Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT

12650 comentarii 1 2 ..... 178179180 ..... 421 422 Înainte ›
0
02-10-2014, ora 11:37
pcristi
Nu este medic/terapeut
pcristi
Lulu123. Daca esti sanatos din cap pana in picioare. Atunci cam orice durere, furnicatura, ameteala etc = anxietate. Cu timpul o sa invet sa nu le mai bagi inseama. Eu la inceput faceam ture in casa de panicat ce eram si inca nu am murit.

O zi buna la toata lumea!
0
02-10-2014, ora 12:57
sinc
Nu este medic/terapeut
sinc
M-am trezit azi dimineata cu ameteala nici nu mai stiu din ce cauza.Ori e din cauza coloanei(sufar de dureri de spate mai tot timpul) ori de la anxietate.Acum mi-a trecut ameteala dar am ramas cu presiune in cap.
Voi cum va mai simtiti?
0
02-10-2014, ora 13:14
McCris
Nu este medic/terapeut
McCris
Eu ma simt binisor spre bine, avand in vedere perioada lunii chiar fac unele chestii prin casa. Am avut perioade cand mi-er agreu sa ma si ridic.
Am niste palpitatii minuscule, dar cred ca de la oboseala. Cum adorm picii ma bag si eu vreo ora la un film.
Vreau sa adun vinetele din gradina sa le coc, sa vedem ce reusesc din ce mi-am propus.
va pup, o zi usoara
0
02-10-2014, ora 13:17
McCris
Nu este medic/terapeut
McCris
Lulu stiu ce zici, eu ma regaseam in toate bolile, mai ales in cele mai grave. Apoi am facut n investigatii.. nu am mare lucru, doar endometrioza si o formatiune pe uter, pe care am de gand s-o scot cat de curand.
Am fost mai demult sa-mi scot o masea de minte si stiind ca voi face anestezic nu am luat nimic inainte, asa eram de panicata cand mi-a facut anesteziul... apoi de la pulusul 130 am revenit la normal... si n-am patit nimic
0
02-10-2014, ora 15:12
lulu123
Nu este medic/terapeut
lulu123
McCris si eu stiu ce zici.Eu pana sa apara anxietatea (acum un an si jumatate ) nu ma temeam de mai nimic pe lume ( in afara de Dumnezeu ).Spre rusinea mea chiar luam in ras afectiuni de acest gen sau asteniile de primavara.Le consideram mofturi de oameni slabi.Ce lectie de viata am primit...:(
Cand am facut ultima oara analize de sange tremuram ca varga de parca urma sa ma operez pe creier :).Urata treaba, e cumplit pentru o persoana care se considera puternica sa aiba astfel de senzatii.Cred ca multi de aici vor fi de acord cu mine.
Sanatoasa tun nu cred ca sunt, nu cred ca e nimeni, dar nu am nimic grav. Din cate stiu de la o ecografie abdominala cred ca suntem surori de endometrioza :).Nu am facut un control mai amanuntit de frica..
Cred ca cel mai probabil senzatia de teama este data de simptomele anxietatii care sunt multeee.Eu sunt deranjata de intepaturile la inima in mod special, evident ma duc cu gandul la ceva grav.Am facut vreo 3 ekg'uri intr-un an si jumatate, pana la 39 de ani nu facusem nici unul.Toate 3 au fost ok, cu toate astea ma sperii cand simt ceva suspect in zona inimii :(
Am incredere ca vom fi ok cu totii, dar cateodata mai intru in panica..
0
02-10-2014, ora 17:12
McCris
Nu este medic/terapeut
McCris
Da. si eu m-am gandit mult ca am ceva la inima, mai ales ca in familie am cardiaci. Vara trecuta, m-a apucat panica in concediu la mare iar eu umblam doar pin salvari si la urgenta. Multe ekg-uri dar nimic grav.A da si ekg-uril au fost in tari diferite la spitale diferite
Nu stiu dac ai citit dar eu in urma cu vreo 7 ani am mai avut asa senzatii, tahicardie nebuna, lipsa de aer, dar nu am stiu ce am, facut ekg... tratament pt cu totul altceva si eram ok. Nu prea le bagam in seama si am depasit usor. De atunci am dus o viata normala, pana anul trecut cand m-au apucat iar si probabil mai grav.
Organismului ii ia timp sa se refaca, conteaza si ce mancam pentru ca si stomacul are mii de terminatii nervoase, dar incet incet ne revenim.
0
02-10-2014, ora 17:23
mrn9
Nu este medic/terapeut
mrn9
chiar crezi ca ne revenim ? mie imi e teama..mai ales cand citesc comentarii de la oameni care nu si-au revenit in atatia ani.
0
02-10-2014, ora 17:51
McCris
Nu este medic/terapeut
McCris
cred, fiindca eu de vreo 3 zile ma simt exact ca inainte. Sper sa ma tina. oricum mi-am pus in cap ca vreau sa fiu puternica si o sa trag de mine cat pot. Altii au reusit de ce sa nu reusesc si eu
0
02-10-2014, ora 18:09
lulu123
Nu este medic/terapeut
lulu123
Si eu cred ca putem fi bine dar din ce m-am documentat pana acum cred ca secretul este sa ne asumam aceste stari, sa le acceptam nu sa asteptam cu sufletul la gura sa treaca.Asta inseamna ca inca ne impotrivim si astfel trec mai greu. In ceea ce priveste documentarea mea, este cred mai mult decat completa, cunosc teoretic toate tehnicile si tot ceea ce tine de anxietate.Nu exista site pe care sa nu il fi scormonit in cautare de informatii.De asta nici nu vreau sa merg la psiholog, nici nu cred ca ar putea sa imi spuna ceva ce nu stiu deja :).Am spus teoretic pentru ca practic inca am nevoie de sprijin dupa cum vedeti.Asa ca Marina Daniela, ai incredere in tine, nu te raporta la experientele altora, stii ca suntem diferiti.In plus cred ca stie deja toata lumea de pe acest forum ca anxietatea este boala oamenilor destepti nu ? :)
Cris, sa devii convinsa ca o sa te tina starea de bine, atunci va disparea raul.
Eu cred in noi ! Si daca mai avem caderi ne intalnim aici !
0
02-10-2014, ora 18:28
mrn9
Nu este medic/terapeut
mrn9
Asa este... sa dea Dumnezeu sa reusim cu totii :) va pup
0
02-10-2014, ora 20:08
lupushor90
Nu este medic/terapeut
lupushor90
sa stii ca si la mine senzatiile sunt la fel!!cu cat ma obisnuiesc cu ele vin altele de ce oare?
0
02-10-2014, ora 20:57
myrel1
Nu este medic/terapeut
myrel1
Buna seara,
Am facut atac de panica prima data in martie acest an si de atunci inca de 7-8 ori.Acum de cateva zile am facut in fiecare zi si simt un gol de aer in piept pentru o secunda ca si cum inima se opreste si ma apuca frica sa nu fac infarct.Acum 4 luni am fost la control la inima si nu am absolut nimic...toate masuratorile facute inimii sunt normale.La sange mi-au iesit trigliceridele duble fata de normal.nu stiu ce sa mai fac sunt disperat.Se poate inbolnavi inima in 4 luni de la control.este ceva grav cu trigliceridele marite?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri,
Sanatate
0
02-10-2014, ora 21:14
mary2476
Nu este medic/terapeut
mary2476
Myrel1. Buna seara, te asigur ca la inima nu ai nimic, din experienţa iti spun, am fost si nu am facut un control.am facut TOATE controalele la inima si nu este nimic, asta dupa ce aveam tensiune mare, puls mărit, toate simptomele de infarct, Am fost la clinici private, de stat, bani cheltuiţi etc.Asta pana cand unul dintre medicii cardiologi mi a zis ca ar fi cazul sa ma linistesc sa renunţ la activităţi intense, stres si agitatie, iar aceste atacuri de panica sa le acceptam, doar asa putem scapa de ele, ce m a uimit a fost sfatul lui si anume sa nu merg la psihiatru deoarece risc sa devin dependenta de antidepresive ! Concluzia ???? Puterea este doar in mâinile nostre 😊😊😊
Sănătate multa, va pupacesc 😚
0
02-10-2014, ora 21:28
lulu123
Nu este medic/terapeut
lulu123
Lupushor, cred ca simptomele se schimba atunci cand nu ne mai temem de ele dar nu suntem vindecati. Subconstientul este inca plin de teama si trebuie sa nascoceasca alte simptome care sa ne arate ca inca nu ne-am curatat de frica care si-a facut cuib acolo in pivnita.Eu am inceput cu palpitatii si puls marit, am trecut la tremurat, ameteli, picioare moi si stare de agitatie. Au urmat intepaturi in zona inimii, mana stanga amortita, tremor in stomac, tiuit in ureche, furnicaturi picioare si maini..
Cred ca le recunoasteti toti, macar pe unele dintre ele.
Sa vedem ce se mai intampla in continuare, va tin la curent :)
0
02-10-2014, ora 21:54
McCris
Nu este medic/terapeut
McCris
Myrel nu cred. La mine era la fel, colesterolul era mare, trigliceridele la fel, cortizolul, prolactina tripla... nu am avut nimic pana la urma au iesit in limite. neurologul banuia ca as putea avea prolactinom, mai ales ca saua turceasca imi iesise aiurea.
0
02-10-2014, ora 21:55
McCris
Nu este medic/terapeut
McCris
Apropo de tiuit in ureche. la mine tiuia doar stanga si am observat ca intr-o anumita pozitie a capului(plecat orientata barbia spre dreapta) se oprea instantaneu
A mai patit cineva ?
0
02-10-2014, ora 22:22
ronicolle
Nu este medic/terapeut
ronicolle
Pe zi ce trece, ma gandesc ca poate am facut prea putine pentru a afla cu adevarat un dignostic la ceea ce am eu :) dar sincer nici nu as vrea sa incep sa fac zeci de analize, cum vad ca ati facut toti.sincer, v-a zis cumva un doctor exact ce analize puteti face ptr un dg cat mai precis?acum o iau si pe partea cealalta...cum spunea clara la un moment dat...exista un dezechilibru chimic in organism;bun...atunci ar trebui sa fie niste analize prin care putem afla ce se int in organism, nu?dar sa fie analize la tinta, nu ma caut de calciu cand imi lipseste serotonina :)
Sau un eeg...care inregistreaza activitatea cerebrala.ma uit la tv si vad documentare medicale unde observ ca unii cerceteaza cum functioneaza creerul in diferite situatii...de ce nu s-ar putea inregistra reactia creeeului intr-un atac de panica?
La analize din astea m-as baga, macar sa aflu exact ce am ca in rest nu-mi trebuie.bun, pentru cei carora li s-a pus un dg corect dupa zeci de consultatii si analize asta e, stiti deja cu ce va luptati dar mie faptul ca mi s-a zis dupa max 10 min ca am anxietate, dupa ce am apucat sa spun 2 vorbe ca mai mult vb doctorita...nu mai stiu ce sa cred.
Si uite asa am "imbratisat" un dg cu toate simptomele si tot ce implica el.
Sa stiti ca psihicul e f usor de influentat si mai ales ptr persoanele sensibile.
Acum nu zic nu...poate chiar anxietatea ne da toate aceste simptome dar nu le luati pe toate in seama si nu le puneti in carca anxieatatii.ca suntem tineri sau mai batrani organismul nostru se resimte cateodata si ne mai avertizeaza...asta nu inseamna ca suntem bolnavi.asa ca bucurati-va de orice si oricand.sper sa nu va fi ametit cu mesajul meu dar asta am gandit in acest mom
0
02-10-2014, ora 22:31
myrel1
Nu este medic/terapeut
myrel1
Sper sa nu am nimic grav...am trecut de la palpitatii si tremurul mainilor la intepaturi la inima transpiratii si mereu frica sa nu fac infarct.Cand o sa revin in tara primul lucru un set complet de analize si investigatii, apoi, daca imi ies normale merg la un psihoterapeut...vreau sa fiu iar eu..plin de energie...nici la sala nu mai merg de frica sa nu patesc ceva la inima sau sa apara iar atacurile de panica.
Multa sanatate va doresc tuturor
0
02-10-2014, ora 22:34
McCris
Nu este medic/terapeut
McCris
ronicolle, eu n-am chemat niciodata mabulanta pana anul trecut. simteam ca lesin, ca imi pierd cunostinta si pulsul era ridicat, la fel si tensiunea. toti ne stim limitele.
Dupa un calmant mi-am revenit, insa atacurile au revenit si au continuat, am ajuns la neurolog care mi-a recomandat sa fac saua turceasca. Am facut-o a eisit urat si m-au trimis la RMN. conform analizelor de sange, avea motive, se banuia un prolactinom hipofizar. N-a fost nimic. Oricum mi-a zis sa nu mai caut ca sunt perfect sanatoasa, chiar a zis ca e o veste f buna ca nu am nimic fizic. ma rog, fiecare mai are cate ceva ca nu suntem perfecti, dar nimic ingrijorator.
Inca am in cap sa fac o ecografie cardiaca dar ma descurc si fara deocamdata. Citeam pe net intr-un timp si ma identificam cu mult boli...
Dar ai dreptate, ne si inducem unele stari
0
02-10-2014, ora 22:55
sinc
Nu este medic/terapeut
sinc
Myrel
Si eu am mai simtit asa ca un gol brusc la inima care dura cum ai spus tu o secunda care parca era si cu un rau in momentul ala.Si eu ma speriam tare.Mi-am facut ecodoppler la inima si e ok.Deci e de la anxietate.
0
02-10-2014, ora 23:01
McCris
Nu este medic/terapeut
McCris
Intr-o perioada ma trezeam si la vreo jumatate de ora incepeam sa casc, nu acel cascat de om obosit ci unul dubios. Mi s-a mai intamplat si intr-un magazin, unde mi se pare ca nu am aer, dupa a urmat un atac de panica.
Ati avut si voi asa ceva? Un cascat de parca nu iti ajunge oxigenul la creier.
0
02-10-2014, ora 23:13
mrn9
Nu este medic/terapeut
mrn9
da eu patesc zilnic asa ceva.
0
02-10-2014, ora 23:18
McCris
Nu este medic/terapeut
McCris
Marina cum te mai simti?
0
02-10-2014, ora 23:20
mrn9
Nu este medic/terapeut
mrn9
azi m'am simtit mai binisor, nu bine.. dar fara de ieri e mai ok.. in schimb acum ma incearca niste senzatii urate, de parca am ceva in gat, si imi vine sa " tusesc"...iar lipsa de aer la ordinea zilei..dar incerc sa n bag in seama, si poate o sa pot sa ma odihnesc..tu esti bine? pupici
0
02-10-2014, ora 23:28
McCris
Nu este medic/terapeut
McCris
Iti revii incet ince. Bea un ceai, uite la o comedie, mai uiti. Eu sunt binisor. Ma pregatesc de culcare. te pup si eu. Noapte buna tuturor.
0
03-10-2014, ora 12:04
myrel1
Nu este medic/terapeut
myrel1
Buna ziua,
M-am trezit azi de dimineata cu o intepatura in piept si m-am speriat foarte tare, ma gandesc tot timpul sa nu am ceva la inima cu toate ca in ultimele 4 luni am facut 5 EKG si o ecografie a inimii cu un aparat de ultima generatie.spunea doctoral cardiolog.Ma gandesc tot timpul ca poate am facut ceva la inima de la ultimul control.Lucrez in Iraq cu o firma particulara si nu am posibilitatea sa merg la un control amanuntit si asta ma sperie.Mi-am luat tensiune acum cateva zile si a fost 120/75 si 75 batai pe minut.Doctorul nostrum mi-a zis sa ma calmez ca nu am nimic la inima...aaa...m-a ascultat si cu stetoscopul si a zis ca nu se aude nimic suspect.Am parca impresia ca in umarul stang simt furnicaturi.Sper sa fie numai atacurile de panica(am facut de cateva zile pe fiecare zi).Astept cu nerabdare impresii de la voi si m-au ajutat comentariile postate de voi,
Va multumesc si multa sanatate
0
03-10-2014, ora 12:10
sinc
Nu este medic/terapeut
sinc
Myrel stai linistittttttttt ca nu ai absolut nimic la inima.Nu mai intra in panica.Toata lumea are intepaturi la inima chiar si cei care nu au problemele noastre.Poate sa fie o nevralgie intercostala.
STAI RELAXAT.
0
03-10-2014, ora 12:34
mrn9
Nu este medic/terapeut
mrn9
Myrel stai linistit... nu ai nimic, sunt reactiile tale din cauza stresului. si eu de 2 saptamani am atac de panic zilnic, chiar si aseara la 2 noaptea cand sa ma pun sa dorm brusc atac de panica, m-a tinut cam 2 ore si am adormit, insa cand m am trezit am luat-o de la capat.. plus ca la mine e toata mana stanga amortita, si parca am o gheara l inima... si lipsa de aer l ordinea zilei...dar mergem mai departe. incearca sa te linistesti, cu cat esti mai linistit cu atat e mai bn
0
03-10-2014, ora 12:41
myrel1
Nu este medic/terapeut
myrel1
Sinc,
Multumesc pentru incurajari si sper sa resist inca 2 luni pana ajung in tara sa-mi fac toate analizele posibile.Mi-e frica sa mai merg si la sala sa nu patesc ceva(infarct).Daca tensiunea, bataile inimii sunt bune de ce am aceste problem?...nu am fost niciodata atat de speriat sa nu patesc ceva.Toata lumea zice ca sunt bine dar eu vad ca am o stare generala proasta...palpitatii, atacuri de panica.Lucrez in Iraq si nu am acces la un control amanuntit(doar tensiune, bataile inimii si ascultat cu stetoscopul).Acum 2 zile am facut mini controlul asta si tensiunea a fost 120/75, bataile 75 iar la stetoscop nimic suspect si asta dupa un atac de panica.Sper sa fie bine,
Sanatate va doresc tuturor si sa dea Dumnezeu sa trecem cu totii de aceste etape
0
03-10-2014, ora 12:51
pcristi
Nu este medic/terapeut
pcristi
Myrel. Stai chill daca aveai ceva la inima erai dus de mult. Nu mai baga simptomele inseama si o sa dispara cu timpul o sa fie greu la inceput sa nu le dai importanta dar credema ca o sa reusesti. Trebuie sa ai vointa si rabdare. Noi majoritatea am trecut prin cam toate simptomele si eu personal 2 luni am suferit enorm si credeam ca mor din 10 in 10 min. Citeste paginiile de la inceput si o sa vezi ca totul se datoreaza anxietatii.
Adaugă un comentariu / răspuns
12650 comentarii 1 2 ..... 178179180 ..... 421 422 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul