Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT | Forumul Medical ROmedic

Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT

12649 comentarii 1 2 ..... 409410411 ..... 421 422 ÃŽnainte ›
0
20-03-2019, ora 11:48
silviaconti
Nu este medic/terapeut
silviaconti
Alina 0514, cum te mai simți?
0
20-03-2019, ora 15:50
StefanyaS
Nu este medic/terapeut
StefanyaS
Am si eu o intrebare pentru cei ce iau cipralex, merge sa iei antibiotic?Mi sa umflat o măsea si nu stiu ce sa fac?
1
20-03-2019, ora 16:05
silviaconti
Nu este medic/terapeut
silviaconti
Eu am facut tratament cu serlift și eglonyl pentru anxietate si am luat antibiotic în acea perioada pentru o sinuzita cronica. Am intrebat medicul orelist si mi-a spus ca e in regula. Acum nu stiu ce sa zic de cipralex, poate ar fi bine sa vorbesti cu medicul...Eu cred ca poti lua, avand in vedere ca fiecare actioneaza pentru alta problema. Sanatate multa !
1
20-03-2019, ora 16:07
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Puteti lua cipralex cu antibiotic.
0
20-03-2019, ora 17:18
StefanyaS
Nu este medic/terapeut
StefanyaS
Multumesc de raspuns
0
20-03-2019, ora 19:22
Alina0514
Nu este medic/terapeut
Alina0514
Silviaconti, mulțumesc de întrebare! Astăzi mai bine fata de zilele trecute! Niste stari de anxietate dimineața, dar pe parcurs au dispărut! Dar mereu stau cu grija ca se vor intoarce in orice moment...
Cu Dumnezeu inainte!
1
22-03-2019, ora 12:35
StefanyaS
Nu este medic/terapeut
StefanyaS
Asa este Alina cu stările astea, acum te simti bine acum apare ceva.Multa sanatate si o zi frumoasa tuturor.
0
23-03-2019, ora 13:10
nume2019
Nu este medic/terapeut
nume2019
Buna ziua. Am 24 de ani. Ma confrunt din copilarie cu anxietatea sociala iar, din liceu, pe langa anxietate, a aparut si depresia care s-a accentuat foarte repede. Din liceu imi faceam probleme destul de mari ca nu stiu sa ma comport de fata cu oamenii, neglijam aproape in totalitate invatatul, am avut o perioada in care imi era frica sa nu le spun ceva gresit parintilor in legatura cu starile care le aveam. De cand am terminat liceul, imi venea sa stau in casa aproape zilnic. Mai ieseam uneori la plimbare, la rude, faceam rareori curatenie dar, am avut zile in care am stat mereu in casa, la jocuri video. Nu dadeam importanta ce consecinte voi avea daca nu vreau sa-mi fac curaj sa ies in lume. Acum simt ca vreau sa ma angajez undeva ca sa scap de mediul de acasa si sa nu mai ma plang parintilor dar mai mult vreau sa nu o fac pentru ca nu am deloc incredere in mine ca ma voi mentine pe calea schimbarii. E mai bine sa schimb dintr-odata mediul, avand in vedere ca am anxietate destul de mare sau sa incep cu plimbari in oras, treburi casnice etc.?
0
23-03-2019, ora 14:43
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Puteti incepe intai cu sarcini mici, cum ar fi sa mergeti la cumparaturi.
0
23-03-2019, ora 15:40
nume2019
Nu este medic/terapeut
nume2019
Va multumesc mult. Nu mai am incredere in mine pentru ca rareori am stari de liniste, entuziasm, ca sunt prezenta la ce se intampla in jurul meu, iar mai des am stari de frica, rusine si comoditate.
0
23-03-2019, ora 15:50
nume2019
Nu este medic/terapeut
nume2019
Sper ca voi urma instructiunile cat de curand ale lui dualtrax. mi se par destul de motivationale
0
23-03-2019, ora 16:21
LilianaMaria78
Nu este medic/terapeut
LilianaMaria78
Buna ziua! Vreau sa povestesc si eu cu ce ma confrunt din vara anului trecut cand m am despartit de prietenul meu cu care am fost 2 ani.Eu am pus punct relatie deoarece simteam ca nu l mai iubesc decat ca pe un frate.Atunci a incpeut totul, am fost la psiholog(7 sedinte) cu simptome ciudate pentru mine, nu puteam sa bag aproape nimic in gura, neliniste, insomnii, dupa cele 7 sedinte mi am revenit cat de cat mi a spus că o sa mai am anumite stari dar o sa mi treaca, insa prin februarie anul acesta si datorita stresului cu facultatea si cu distanta fata de casa, cu mancarea preincalzita tot timpul am intrat iar intr o stare ciudata
.am frica tot timpul ca nu o sa pot manca, nu mi este pofta de nimic, as manca doar fructe si legume, in schimb as sta tot timpul cu prietenii, as iesi la plimbari, cluburi.singura chestie la mine e frica de a pleca la cineva si de a sta mai mult timp si sa fie nevoie sa mananc si sa nu pot. (Cu mancatul am o problema de cand ma stiu, deoarece sunt slabuta si ma gandesc tot timpul ca daca nu mananc o sa slabesc mai rau si tot asa).Astept sfaturi si pareri
0
23-03-2019, ora 17:32
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Incercati Siropul de pin pentru pofta de mancare. Costa 20 de lei si il gasiti la plafar.
Pentru frica v-ar face bine cateva sedinte de psihoterapie.
0
23-03-2019, ora 18:05
LilianaMaria78
Nu este medic/terapeut
LilianaMaria78
Am inceput sa ma duc, am fost la 3 sedinte pana acum insa tot am frica asta ca nu o sa pot manca si se intensifica cand sunt singura si ma gandesc mereu ca o sa trebuiască sa merg la psiholog
0
23-03-2019, ora 18:07
LilianaMaria78
Nu este medic/terapeut
LilianaMaria78
Si legat de siropul de pin, multumesc, insa nu stiu daca de el am nevoie ca atunci cand am activitate si sunt fericită am pofta de mancare
0
23-03-2019, ora 22:24
Perplexed
Nu este medic/terapeut
Perplexed
Bună seara. În urma unei perioade mai agitate m-am "trezit" cu niște simptome foarte supărătoare care constau în: tremur interior, dureri musculare, greață, slăbiciune, etc. Precizez că am toate analizele de sânge și imagistice bune. Medicii mă trimit la psihiatru dar am unele îndoieli că te poți simți așa de rău fără o cauză somatică. Se mai confruntă cineva cu asemenea simptome? Pot fi ele pe fond psihic?
0
24-03-2019, ora 13:20
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Perplexed

Cauzele sunt somatice. Daca simptomele dureaza mai mult de 2 saptamani, ar trebui sa mergi la psihiatru, psiholog.

Cum ne afecteaza anxietatea organismul
Ce se intampla de fapt in organismul uman in cazul acestor boli

Traducerea pentru filmuletzul de pe Youtube How Anxiety Affect the Body

http://www.youtube.com/watch?v=ToSNC8levLg

Tulburarile de anxietate sunt o afectiune foarte des intalnita a starii de sanatate mintala.
In Statele Unite anxietatea este chiar mai des intalnita decat depresia.
Ca si alte afectiuni psihice, anxietatea are o componenta emotionala si o componenta care afecteaza creierul ca organ (o componenta neurobiologica).
Cercetarile au aratat ca exista un numar de numar de factori ce tin de chimia creierului care contribuie la dezvoltarea unei tulburari de anxietate.

Asa cum este si cazul depresiei, cercetatorii cred ca un nivel scazut de serotonina poate contribui la dezvoltarea unei tulburari de anxietate.
Serotonina este un hormon care este creat in diferite parti ale corpului, incluzand creierul si intestinele.
Ea actioneaza ca un vasoconstrictor, adica face ca vasele de sange sa se subtieze. In acest fel ajutand la dirijarea fluxului de sange.
Celalalt rol important al serotoninei este acela al unui neurotransmitator. Neurotransmitatorii transporta mesajele de la creier intre celulele nervoase numite neuroni.
Cand neurotransmitatorii sunt eliberati, ei ajuta sa fie controlata o larga varietate de functii vitale. Incluzand miscarea, bataile inimii, somnul, gandirea, ratiunea sau chiar starea de dispozitie.

Iata cum actioneaza neurotransmitatorii:
Fiecare neuron este compus din axon, dendrite si corpul celular.
Un impuls electric se transmite in axon de-a lungul unui tub subtire care functioneaza ca o antena. Si este trasferat prin neurotransmitatori precum serotonina sau dopamina. Neurotransmitatorii calatoresc apoi prin intermediul unei sinapse sau deschizaturi catre dendritele unui alt neuron. Care receptioneaza neurotransmitatorii si ii absorb in corpul celular. In circumstante normale exista o doza normala de neurotransmitatori transmisi prin intermediul sinapsei sa comunice cu ceilalti neuroni.

Dar la persoanele care sufera de tulburari de anxietate cateva anomalii pot aparea.

Prima este ca neurotransmitatorul serotonina este produs in cantitate insuficienta in organism, pentru a regla starea de spirit sau dispozitia.

A doua anomalie are loc cand serotonina nu se transfera la fel de usor de la un neuron la altul, rezultand o doza mai mica de serotonina in deschizatura sinaptica.

O a treia posibilitate este aceea ca o mai mica cantitate de serotonina in creier afecteaza producerea unor alti neurotransmitatori ca neuroepinefrina. Neuroepinefrina este hormonul de baza care se elibereaza in timpul certurilor, al zborului sau al fugii.Ea controleaza raspunsul organismului la stres.

Expertii in medicina nu au siguranta exacta a modului in care serotonina afecteaza starea de spirit. Dar un numar de studii medicale au aratat ca prin cresterea nivelului de serotonina in creier la persoanele care sufera de depresie sau anxietate, simptomele lor pot fi inlaturate. Exista un numar de medicamente antidepresive si anxiolitice care pot ridica nivelul de serotonina.

Studiile au aratat ca exista doua segmente principale in creier care joaca un rol in tulburarile de anxietate: hipocampusul si amigdalele cerebrale.
Exista doua hipocampusuri, fiecare localizat in loburile temporale. Una dintre functiile lor este aceea de a controla emotiile si gandirea. De asemenea hipocampusul poate influenta modul de bine sau de rau cu care ne simtim vizavi de oameni, locuri sau evenimente.
Utilizand tehnica tomograficiei computerizate, cercetatorii au descoperit ca un numar mediu dintre cei care sufera de anxietate au hipocampusuri mai mici decat oamenii sanatosi.
Celelalte parti ale creierului la cei care sufera de tulburari de anxietate sunt amigdalele cerebrale. Ele sunt niste mici grupari de neuroni, localizate adanc in interiorul fiecaruia dintre cele doua loburi temporale. Amigdalele cerebrale sunt responsabile pentru procesarea semnalelor exterioare si comunica mesaje catre alte parti ale creierului care interpreteaza aceste semnale. Cand apare o amenintare exterioara, amigdalele cerebrale sunt adeseori primele care proceseaza informatia si comunica restului creierului ca o reactie imediata este necesara.
Cercetari recente au aratat ca amigdalele cerebrale la copiii cu tulburari de anxietate sunt mai mici decat ale celor care iau tratament. Expertii nu sunt siguri care este cauza. Ei considera ca atat marimea hipocampusului, cat si a amigdalelor cerebrale, au o oarecare legatura cu anxietatea, depresia si chiar cu ADHD.
Cercetatorii in medicina continua sa caute mai multe date despre posibilele cauze biologice ale anxietatii.
Noi tratamente medicamentoase sunt dezvoltate pentru a face fata acestei boli foarte des intalnite.
1
24-03-2019, ora 20:00
Perplexed
Nu este medic/terapeut
Perplexed
clara_p

Vă mulțumesc pentru răspunsul prompt și documentat. Simptomele durează de câteva luni și văd că nu vor să mă "ierte". Am uitat să spun că singura analiză de sânge care nu se încadrează în limite normale este ATPO (anticorpii anti peroxidază orbitează în jurul valorii de 100), deci tiroidită autoimună cu eutiroidie. Endocrinologul spune că simptomele descrise în postarea anterioară nu provin de la tiroidă dar a vrut sa "sufle și in iaurt" și mi-a dat să fac analize care să excludă alte afecțiuni endocrine (feocromocitom, tumori neuroendocrine) care au ieșit bune. Voi consulta un psihiatru sau doi, având de făcut câteva drumuri pe la Iași și Cluj mai multe păreri nu strică.
Cu stimă.
0
26-03-2019, ora 05:13
Daniel1994
Nu este medic/terapeut
Daniel1994
Ca venii vorba de simptome ale anxietății, sufăr de anxietate de 2 ani am 24 de ani și totul a început în facultate. La mine se manifesta prin treziri nocturne cu stări de agitație și încordare panica datorita acestor simptome, amețeală, confuzie, cap tulbure și senzatia de prins în menghina. Toate aceste stări se completează una pe alta deoarece se intensifica atunci când ma gândesc la un anumit simptom, crezând ca sunt gata sa cedez și ca ceva rău se v a întâmpla inevitabil. Ca sa diminueze aceste stări încerc cât de mult sa lenevit cu totuși ca sunt vizibile și nu prea reușesc, sunt foarte supărătoare și obositoare în același timp. Am observat ca aceste stari de anxietate le am atunci când sunt anumite evenimente noi din viata mea se întâmplă sau sunt pe cale sa se întâmple, cum ar fii un interviu pe care urmează sa l susțin sau orice alt gând care ma tine alert. Singura și cea mai supărătoare chestie la mine este ca pornind de la un singur simptom banal cum ar fii o durere de cap, subconștientul meu transform aceasta durere care pare inofensiva într-o adevărată drama de atac cerebral sau un ritm puțin mai alert al inimii într un atac de cord s.a.m.d...
0
26-03-2019, ora 18:03
Maria just me
Nu este medic/terapeut
Maria just me
Tipic anxiosilor, nu zici nimic nou. Se pot indrepta o data ce constientizezi ca e anxietate.
0
30-03-2019, ora 18:13
Daniel1994
Nu este medic/terapeut
Daniel1994
Știu ca este anxietate dar din păcate nu prea o pot controla, adică unui atac de panica ii pot face fata și reușesc sa nu ajunga la intensitate maxima dar stărilor de anxietate nu, pe mine ma ia din senin presiune cap palme transpirate vedere încețoșata frisoane etc..
0
30-03-2019, ora 22:16
Rahime
Nu este medic/terapeut
Rahime
Buna grup! De 6 luni de cand a început anxietate si atacurile de panica pulsul meu este marit considerabil. Oricat de mult incer ca ma liniștesc nu imi scade sub 88-90. Ce este cel mai deranjant este ca in simt in tot corpul. Niste sfaturi de la.cineva care a trecut prin asa ceva? Poate niște suplimente sau soluții? Si daca cineva a mai trecut prin experiente asta va rog sa mi spuneți dacă acum sunteti bine, cu un puls normal. Mulțumesc mult! Sănătate multa si liniste sufletului!
0
31-03-2019, ora 14:59
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Doctorul nostru de familie ne-a spus ca sub 100 e normal.
0
31-03-2019, ora 16:55
Daniel1994
Nu este medic/terapeut
Daniel1994
e foarte bine 88-90
0
01-04-2019, ora 22:05
Maria just me
Nu este medic/terapeut
Maria just me
Poti lua propranolol de 10mg
0
05-04-2019, ora 12:28
Migu
Nu este medic/terapeut
Migu
Buna grup. Nu am mai intrat de ceva timp aici. Eu sunt pe tratament de 5 luni cu escitalopram betaserc si anxiar. După 3 luni de tratament am început să fiu mai bine chiar in proportie de 70%. Acum de câteva zile am început iarăși sa ma încerce cate un atac de panica cei drept slab in intensitate, ameteala cap tulbure . Adică este normal sa mai apara stari asa dupa o perioada de mai Bine? Logic ar fi ca mergând înainte cu tratament sa mergem spre bine nu sa reapară iarăși. S a mai confruntat cineva cu asta?. Ce i drept stările sunt mai slabe in intensitate nu ca la inceput dar tot exista si mai cu seamă spre seara. Multumesc.
0
05-04-2019, ora 21:18
Daniel1994
Nu este medic/terapeut
Daniel1994
Este normal pentru ca nu te vindeci de anxietate în totalitate cu medicamente ci doar estompezi momentan stările pentru un anumit timp, nici psihoterapia nu am încredere ca te poate ajuta sa te vindeci complet, sfatul meu este sa încerci sa trăiești cu ele ca o parte din viata și atunci când ai un atac sau te simți anxioasa sa poți și sa încerci sa le ții piept chiar dacă, știu ca este greu și chinuitor, gândește te ca nu poți muri din anxietate doar te poate afecta într un anumit mod mai mult sau mai puțin negativ atât psihic cât și pe plan fizic, sfatul meu este sa încerci sa le ții piept stărilor și sa fii curajos/a. Multa sănătate și curaj
0
06-04-2019, ora 13:41
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu e o regula generala ca anxietatea nu trece cu medicamente. De cele mai multe ori, dupa o anumita perioada de medicatii, are remisii complete si mergi normal, fara tratament.
0
06-04-2019, ora 20:35
Migu
Nu este medic/terapeut
Migu
Va multumesc mult pt încurajați. Va doresc multa sanatate tuturor.
0
12-04-2019, ora 00:58
Melissa00
Nu este medic/terapeut
Melissa00
Buna seara!Am facut multe atacuri la viata mea, cu toate simptomele de pe lume..acum sunt diferite si mie frica sa Nu am crize de alte tahicardii..începe pulsul sa bată, mai mult din somn ma ia si nu pot spune daca treptat sau direct puls mare, ideea e inima bate intr una fara oprire dar eu nu am frica deloc, nu am nici in simptom al atacului ca inainte(amețeli, frica, respiratie grea, agitație)Adica frica este intr un fel da altfel, incerc sa ramân calma.. mi a fost frica sa mi masor pulsul sa nu crească mai tare, stau ca o stana de piata si astept sa treaca Criza de inima, la sfârșit cand vad ca nu trece incep a deveni agitata..deci..poate atacul sa fie mai diferit cu simptomele?sa fie atac cu simptome mai ascunse?plus ca am căpătat si extrasistole probabil de la atata stre, frica, atacuri..altfel nu mi dau seama..ma mult
Adaugă un comentariu / răspuns
12649 comentarii 1 2 ..... 409410411 ..... 421 422 ÃŽnainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul