căci la ultimele doua găsești încurajări fara medicamente. Acum ma mai confrunt (cam o data pe luna si tine câteva zile 3-4) cu amețeli, cefalee cu dureri pana in spatele ochilor- spre sinusuri, si “presiune in cap”, presiune ce nu ma lasa sa performez la capacitatea cu care eram obișnuit, dificultate la concentrare, si in cele mai grele zile îmi este greu sa ies din casa.
Ce am de povestit este mult mai mult, azi am așternut rezumatul.
Deși suna ciudat, ma bucur ca nu sunt singur, si ca exista aceasta pagina.
Nu Renunțați sa scrieți aici, pentru ca de aici ne luam energie ( citind) sa trecem peste aceste episoade mai ușoare sau mai grele.
Ne doresc o călătorie cât mai ușoară :)
,
Ce am de povestit este mult mai mult, azi am așternut rezumatul.
Deși suna ciudat, ma bucur ca nu sunt singur, si ca exista aceasta pagina.
Nu Renunțați sa scrieți aici, pentru ca de aici ne luam energie ( citind) sa trecem peste aceste episoade mai ușoare sau mai grele.
Ne doresc o călătorie cât mai ușoară :)
,
Vei scapa la un moment dat de toate aceste si fara medicamente. Din experienta mea de pana acum (eu sufar de un an de aceste probleme si inca nu sunt 100% vindecata) pot sa-ti spun ca alergarea ajuta foarte mult, socializarea, mancarea sanatoasa, consilierea psihologica-in cazul in care depresia a aparut ca urmare a unei perioade stresante. Eu am incercat si homeopatie, terapie florala Bach, acupunctura (m-a ajutat sa-mi rezolv niste probleme cu spatele care am inteles ca sunt tot din cauza anxietatii), meditatie, tehnici de respiratie. Toate la un loc m-au facut sa functionez aproape normal. Am si zile proaste in continuare dar au inceput sa fie din ce in ce mai rare. Anxietatea oricum nu te lasa sa stai pe loc, trebuie sa actionezi intr-o directie si sa te faci bine. Sfaturile lui dualtrax pentru mine au fost inceputul vindecarii.
Acum citesc o carte nemaipomenita scrisa de un fost anxios: "Legaturi pierdute" Johann Harii care pe mine ma face sa inteleg mai bine ce mi se intampla si analizand cauzele anxietatii sa pot sa-mi schimb viata in mod constructiv. Deja am inceput sa urmez sfaturile din aceasta carte si sa am un salt spre mult mai bine.
Pe mine medicamentele nu m-au ajutat din pacate decat pe moment, dupa care am trecut printr-o perioada de sevraj(am luat xanax) si m-am descurajat si mai tare.
Ai sa te vindeci dar trebuie sa incetinesti ritmul si sa te bucuri mai mult de viata.
Doamne ajuta!
Acum citesc o carte nemaipomenita scrisa de un fost anxios: "Legaturi pierdute" Johann Harii care pe mine ma face sa inteleg mai bine ce mi se intampla si analizand cauzele anxietatii sa pot sa-mi schimb viata in mod constructiv. Deja am inceput sa urmez sfaturile din aceasta carte si sa am un salt spre mult mai bine.
Pe mine medicamentele nu m-au ajutat din pacate decat pe moment, dupa care am trecut printr-o perioada de sevraj(am luat xanax) si m-am descurajat si mai tare.
Ai sa te vindeci dar trebuie sa incetinesti ritmul si sa te bucuri mai mult de viata.
Doamne ajuta!
Buna, oameni buni! Cum va mai simtiti? Eu an zile f bune si vine cate una cu anxietate mare de tot de ma da de tot peste cap! Astept sa mai scrieti... sanatate multa tuturor!
Astăzi, o zi f proasta! Începând de dimineața am senzatia de nod in gat si parca respir greu... am avut zile si mai bune, chiar foarte bune. Astăzi iar am decăzut!
Toată noaptea am avut o stare de anxietate. Imi simteam mușchii încordati. De dimineata, am senzatia de nod în gât și parca respir greu. Plang si asta imi accentuează și mai tare starea..
M.ar ajuta mult sa vorbesc cu cineva care mai trece prin asa ceva.
Alina 0514, incearca sa iti ocupi timpul cu ceva, cu orice, de la spalat de vase, un rebus, udatul florilor, orice ce te poate scoate din starea anxioasa! Si rugaciune multa! Ai grija de tine si sanatate multa!
Ma rog foarte mult!
Va multumesc ca mi-ati raspuns! Pentru mine contează enorm de mult! Sanatate multa va doresc!
Va multumesc ca mi-ati raspuns! Pentru mine contează enorm de mult! Sanatate multa va doresc!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 26atacuri de panica
- 22anxietate si depresie?
- 39Atacuri de panica, episod depresiv si tratament puternic
- 14of, inima
- 10Tulburare anxios depresiva
- 6de aproape 1 an si jumatate sufar de anxietate-depresie
- 1anxietate - ceea ce ai nevoie ca sa te simti din nou bine!
- 4Terapie si medicamente pentru atacurile de panica ?
- 8Dupa multe analize am fost diagnosticata cu anxietate si depresie
- 27atacuri de panica
- 21Depresie postnatala si atacuri de panica
- 5Tulburari de anxietate si atacuri de panica
- 16Seroxat, Elicea, fara efecte
- 15Imi e fric sa nu fiu schizofrenic
- 20Sunt din nou aici cu o veche problema...
- 2Interpretare analize electroliti
- 10anxietate sau nu?
- 6Intrebare atacuri de panica la volan
- 8Anxietate sociala/atacuri de panica
- 12Palpitații, oboseala, leșin, colon iritabil, balonare, confuzie
Mai multe informații despre: Anxietatea Atacurile de panica tulburarile psihice
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: